IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мерките срещу тютюнопушенето реално вредят ли на икономиката,както казва "бизнеса"?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
    Виждам, че си афектиран спрямо властимащите и залиташ в крайности и леко неиздържани теории. Ако ти се спореше, щях да те оборя точка по точка, но уви Моето мнение е, че пушенето трябва да се забрани в заведенията безусловно, та дори с риск горко да се кае цялата власт за това си решение дълго след това. Поздрави.

    Дидо Динев гледам ти аватара и виждам обувка.Ха така.Чета по- надолу и виждам "безусловно"Ха така! Та си викам,човека обича " безусловно" ама за другите.Ами ако утре го задължат на обществени места да носи тесни обувки и то "безусловно" как ли ще се почувства.
    Ей тъй от любопитство се питам?

    Коментар


    • Хайде днес либерастите педерасти непушачи да си пуснат децата на улицата в добре регулираното им общество?! Ще ги пуснат, ама нанай.. И да ти кажа хак да им е! Колкото повече пикаят на личната свобода на околните и искат да в вкарат в регулация, толкова по-скъпо я заплащат и те самите.


      Цветно и изчерпателно!
      Ей непушачите да вземете да прочетете Вилхелм Райх и теорията му за "Малкото човече"
      Незабавно!

      Коментар


      • Виждам, че си афектиран спрямо властимащите и залиташ в крайности и леко неиздържани теории. Ако ти се спореше, щях да те оборя точка по точка, но уви Моето мнение е, че пушенето трябва да се забрани в заведенията безусловно, та дори с риск горко да се кае цялата власт за това си решение дълго след това. Поздрави.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
          С...
          Айде без тия, че съм живял и в 80 те и за разлика от повечето хора не помня само времето между обяд и вечеря ... Мога ти кажа, че децата на тия от сегашното средно поколение не са толкова малоумни въпреки, че родителите им са. Вземи хероин и иди зариби някое да видя.. То толкова лесно ако ставаше ченгета и престъпници щяха с ръце да пляскат, че им върви скапания бизнес с дрога.. Много БТВ си гледал.. Мога ти кажа със сигурност, че насила, с реклама или зарибяване никой не може те направи наркоман, ако ще по улиците вместо луга да сипват хероин и кокаин. Нали, ченгетата за това се ядосват, че пазара им на дрога не само е малък ами дори се свива. А в Швейцария се пуши.. Имаха само 1 година забрана и то не навсякъде, но пак я отмениха тия дни. Швейцария против пълната забрана на цигарите http://www.standartnews.com/svyat-sv...te-164374.html И решиха и в двата случая на референдум, а не някакви педали да ги карат насила. А за игрите на децата пак си в грешка.. Зависи от държавата и града. И най-вече от манталитета на хората. Както и да е - не ми се спори.
          Last edited by Jay Gould; 20.12.2012, 17:10.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

