IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Росен Плевнелиев встъпва на длъжност

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ЗДРАВЕ И УСПЕХ НА НОВИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ И ЕКИПА МУ!

ИСТИНАТА Е В МЛАДИТЕ ХОРА КАТО НЕГО СЪС ЗАПАДНО ОБРАЗОВАНИЕ, КОЙТО ЗНАЯТ И МОГАТ!
    podpis

Коментар

• Този на мен никога няма да ми бъде президент. Напълно не легитимно беше избран а съда нямаше куража да анулира изборите.

http://www.btv.bg/videos/smiah/video...levneliev.html

Знаете ТО на Стивън Кинг. Е ТО е пример за кръвожадност но истината е, че направо бледнее. Наш Борисов от както дойде бензина от 1.80 на 2.50лв и да ние е честит тандема Борисов и Златев. Не разплащане и скапване на икономиката също пак дължим на Борисов а междувременно някои банки бая добре се облажиха от това, че боравеха с оборотните пари на държавата.

ТА ВЪПРОСЪТ КОЙ Е ПО КРЪВОЖАДЕН "ТО" НА СТИВЪН КИНГ ИЛИ НАШ БОРИСОВ МИСЛЯ, ЧЕ НА ВСИЧКИ ИМ Е ЯСЕН ОТГОВОРА.
      Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Какво значи -Като развита Средноевропеиска страна. Като Чехия ли

Коментар

• Пожелавам му успех, дано ме изненада приятно, но не му вярвам.
          Обещава да бъде президент на всички Българи, но аз смятам, че ще е президент на борисов.
          Твърди, че не прави разлика между хората по етнос и религия, но като министър обеща да събори всичко незаконно в България, а посягаше само на построеното от бедни Българи - незаконните палати на т.нар. "цар" киро и незаконните катуни "не ги забелязваше".

Най-обикновен послушко на банкянският пъдар, плюшената му играчка. Много ще трябва да работи, за да промени мнението ми.

А твърдението, че 55% от хората го одобряват някак не ми се връзва с фактът, че за него гласуваха около 20% от реално имащите право на глас.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Тези , които се лепят и облаготетелсват от есяка власт. Около 200-300 фамилии в БГ

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Пожелавам му успех- дано за пореден път не го обсебят олигарсите и фамилиите им
              За кои става дума
              Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

• Пожелавам му успех- дано за пореден път не го обсебят олигарсите и фамилиите им

Коментар

• Пожелавам му успех, макар да не тая някакви надежди за него, ще е като предните най-вероятно.. Ако ме разочарова и вземе, че излезе нещо свястно, ще го поздравя пак нищо, че не ми е пуснал картичка за рождения ден
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Предишният президент беше много безличен, скучен и изолиран.
                    Просто се чудя как беше предпочетен пред г-н Петър Стоянов!...
                    Дано г-н Плевнелиев бъде добър за българският народ президент!

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                      Brazilia231нещо си в грешка .Ако зависеше от мен ,нямаше да лансирам кадри от крилото на комунягите . .Щях да издигна знаещи и можещи с чисто минало .

Май си забравил ,че ДС слугуваше на тоталитарният апарат ,а той козируваше на СССР
                      Много неща не знаеш човече, сигурен съм, че и аз не знам... и както е козирувала на СССР, така също е шпионирал същото това СССР... Глупавото е, че просто след 89-та се изкараха само лошите страни на това разузнаване, което със сигурност е било сред водещите в света, за разлика от сегашното убито и задушавано от политически поръчки и компромати! Няма впионин преди и след комунизма - има впионин работещ за и против България... просто това забравиха "демократите" по една или друга причина!
                      From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
                      България Над Всичко

Коментар

• Това жалко недоразумение и нещастен подлизурко си позволява да говори за Ботев и Левски-НИ СРАМ, НИ ОЧИ!

Коментар

• Роско е изпаднал в еуфория и бръщолеви врели некипели.Предполагам че днес емоциите са надделели над разума.Първоначално се беше стреснал и уплашил но днес го гледам уверен един наперен явно си е повярвал че от него зависи нещо.
                          Желая му успех въпреки че не ми харесва.Неговия успех ще е успех за България.

