IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Човекът, нападнат от кучетата в Малинова долина е г-н Ботьо Тачков

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от newkid Разгледай мнение
    Понеже темата така и така вече е прецакана ще споделя и аз нещо.

По какво се различават уличните кучета от дивите лисици, чакали, вълци и т.н. А има и скитащи между населените места кучета. Така се и наричат - скитащи кучета.
    За тях забрана за лов няма. Водят се вреден дивеч защото намаляват популацията на зайци, птици и посягат на домашни животни. По тази причина и ловците редовно ги отстрелват. Не съм чул някой природозащитник да е дигнал глас в защита на чакалите например. Ако някой може да вдигне всички градски кучета и ги закара на полето след месец няма да ги има, а ние няма и да разберем защото в града трябва да има хуманно отношение, а по полето може и да няма.
    Така правят между другото - гонят бездомните от градовете и после ги отстрелват в гората . Действа се много брутално , защото не се отделят средства предвидени от закона . Както пееше Руши Видинлиев - " Всичко се връща "

Коментар

• Първоначално изпратено от rinaa Разгледай мнение
      Намерих си и психоаналитик , благодаря за анализа . Ама ....нещо не позна ...
      Силно ме съмнява да не съм познал. То това е толкова лесно и предсказуемо, че вероянтостта за грешка е минимална

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Никакъв вирус не е. Просто някой хора, не срещат чувствата които им се иска да срещат в отношенията си с други хора. И заместват тази липса с отношения към животни, защото животното, особено кучето е безопасен обект на чувства, то винаги отвръща добре. Така тяхната собствена неспособност за подържане на емоционална връзка с хора или пък поредица от лоши избори към други хора избиват в страстно харесване на обект, който е безопасен емоционално.

За това и тази страст към бездомните кучета. Те просто са олицетворение на това което им липсва.

Сори на всички страстни защитници на бездомните кучета - но намерете си хора към които да си насочвате емоциите, защото вашите емоционални липси водят до наранявания на други хора.
        Намерих си и психоаналитик , благодаря за анализа . Ама ....нещо не позна ...

Коментар

А каква - да чета и слушам призиви на развилнели се кучефоби и да стана като тях , за да ме харесват ? Такива като мен са много и са нормални хора , които искат да живеят в градове без улични кучета . Ама като сме попаднали на държава .....
          Мястото на домашния любимец е в дома - не на улицата. Ако е на улицата значи не е домашен любимец, съответно е просто вредител.

Коментар

• Понеже темата така и така вече е прецакана ще споделя и аз нещо.

По какво се различават уличните кучета от дивите лисици, чакали, вълци и т.н. А има и скитащи между населените места кучета. Така се и наричат - скитащи кучета.
            За тях забрана за лов няма. Водят се вреден дивеч защото намаляват популацията на зайци, птици и посягат на домашни животни. По тази причина и ловците редовно ги отстрелват. Не съм чул някой природозащитник да е дигнал глас в защита на чакалите например. Ако някой може да вдигне всички градски кучета и ги закара на полето след месец няма да ги има, а ние няма и да разберем защото в града трябва да има хуманно отношение, а по полето може и да няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
              Мога, защото знам, че съм прав. Въпросът вече е на култура...
              Като знае, че има вирус човек да се стреми да не го разпространява.
              А каква - да чета и слушам призиви на развилнели се кучефоби и да стана като тях , за да ме харесват ? Такива като мен са много и са нормални хора , които искат да живеят в градове без улични кучета . Ама като сме попаднали на държава .....

Коментар

Това са едни такива любители на животните, много странни птици!
                От нашия вход една жена, хич не лош човек, си "отглеждаше" така безстопанствени кучета. Хранеше ги по два-три пъти на ден (даже им се молеше като на злояди деца), поеше ги, беше им устроила леговище под моя балкон.
                Те бяха яки, охранени, с лъскав косъм; мрачни и заплашителни към останалите.

Да оставим, че по цели нощи лаеха изпод моя балкон, но се спускаха към деца и стари хора. Уплахът може да убие някоя старица или детето да започва да заеква.
                Чувал съм, че и хапали хора, но не съм виждал.
                Това траеше с години.

Едното от тях загина под мотоциклет, когато го е гонела и съборила. Мотоциклетистът беше откаран в "Пирогов" със сериозни счупвания.
                Второто беше пребито от съседи, когато отново нападнало дете.

