IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво подписа тайно България в Токио

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Обезпокоителното е, че се създават закони и подзаконови наредби които позволяват на държавата да действа без решение на съда. Това е тенденция в световен мащаб! Интересно, защо отговорните фактори вече са решили че съдилищата по света вече не им помагат а им пречат?! Интересно, за какво им пречат?! Аз знам за какво. Важно е и другите хора да се усетят!!!
    Точно за това става дума! Повечето хора не си дават сметка, и си казват "голяма работа някакво си споразумение". Само че тия от горе точно на това разчитат! Действат бавно и последователно на малки стъпки. Тая година едно споразумение , другата година друго, от време на време се прокарват тайно закони, създават се служби, от тук от там по малко.......... И ХОП един ден се "събуждаш" и осъзнаваш че са ти отнели всички права под носа и се намираш в капана на поредния политически експеримент (диктаторски режим).
    Last edited by alphaomega; 30.01.2012, 14:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнение
      Аз не виждам нищо обезпокоително в цялата работа.
      А стигна ли до
      РАЗДЕЛ 5
      ПРИЛАГАНЕ НА ПРАВАТА ВЪРХУ ИНТЕЛЕКТУАЛНАТА СОБСТВЕНОСТ В
      ЦИФРОВАТА СРЕДА
      ЧЛЕН 27
      Прилагане в цифровата среда
      ?

По този раздел най-малко от половината световни сайтове за споделяне на каквото и да било (напр. Тюба) могат да бъдат затворени или поне спрени в дадена страна.

Видя ли понятието "пиратство", включено в официален документ, но така и неописано, какво означава този термин в юрисдикцията?
      компетентни органи да разполагат с правомощието да разпоредят конфискуването или унищожаването на материалите и средствата (сървъри, мрежов хардуеър и т.н. - бележката моя), основно използвани при създаването на стоки с фалшифицирана търговска марка или стоки, чието
      авторско право е било обект на пиратство,
      Видя ли, че могат да действат даже само при "опит" за нарушаване?
      Дадена страна по споразумението може да изпълнява задълженията си по настоящия параграф посредством въвеждането на наказателни производства и наказания, които да бъдат налагани при опит за извършване на престъпление по отношение на търговска марка
      Какво е "опит" Значи, ако некое юрситче каже, че съм помислил да наруша - ето ти го престъплението и ще ми пратят жандармерията...

--------------------------------------------

Реален пример на прилагане на рестрикции - руското правителство извзема компютри и запечатва офиси на опозиционни групи, заради използване на нелицензиран софтуеър на Микрософт. Самите служители на Майкрософта са активна страна и помагат на руската полиция.
      Last edited by vmankov; 30.01.2012, 14:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
        Досието на посланикът, подписал присъединяването към АКТА. Сътрудничил на ДС като агент "Александър" и агент "Джими".
        http://desebg.com/2011-03-17-14-49-1...05-22-09-51-58
        Любомир Тодоров е бил вербуван през 1975 г. от Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия, отдел 02 (студенти и младежи) под псевдонима „Александър”. Използван е по линия на контрола на български студенти.

Става изключително весело
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Без да чета първият пост разбрах, че става дума ACTA.
          Някой разбра ли наистина ? По някои медии просото пуснаха едно кратко обобщение, след като разбрахме, как стрина Вуна тегли в студа с кюмбето.

Коментар

• Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнение
            Аз не виждам нищо обезпокоително в цялата работа.
            Обезпокоителното е, че се създават закони и подзаконови наредби които позволяват на държавата да действа без решение на съда. Това е тенденция в световен мащаб! Интересно, защо отговорните фактори вече са решили че съдилищата по света вече не им помагат а им пречат?! Интересно, за какво им пречат?! Аз знам за какво. Важно е и другите хора да се усетят!!!
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Аз не виждам нищо обезпокоително в цялата работа. Явно някакво желание за по-активно сътрудничество. Тези неща и сега са уредени.

"Всяка от страните по споразумението предвижда наказателни производства и
              наказания, които да се прилагат поне в случаите на умишлено фалшифициране на търговски марки или пиратство на авторски или сродни на тях права в търговски мащаби 1. За целите на настоящия раздел дейностите, развивани в търговски мащаб, включват поне извършванетона търговска дейност с цел извличането на пряка или непряка икономическа или търговска изгода."
              "Дадена страна по споразумението може да предвиди наказателни производства и
              наказаания за случаите, в които това е целесъобразно, във връзка с неразрешеното копиране на кинематографски произведения при прожектиране в зала за представяне на филми, която по принцип е публично достъпна"

Общо взето аз смятам, че нещата са както до сега - основната насока е срещу лицата, които на база чужд труд получават лична облага.

Коментар

• Посланикът подписва, каквото му кажат отгоре.
                Той не е лице, което взема решения, а е лице, което ги изпълнява.

Ако създадат нещо като електронен подпис на държавите, от посланици няма да има нужда.

Та търсете решението по-нагоре; мисля си даже - по-нагоре от нашите национални институции.
                ЕССР много обича гъзодавци като нашите политици и редовно си ги употребява. Не знам само дали с удоволствие или погнуса.

Коментар

Досието на посланикът, подписал присъединяването към АКТА. Сътрудничил на ДС като агент "Александър" и агент "Джими".
                  Знаех си аз, не само АКТА но PIPA и SOPA също са подготвени от ДС и предложени на хамериканския Сенат за подписване. Искат чрез тази стратегия да съсипят хамериканската демокрация и пак да върнат социализма.
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Всички които имат възможност да се присъединят към протеста на 11 февруари 2012 г.
                    http://www.facebook.com/events/246513398758312/
                    Виждам, че следиш въпроса, та те моля да публикуваш препратки към онлайн акции в мрежата, като петиции, писма и даже Анонимус, ако намериш такива.

Ще гледам да дойда на 11 февруари.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                      На всичко му се намира цаката, най-много пак с дисковете да се възроди обмена...
                      После вече много автори усещат, че има начин да печелят без да дерат кожите на потребителите.
                      Номерът е там, че покрай донякъде спорните тези за интелектуална собственост, авторски права и подобни, заради които уж се създават актове като PIPA, SOPA и ACTA, много прозрачно се пробутват тоталния контрол и цензура на свободния засега Интернет.

Доказано е, че издателските компании не се вълнуват чак толкава от нарушаването на авторските права, та чувства се, че тези актове се налагат от други среди, не толкова от бизнеса.

Коментар

• Досието на посланикът, подписал присъединяването към АКТА. Сътрудничил на ДС като агент "Александър" и агент "Джими".
                        http://desebg.com/2011-03-17-14-49-1...05-22-09-51-58

Коментар

• Всички които имат възможност да се присъединят към протеста на 11 февруари 2012 г.
                          http://www.facebook.com/events/246513398758312/

Коментар

• Цитат на деня по този повод...

People don't choose to be oppressed. They choose to give up responsibility. And then they are oppressed. They no longer have the capability to look out for themselves.

The rich aren't the problem. It's the barrier to entry into their "club" that is the problem. Barrier to entry coming from laws, regulations, and rules that favor those already in control. Of course they sell these to the public as safety measures, protecting the innocent from the evil forces of the world.

Коментар

• На всичко му се намира цаката, най-много пак с дисковете да се възроди обмена...
                              После вече много автори усещат, че има начин да печелят без да дерат кожите на потребителите.

Коментар

• Дайте пример от практиката - какво се променя с този закон
                                смисъл то за интелектуалната собственост винаги си е било ясно

какво ще се промени след този закон
                                There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

Working...
                                X