IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енергия и енергийни пазари, новини.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Лъвът ще бъде истински лъв, ако до 3 месеца имаме 5 конкурентни доставчика на ток

    http://www.dker.bg/newsbg.php?n=124

    Коментар


    • Да се върна малко назад в темата: Пешо твърдеше, че приказвам глупости. И аз, без малко, да взема да се засрамя.
      Днес, Боко /а после, и министър Добрев обявиха, че енергията можело да поевтинее с 8%. Около 1,6 ст.
      Не вярвам, ако имаше законова пречка /по-голяма от прага на глупост - вярно, у някои, той е съвсем нисък но, все пак!/ дори от толкова високо равнище, да можеше да се обяви такова рядко събитие - понижаване на тоците с толкова много проценти. Защото, убеден съм, са щракали калкулаторите, това са едни пари, които, оказва се, досега са ни надвземали...
      Още нещо: Темата е за пазари, а платежоспособното търсене е техен основен елемент, нали? Та, с колко, според вас, би подскочило платежоспособното търсене на ТОЗИ пазар, ако наистина цената спадне? Имам предвид, БЕЗ подобряване фактори като заетост, средна заплата и т.н... Интересно ми е мнението Ви.

      Коментар


      • Няма механизъм за контрол на инвестиционните процеси на всяко от ЕРП-тата, е установила още проверката на прокуратурата. http://econ.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0..._i.414411.html
        Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

        Коментар


        • Чудесно. А ограбеното до днес? Дали, кога и как ще се връща на ощетените? защото, такива има. "Само" около 7 милиона българи. .
          Та ?

          Коментар


          • http://www.vladislavnozharov.com/201...0%D1%89%D0%B8/

            Защо България не е на първите места в ценообразуването на гориво (бензин и дизел) в ЕС?
            С официален отговор никои не се е ангажирал. Институциите мълчат. Не желаят да се произнесат. Разбирам ги и защо картел в цените на горивата – няма! Още повече и при следващото:

            Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

            Коментар


            • http://www.dnes.bg/world/2013/02/18/...na-chez.180479

              Европа CEZ, включително продажбата на дял в германска мина за въглища и инвестиция в Албания, съобщи Ройтерс.

              В отговор на съобщение в чешкия вестник Mladá fronta Dnes говорителка на компанията, в която мажоритарният дял се държи от Чехия, обяви, че полицията е потърсила преди около година информация по случаите. Сред тях е и сделка за доставка за съоръжение за използвано гориво на атомната централа в чешкия град Темелин, която е подразделение на германската компания Hochtief, и евентуално нарушаване на чешкия закон за държавните доставки.

              „Продължаваме да им предоставяме цялата необходима информация, която изискват“, каза Барбора Пулпанова. „Нямаме чувството, че сме сгрешили за каквото и да било“, добави Пулпанова, като отбеляза, че не е в състояние да предостави повече подробности.

              От чешкото полицейско подразделение за борба с корупцията и общинската полиция са отказали коментар за Ройтерс, а от Hochtief не са били открити за коментар.

              В случая с германската мина Мибраг CEZ продава през 2011 г. своя дял от 50% на другия съсобственик, чешката енергийна компания EPH, като в замяна получава компанията Energotrans, действаща в топлофикационния бизнес. Сделката бе приключена през юни 2012 г. Говорител на EPH изтъкна, че компанията не е имала каквито и да било контакти с полицията.

              Второто разследване е за разпределителното подразделение на CEZ в Албания, чийто лиценз бе отнет през януари. Чешката компания може да загуби до 200 млн. евро от албанската си инвестиция, като ще търси правата си чрез арбитраж.
              Междувременно акциите на компанията на борсата в Прага продължиха да поевтиняват за четвърта поредна сесия, след като българското правителство обяви, че може да отнеме лиценза ѝ за електроразпределение, съобщи Bloomberg.

              Към 16,50 часа акциите губят 0,5% от стойността си до 616 чешки крони, като отстъплението за последните 4 дни достига 3%. За деня представянето им остава под това на индекса PX, който напредва с 0,1%. От началото на годината книжата на компанията са поевтинели с 9,4%, докато PX е отстъпил с едва 3,4%, сочат данните.

