IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Човекът, нападнат от кучетата в Малинова долина е г-н Ботьо Тачков

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Засега всичко е под контрол , Съни
    И този цитат е добър : " Работа на психолозите е да обясняват защо комплексите избиват в агресия, но ангажимент на държавата и съда е да защитят беззащитния и да озаптят страхливците, чиято жестокост понякога стъписва целия свят. "
    Last edited by X_Y; 26.04.2012, 18:06.

Коментар

• Ами да, има пълен съвпадък с моите виждания г-жа Радева.
      Няма лошо.

Коментар

• Каката-социоложка е походила по форумите и ги е резюмирала.
        Не чак толкова добре, както си мисли слънчицето.

В статията й няма абсолютно нищо ново, което да не е казано тук, например.

Но... съдържанието на един форум е негово авторско право, така че каката излиза май нещо крадла...

Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
        ...хубавото е, че не е включено в Програма 2020
        Нека наречем тази бъдеща подпрограма "Щастливо помиярче". Или "Еврокуче 2020".
        Свободен във виелицата.
        http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Едно изключително добре поднесено представяне на проблема с ...кучетата.
          Всичко това е коментирано в темата, но коментарът е добър с подробното разглеждане на причина, следствия и решение
          Проблемът с кучетата може да се реши за 3 месеца

Започват някакви проверки за регистрация на домашните кучета и обикаляне на градинките...от сутрин до вечер...през май, но мисля, че е по-скоро кампаниен ход без особени крайни резултати.
          Всъщност, така мисли и Кмета : Днес Столичният общински съвет трябваше да приеме програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на Столична община 2012 – 2016 г., но за пореден път тази точка от дневния ред беше отложена, което предизвика недоволството на редица общински съветници от опозицията.
          ...овладяване на популацията....до 4 години......хубавото е, че не е включено в Програма 2020

п.п...Рина, здравей къде си, надявам се нямаш проблем...

Коментар

• " Редовите поданици на държавата допуснаха да ги изправят срещу най-добрия им приятел, да изместят моралните им ценности и да ги включат в една свирепа война срещу кучетата, които от векове са доказали предаността си към хората. Дори потъналите в скръб близки на буквално изядения от бездомна глутница почтен и достоен българин напомниха, че не можеш да обвиняваш животните. Другаде е вината и всички знаем къде, но колко по-лесно е да теглиш един шут на поредния доверчив, пръкнал се кой знае от къде, помияр, отколкото да теглиш една на безрадостното си битие. И да се опиташ нещо да промениш, защото за това се изискват самочувствие и кураж да защитаваш правото си на достойно съществуване. И да водиш битки с равни на теб. "

http://jivotatdnes.bg/index.php?page=article&id=12207

Коментар

• Кучемразец ли си, или интелигентен?

"...Бездомните кучета идват от дворовете на къщите на тези стопани, които изхвърлят потомството на домашните си кучета. Така че и след подобна мярка отново ще има кучета и отново ще се населят кварталите с тях. Празно пространство в природата няма и мисля, че разстрелването на животни не е алтернатива. Тук по никакъв начин не бива да поставяме въпроса – кучетата или хората. Няма такава дилема, не съществува. За да бъде опазен животът на хората, здравето на хората и да бъдат те спокойни и да се разхождат из улиците като в столица, а не като през диво поле, прерия, за да се случи това трябва администрацията – местна, общинска и централна, да си свърши работата..."
              Константин Пенчев, омбудсман на Република България, в интервю за Агенция „Фокус”.,05.04.2012

Коментар

• Хиляда и една глутници

http://www.dw.de/dw/article/0,,15904059,00.html

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                  малеееййййййй, тази тема е заприличала на минно поле, сапьорът мърда ли още

Ако мърда, нека каже как се изразява отношение, когато не може да се изкаже свободно?

По една толкова сериозна тема и болен въпрос от години, единомислие е абсурдно, макар да е най-вярното решение, защото виновникът е един - Общината, не хората и съзнанието им да спазват законите или не...Правилата се спазват основно заради контролирането им.

