IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия се готви за война!

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
    Не ме е срам от нищо, аз съм патриот. Трябва ли
    да поствам писма от американци към г-н Путин?
    Монсанто са само едно от малкото хубави неща които идват от америка.
    Ходи тогава прави свирки на Монсанто, белким ти дадат хапченца за шизофренията

Коментар

• Не ме е срам от нищо, аз съм патриот. Трябва ли да поствам писма от американци към г-н Путин?
      Монсанто са само едно от малкото хубави неща които идват от америка.
      Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

Празнувайте тази Коледа като за последно!
        С обич: Маите
        http://vbox7.com/play:e0182ff1
        Черкезов, по всичко личи че симпатизираш на руснаците.
        Понеже съм в момента от другата страна на голямата вода, и поради огнената вода която не знам как влезнá в мен, ме осени мисълта - що не взема аз да изпратя линк с постовете ти до Мосанто и до местното данс, да видят тая работа - цицаш от американска компания, сипатизирайки на и пропагандирайки близките си, меко-киткови отношения с Руската федерация? Не те ли е срам бе!

Хá Весела Коледа на трезвомислещите!

Коментар

бля бля бля пак не съм си пил хапчетата
          Бацее като те е толкова страх некой да не те диверсира, нахлупи си войнишкото канче на главата и ходи да живееш в Антарктида

Там никой нема да се сети да те бомби, пък и вероятно и радиацията нема да стигне до тебе при една ядрена война

Ма да не забравиш да си вземеш и некоя жена с циклофрения, че после да заселите земята с едно по-добро човечество от сегашното

Коментар

Съвети за хората които не са наясно какво да правят по време на война!

Ето, ще дам примерен списък какво може да си подсигурите до края на годината:
            1. Ножове
            2. Бинокъл
            3. Маркуч /да точа гориво/
            4. Бутилка уиски
            5. Въжета
            6. Карабинери
            7. Свещи
            8. Аптечка
            9. Туби с вода, бензин и нафта
            10. Амониева силитра, Сяра и Калиев перманганат

и т.н. Идеята ми е да съберем перфектна компилация с провизии
            Ако приемем, че имаме на разположение помещение /бункер или пещера/ от 10-тина квадрата...ако нямате бункер, направете си!

моля, добавайте други важни неща за оцеляване...
            Сложи на първо място кибрит във водонепроницаема упаковка*. На второ - сол. На трето - разглобяем филтър за пречистване на природна вода.
            Замени уискито с чист спирт.
            От #10 махни селитрата и сярата, а перманганатът е в аптечката. Сложи в нея и добро количество антибиотици с общо действие.
            Походно казанче за готвене.

*Презервативи, стават и за други неща.
            Last edited by vmankov; 24.12.2011, 22:59.

Коментар

• Празнувайте тази Коледа като за последно!
              С обич: Маите
              http://vbox7.com/play:e0182ff1
              Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Моля, хората със самосъзнание на форумни мишки да не пишат групости в тази сериозна и жизненоважна тема за оцеляване!

Тъй като очаквам диверсия с бойни отровни вещества от Турция, взех малко информация от сайта на ГР, за да ви информирам как стоят нещата!

Правила за поведение при сигнал "Въздушна опасност":

Какво трябва да знаем за бойните отровни вещества?
                Кой ще ни спаси от тях?!
                Спасителните действия в такива случаи се извършват от специализирани екипи със средства за защита на дихателните органи и кожата и употреба на специфични противоотрови (антидоти).

При очаквано въздействие с бойни отровни вещества предварително ще бъдат раздадени противогази на децата и възрастните и детски камери за децата до 1.5 годишна възраст. Информация за реда за раздаване на индивидуалните средства за защита може да получите от инспектора по Гражданска защита на общината. Те ще се съхраняват в домовете в готовност за използване.

След получаване на сигнал за въздействие с химическо оръжие (биене на камбани, метални предмети, реплика “Внимание! Внимание! Химическа опасност!”), се прави следното:

1. Поставя се противогаза и се заема скривалището (ако има такова).
                2. Ако няма специално място за укриване , една от стаите на жилището се херметизира и в нея се събират всички пребиваващи в жилището лица.
                3. Слушат се указанията на Гражданска защита по радиото, телевизията и локалните средства за масово осведомяване, за поведението и действията в условията на въздействие от химическо оръжие.
                4. Ако се наложи излизане извън жилището или извън скривалището, то се извършва с поставени средства за защита, а при връщане обратно, горното облекло, с което е прпебивавано навън, се съблича на определено пред скривалището място (предверието) или антрето (банята) на жилището, като по възможност се поставя в полиетиленов чувал. Противогазът не се снема,докато от Гражданска защита не се получи сигнал “Отбой” от химическа опасност.