              Доходността по еврооблигациите на CEZ с падеж през 2021 г. намаля с 3 базисни пункта до 2,56%, като това е най-ниското ѝ ниво от 25 януари.

              Вчера българският министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев обяви, че до няколко дни регулаторът ДКЕВР ще прецени дали ЧЕЗ е нарушила правилата за държавни доставки и дали евентуалното нарушение е достатъчно сериозно, за да бъде отнет лицензът на компанията.

              Около 9,9% от приходите на компанията през 2011 г. са дошли от България, което я прави втори пазар за CEZ след Чехия.

              „Загубата на лиценза е равнозначна на загуба на бизнеса“, пишат до клиенти анализатори начело с Милан Ваничек от J&T Banka AS в Прага.
              Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

              Коментар


              • БОРИСОВ СЛОЖИЛ УПРАВИТЕЛ НА ФИРМА НА ПАШАТА ДА ПРЕДСТАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА В ЧЕЗ С 35 БОНА ЗАПЛАТА
                Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

                Коментар


                • Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                    Какво ще кажеш на протестиращите? Ама не сегашните, а онези от преди 2-3 месеца с ВЕИ-тата, дето искаха да им плащаш космически цени.
                    ________________
                    Нямам желание, а може би няма и смисъл, да ти обяснявам къде грешиш. Ако искаш поинтересувай се и попрочети.
                    Е какво да им кажа? Управляващите прецакват всички ни, какво да им кажа? И тях, и нас прецакват. Най-малко, след снижаване изкупните цени, ако те не бяха част от микса /да се забелязва повече/ трябваше осезаемо да снижат таксите за "зелена енергия", налЭ? Ама не би...

