IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Човекът, нападнат от кучетата в Малинова долина е г-н Ботьо Тачков

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• cyberlink/rinaa, няма такъв механизъм!
    Странно защо този природен закон не е действал преди 1989 г.?
    Псевдонауката не е аргумент. Дааа, четирите слона върху които се крепи крехкият ни свят.

Коментар

• От даден брой нататък, избиването на бездомни кучета води, парадоксално, но факт, до нарастване на броя им и появата на все повече агресивност сред тях. За много хора това звучи абсолютно неразбираемо. Просто защото когато боравим с жива система - каквато е популацията на бездомните кучета в един град, законите на механичната логика, твърде често - не важат. В живата система се задействат неподозирани механизми. Ще дам за пример само два от тях. Те са много повече. Например, при масово избиване - репродуктивната дейност в живата система /в случая на бездомните кучета/ се увеличава рязко. Механизъм на всяка ЖИВА система да противодейства на унищожаване. Друг механизъм, установен по несъмнен начин от СЗО: при рязко освобождаване на пространства /ниши/, които до този момент са били заети от бездомни кучета, всяка от тях се пълни с нови такива. При това, прииждащи от околности, т.е. неадаптирани към хората и към града в степента, в която са били предишните - много по-диви такива.
      Това и много други, непредполагаеми от "здравия човешки разум" факти, преди да му ги поднесе емпиричното проучване, а не хуманно отношение към кучетата, води СЗО до извода, че при такъв брой вече налична популация, каквато бяха по времето на Софиянски кучетата в София /и досега, макар и намалял, броят им влиза в същата "графа" /, справянето с проблема е само постепенно - това може да не ни се нрави, но е обективен факт. ..
      Last edited by X_Y; 06.04.2012, 10:28.

Коментар

• Има бездомни кучета, тъй като хората ги изхвърлят на улицата, след като решават, че са стари, болни или поради други причини!!! Има бездомни кучета, тъй като голяма част от тях не се кастрират, а по документи са кастрирани!!! Коя е причината ли?-ами нали като бъдат кастрирани всички кучета след няколко години тези, които трябва да ги кастрират ще бъдат безработни... Има бездомни кучета, тъй като се харчат неправомерно пари, след като от чуждестранни природозащитни организации се отпускат средства за построяването на приюти!!!
        Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          Просто не мога да разбера простотиите за "изграждане" на кучешки приюти? А бе има десетки казарми само в София, необитаеми. Със съвсем малко пари се правят кучкарници и по-нататък както го е казал колегата "Тялото".
          Ами разните халета на фалирали предприятия?
          Простотията е същата като с това че има изобщо бездомни кучета - тези бездомни кучета са просто златни за някой хора, за едните защото плащат милиони данъци че това безобразие да съществува в сегашния си вид, за другите защото прибират тези милиони.

Коментар

• Просто не мога да разбера простотиите за "изграждане" на кучешки приюти? А бе има десетки казарми само в София, необитаеми. Със съвсем малко пари се правят кучкарници и по-нататък както го е казал колегата "Тялото".
            Ами разните халета на фалирали предприятия?
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
              Tялото, има кучета- има кучешка тения, няма кучета- срив в този род заболявания.
              Хората като Вас- любители на кучета са в основата на проблема. Пак такива като Вас "маркират" с клипсове улични псета като кастрирани.
              Еватанзия! Няма какво да ги дундуркаме песовете, да трошим грешни пари и да чакаме да си изживеят кучешките години, като докато това се случи, ще продължат да вият нощем под прозорците ни, ще хапят, ще разнасят инфекции.
              Всички кучета в приют и пак няма тения. Но тъй като си твърдоглава Българка по-скоро ще се сбиеш със съседите , вместо да се постигне компромис. Не аз ти си част от проблема. Хората които обичат кучета не ги изхвърлят на улицата. Хрумва ли ти въобще в главата че хората които ги хранят ги обичат и каква мъка и нещастие ще им причините ако ги убиете? Само си спомням моята майка колко дни е плакала като приспахме нашата кучка на 18.5 години. Наистина ли си мислиш че хораат ще стоят безучастни? Защо искаш те да уважават твоята нужда от относителна сигурност, ако ти не уважаваш техните разбирания и морал?