          Коментар


          • Съгласен съм, че "изкривяванията" на места стават прекалени и могат да се определят като "либерастия", но да не смесваме нещата. В Швейцария не се пуши по заведенията, поне аз не съм видял да се пуши (на закрито). А че е имало престъпност по социализма две мнения няма, но някак нямаше усещането, че ако се оставят без надзор децата непременно ще ги зарибят с хероин, ще ги оберат и намушкат и пр. А през 80-те вече имаше и зарибяване с наркотици и грабежи по улиците (насилствено се вземаха пари, дрехи, маратонки). Просто масово усещането у хората беше, че това са изолирани случаи и опасността е теоретична, ако нямаш особено лош късмет. И причина за това според мен е, че нямаше никаква публична информация за извършваните престъпления и се налагаше силово усещането, че милицията държи положението под контрол. Може и да няма нищо общо с капитализма, но във всички капиталистически държави е точно обратното и децата не играят на воля в махалата както ние навремето, включително в Швейцария.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
              Jay, това е цената да живееш в по-богато общество - сори. Сега тъгуваш, че си бръмчал по улиците като дете без да се притесняват родителите ти, но със сигурност не тъгуваш по Москвича 12-так, празните магазини, Работническо дело и пр. Като искаш да возиш децата си с Мерцедес всеки ден до училище, а не с Москвича до село само в събота, това има цена и тя е повишена престъпност и всякакви други недостатъци на "капитализма". И накрая, no offence, ама няма какво да се сравняваме с Македония, те трябва да се сравняват с нас.
              Капитализма няма нищо общо с тия глупости и либерастията не бива да се бърка с либерализма. Просто хората и държавата не си вряха така гагата в живота на другите. Как ще си гледаш децата, дали ще пушиш или не, няма значение, стига да спазваш правилата и да не пречиш на околните. А сега е точно обратното. Всеки си навряла гагата в личния живот на другите и седнал да ги учи как да живеят - насила. А престъпност си имаше и при социализма! Не си ходил тогава в СССР, че да видиш за какво идва реч. Хората там още тогава имаха бронирани врати, резета и ключалки като в швейцарски банки - бе им забранено дори ножове да носят, но въпреки или по-скоро точно заради това, всеки ден имаше убити с брадва, тояга, заклани и то ей така за 5 рубли. И Швейцария е капиталистическа страна, но не я управляват либерасти и Македония се раздели с комунизма като нас, ама децата могат да си играят на улицата и ще ти кажа що - щото родите им не са малоумници като повечето днешни българи, които се оставиха държавата да ги учи на здравословен живот, обноски и поведение и въпреки голямото блъскане по масата след 5 бири са нищо повече от женски полови ограни - да ме извинят последните. Да обясняват някакви дебили по ТВ кое е полезно за теб и децата ти, да ти прилагат насила измислените си и вредни правила за живота ти, твоя личния, не е капитализъм, а комунизъм приятелю.
              Last edited by Jay Gould; 20.12.2012, 16:48.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

              Коментар


              • Jay, това е цената да живееш в по-богато общество - сори. Сега тъгуваш, че си бръмчал по улиците като дете без да се притесняват родителите ти, но със сигурност не тъгуваш по Москвича 12-так, празните магазини, Работническо дело и пр. Като искаш да возиш децата си с Мерцедес всеки ден до училище, а не с Москвича до село само в събота, това има цена и тя е повишена престъпност и всякакви други недостатъци на "капитализма".

                И накрая, no offence, ама няма какво да се сравняваме с Македония, те трябва да се сравняват с нас.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Кмета на Ню Йорк е тотално изперкал, толкова ли няма работа при бедстващ все още град. Пораженията от урагана още не са отстранени и хората, ще се вдигнат накрая и ще го линчуват.
                  Трейдърко това е щото ти чете глупостите за петрола еврото долара и имотите както и за двучасовата хиперифлация.Ми случва се и мома да роди

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Кмета на Ню Йорк е тотално изперкал, толкова ли няма работа при бедстващ все още град. Пораженията от урагана още не са отстранени и хората, ще се вдигнат накрая и ще го линчуват.
                    Луд е, но е на власт. Само това има значение. Защо си мислиш точно такива като него са против свободното притежание на оръжие?
                    Сътрудниците му ще издирват пушачи по домовете. ........ Ще ти влизат в дома за проверка, ами ако си въоръжен и не искаш да пускаш непознати в дома си? И нещо по тая тема. Ако охраната в училището в което лудия изби децата, имаше оръжие, щеше да го е застреляла преди да е наранил някой. Либерастите-педераси-непушачи обаче забраняват - "Оръжие в училище? О, ужас! Охраната с пистолет? Ооооооо нее... Опасно е за децата!" - Охраната е бил с голи ръце, не, че не е опитвал човекът да опази децата, но е застрелян. За което и медиите мълчат.
                    Затова, 22 деца са мъртви, а точно убийците им, такива като Блумбърг се правят на герои със забрани против пушенето пред идиоти като родителите им защото . успокоение, ако може да мислим за такава дума в случая е само това, че една не малка част от родителите на децата също са били против в училището на децата им охраната да носи оръжие и са гласували за либерасти като Блумбърг. Е, сега са си платили. Надявам се жертвата да си е струвала за "идеите им", за чисто от оръжие в училищата и дим на улиците общество! Амин.