Коментар

• Каузата на президента Плевнелиев
                            http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/...-_da_prevurne/

"Моята кауза е България да се превърне в средно богата европейска държава, с развити региони, конкурентоспособна икономика, в която народът живее достойно, а младите хора остават и виждат перспектива за развитие. Това трябва да бъде стратегическата цел на нацията до 2020 г." Това обяви президентът Росен Плевнелиев в първата си реч като държавен глава веднага след като положи клетва пред Народното събрание.

Плевнелиев отбеляза, че поема президентската институция във време на световна криза - "не просто поредната циклична криза, в тези бурни времена се променя световният ред, драматично се променя начинът, по който работим, пътуваме, живеем." Той отново лансира тезата си, че кризата дава възможности. Въпреки макроикономическите успехи България остава най-бедната държава, заплатите са ниски, трите най-изостанали региони на България са най-изоставени и в Европа, каза Плевнелиев. Посочи, че България е в дъното на много европейски класации и това трябва да се промени. Нужна е и подкрепата на всички вас, обърна се той към депутатите и ги призова "да загърбим политическите пристарстия, силни сме само когато сме обединени".

Той се обърна към предшествениците си Желю Желев, Петър Стоянов и Георги Първанов и им благодари, че "работихте за успешния преход на България към демокрация". Сигурен съм, че ще продължите да работите заедно с всички нас за успеха на България - това не е въпрос единствено на пост, това е кауза, добави Плевнелиев.

"За мен ще съдят не по думите, а по делата. Не очаквам всички да ме обичат и харесват, но държа да бъда компетентен и да си свърша добре работата", каза той. Добави, че влиза в президенството не за да упражнява самоцелна власт. "Няма да участвам в политически интриги, няма да разделям, няма да преча. Ще бъда политически арбитър, пристрастен единствено към националния интерес и националните приоритети", обеща още новият държавен глава.

Икономически приоритети

Плевнелиев описа пред депутатите каква вижда България през 2020 г. - сега доходът на българите е 43% от средното в ЕС, през 2020 г. трябва да е не по-малко от 70, да е в "топ 50" по конкурентоспособност, производителността на един работник да се повиши от 42 на поне 60% от средната в ЕС, влакове да транспортират стоки и услуги с 200 км/ч, учените да са мотивирани и да работят с бизнеса по иновационни проекти, България да представя своето богато културно-историческо наследство пред света, да е символ на качествения туризъм, спешната помощ да стига за броени минути до всяка точка на България.

Плевнелиев очерта и част от приоритетите си, по които ще търси национален диалог, съгласие и резултати - справедливост и ефективна правораздавателна система, културно и духовно развитие на нацията, работещи институции, най-добра бизнес среда в Югоизточна Европа, инфраструктура на европейско ниво, нов подход в енергетиката - ефективност, независимост и либерализация, България на регионите, образование и иновации, двигатели на икономически растеж, добра репутация на България.

Новият президент се фокусира и върху икономическия растеж, в чиято основа са инвестициите, износът и потреблението. Важно е да постигнем добро съчетание срещу традиционните индустрии на България и тези на бъдещето, каза Плевнелиев и обеща, че в президентството ще обсъждат как страната ще може да създаде конкурентна индустрия - зелените технологии, производство на храни, умни мобилни мрежи, да създадем конкурентни предимства, за да може след време да се превърнем във водеща сила в някои индустрии на бъдещето.

Нов подход в енергетиката

Целта на Плевнелиев е енергийноефективна, зелена България, която не зависи от волята на един или друг доставчик. Отбеляза и необходимостта да завърши реформата във водния сектор, защото "водата е петролът на бъдещето". "Няма богата държава, няма просперираща икономика, ако няма работещи институции", каза Плевнелиев и добави, че проблемът с електронното правителство е на дневен ред. Това не означава да вържем министерства в мрежата, а те да дават услуги по електронен път.

"Просперитетът и благоденствието на народа са в нашите ръце. Няма външен фактор, който да дойде и да ни освободи от това бреме. Няма някой да дойде отвън и да ни реши проблемите, сами ще изковем бъдещето", каза новият държавен глава. Добави, че богати са тези държави, в които институциите гарантират равнопоставеност, успешни са тези нации, които имат кауза и дългосрочна визия.

"Липсата на стратегическо мислене и дългосрочен план водят до работа на парче, до ниска ефективност, оскъдни резултати и слаба конкурентоспособност на икономиката. Затъваме в празни приказки, политическо брокерство, организационен хаос, сложни административни процедури и оставаме неефективни, следователно бедни", смята Плевнелиев.