СРЕДСТВА ЗА ЗАЩИТА НА ДИХАТЕЛНИТЕ ОРГАНИ ОТ ПРОСТ ТИП

ПАМУЧНО-МАРЛЕНА ПРЕВРЪЗКА
                Памучно-марлената превръзка служи за краткотрайна защита на дихателните органи от химически и радиоактивни вещества и биологични средства.

Тя може да се изработи от всеки гражданин. Памучно-марлената превръзка се изготвя от парче марля и памук.

* за възрастни - марля с размери 100 х 50 см. и памук с дебелина 2-3 см. и размери 30 х 20 см.
                * за детска памучно-марлена превръзка е необходима марля 80 х 40 см. и пласт памук с дебелина 2-3 сл и размери 20 х 15 см.

Вземат се няколко пласта марля с посочените размери и по средата се поставя памукът. Горната и долната страна на марлята се сгъват, застъпват се върху памука и се зашиват по краищата.След това се правят два разреза от лявата и от дясната страна, с дължина 30-35 см. /до памука/и се зашиват краищата така, че да се получат по две връзки от двете страни за връзване.

При използването на памучно-марлената превръзка трябва да се закрива подбрадието, устата и носа до очните вдлъбнатини.

При замърсяване с амоняк марлената превръзка да се натопи в оцет или в 5-10% разтвор на лимонена киселина /лимонтозу/. При замърсяване с хлор , други кисели газове /серен диоксид, азотен диоксид/ и продукти на горенето маската да се натопи в 5% разтвор на сода бикарбонат/сода за хляб/.

Памучно-марлената превръзка може да се използва многократно след изпиране. Тя се използва за излизане от огнището на поражение до безопасно място с последващо поставяне на противогаз.

За защита на дихателните органи от промишлени отровни вещества се използват и подръчни средства като: хавлиени кърпи, обикновени кърпи и др., напоени с разтвор на сода бикарбонат или на винена, лимонена киселина за неутрализиране, в зависимост от вида на отровното вещество.
                Ако не знаете какво е отровното вещество, може да използвате само чиста вода.

При опасност от химическо и бактериологическо заразяване

Химическо и бактериологическо замърсяване може да възникне при военни действия и при терористични актове. Най застрашени са местата, където се събират много хора.
                Първите признаци на въздействие са масова поява на кашлица, сълзене на очите, нарушено дишане, виене на свят, силно главоболие и други.

* Запазете самообладание.
                * Пред носа и устата поставете какъв и да е плат.
                * Незабавно напуснете района на събитието. Изтегляйте се в посока перпендикулярна на вятъра.
                * Ако почувствате някои от признаците, посочени по-горе, незабавно потърсете спешна медицинска помощ.
                * Ако имате възможност, помогнете на някои от поразените да напуснат района на въздействие, уведомете полицията и Гражданска защита.
                * След напускане на района измийте лицето и ръцете си. Изплакнете обилно с вода лицето, носа и устата и при възможност направете промивка с разтвор на сода бикарбонат. Минете на лекарски преглед и лабораторни изследвания.

УКАЗАНИЕ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ РЪСТ НА ПРОТИВОГАЗИ

ПРОТИВОГАЗИ ПГ- 1 И ПГ-7 wm
                За определяне ръст на противогаз ПГ-1, и ПГ-7 wm се използва специален ръстомер. За определяне на размерите уредът се разтваря, като едното му рамо се поставя под братата, адругото в най-ниската част на носа. По деленията, отбелязани на уреда се определя ръста /Първи, втори и трети.

ПРОТИВОГАЗ – ШЛЕМ МАСКА
                Подборът на лицевата част се определя от дължината на линията, минаваща през най-високата част на главата /темето/, бузите и брадичката. Второто измерване, което трябва да направите е на линията минаваща над веждите и съединяваща отворите на ушите. Сборът от двете измервания в сантиметри определя искания размер.

Съотношението см/размер е следното:

* 93 – 95см – Първи размер
                * 95 - 99 см. – Втори размер
                * 99 - 103 см. – Трети размер
                * над 103 см. – Четвърти размер

В защитните съоръжения спазвайте следния ред:

* заемете указаното ви място;
                * не се поддавайте на слухове и не изпадайте в паника, не вдигайте шум;
                * не пушете, паленето на източници с открит пламък е опасно;
                * не употребявайте алкохол и наркотични вещества;
                * не внасяйте със себе си отровни и запалителни вещества;
                * при евентуално изключване на електрозахранването, запазете самообладание и изчакайте включването на агрегата;
                * при необходимост, окажете помощ на хората около Вас;
                * не напускайте самоволно защитното съоръжение;
                * при затрупване на основния изход, използвайте аварийния;
                * напускането на защитното съоръжение се извършва след подаване на сигнала "Отбой на Въздушна опасност";
                * изпълнявайте указанията на органите на Гражданска защита и проявете готовност за оказване помощ на пострадали.

