IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Война - САЩ Иран !?!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
    Ще ти се ама в никакъв конфликт няма да прерасне.

Иран ще бъде заличен от картата като за оправдание ще се каже, че те сами са си гръмнали ядрения реактор и готово.

В Европа ще се повишат проверките срещу радиация и стоки от този район и готово.

С Иран без Иран все тая света ще го преживее.

Надявам се само държавата да бъде заличена прецизно и качествено от САЩ и НАТО за да може да има възможно най-малко разпространение на радиация.
    Настоятелно ти препоръчвам да посетиш ТОЗИ САЙТ. Ще ти помогне.
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение

Иран ще бъде заличен от картата като за оправдание ще се каже, че те сами са си гръмнали ядрения реактор и готово.

В Европа ще се повишат проверките срещу радиация и стоки от този район и готово.

Надявам се само държавата да бъде заличена прецизно и качествено от САЩ и НАТО за да може да има възможно най-малко разпространение на радиация.
      Боже, колко мъка има по тоя свят, боже ...
      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
        Вие не разбрахте ли бре ТАТОвите че ако започне война в Иран -победители нема да има ,защото ще прерасне в световен ядрен конфликт

Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Вие не разбрахте ли бре ТАТОвите че ако започне война в Иран -победители нема да има ,защото ще прерасне в световен ядрен конфликт
          Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
            Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
            Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
            ................
            2. Кои международни договори по които е страна Иран нарушава? Аз не зная за такива.
            .................
            Договор за неразпространение на ядреното оръжие. Ратифицирали са го. Но най-нагло го нарушават.
            Как го нарушават? Нещо си се объркал... За да го нарушат трябва първо да направят ядрено оръжие, а след това да го дадат на някоя държава която все още няма...
            Въобще не си в час. Ето какво нарушава:
            Член 2

Всяка Държава - Страна по Договора, непритежаваща ядрено оръжие, се задължава да не приема нито пряко, нито косвено предаването от когото и да било на ядрено оръжие или на други ядрени взривни съоръжения, както и контрол над такова оръжие или взривни съоръжения, да не произвежда и да не придобива по какъвто и да било друг начин ядрено оръжие или други ядрени взривни съоръжения, както и да не се стреми и да не приема каквато и да е помощ за производството на ядрено оръжие или на други ядрени взривни съоръжения.
            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
              Големи печеливши от удар срещу Иран ще са Русия и Арабите.
              Руснаците са голяма неработеща и неефективна икономика, която се държи на природните ресурси. Едно мазало в Иран ще качи петрола и златото до нови висини, а това ще влее реки от пари в бюджетите на другите големи производители на петрол и газ.

Интересно ми е дали Иран си дава сметка, че Русия тайно се надява да оберат пешкира.
              Браво 10X Поредното ти добро и умно мнентие.
              Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                Големи печеливши от удар срещу Иран ще са Русия и Арабите. Руснаците са голяма неработеща и неефективна икономика, която се държи на природните ресурси. Едно мазало в Иран ще качи петрола и златото до нови висини, а това ще влее реки от пари в бюджетите на другите големи производители на петрол и газ. Интересно ми е дали Иран си дава сметка, че Русия тайно се надява да оберат пешкира.
                Точно А и както писах назад нищо не пречи иранския петрол да мине през средна Азия и да стигне до Европа като друг. За това и ембаргото за мен е пълна безсмислица.
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Големи печеливши от удар срещу Иран ще са Русия и Арабите.
                  Руснаците са голяма неработеща и неефективна икономика, която се държи на природните ресурси. Едно мазало в Иран ще качи петрола и златото до нови висини, а това ще влее реки от пари в бюджетите на другите големи производители на петрол и газ.

Интересно ми е дали Иран си дава сметка, че Русия тайно се надява да оберат пешкира.
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнение
                    ....
                    По време на бойни действия войната в Ирак струва доста повече от тия 12 милиарда за които си чел. Само в Афганистан и докато се опитваха да ловят Бен Ладен, САЩ на ден пускаха ракети на стойност по 2-3 милиарда долара, за да пуцат по пещери, общо взето, за тоя дето духа. И това са цените само на ракетите, без цената за присъствие на пехотата после, или на самолетите които носят и изстрелват тия ракети..

