Първоначално изпратено от prodigal
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гърция си иска заем в размер на 95 млрд. от Германия още от Втората световна война!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеТия гърчуля са много нагли! Искат от Германия пари от Втората световна. След това ще искат пари от Турция за окупации на гръцки земи по време на османската империя. След това ще искат пари от Италия, защото навремето Римската империя е завладяла Гърция и накрая ще поискат пари от Иран заради завоевателните войни на персийския цар Ксеркс срещу Гърция.
Ама няма да искат от Македония заради Александър Македонски, защото според тях той е грък.
А не си признават, че Европейските банки им опростиха дълг от повече от 100 милиона евро, което означава че на всеки гръцки задник е опростен дълг от 10 хиляди евро. И повечето от парите са немски. Че германците са платили доста парички за да станат на гърците задниците по-дебели!
Коментар
-
не е луд този, който яде зелника, а този, който му го дава....
Колкото и да мразя маляките, не мога да не им го призная - уникални са в отстояването на националните интереси и ние, българите, имаме толкова много да се учим от тях в това отношение.....
Искай максимума, за да получиш реалното...
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеТия гърчуля са много нагли! Искат от Германия пари от Втората световна. След това ще искат пари от Турция за окупации на гръцки земи по време на османската империя. След това ще искат пари от Италия, защото навремето Римската империя е завладяла Гърция и накрая ще поискат пари от Иран заради завоевателните войни на персийския цар Ксеркс срещу Гърция.
Ама няма да искат от Македония заради Александър Македонски, защото според тях той е грък.
А не си признават, че Европейските банки им опростиха дълг от повече от 100 милиона евро, което означава че на всеки гръцки задник е опростен дълг от 10 хиляди евро. И повечето от парите са немски. Че германците са платили доста парички за да станат на гърците задниците по-дебели!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Тия гърчуля са много нагли! Искат от Германия пари от Втората световна. След това ще искат пари от Турция за окупации на гръцки земи по време на османската империя. След това ще искат пари от Италия, защото навремето Римската империя е завладяла Гърция и накрая ще поискат пари от Иран заради завоевателните войни на персийския цар Ксеркс срещу Гърция.
А не си признават, че Европейските банки им опростиха дълг от повече от 100 милиона евро, което означава че на всеки гръцки задник е опростен дълг от 10 хиляди евро. И повечето от парите са немски. Че германците са платили доста парички за да станат на гърците задниците по-дебели!Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Greek pensioner kills himself outside parliament
Reuters
A cash-strapped Greek pensioner shot and killed himself outside parliament in Athens on Wednesday saying he refused to scrounge for food in the rubbish, touching a nerve among ordinary Greeks feeling the brunt of the country's economic crisis.
http://www.reuters.com/article/2012/...8330OB20120404
Ще припомня, че социалистът-комунистът Папандреу беше министър-председател от октомври 2009г. до ноември 2011г.
Правителственият дълг на Гърция беше:
1)
- в края на септември 2009г. - 297,920.91 милиона евро
2)
- в края на септември 2011г. - 360,379.16 милиона евро
Тоест докато беше министър-председател социалистът-комунистът Папандреу успя единствено да увеличи правителствения дълг на Гърция с над 62 милиарда евро.
http://www.minfin.gr/portal/en
http://www.papandreou.gr/papandreou/...rm=6262620&l=1Last edited by Inform; 04.04.2012, 20:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение..........
В личен план, имам изпълнителен лист, издаден на основание ЗЗ по старото ГПК. Познавам цялата простотия с ЧСИ..... Около 50% от кредитите, които съм вземал и давал са обезпечени с мъжка дума...... Даже сега на един приятел, като трето лице съм дал обезпечение недвижимост за кредит около 50 евра от една банка, бизнеса му има месечен оборот около 100 евра, далаверата ми е че по всяко време, ако ми потрябва кеш той може да ми услужи с до 50% от кредита, всичко мъжка дума......