Прочетох мнения на съфорумци, че с писането в темата се осквернява паметта на Ботьо Тачков - Мир на праха му!
                  Не съм съгласна!
                  Напротив, забвението е по-страшното... И единствено незабравянето, споменаването на трагедията я прави жива и различна от класифицирането на ..."поредния случай".

Когато възмущението и нетърпимостта към бездействието достигне критична маса, тогава ще дойде и реалното действие.

Общинската служба "Екоравновесие" продължава по утъпканите парични потоци...
                  ...БЛИЦ отново потърси за коментар зам.-кметицата Мария Бояджийска, за да й зададе един-единствен въпрос - къде обикновеният гражданин би могъл да види отчета за работата на прословутото "Екоравновесие". Учтива секретарка ни уведоми, че не знае дали на сайта на Общината има такава информация. Е, няма. Нито пък някой може да се информира да действителната структура на общинското предприятие. Излиза, че щатните бройки са дълбоко засекретени, а публикуването на заветния отчет, обещан на софиянци, пак ще зависи от мудните чиновници - заети с всичко друто, но не и с преките си задължения.
                  Въпреки това :Шефът на "Екоравновесие" пред БЛИЦ: Всеки ден има над 100 жалби на пострадали от бездомните кучета

С банване и триене се изпълняват целите на самите управляващи - първоначално изливане на страстите и запушване на устите, преминаване към ежедневното русло....до следващия "случай".
                  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++

Коментар

• малеееййййййй, тази тема е заприличала на минно поле, сапьорът мърда ли още

Ако мърда, нека каже как се изразява отношение, когато не може да се изкаже свободно?

По една толкова сериозна тема и болен въпрос от години, единомислие е абсурдно, макар да е най-вярното решение, защото виновникът е един - Общината, не хората и съзнанието им да спазват законите или не...Правилата се спазват основно заради контролирането им.

Прочетох мнения на съфорумци, че с писането в темата се осквернява паметта на Ботьо Тачков - Мир на праха му!
                    Не съм съгласна!
                    Напротив, забвението е по-страшното... И единствено незабравянето, споменаването на трагедията я прави жива и различна от класифицирането на ..."поредния случай".

Когато възмущението и нетърпимостта към бездействието достигне критична маса, тогава ще дойде и реалното действие.

Общинската служба "Екоравновесие" продължава по утъпканите парични потоци...
                    ...БЛИЦ отново потърси за коментар зам.-кметицата Мария Бояджийска, за да й зададе един-единствен въпрос - къде обикновеният гражданин би могъл да види отчета за работата на прословутото "Екоравновесие". Учтива секретарка ни уведоми, че не знае дали на сайта на Общината има такава информация. Е, няма. Нито пък някой може да се информира да действителната структура на общинското предприятие. Излиза, че щатните бройки са дълбоко засекретени, а публикуването на заветния отчет, обещан на софиянци, пак ще зависи от мудните чиновници - заети с всичко друто, но не и с преките си задължения.
                    Въпреки това :Шефът на "Екоравновесие" пред БЛИЦ: Всеки ден има над 100 жалби на пострадали от бездомните кучета

С банване и триене се изпълняват целите на самите управляващи - първоначално изливане на страстите и запушване на устите, преминаване към ежедневното русло....до следващия "случай".

Коментар

На мен нещо ми се губи ....конфликта тук
                      Май, всички са съгласни, че в населените места не трябва да има безстопанствени кучета.
                      Май, всички са съгласни, че трябва да има строг контрол над домашно отглежданите.
                      Не всички са съгласни.
                      Не са съгласни тези, които вземат парите за решаване на проблема с кучетата и, вместо да го решават, го поддържат жив, за да продължат да си лапат.
                      Това са, както бе показано с факти, "Екоравновесие" и некои кучелюбски организации като международната "Четири лапи", например.