И ако имаш становище за Русия че "стана за смях" с тази война, то не аз съм писал такова. Писах само, че нито Русия нито Грузия спечелиха от нея и че проблема ако имаше желание между Русия и САЩ можеше да се реши по мирен път.
                    Войната излезе много по-скъпо и пак не реши проблема
                    Last edited by Jay Gould; 27.01.2012, 14:56.
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Аргумента "изхарчили са 12 милиарда" някак си не подкрепя становища от рода "станаха за смях".
                      Не съм много компетентен, но едва ли и тук има някой, който макар и да знае цената на 1 патрон да може да сметне колко е струвала цялата операция за Русия (сега нали така е модерно - операции се правят).

Та значи Русия за 1 седмица "прахосва" 12 милиара.
                      По статии от интернет, които не знам до колко са достоверни, но със сигурност могат да се сравняват с достоверни данни като горните 12 милиарда
                      - Войната в Ирак ще струва на САЩ по 12млрд. на месец (2008г.)
                      - ако войната продължи, ще струва в следващите пет години още 1,4 билиона долара

И още и още да не продължавам. Сам го каза - в руската армия има наборници. И ти твърдиш, че тази армия е струвала 12 милиарда за 1 седмица, а излиза че професионалната армия на САЩ, която използва оръжия бъкани с електроника и технологии и извършила много повече атаки излиза по-евтина от руската.

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                        Джей, просто не мога да разбера смисъла на поста ти ...
                        Нали сме се разбрали, че руснаците са първобитни пияници, сдобили се случайно и неясно от къде с първобитни (като за тях де) ядрени ракети и ръждясала атомна подводница - не стават за нищо. Най-малко пък за война...
                        Що се напъваш толкова всеки път, като стане дума за това ?
                        ОК. Победителят (поне моралния) от цялата работа е Саакашвили. Щатите, вече абсолютно са убедени в безпомощността на руската армия...

Сподели моля, начетен човек, като Теб, от къде знае :
                        Колко точно е струвала войната ?
                        Как точно определи, коя бойна част именно е изиграла най-важната роля във войната ?
                        Кой ти сподели, каква е целта на въпросната война ?
                        На кой за кого му пука, без да знаеш, е по-добре да не говориш. Можеш да сгрешиш.
                        Не е лошо, като привеждаш подобни точни цифри, да цитираш и други войни (за да има база за сравнение.) Вярвам, че няма как да сравним високата икономическа ефективност на една умна и политически обоснована американска война и тази проведена от алкохолици, просто решили да нападнат клетите хорица (най-лудия и войнствен християнски народ - пък и да го смажат за една седмица ..)
                        ... Ама все пак..
                        ... Бъди здрав
                        Друга война е цитирана, а това мнение за руснаците, ако си го чел от някой не е от мен, при условие, че имам сигурно събрани към 1-2 години живот в Русия и Украйна, основно в Русия и то най-вече в Петербург. Та за руснаците нямам такова мнение въпреки любовта им към алкохола (те заедно с финландците и поляците са номер 1), но това, не значи да им харесвам политиците, особено пък те самите като не си ги харесват. Аз и нашите политици не харесвам, та не виждам причина що да харесвам и Путин Това е все едно да кажеш, че Костов, Гоце, Доган или Боко са България и ако не ме кефят значи не си харесвам страната! И това харесване или не-харесване няма нищо общо с отношението ми към нацията на руснаците като цяло, или към познатите ми които са от там, или живеят там.
                        Цифри за цената на войната има из нета. Тия за Русия излязоха веднага след конфликта. За съжаление колко пари струва тя на Грузия не зная, защото не можах още на времето да намеря данни, но по груба- много груба оценка може би между 2 - 3 милиарда което си е колосална сума за такава малка страна.
                        За атомните подводници и флот на Русия има инфо дори в руски форуми, сравнително актуални данни.
                        Само човек ако не е служил може да смята, че война се води без пари и като на кино, един вика ура и като Арнито пуца без никога да му свършат патроните.
                        Цените на оръжието могат да се видят, както и колко струва издръжката на един войник (пехотинец примерно) на 500 км от базата си да кажем. Цена на патрон, граната, снаряд, час полет на самолет, цена на ракета, граната за РПГ в зависимост каква, на преносима ракета с топлинно насочване и т.н. Това са сметки които се правят, а оръжието е стока която струва пари дори твои фабрики да го произвеждат. Войната въобще е най-скъпото забавление на човечеството. Особено в днешно време. За батальоните "Изток" и "Запад" писаха и руснаците и западните медии, още докато се водеха бойните действия. За мен цялата война е глупост, но ако някой от вас смята, че е нещо хубаво и някой освен търговците на оръжие и друг е спечелил от нея, няма да му преча.