Прибират се всички, агресивните се евтаназират, построяват се 10 приюта и се гледат. Всяка година намаляват заради осиновени и заради починали. Води се стриктен регистър за домашните и Особено за женските с глоби за нарушители. След 3 месеца няма кучета по улицата, след 5 години вместо 10 ще има един приют и всичко ще е нормално.

Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение

Аз избирам хората срещу кучетата.
              Ти какво избираш?
              Дали да ти пожелая малката ти дъщеричка да получи кучешка тения в мозъка? Ако въобще имаш дете и си отговорен към човешко семейство?
              Ако избора беше между живота на децата и кучетата - да, но избора е между това да се избият кучетата и да се приберат всички в приюти. От последните думи на Фандъкова отиваме на втория вариант.
              И да, пожелай ми, виждам че имаш желание, нека не те измъчва,

Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Приличен данък за домашните кучета , ще свърши много по добра работа и евтаназия на уличните ! Все гледат да пришият някой харч на данъкоплатците , било за птичките или пчеличките. Един хубав данък в размер от 1000 лева на година , за да се пълни и хазната. А за изхвърляне на зло куче - пазач на улицата - 10 000 лв. глоба и ще си отидат на място нещата.
              И каква е логиката на този данък? Не ти харесва какво правя, затова трябва да плащам данък за да ми е гадно? Отглеждането на куче е едно от най-хубавите неща след отглеждането на деца. А за възпитанието на вторите си е направо задължително. Учи ги да се грижат за друго същество. В щатско 9/10 семейства имат поне 1 куче. Само мога да те съжалявам че не го разбираш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов
                Д-р Черкезов...
                В коя област имаш научното звание "доктор"?
                Last edited by vmаnkov; 05.04.2012, 21:25.
                Свободен във виелицата.
                http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Приют за бездомни кучета - Англия

Тук пък сме потрошили 50 милиона за нашия, за съжаление нямам снимки, вероятно прилича на Верса̀й и ще затапим наглите англосаксонски копелета и империалистически дегенерати.
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                    Хищници хищници хищници... Я...

Май досега не съм ял хищници...

А, не!
                    Ял съм акулско, да.

О да, ял съм и змия.

Да, ял съм и свинско.

Е, много хищник съм ял, брех
                    При рибите май го няма този проблем. Но прасета определено не трябва да се хранят с животински продукти.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      При консумиране на хищници ...
                      Хищници хищници хищници... Я...

Май досега не съм ял хищници...

А, не!
                      Ял съм акулско, да.

О да, ял съм и змия.

Да, ял съм и свинско.

Е, много хищник съм ял, брех
                      Свободен във виелицата.
                      http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                        Ама пуркуа па?
                        Я питай msimov. Той даже рецепти за готвене даваше.
                        При консумиране на хищници има сериозна опасност от влизане в организма на опасни приони - от рода на този който причинява лудата крава. Това е и причината в цели бял свят хищници да не се ядат, а и ако на тревопасни се дават животински продукти за ядене е възможно да се получи същата гадост.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                          Да отглеждаме крави-ДА, телета-Да, овце и кокошки, но кучета категорично-Не,.
                          Ама пуркуа па?
                          Я питай msimov. Той даже рецепти за готвене даваше.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            Напълно излишно - да се държат един месец , та ако някой ги осинови ! Глупости са това и не глоби , а данък за притежание на куче - 1000лв. на куче и глоба от 10 000 за изхвърляне на куче на улицата. Точно затова не се решава проблема.
                            Съгласна съм
                            От 1 седмица до 10 дена е абсолютно достатъчен срок в случай и на загубено домашно куче.
                            Не мисля, че можем да си позволим лукса да храним псета 1 месец.
                            Да отглеждаме крави-ДА, телета-Да, овце и кокошки, но кучета категорично-Не,освен ако не са вкарани в някакъв производствен цикъл (кожи, колаген,..).

Коментар

• Евтаназията трябва да се извършва на момента и още в колите като ги хванат !!!! Другото е безсмислица.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• val/she

Напълно излишно - да се държат един месец , та ако някой ги осинови ! Глупости са това и не глоби , а данък за притежание на куче - 1000лв. на куче и глоба от 10 000 за изхвърляне на куче на улицата. Точно затова не се решава проблема.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X