Та наистина ми е странна такава любов към кучетата... за сметка на хората.
                Свободен във виелицата.
                http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Никакъв вирус не е. Просто някой хора, не срещат чувствата които им се иска да срещат в отношенията си с други хора. И заместват тази липса с отношения към животни, защото животното, особено кучето е безопасен обект на чувства, то винаги отвръща добре. Така тяхната собствена неспособност за подържане на емоционална връзка с хора или пък поредица от лоши избори към други хора избиват в страстно харесване на обект, който е безопасен емоционално.

За това и тази страст към бездомните кучета. Те просто са олицетворение на това което им липсва.

Сори на всички страстни защитници на бездомните кучета - но намерете си хора към които да си насочвате емоциите, защото вашите емоционални липси водят до наранявания на други хора.

Коментар

Не можеш да си представиш колко си прав - може и вирус да е , но какво съм виновна , че съм го прихванала .
                    Мога, защото знам, че съм прав. Въпросът вече е на култура...
                    Като знае, че има вирус човек да се стреми да не го разпространява.

Коментар

• Тялото,

разбирам те, проблемът е, че безстопанствените кучета са прекалено много и продължават да се възпроизвеждат.
                      Да, предизвикан е от хората, от безхаберието и корумпираността на хората, но... е проблем.
                      Този проблем може да се реши сравнително хуманно, както писах по-долу и както би трябвало да действа "Екоравновесие" с нашите пари и даже и с парите на Мурутис
                      Свободен във виелицата.
                      http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

Аз лично нямам мнение за бездомните кучета, но защитниците им са особена порода хора...

Някои ще се трогнат от убито куче, но не и от пострадал или убит човек...

Други плюскат месо на поразия, ама им е жал за кучетата конкретно.
                        Това теленцата, агънцата - не им пука.

Накакъв психически вирус е - да знаете от мен.
                        Не са в ред повечето!

Щото всяка храна, която се дава на кучето е от убито друго живо същество...

Много избирателна любов!
                        Не можеш да си представиш колко си прав - може и вирус да е , но какво съм виновна , че съм го прихванала . Старая се да не съм радикална в обичта си към тях и приемам и други мнения .

Коментар

• Първоначално изпратено от Тялото Разгледай мнение
                          И разбира се грешиш. Навсякъде е различно. В повечето щати (защото предполагам визираш филмчетата по анимал планет) кучетата минават стандартен тест с прихолог и ако са агресивни ги приспиват, ако не - отиват в приюти където си чакат осиновител.
                          Истинската причина да няма толкова много бездомни (а все пак има, това че не ги рекламират не значи че няма) е факта че хората ги осиновяват и по-важното не ги изхвърлят на улицата.
                          Понеже всеки с малко повече средства се чувства блабородник по наще земи и си купува питбул или мастиф, вместо да си осинови от приюта. Викам му на един кандидат кучкар защо не осиновиш - защото не искал помиарче.
                          И всички да избият след 5 години пак ще има няколко хиляди. Това е България.
                          Тука от комплексарщина , трябва да е с порода . Те като са средностатистически нещастници , поне кучето им да е породисто .

Коментар

• Аз лично нямам мнение за бездомните кучета, но защитниците им са особена порода хора...

Някои ще се трогнат от убито куче, но не и от пострадал или убит човек...

Други плюскат месо на поразия, ама им е жал за кучетата конкретно.
                            Това теленцата, агънцата - не им пука.

Накакъв психически вирус е - да знаете от мен.
                            Не са в ред повечето!

Щото всяка храна, която се дава на кучето е от убито друго живо същество...

Много избирателна любов!

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                              Дъщерята на най-добрата ми приятелка.
                              Детото се е прибирало по обед от училище и е нападното от УЛИЧНО, НЕ ДОМАШНО куче. Мъж от близък магазин го е спасило. В момента има отвратителен белег на лявото бедро, а е красавица. (Инжекциите в корема бяха най-малкият проблем.)
                              Случаят не е отразен медийно както повечето такива.
                              А защо не е , трябваше ! И това куче не е за там , щом е агресивно - евтаназия . Аз не съм луда и да обичам да ме хапят . Но това ,че хапят , не ме прави по - малко любяща . Ха ха , как звучи само .

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                                Отстрелват се и вълци и мечки, ако се развъдят прекалено. Сега на някои места в Родопите селата са проплакали от мечки.
                                Всичко , което е за съхраняване на човешката популация подкрепям , само да не се изцепваме срещу кучешката популация като цяло .

Коментар

Working...
                                X