                    На Пеци:
                    Няма повече да разследвам. Уморих се.
                    Иначе, това, че счетоводителите им са способни, си е факт. Питай, кой плаща там, за да разбереш, кой поръчва музиката и да се увериш отново, че счетитата им са способни. За това им плащат, това получават.
                    На тях и на онези в ДКЕВР-то.
                    Last edited by Pyramid; 17.02.2013, 14:08.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                      Пешо, ЕЕС как функционира е едно, а как ми пишат фактурата-друго. Едното е техника, другото - гимнастики с молива. А, знаем, така най-много се краде.
                      Иначе, ти си твърди, каквото щеш, свобода на словото имаме, давай, давай, давай!
                      Най после нещо умно и от теб.Още малко като помислиш и ще стигнеш до верния отговор.Жокерче разгледай всяка компонента на фактурата отговори си на въпроса кой по веригата се издържа от нея и се замисли има ли раздути щатове далавери с поръчки консултантски услуги и други такива дейности.А най добре е да се замислиш защо ДКЕВР признава 15% загуби на ЕРП-тата при допустими технически 6-8%?Докато ДКЕВР играе по коня на фирмите по веригата няма да ги принуди да си оправят управлението.В ДКЕВР трябва да има много способни счетоводители и одитори и всяка стотинка да се контролира къде отива?Като изключим Софийската топлофикация всики други са частни?Добавката за висоефективно комбинирано производство е кражба тотална кражба от всички българи.Целия народ плаща парното на богоизбраните.То и затова е високоефективно производството щото друг го плаща.Ако дойдеш да ми платиш тока за мен и той ще стане високоефективен.Политици тарикати не ебават всеки ден а ние си мълчим.Именно политиците дадоха права на моноплните структури да си разиграват коня както им скимне.И никой да не може да им нарушава комфорта.Политиците вкараха и зелената компонента и невъзстановимата добавка.Без никой да ни пита.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                        Мислиш ли? Имам правото да си искам своето, за Бога!
                        - Друг въпрос, дали ще се намери, кой да удовлетвори това искане. Ако не знаеш, да те светна: ФЕЦ работят ДЕНЕМ - съответно, дневна енергия произвеждат. ВЕЦ и ВетрЕЦ се връткат винаги, кога има вода и вятър.
                        Така ли е?
                        ТАКА Е.
                        От кого вземат за разпределение енергията ЕРП? - От ЕСО.
                        така ли е? ТАКА Е.
                        Пеше ли не "дневна" и "нощна" енергия във фактурите? Пише.
                        Пише ли "енергия от невъзобновими източници" или "незелена" енергия? - не пише.
                        Така ли е? - ТАКА Е.
                        Различават ли потребителите "зелена" от "незелена" ел.енергия? -Не различават.
                        Така ли е? ТАКА Е.
                        Имат ли електроните номерче и марка "зелен", "кафяв", "жълт" или "син", например? -Нямат.
                        Така ли е? ТАКА Е.
                        Това са няколко факта, които, едва ли ще оспориш. И НЯМАТ политическа окраска. Нито съм от Атака, нито от други популисти. Само изказвам, което смятам за истина. И питам, кое от посоченото не отговаря на фактите?
                        Какво ще кажеш на протестиращите? Ама не сегашните, а онези от преди 2-3 месеца с ВЕИ-тата, дето искаха да им плащаш космически цени.
                        ________________
                        Нямам желание, а може би няма и смисъл, да ти обяснявам къде грешиш. Ако искаш поинтересувай се и попрочети.
                        Last edited by Poncho; 15.02.2013, 12:24.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнение
                          Пирамидата моля те спри с глупостите.Невежеството ти преминава в агресия.Вместо да плещиш простотия след простотия вземи чети ама не форуми и не в интернет.Ти и хабер си нямаш как функционира ЕЕС.
                          Пешо, ЕЕС как функционира е едно, а как ми пишат фактурата-друго. Едното е техника, другото - гимнастики с молива. А, знаем, така най-много се краде.
                          Иначе, ти си твърди, каквото щеш, свобода на словото имаме, давай, давай, давай!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                            Глупости!
                            Мислиш ли? Имам правото да си искам своето, за Бога!
                            - Друг въпрос, дали ще се намери, кой да удовлетвори това искане. Ако не знаеш, да те светна: ФЕЦ работят ДЕНЕМ - съответно, дневна енергия произвеждат. ВЕЦ и ВетрЕЦ се връткат винаги, кога има вода и вятър.
                            Така ли е?
                            ТАКА Е.
                            От кого вземат за разпределение енергията ЕРП? - От ЕСО.
                            така ли е? ТАКА Е.
                            Пеше ли не "дневна" и "нощна" енергия във фактурите? Пише.
                            Пише ли "енергия от невъзобновими източници" или "незелена" енергия? - не пише.
                            Така ли е? - ТАКА Е.
                            Различават ли потребителите "зелена" от "незелена" ел.енергия? -Не различават.
                            Така ли е? ТАКА Е.
                            Имат ли електроните номерче и марка "зелен", "кафяв", "жълт" или "син", например? -Нямат.
                            Така ли е? ТАКА Е.
                            Това са няколко факта, които, едва ли ще оспориш. И НЯМАТ политическа окраска. Нито съм от Атака, нито от други популисти. Само изказвам, което смятам за истина. И питам, кое от посоченото не отговаря на фактите?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                              Я да видим един друг момент: В сметките има вписани "дневна енергия", "нощна енергия" , "зелена енергия" и "когенерация".
                              Зелената енергия при нас /аз съм към Енерго ПРо, е 1,11 стотинки...
                              Обаче, ЕРП-то, за да формира "дневна" и "нощна" ... ВЕЧЕ Е ПЛАТИЛО и изкупуването на зелената, която е пропорционално разпределена в микса.
                              Следователно, ние, като клиенти, плащаме за тази енергия два пъти и сумите от 1,11 ст/kWh остават у ЕРП-тата, формирайки висок процент от тяхната печалба НЕЗАКОННО.
                              След като разходът на потребителя два пъти включва микса, трябва да се изключи и със задна дата да се изплати на потребителите огромната сума, надвзета от тях.
                              С ЛИХВИТЕ !
                              Пирамидата моля те спри с глупостите.Невежеството ти преминава в агресия.Вместо да плещиш простотия след простотия вземи чети ама не форуми и не в интернет.Ти и хабер си нямаш как функционира ЕЕС.

                              Коментар

                              Working...
                              X