Когато вземам, зная че ще върна на 100%, когато давам очаквам забавяния, частично или цялостно невръщане..... Пробвал съм всички варианти на връщане, мразя мутренските истории, щото си представям винаги че ще трябва да търся нова мутра да ми вземе вземането от предходната мутра...... Кредитирането си има философия, има моменти, когато просто трябва да чакаш и да знаеш кое е възможното........
Просто не трябва да си позволяваш лукса да губиш "доверието на чаршията".... Всеки един длъжник, освен ако бизнеса не му е обиране на кредиторите си, бих посъветвал да си връща кредитите....
За Гърция си мисля какъв длъжник е, по скоро тип, като яли и пили Пяли, като плащали Ревали...... Гърция се държи, като гамен, хитрува, изнудва, блъфира, нищо ново под слънцето. Тепърва ще реват!!!!!!!!!
ПС.Специално за вземането по твоя случай, трябва да избереш точен момент и начин и ще си получиш парите, ти просто не си такъв човек да направиш грешка, която не можеш да поправиш....
Коментар
-
Гърците ще имат великденски бонуси въпреки кризата
Въпреки историческата криза, великденски бонуси в Гърция ще има, съобщи Би Ти Ви.
Властите в страната започнаха раздаването на празничните премии, докато тройката международни кредитори засилват натиска си за още по-смело намаляване на гръцките доходи.
От днес гръцките земеделци започват да получават великденските си премии, а в четвъртък и всички пенсионери в страната ще получат великденската си пенсия.
На 5 април предварително ще бъдат изплатени и майските пенсии.
Също в четвъртък допълнителна заплата ще получат и държавните служители, а работещите в частния сектор ще трябва да почакат до срядата на Страстната седмица, за да видят в ръцете си празничния бонус.
Безработните също ще получат великденски надбавки, които варират от 235 до 300 евро и те ще им бъдат раздадени до Разпети петък.
.....
експерт.бг
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mouroutis Разгледай мнениеКакто казват мойте партньори, империята отвръща на удара!!!
Гърция смята за открит въпроса за германските компенсации от края на Втората световна война.
Това заяви говорителят на гръцкото външно министерство Григорис Делавекурас на журналистически въпрос по повод декларация на германското външно министерство, в която се казва, че такъв въпрос за Берлин не стои, съобщават гръцките медии.
Позицията на Гърция по този въпрос е твърда и е валидна с пълна сила, каза неотдавна гръцкият външен министър Ставрос Димас. Той поясни, че проблемът с германските компенсации и принудителният заем, даден от Гърция на нацистка Германия по време на Втората световна война, продължава да е неуреден и че гръцката страна си запазва правото да търси решение.
За да няма никакво съмнение, повтарям, че Гърция никога не се е отказвала от претенциите си и няма да го направи, допълни ръководителят на гръцката дипломация.
Смята се, че по този принудителен заем Германия дължи на Гърция между 70 и 95 млрд. евро. Заемът не попада в репарациите за щетите, причинени от Германия на страните, окупирани по време на Втората световна война. След като преди две години Гърция подписа споразумението с европейската тройка кредитори, Германия постави условие тя да няма право да претендира за други германски задължения към нея, пише БТА.
http://www.dnes.bg/balkani/2012/04/0...rmaniia.155574podpis
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mouroutis Разгледай мнениеКакто казват мойте партньори, империята отвръща на удара!!!
Гърция смята за открит въпроса за германските компенсации от края на Втората световна война.
Това заяви говорителят на гръцкото външно министерство Григорис Делавекурас на журналистически въпрос по повод декларация на германското външно министерство, в която се казва, че такъв въпрос за Берлин не стои, съобщават гръцките медии.
Позицията на Гърция по този въпрос е твърда и е валидна с пълна сила, каза неотдавна гръцкият външен министър Ставрос Димас. Той поясни, че проблемът с германските компенсации и принудителният заем, даден от Гърция на нацистка Германия по време на Втората световна война, продължава да е неуреден и че гръцката страна си запазва правото да търси решение.