                    Силно се радвам, че поне детството ми мина в 70 те години, от дребен бях по цял ден на улицата, на нито един либераст, не му пукаше дали ме гонят и преследват педофили и убийци по пътя от и за училище, не съм бил тормозен от психолози, а като идваха да ми бият ваксина майка ми не е ревала като сегашните тъпи патки и мъжете им "Оле, тровят ми детето!", а баща ми вместо теория на конспирацията и за извънземните ми отваряше географска карта и стари учебници по история. От 1 клас си ходихме сам на училище, съм си купувал цигари Кент и Дънхил (Аууу непълнолетен си купува цигари!) с красиви опаковки като юноша - от време на време, че съм бил от 14 - 15 - 16 г. по дискотеки (за разлика от сегашните тинейджъри никога не сме се напивали) и никой не е искал да ме коли, да ме убива, да ме мачка с кола, или някакви щуротии и лелки като Ани Салич, не са ревали по телевизията за това, че съм пропуснал някой обяд поради това, че майка ми е била на работа (пък аз така съм се заиграл на улицата - сам без родителски надзор и не ми се прибира) и не ме е придружавала по улиците докато си играя с лимки, лагерни колички, люлея се на люлки, войдя войни със съседната махала, правя бомбички и ракети в къщи. С брат ми сами сме се гледали по цял ден, от малки, нямахме бавачки, баби - у бабите само на гости, няма да им виснем на врата я, това, че сме на 5-6-7-8-9 г. и сме сами в къщи, че какъв е проблема? Днес обаче това е проблем.

                    Хайде днес либерастите педерасти непушачи да си пуснат децата на улицата в добре регулираното им общество?! Ще ги пуснат, ама нанай.. И да ти кажа хак да им е! Колкото повече пикаят на личната свобода на околните и искат да в вкарат в регулация, толкова по-скъпо я заплащат и те самите.

                    Знаеш ли какво ми направи впечатление в Македония? В Скопие, бе пълно с деца по улиците - ей такива фъстъци оставени без надзор дори вечер след смрачаване лятото. В един рок клуб пък бе пълно с тинейджъри.. и пиеха водка, нещо от което някой българин би изпаднал в ужас и биха цъфнали всички телевизии + държавни инстанции. На излизане от клуба най-пияните (имаше и няколко такива) ги чакаше полиция, но не да ги прибере и да извика и глоби родителите им, а за да ги заведе в домовете им. И в шибаната малка Македония, никой не псува - като псувахме ние няколкото българи - на бъзик - всички се изчервяваха (заради нас), пуши се навсякъде освен в някой заведения, хората в малките улички като минават до теб, често ти казват "Добър ден господине" - това в град от 1 - 1.5 милиона жители, такситата и келнерите им не те лъжат и са любезни, навсякъде може да смениш еврата си за местната валута и никой не се опитва да те цака, дори да е барман в някой клуб в 3-4 сутринта, престъпността им е много по-ниска от тук и ако някъде се появи някой изрод, убиец, изнасилвач, полицията го застрелва "при опит за бягство". Само, че още не са се превърнали в либерастка държава.
                    Last edited by Jay Gould; 20.12.2012, 14:02.
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                    Коментар


                    • Jay Gould

                      Кмета на Ню Йорк е тотално изперкал, толкова ли няма работа при бедстващ все още град. Пораженията от урагана още не са отстранени и хората, ще се вдигнат накрая и ще го линчуват.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        Също така много пари вместо у нас заради това пушене, ще се изхарчат в чужбина..понеже сме ларж и сме по европейци от европейците и в тази криза ни е широко около врата, ще чакаме да ни нападнат туристите непушачи. Ако могат да се сетят за такива дребни мерки още от които икономиката да достагнира нека ги приложат.
                        +++ Това е сигурно, половината ми познати в София по празниците са с резервации за Гърция, Македония и Сърбия.

                        Всеки който е ходил в Сърбия казва, че макар да не е така луксозно като тук на повечето места, яденето е истинско (и в Македония е така) и навсякъде се пуши. Неслучайно последните години страни като Сърбия и Македония имат приходи от туризъм колкото България с всичките и курорти и морето, ако към приходите им сложим и селския им туризъм - светлинни годни напред, много по развит от България - Такъв тук няма как да се развие, поради липса на истински храни и защото производството и продажбата на такива е забранено.

