IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Човекът, нападнат от кучетата в Малинова долина е г-н Ботьо Тачков

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хора, дайте да се стегнем всички и да бъдем малко по-обективни, а?!

Темата от известно време насам се видоизмени коренно. Предлагам който иска - нека си отвори нова тема и там да обсъжда какви са адекватните мерки за борба с бездомните кучета. Явно има интерес и ще има за какво да си говорим.

Ще си позволя да заключа темата, тъй като вече явно е изчерпана, а ако някой друг модератор реши, че има още хляб в нея - нека я отключи, нямам нищо против.

И много моля да не си го изкарвате на модераторите, защото и те душа носят!

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
      В този форум има достатъчно хора, които лично са пострадали от улични кучета и въпреки това, не се проявява разбиране. Под разбиране имам предвид действия, а не фалшиви съчувствия и лицемерно кършене на ръце. Това показва абсолютна липса на човешка съпричастност и чувство за общност. "Да, лошият закон ми позволява да ви тормозя с безхаберно отглеждане на всякакви животни и ще го правя, колкото и да не ви харесва, защото така искам."- това е мисленето на едната част. Ако ще още дузина хора да бъдат изядени, те ще обвинят всички други, но не и себе си, за решението да има животни по улиците.
      Този тип мислене се мултиплицира и в останалите житейски области.
      +1
      Виновни са два типа хора 1-тези псевдозащитници на животните, щото ако си защитник на животно което не е диво, то трябва да мразиш животните за да ги оставяш бездомни!
      2-Всички властимащи, които пасуват и не променят закона така че това да стане невъзможно. Много съм разочарован от даскалицата-кметица. Нищо не стана от тази пача! На следващата предизборна кампания сигурно ще се оправдава с международното положение..

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
        Махатма Ганди: “За величието на една нация и за нейния морален прогрес може да се съди по начина, по който третира животните си.”
        +

Коментар

• В този форум има достатъчно хора, които лично са пострадали от улични кучета и въпреки това, не се проявява разбиране. Под разбиране имам предвид действия, а не фалшиви съчувствия и лицемерно кършене на ръце. Това показва абсолютна липса на човешка съпричастност и чувство за общност. "Да, лошият закон ми позволява да ви тормозя с безхаберно отглеждане на всякакви животни и ще го правя, колкото и да не ви харесва, защото така искам."- това е мисленето на едната част. Ако ще още дузина хора да бъдат изядени, те ще обвинят всички други, но не и себе си, за решението да има животни по улиците.
          Този тип мислене се мултиплицира и в останалите житейски области.

Коментар

Махатма Ганди: “За величието на една нация и за нейния морален прогрес може да се съди по начина, по който третира животните си.”
            Махатма Ганди или еди кой си, в Индия не знам как третират животните, но все още правят човешки жертвоприношения, изнасилват се групово в градския и имат каста на "недосегаеми"... Когато решат тези проблеми и покачат брутния си продукт над $2000 на глава от населението ще започна да приемам съвети оттам.
            Пак ще попитам, трябваше ли да загина миналата година? Сигурно да легна и да ги оставя да ме ръфат???
            Custodite sortem vestram

Коментар

Мм даа,

те индийците от уважение оставят кравите да гният по улиците. Изключително морален прогрес.

И ако още не сте разбрали, в тази тема не става въпрос за кучета или животно по принцип, а за свирепи, кръвожадни и опасни глутници от кучета. Очевидно е, че някои не са попадали на освирепели от глад през зимата 10-на кучета, иначе друга песен щяха да пеят.

Коментар

Стоят треновете в страхопочитание и чакат кравата да благоволи да се премести от линията. Мъдрост и величие в едно.

Коментар

• Махатма Ганди: “За величието на една нация и за нейния морален прогрес може да се съди по начина, по който третира животните си.”
                  Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• До моди:
                    А дали е допустимо насилието на животни над хора? Защо на улиците на София нещата са или ти или те, и това се случва 2014 година! Има ли друг реалистичен начин псетата да изчезнат от улицата? Знаеш ли, например, че аз за малко да бъда убит преди около година от глутница 15-20 кучета? Да ,точно така, говорим за физическо унищожаване. Бях на около метър разстояние от челюстите, когато рефлексите ми сработиха и успях да избягам. А успях да избягам съвсем на косъм, благодарение на това че бях в отлична кондиция - 1-2 секунди по-бавно и щях да не пиша тук в момента. С абсолютна сигурност, ако не бях аз, а някой възрастен човек, или дори тинейджър или просто човек който не тренира толкова щеше да си отиде точно както този възрастен господин, лека му пръст. Ами ако бях оцелял сакат до края на живота ми? Какво щяха да си кажат приятелите ми, ами тези в чужбина - тях в България ги изяждат кучетата....
                    Custodite sortem vestram

Коментар

• Едно улично куче никога не би направило подобен погром.

http://www.blitz.bg/news/article/249433
                      Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение

Ако имаш малко ум в главата ще разбереш че убивайки куче ти даваш пример на децата, подрастващите че убийството е нещо нормално, следващата крачка е убийство на бездомници, след това и на социално слаби и инвалиди!

Например аз минавам покрай една къща в която има много злобно куче в двола и рипа на оградата и стряска хората. Ами два пъти го пръснах със газов спрей, и след това това куче повече никога не съм го видял да скача на оградата да плаши хората.

Друг пример: Никога улично куче не ме е нападало, но много често разни домашни питбули ми се нахвърлят докато ги разхождат, затова винаги нося нож, спрей или пистолет.
                        Черкезов пробвай с пиратка срещу куче, което те лае... Голям купон!

Кучкарството е скъпо удоволствие, както хубавия дом, кола, жена, любовница. Просто не сме си надвили на масрафа и затова съм Против... Не може бедно общество, като нашето да го зомбираш през медиите в кучкарска любов, и да му държат сметка разни НПО-та и тем подобная сволоч, Защо бедния общински бюджет не е отделил достатъчно средства за крадене от Кучкарския бизнес, Защо не са построени достатъчно хотели, приюти, санаториуми за кучета... Абсурдно, налЕ!

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                          Не съм се замислял. Защо не го учим това в училище? Нямам спомен да са ни го казвали някога.
                          "Луда крава".

Коментар

Не съм се замислял. Защо не го учим това в училище? Нямам спомен да са ни го казвали някога.
                            По принцип хората си знаят да не ядат хищници от зората на историята. Защо точно е опасно месото им стана ясно преди няколко години, покрай болеста луда крава. Тогава бяха хранили кравите с костно брашно, което очевидно е съдържало такива приони и след това се прехвърли и към хората, които бяха яли заразеното телешко.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Да, единствените хищници които могат да се ядат безопасно са рибите. Всичко друго си е хазарт с живота.

Коментар

Ама това истина ли е?
                                Да, единствените хищници които могат да се ядат безопасно са рибите. Всичко друго си е хазарт с живота.

Коментар

Working...
                                X