За да няма никакво съмнение, повтарям, че Гърция никога не се е отказвала от претенциите си и няма да го направи, допълни ръководителят на гръцката дипломация.
Смята се, че по този принудителен заем Германия дължи на Гърция между 70 и 95 млрд. евро. Заемът не попада в репарациите за щетите, причинени от Германия на страните, окупирани по време на Втората световна война. След като преди две години Гърция подписа споразумението с европейската тройка кредитори, Германия постави условие тя да няма право да претендира за други германски задължения към нея, пише БТА.
http://www.dnes.bg/balkani/2012/04/0...rmaniia.155574
През 2011г. например разходите (без да се включват лихвените плащания за правителствения дълг) на държавния бюджет на Гърция бяха повече от 52 милиарда евро.
http://www.minfin.gr/content-api/f/b...3-01-2012_.pdf
Коментар
-
ами ще ме прощаваш, ама съм на 100% несъгласен с мнението ти. Най-вероятно досега винаги си бил от страната на кредитополучателя и затвоа мислиш така, а освен това си изряден и точен човек, което е повече от похвално, но има и друга страна, а именно на кредитора. Аз съм бил и от двете страни и знам какво е да не ти върнат пари - мой доста близък приятел ме уши с петцифрена сума и как да ти кажа, бях малко като ЕС в отношенията им с Гърция: имах 3 варианта:
- да забравя изцяло за кинта и да си запазим каквото е останало от взаимоотношенията ни
- да съм доволен на колкото върне и да запазим каквото е останало от взаоимоотношенията ни
- да му пратя мутри и да си взема част от парите, както и да преебем де що има останало приятелство
Ами засега съм на вариант 2 и то само защото трудно заличавам съвместните спомени, които сме имали на маси, по морета и т.н. Не знам дали ме разбра, но ако кредитополучателя не сиак да ти върне парите доброволно, нищо не можеш да направиш, за да си ги получиш всичките, дори и да пратиш мутри. И колкото е по-голяма една сума, толкова е по-невъзможно събирането й. Та това маляките го знаят, както и знаят, че няма как да ги изхвърлят нито от ЕЗ, нито от Ес и затвоа се ебават яко с Аврупата и пуксат залугалки за масите - хитлеристки дълг, ама ние не искахме парите, ама френско-германските банки са виновни, ама парите от траншовете не са за нас, ама......
А колкото до Буров - той е откровен малоумник и родоотстъпник, виж аферта Деклозие и ще ти стане ясно. Е, там уж е брат му, ама..... да не подхващам тази тема - имаше подобна за Буров в инвестора, изрови си я, ако ти е интеерсно, вътре съм писал.
П.С. А относно самият цитат - пълна глупост. България е победена през Първата световна, но няма нито бесени, нито колени, нито изнасилени българи в рамките на старите територии. За сметка на тях, това, частите от Родината ни, откъснатио и оставени в малякия и шумадия - абе не е добре да пиша, че толкоав неща ще кажа за шибаните маляки и мръсните шумадийски свинари, че.....
Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнениеАми специално аз, винаги аз като съм разигравал сценарии съм стигал до извода, че ми е най-изгодно да си обслужвам дълга....... Може би договорите ми за кредит са били при неизгодни условия, не винаги........
Един цитат от "Срещи с Буров"....
"Защото с победения винаги се гаврят. Ебат му жената, изнасилват му децата - той мига и мълчи. Душат го, бесят го. колят го - той пак мълчи. Изземват му всичко, дори децата - той пак мълчи. Няма нищо по-страшно от това да те победят. Само Русия и Англия не позволиха на Хитлер да се гаври с тях. И затуй аз най-много уважам тези два народа.
И ценя най-високо това тяхно качество - родолюбието, гордостта на нацията. Нация без гордост не е нация."
В момента считам че Гърция е победена и наведена, якоNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
Коментар