ПС: На най-добрия ми приятел в Петербург (да ми е жив и здрав, че напоследък закъса със здравето) майка му бе осетинка, та съм слушал доста неща. Общо взето, тия хора в 20 век никога не са имали голям късмет.
                        Last edited by Jay Gould; 27.01.2012, 14:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                          Една седмица война струваше на Русия 12 милиара евро. Резервите на Русия сега са от 525,5 милиарда долара, но тогава и след войната бяха паднали с 1/3 от сегашния обем. Основна роля във войната с Грузия при сухопътните операции изиграха чеченските батальони "Изток" и "Запад" http://komandos.dir.bg/_wm/news/news...d577bd941521dc и осетинците - свикнали на партизанска война и добри войници, тъй като самите руснаци са предимно 18 годишни момчета на наборна служба с малко опит. Дори да имат желания да воюват, новобранците първи дават фира.
                          Цялата война бе въобще голяма глупост и от грузинска и от руска страна и се проведе само с цел - кой ще контролира петролопроводи и газопроводи, дали Газпром ще успее да спре Набуко или Набуко ще измести Южен поток.
                          Ако войната за Гран Чако (1932-1935) е най-безсмислената война на 20 век http://borsi.blog.bg/politika/2011/0...-ili-vo.716575 , то Руско-Грузинската война http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%...B9%D0%BD%D0%B0 за сега води като най-безсмислена на 21 век.

Икономически последствия http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%...B2.D0.B8.D1.8F

Реално, нито на руснаците нито на грузинците им пука за осетинците, пък на чеченските муджахидини участващи на руска страна за плячка и пари, най-малко.
                          На САЩ също не им пука, те пък с тази малка войничка провериха боеспособността на руската и на грузинската армия, тоест, колко дни могат да удържат грузинците сами срещу руснаците.
                          Самите грузинци също са луди - От всички християнски народи в него район те са най-лудия и войнствен народ. Да не забравяме, че по време на Първата световна война първата им работа под чужда окупация е (!) да почнат да провеждат етническа чистка, за чиста нация

По мое мнение сигнали за войната са дадени още преди нея, като в есента на 2007 Путин свика най-големия военен набор в Русия от времето на съветския съюз. Михаил Саакашвили също даваше сигнали, че се готви нещо мътно, но никой поне извън тайните служби не е очаквал, че всички са чак толкова куку и лакоми.
                          От цялата война никой не спечели, и ощетени както винаги са цивилните, икономиките и войниците, които от криворазбран патриотизъм ходят да си оставят червата, краката и ръцете по бойни полета от които пари ще печелят тия които ги пращат. Икономическите интереси и политическата глупост проявена от всички разбира се бе прикрита зад патриотарски лозунги, приказки за демокрация, или за права на осетинците. От войната не спечели никой - дори Газпром не спечели, единствено пари направиха някой легални и нелегални търговци на оръжия, а проблема с пътя на газта и петрола пак си стои нерешен.
                          Джей, просто не мога да разбера смисъла на поста ти ...
                          Нали сме се разбрали, че руснаците са първобитни пияници, сдобили се случайно и неясно от къде с първобитни (като за тях де) ядрени ракети и ръждясала атомна подводница - не стават за нищо. Най-малко пък за война...
                          Що се напъваш толкова всеки път, като стане дума за това ?
                          ОК. Победителят (поне моралния) от цялата работа е Саакашвили. Щатите, вече абсолютно са убедени в безпомощността на руската армия...

