IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Война - САЩ Иран !?!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    В този ред на мисли показваш че си гола вода... Абсолютно свободни съчинения!

Ето ти едно примерче:

In November Gold & Silver Reserve CEO Douglas Jackson was sentenced to 300 hours of community service, a $200 fine, and three years of supervision, including six months of electronically monitored home detention.

Ясно се вижда, че домашният арест е част от ПРИСЪДАТА. Наред с глобата и наред с полагането на обществено полезен труд има и 6 МЕСЕЦА ДОМАШЕН АРЕСТ! Шест месеца затвор в собствения дом! Нямаш право да излизаш дори и до магазина, защото имаш електронна гривна с GPS! Кви процесуални процедури кви 5 лева?!?!

http://news.cnet.com/8301-13578_3-10104677-38.html

Стига вече с тези преразкази по картинка. Слушай хората които повече знаят от теб и не упорствай в невежеството си!
    Forex Master, можеше отдавна да се оттеглиш от спора и да си признаеш, че си се изказал прибързано за това колко затворници има в САЩ и правото не ти е силата. Но не - ти просто си твърдо решен да сееш незнание и неграмотност из форума. Обяснявам все пак за да съм ти от полза, а и на другите четящи за да не навлизат и те в безсмислени спорове.

Аргументирах мнението си с българската законова уредба и ясно ти показах, че "домашен арест" и "лишаване от свобода" са две коренно различни неща.

Разбира се в момента говорим за ситуацията в САЩ и там действа различна правна система. Доколкото обаче пробацията е изнамерена във Великобритания, а те са от една правна система със САЩ, и доколкото ние сме използвали опита положен и заченат от тях, то може да мислим и в духа на нашата уредба.

Та. Както написах и у нас част от пробацията може да включва ограничаване на придвижването. Напр. да се напуска определено населено място или в духа на спора - да се напуска жилището. НО говорим за ненапускане на жилището в определена част от денонощието - през нощта. През деня може да ходиш и правиш каквото си искаш, но вечер задължително трябва да си у вас - от 22.00 до 6.00 както показва съдебната практика.

И тъй като и аз мога да използвам Гугъл нека видим какво ни казва той -
    http://en.wikipedia.org/wiki/House_arrest#United_States
    "The terms of house arrest can differ, but offenders are rarely confined to their residence 24 hours a day. Most programs allow employed offenders to continue to work, and only confine them during non-working hours" и т.н. да не цитирам цялата статия

И най-важното - защо цялото това нещо НЕ Е лишаване от свобода - "House arrest is a lenient alternative to prison time or juvenile-detention time" . Както и в българското право тази пробационна мярка и пробацията като цяло е АЛТЕРНАТИВА на наказанието лишаване от свобода.

"Шест месеца затвор в собствения дом! Нямаш право да излизаш дори и до магазина, защото имаш електронна гривна с GPS" - наистина много сърцераздирателен зов от твоя страна. Шесте месеца нямаш право дори и до магазина да отидеш. Шест месеца - крещяха от Български хелзинкски комитет.
    Гласа на разума обаче казваше - не само че имаш право да отидеш до магазина, но можеш да работиш, да имаш социални контакти и пр. И не само можеш - това се поощрява.
    И моля те не се хващай за поредната сламка в статията на уикито, че пълната забрана за напускане на жилището все пак се налага макар и рядко. Това е изключение, не и правило.
    Last edited by Moesia; 05.02.2012, 12:54.

Коментар

• Да видим- често от кризи се е излизало с войни Лошото е че и ние сме близо

Коментар

• В Сирия предстои гражданска война, обществото е разделено дълбоко.
        Жертвите са над 7 500, нима си мислите че Сирия, която разполага с над 500 000 армия, няма роднини на загиналите противници на Башар.......

Армията вече е разделена, има освободителна армия, която се въоръжава от складове, като ги ограбва или плаща оръжието на подкупни военни......

Сирия е последния бастион на Русия, става въпрос за национална сигурност на Русия и газови коридори, ГОЛЕМИ ПАРИ...... Руските интереси срещу Катарските пари, Америка и част от Европа.......

Засега изглежда че РУсия няма да отстъпи

Коментар

• Да Бобане- браво това са причините- Сирия е анклав на Русия за равновесието в Близкия изток, но да каже Черкезов не е ли така

Коментар

• Според мен Русия си държи на Сирия като на Военна база....Не си спомням точно къде въвъ форума някой беше писал ,че в Сирия има вече разположени руски Ц-300 ,чиито обсег бил до базата Инджерлик и до някаква голяма Израелска авиобаза.Така руснаците ги държат в шах.Ако някой нападне Иран,ще види как почват да му падат самолетите и няма да може да си признае официално защо.Интересното е (четох в нета),че ц-300 били доста по-надеждни от Патриота.,които прихващат цели само в едната полусфера(само на където са насочени)и то със сравнително ниска успеваемост.Сега си спомням,че при първия конфликт в залива няколко иракски ракети паднаха в Израел въпреки Патриотите.представям си какво би се случило сега.От друга страна четох ,че Ц-300 успешно се противопоставя и на крилати ракети...Ми за да ги унищожиш излиза,че само по суша трябва да им влезеш......не че и по въздух не става....ама много жертви ,самолети и ракети ще идат по дяволите за няколко установки.

Коментар

• Черкезов ти си теле и то много глупаво явно.Вече ти обясних че си объркан в представите си за света, та камо ли за един човек.И то като мен точно.
              Повече няма да слизам до нивото ти.