Ма ше кажеш:
                      Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                      Какви са тия озлобления към кучкари и животните не мога да проумея.
                      Това са тези, които вдигат вой по медиите и форумите и с това дават гръб на горните лапачи, а е много вероятно те да са от самите лапачи. Така или не, но те спомагат проблемът да остане.

Всички съгласни били, али-бали, тинтири-минтири...
                      Всички са съгласни, че незаконно настанилите се мангали трябва да бъдат изселвани, само не са съгласни лапачите на Сорос от БХК (виж в темата "Докога ще им търпим...") и подобна сволач, надигат вой, като нашите кучелюбци - и ей на! европейския съд забранява на България да изселва незаконно настанилата се мръсна криминогенна антисоциална паплач.

Добрички? На чий гръб?!

П.П. Ринаа далеч не ми е дружка, но некак си не съм съгласен с банването й, макар и никой да не ме пита.
                      Last edited by vmаnkov; 25.04.2012, 04:55.
                      Свободен във виелицата.
                      http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                        Съни, много те харесвам и уважавам, но с този опит за манипулация обиждаш интелигентността ни. Не сме дезориентирани.
                        В общини където няма кресливи "природозащитници" и фалшиви мизантропи, общо взето този проблем е решен.

Впрочем, цялата история много прилича на тази с мечките, при която вместо да имаше отстрел, напечатани бяха БРОШУРИ за действия при среща с мечка стръвница.

п.п.Не съм Круела Де Вил. През по-голямата си част от живота си сме имали куче. Родителите ми и сега имат.
                        Много си сладка Вал )...
                        Природозащитниците са и граждани и спазват законите, Но ако има кой да ги прилага.

Не си спомням случаи с мечки стръвници, но знам, че не може да се убива, всичко, което ни плаши или не ни харесва

Коментар

• Че то това е в основата на ограбването.
                          1. Властта създава изкуствено проблем от нищото.
                          2. Журналистите надуват борзана.
                          3. Правителствата и фондациите отпускат тлъсти суми за "решаване" на проблема.
                          4. По голямата част от сумите се дават на фирми приближени до властта за да се "борят" с проблема. С други думи казано средствата се присвояват от когото трябва.
                          5. Останалата по-малка част от парите се използва за дозадълбочаване на проблема.
                          Баба ме научи на много неща.
                          tnm

Коментар

На мен нещо ми се губи ....конфликта тук
                            Май, всички са съгласни, че в населените места не трябва да има безстопанствени кучета.
                            Май, всички са съгласни, че трябва да има строг контрол над домашно отглежданите.

И че за всичко това Отговорност носи Общината, която ви прибира данъците, за да живеете в нормална обществена среда!

Ако имате гняв, насочете го в правилната посока!!!
                            (за по-слабите - хвърлете го на вятъра и псувайте на воля себеподобния неовластен )
                            Съни, много те харесвам и уважавам, но с този опит за манипулация обиждаш интелигентността ни. Не сме дезориентирани.
                            В общини където няма кресливи "природозащитници" и фалшиви мизантропи, общо взето този проблем е решен.

Впрочем, цялата история много прилича на тази с мечките, при която вместо да имаше отстрел, напечатани бяха БРОШУРИ за действия при среща с мечка стръвница.

п.п.Не съм Круела Де Вил. През по-голямата си част от живота си сме имали куче. Родителите ми и сега имат.

Коментар

• А, забравих за Византийското робство. Тяхната вяра византийска. Още тогава, в зората на историята, са отровили психиката на доверчивия български народ с кучешки проблеми.
                              Баба ме научи на много неща.
                              tnm

Коментар

• На мен нещо ми се губи ....конфликта тук

И че за всичко това Отговорност носи Общината, която ви прибира данъците, за да живеете в нормална обществена среда!

Ако имате гняв, насочете го в правилната посока!!!
                                (за по-слабите - хвърлете го на вятъра и псувайте на воля себеподобния неовластен )
                                Last edited by съни(тя); 24.04.2012, 01:50.

Коментар

Working...
                                X