Сподели моля, начетен човек, като Теб, от къде знае :
                          Колко точно е струвала войната ?
                          Как точно определи, коя бойна част именно е изиграла най-важната роля във войната ?
                          Кой ти сподели, каква е целта на въпросната война ?
                          На кой за кого му пука, без да знаеш, е по-добре да не говориш. Можеш да сгрешиш.
                          Не е лошо, като привеждаш подобни точни цифри, да цитираш и други войни (за да има база за сравнение.) Вярвам, че няма как да сравним високата икономическа ефективност на една умна и политически обоснована американска война и тази проведена от алкохолици, просто решили да нападнат клетите хорица (най-лудия и войнствен християнски народ - пък и да го смажат за една седмица ..)
                          ... Ама все пак..
                          ... Бъди здрав
                          Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
                            И мен ми е чудно, аз доколкото помня , отупаха Грузинците за 24 часа и им окопираха половината държава. Доста наприятна изненада и за американците, които забъркаха целата "война" , колкото да видят боеспособността на руската армия.
                            Една седмица война струваше на Русия 12 милиара евро. Резервите на Русия сега са от 525,5 милиарда долара, но тогава и след войната бяха паднали с 1/3 от сегашния обем. Основна роля във войната с Грузия при сухопътните операции изиграха чеченските батальони "Изток" и "Запад" http://komandos.dir.bg/_wm/news/news...d577bd941521dc и осетинците - свикнали на партизанска война и добри войници, тъй като самите руснаци са предимно 18 годишни момчета на наборна служба с малко опит. Дори да имат желания да воюват, новобранците първи дават фира.
                            Цялата война бе въобще голяма глупост и от грузинска и от руска страна и се проведе само с цел - кой ще контролира петролопроводи и газопроводи, дали Газпром ще успее да спре Набуко или Набуко ще измести Южен поток.
                            Ако войната за Гран Чако (1932-1935) е най-безсмислената война на 20 век http://borsi.blog.bg/politika/2011/0...-ili-vo.716575 , то Руско-Грузинската война http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%...B9%D0%BD%D0%B0 за сега води като най-безсмислена на 21 век.

Икономически последствия http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%...B2.D0.B8.D1.8F

Реално, нито на руснаците нито на грузинците им пука за осетинците, пък на чеченските муджахидини участващи на руска страна за плячка и пари, най-малко.
                            На САЩ също не им пука, те пък с тази малка войничка провериха боеспособността на руската и на грузинската армия, тоест, колко дни могат да удържат грузинците сами срещу руснаците.
                            Самите грузинци също са луди - От всички християнски народи в него район те са най-лудия и войнствен народ. Да не забравяме, че по време на Първата световна война първата им работа под чужда окупация е (!) да почнат да провеждат етническа чистка, за чиста нация

По мое мнение сигнали за войната са дадени още преди нея, като в есента на 2007 Путин свика най-големия военен набор в Русия от времето на съветския съюз. Михаил Саакашвили също даваше сигнали, че се готви нещо мътно, но никой поне извън тайните служби не е очаквал, че всички са чак толкова куку и лакоми.
                            От цялата война никой не спечели, и ощетени както винаги са цивилните, икономиките и войниците, които от криворазбран патриотизъм ходят да си оставят червата, краката и ръцете по бойни полета от които пари ще печелят тия които ги пращат. Икономическите интереси и политическата глупост проявена от всички разбира се бе прикрита зад патриотарски лозунги, приказки за демокрация, или за права на осетинците. От войната не спечели никой - дори Газпром не спечели, единствено пари направиха някой легални и нелегални търговци на оръжия, а проблема с пътя на газта и петрола пак си стои нерешен.
                            Last edited by Jay Gould; 27.01.2012, 12:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнение
                              И как реши, че са станали "за смях с грузинците" ? По спомени Наакашвили залягаше докато над него преминаваха руски самолети, не Путин или Медведев.Отидоха, оптупаха ги и това беше.
                              Че голямата част от техниката на руснаците е стара - стара е, само че макар и единични или в ограничени количества имат модерно оръжие, т.е. имат уменията и технологията да произведат нещо.
                              За мен за смях станаха грузинците, които подбуждани от американските им дружки решиха да прилагат западни методи за борба чрез медиите - фалшиви снимки - явно постановки и нагласени.
                              И мен ми е чудно, аз доколкото помня , отупаха Грузинците за 24 часа и им окопираха половината държава. Доста наприятна изненада и за американците, които забъркаха целата "война" , колкото да видят боеспособността на руската армия.

Коментар

• И как реши, че са станали "за смях с грузинците" ? По спомени Наакашвили залягаше докато над него преминаваха руски самолети, не Путин или Медведев.Отидоха, оптупаха ги и това беше.
                                Че голямата част от техниката на руснаците е стара - стара е, само че макар и единични или в ограничени количества имат модерно оръжие, т.е. имат уменията и технологията да произведат нещо.
                                За мен за смях станаха грузинците, които подбуждани от американските им дружки решиха да прилагат западни методи за борба чрез медиите - фалшиви снимки - явно постановки и нагласени.

Коментар

Working...
                                X