Реформа в сектора "Сигурност"

Новият президент декларира, че ще работи за европейското развитие на България и ще зададе курс към по-ефективна и ускорена интеграция на страната в ЕС. "България има отговорност да допринася за демокрацията, стабилността, мира и просперитета в нашия регион", отбеляза той. И посочи, че външната ни политика трябва да се насочи към световните региони с бърз икономически напредък и с разширяващи се пазари. "С помощта на дипломацията ще поставим "Произведено в България" на световната сцена", сподели той амбициите си.

Външната политика трябва да дава гаранции за сигурността и ключов фактор за това е пълноценното участие в НАТО, каза Плевнелиев. Отбеляза, че е нужно доизграждане и усъвършенстване на националните ни способности за защита на сигурността. "Българските служби за отбрана и сигурност не обслужват партии и политици, а служат единствено на българските граждани и националния интерес", смята новият президент. Той се обяви за реформа в сектора "Сигурност" и нова нормативна уредба, която да регулира отношенията в тази област. Благодари предварително на депутатите, че през тази година заедно ще изковат новите устройствени закони на службите за сигурност.

Плевнелиев обеща да превърне Консултативния съвет за национална сигурност в реален, действащ форум за намиране на ефективни решения.

Като върховен главнокомандващ въоръжените сили Плевнелиев се обяви за сили в съответствие на концепцията за интегрирана отбрана - гъвкавост и повишаване на способностите за взаимодействие както в НАТО, така и с въоръжените сили на всеки един съюзник. Това според Плевнелиев означава пренасочване на инвестициите към високотехнологични решения и изграждане на мобилни и модерни въоръжени сили.

За борбата с корупцията

"Недопустимо е народът на Ботев и Левски да бъде сочен за пример за корумпирана нация в Европа. Ще мобилизирам целия обществен ресурс при решаване на този проблем - създаване на обществена нетърпимост, върховенство на закона, прозрачност и ясни механизми за обществен контрол, професионализъм и морал в дейността на държавните служители", заяви Плевнелиев. Друг път няма и трябва да го извървим. Няма неприемлива цена за демокрация", добави той, а дясната част на залата, където стоят депутати от ГЕРБ, избухна в бурни ръкопляскания.

Време е да спрем да решаваме проблемите само със законодателни и структурни промени, каза Плевнелиев и поиска реформите в съдебната система да продължат, като стриктно се следва приетата от правителството през май 2010 г. стратегия. Гражданите имат правото да претендират за мотивирани с високо чувство на отговорност магистрати, добави той.

Има много линии на разделяне в политиката, виждаме ги и в парламента .Политическото противопоставяне е двигател на демокрацията, то дава възможност на българите да избират най-доброто, обърна се президентът към депутатите. "Запазете критичността към грешките на другите, бъдете себе си в политиката, търсете алтернативи, но триумфът над политическия противник не трябва да минава през загърбването на националните интереси, призова ги той, а думите му отново бяха посрещнати с аплодисменти.

Според президента България се е променила за добро през последните 20 години - с много търпение, упоритост, с грешки и много труд е постигнато не малко. Сега трябва да надградим. "България като двигател на прогреса, с репутацията на качествен производител, на уютно място за живеене, на добър съсед и партньор, България абонирана за успеха през 21 век", заяви той. Обърна се към всички българи: "Всички можем, ако искаме да съградим, нека го направим заедно."

Коментар

• Първоначално изпратено от faberge Разгледай мнение
                              А има ли такива?
                              Естествено ,че има .Но за съжаление никога няма да им се даде път по простатА причина ,че не са от тяхното котило.Друго замислил ли си се защо не дават на българите които са в САЩ и двугите страни да могат да бъдат избирани за народни представители???Дали на Бойко ще му стиска да пормени това което искат те http://www.drugatabulgaria.org/%D0%9...%BE%D0%B2.html
                              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Желая успех на Плевнелиев. Може да не съм гласувал за него на тези избори и да съм бил прав, но, при истински успех на мандата на държавния глава, всички печелят. Успее ли да ме убеди, че грешно съм го преценил тогава и че наистина е заслужавал, нищо чудно, на следващите избори да гласувам вече за него.

Коментар

Working...
                                X