                        Тук баба от село не може да опече баница, да направи сирене, да заколи кокошка да свари супа, да я опече, да ти сготви боб и да ти ги продаде, защото - моментално ще и разкажат играта от Агенцията по храните, от НАП, че няма касов апарат във връзка с М-тел, Инспекцията по труда, Комисията по туризма и кой знае колко още стотици агенции и службички. Бабата може да развие селски туризъм само нелегално. Регулиран ли е и законен ли е той моментално спира да е такъв понеже храните няма как да са истински, а задължително следва да са минали през всички инстанции. Че само за да ти даде бабата стая за спане, следва да си извади 42 документа , а кухнята и трябва да е минала всички проверки от ХЕИ, ДВСК, Агенция по храните, да е с фаянсови плочки, обли ъгли и няколко хладилника. Туризма в страната ни вече е така регулиран, че развитие не може да има дори в големите комплекси и хотели - там изскванията им казват какво може и какво не може от закона - вече има само път назад. Всяка нова идея в туризма ни, няма как да се приложи понеже, ако не е урегулирана - попадаш под ударните бригади на администрацията и законодателството.

                        България се превърна в страна управлявана от лицемерни педераси като Драго Чая, фашизоидни-комунистически комсомолчета-послушковци като леля ви Цецка Цачева и индивиди като Янко Ваташки - Лудия. Скоро тук и пърденето ще е регулирано със закон, а от телевизията ще казват на глупаците в кои дни може да правят секс и в коя поза е разрешено!
                        Last edited by Jay Gould; 20.12.2012, 13:12.
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                        Коментар


                        • Все повече се убеждавам, че непушачите са уникално гнусни - фашизоидни копчета...

                          "Забрани на пушачите да димят у дома - Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг крои планове да превърне града в зона, свободна от тютюнев дим. Последната му идея е да забрани на пушачите да димят у дома, твърди „Ню Йорк пост". Преди една година в Ню Йорк влезе в сила забрана за тютюнопушене в градските плажове и паркове. Сега Блумбърг смятал да създаде в полицията специален отдел, който да води борбата с пушенето. Сътрудниците му ще издирват пушачи по домовете. Освен това градските власти ще ангажират специални групи и организации от доброволци, на които ще се плаща да убедят собствениците на жилищните сгради да ги обявят за зони без цигарен дим. Доброволците щели също да ходят от апартамент на апартамент и да притесняват всеки пушач, който тайно продължава да дими скришом у дома."



                          Успокоителното е, че за всичко си има Видовден.. Това което причиняваш на околните винаги се връща върху теб по един или друг начин...
                          Last edited by Jay Gould; 20.12.2012, 12:43.
                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                          Коментар


                          • Лорда

                            Също така много пари вместо у нас заради това пушене, ще се изхарчат в чужбина..понеже сме ларж и сме по европейци от европейците и в тази криза ни е широко около врата, ще чакаме да ни нападнат туристите непушачи. Ако могат да се сетят за такива дребни мерки още от които икономиката да достагнира нека ги приложат.
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              Има един единствен начин да се откаже младото поне поколение да пуши - маха се акциза на цигарите и се правят много евтни, никой няма да иска да пуши..Ако се махне акциза на горивата и те да поевтенеят ефекта е е същия - никой няма да се разкарва излишно с автомобил и ще ходят пеш - здравословно е.
                              тука си в грешка .. ако горивата поефтинеят драстично ще стане демоде да си с кола с двигател по-малко от 3литра V6 бензин. Пернишките гоУфове ще бъдат заменени от Камаро с 5 литра мотор, а пасатите комби с пикапи от типа на додж рам

                              за цигарите не знам... преди като бяха ефтини разни боклуци от сорта на мелник, арда... пак се пушеше.. реално поколението на най-заклетите пушачи е пропушило точно в ония години, когато се пушеше навсякъде и да си купиш кутия цигари (особено ефтините) не беше проблем за никой.

                              поздрави
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                              Коментар


                              • Лорда

                                Има един единствен начин да се откаже младото поне поколение да пуши - маха се акциза на цигарите и се правят много евтни, никой няма да иска да пуши..Ако се махне акциза на горивата и те да поевтенеят ефекта е е същия - никой няма да се разкарва излишно с автомобил и ще ходят пеш - здравословно е.
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X