Не бил избивал народа си, хората резолюция му пишат, а военните му на площада какво правят.
              И кои е против тази резолюция Пак стожерите на КОМУНИЗМА Русия и Китай.
              Та кое било чиста монета и кое не.

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
                Toва нещо не го схванах, ма като гледам , ти си вече 3тия подред, след Черкезов и оня , продавача на сайта за стотици хиляди долари, дет има нужда от специализирана помощ Ще взема да пусна една тема да ви картотекирам там, че станахте нещо много и може да заблудите някой, да ви вземе на сериозно
                И аз предлагам картотекиране щото участници тук има с лопата да ги ринеш. А оня с сайта и той живее в своя собствен свят. Сайт за запознанства бил за работа простотия. И изобщо от къде ще му дойдат постъпленията и кой луд ще рекламира там

Аз лично поне си мислех, че ще вляза в класацията като най-коравосърдечния психопат тук заради мненията ми за войната, но уви и тази позиция няма да хвана щото Черкезов с неговия подпис май ме задминава.
                Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от Соколов2 Разгледай мнение
                  Ето вижте Руските и Китайските си братя колко са умни и нормални.

http://paper.standartnews.com/bg/art...article=398606
                  Обърна ли внимание на източника на информация за битката и броя загинали?
                  Напоследък в информационните манипулации съвсем го удариха през просото. Почнаха направо да си измислят.

Коментар

• Черкезов това не го разбрах- кои може да избиват в Сирия като не е Асад

Коментар

• Това в Сирия се организира от някой. Басад не избива народа си, някой друг го прави, за да го бутне от власт. Още едно доказателство че наркотиците ви правят зомбирани телета, и всичко което прочетете го вземате за чиста монета!
                      Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
                        Toва нещо не го схванах, ма като гледам , ти си вече 3тия подред, след Черкезов и оня , продавача на сайта за стотици хиляди долари, дет има нужда от специализирана помощ Ще взема да пусна една тема да ви картотекирам там, че станахте нещо много и може да заблудите някой, да ви вземе на сериозно
                        Досадник, пак си досадил като не си разбрал.Ами като не разбираш някои как даваш мнение за него.Или си много тъп или си много зле.Избягвай да ме коментираш ако не разбираш от писмена реч.
                        Кое по точно трябва да ти обясня подробно за да избегна обидните ти и супер невежи изводи и квалификации.А?

Коментар

• Не пуша и не съм наркоман.Не знам защо човек като ви даде пример и се хващате за него че и си правите изводите за самият човек.А гьона долу няма кои да му налее в главата колко е промит и зомбиран.

А иначе и досадника и Черкезов много добре правите като обобщавате така генерално
                          Така си личи колко сте елементарни.И като такива поне малко мислете преди да пишете нещо.Защото много ви личи вече.

Примера беше за оня гьон долу, а дали и вие сте такива, явно щом имате толкова елементарни начини на мислене.
                          Тук ако те хванат с цигара марихуана ще имаш петно за цял живот и такива елементарни болни мозъци като вашите ще лепнат дъмга на такъв човек.Няма оправия за такива като вас, такива сте си.

А там в САЩ няма как да лежиш за същото.И върви обяснявай на гьоновете какво е пробация и какво програми за изправяне и какво е демократично общество,като цяло.

Ето вижте Руските и Китайските си братя колко са умни и нормални.

http://paper.standartnews.com/bg/art...article=398606

А всъщност ето и подкрепата за това горе от кого идва и хубаво си мислите какво ще говорите сега.
                          http://www.dnes.bg/world/2012/02/04/...-siriia.150534

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?v=T68K3Twrm20 Дано Иранците нямат много от руското оръжие защото ще стане напечено!
                            Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

Ей болен боклук.Заради такива като тебе и подобни болни душици трябва да ме арестуват за една цигара марухуана да лежа най долен тъмничен затвор, а къде си ти от реалността да те питам ли?
                              И да ми остава цял живот дъмга, че едва ли не съм наркоман.хахахаха
                              Та вие сте напълно изостанали и нямате оправия 50 години разлика от реалността.Това вие диагнозата.
                              Айде замисляй е защо тогава Държавата България ви изисква това.Успех..

Абсолютен гьон сурат си спри да ни занимаваш с точно тези ти вътрешни различия.
                              Не ни интересуват нито хора с твоето мислене, нито подобни глупости. Разбра ли го това.

Коментар

Ей болен боклук.Заради такива като тебе и подобни болни душици трябва да ме арестуват за една цигара марухуана да лежа най долен тъмничен затвор, а къде си ти от реалността да те питам ли?
                                И да ми остава цял живот дъмга, че едва ли не съм наркоман.хахахаха
                                Та вие сте напълно изостанали и нямате оправия 50 години разлика от реалността.Това вие диагнозата.
                                Айде замисляй е защо тогава Държавата България ви изисква това.Успех..

Абсолютен гьон сурат си спри да ни занимаваш с точно тези ти вътрешни различия.
                                Не ни интересуват нито хора с твоето мислене, нито подобни глупости. Разбра ли го това.
                                Пак си напушен! Затова трябва да има затвор за такива като вас, които водите света към гибел, с невежество и агресия! Защо не отидеш във форум за наркомани, там да се хвалиш какъв си тревоман....?! Безсрамник, жалко че родителите ви изпускат още от малки, да тръгвате по пътя на сатаната.

Коментар

Working...
                                X