УКАЗАНИЯ ЗА ХЕРМЕТИЗИРАНЕ НА ПОМЕЩЕНИЯ

Ако няма наблизо скривалище или противорадиационното укритие, можете да използвате мазета, гаражи и други добре уплътнени подземни помещения. Ако не разполагате със споменатите помещения, херметизирате подходяща стая в сградата, в която се намирате. Херметизацията е задължителна, дори ако притежавате индивидуални средства за защита на дихателните пътища - противогази.

ОБЩИ ПРАВИЛА ЗА ХЕРМЕТИЗИРАНЕ:
                За херметизирането на прозорци, врати и отдушници използвайте подръчни материали за уплътнение. Луфтовете между рамките u касите на вратите и прозорците се уплътняват с ленти от дунапрен, пластмаса, каучук или хартия. Счупените стъкла на прозорците се подменят със здрави. Пукнатините по вратите и прозорците се шпакловат и се запушват с маджун, а тези в стените, около касите и вратите, прозорците, водопроводните и парапрободните тръби се намазват с хоросан, циментов разтвор, гипс или полиуретанова пяна.
                Отдушниците, розетките u комините, a също и другите отвори се затварят.

Коментар

• [QUOTE=Черкезов;1059190512]Съвети за хората които не са наясно какво да правят по време на война!

5. Въжета

И 11 точка сапун щото иначе не става като хората

Коментар

Вие ще кажете има форуми,блогове,книги! Но подготовката става с четене и практика, преодоляване на страхове, свикване с това и без онова, доста от вас пият, пушат, ядат вредна храна, не спортуват, в планина ходят с лифт,четат само БФБ, форекс и други глупости , а тези дето четат религия,чакат някой друг да ги спаси.

От скоро почнах да изучавам оръжията!

Спрях се на 12 gauge ZIP GUN, имам бая ножове но искам като на РАМБО !

Друго което трябва да знаем да си шием раните,да си вадим куршумите,строене да обежище , и сигнализация, от там отиваме на пиротехника..
                    Да ти имам и грижите па на тебе
                    Дори и да оцелееш в бункера кво ? Ще си делкаш по цел ден дървени фигурки с ножа на РАМБО , докато накрая ти писне и си провесиш примката на врата
                    Ти май си поредния трол в тоя форум, дето зима инвалидна пенсия поради шизофрения и по цел ден се занимава само с писане на глупости

Коментар

• А сега прочетох и последното ви мнение, и тук ми изникна следният въпрос:
                      Защо не професионален арбалет , ами огнестрелно оръжие ?

Коментар

• Велик си , признавам те, от време на време ти чета някое и друго мнение но този път .... велик.
                        И аз съм гледал бая пост апокалиптични филмчета ( по скоро масовите заглавия де, не съм фен на този жанр) , и там бая интересни нещица има, но да те питам все пак де:
                        Какво ще правиш когато горивото свърши ( примера с маркуча взимам) и си източил всичките в радиус от 30-тина километра превозни средства?
                        Или пък като свърши запаса с храна( визирам консервите де - и аз съм им фен , там има много интересни попадения - евтино и вкусно ) , все пак по магазините колкото и да има консерви и буркани те имат срок за годност , и следващата партида някои трябва да ги произведе нали ?
                        И как се виждаш с мотиката в ръка, за да копаш примерно?
                        И как я мислиш тази работа без книги и прочие да оцелееш ?
                        Давам пример с пчеларството защото видях горе че и свещи ще зареждаш , а те ще свършат , а следващите свещи от восък се правят ! А ти знаеш ли как се гледа пчелни семейства ? Тук не трябва ли да прочетеш или си самоук факир ?
                        В момента толкова много неща ми идват на ум, че няма да ми стигне цял ден да пиша и да те питам това можеш ли, онова можев ли? и как ще го направиш?
                        Явно се приготвяш за апокалипсис , но как я мислиш тази работа без други хора ( всеки вече ще е враг така че ...) да съществуваш? А пък тежкият физически труд малко хора го могат , ти как си с него ?
                        И ако сега не ми хванеш мисълта , че колкото и да се приготвяш накрая може да се окаже, че най-големият некадърник , ще оцелее в онзи твои апокалипсис и ще се справи по добре от теб , здраве да е
                        Пожелавам ти успех де

Коментар

• Вие ще кажете има форуми,блогове,книги! Но подготовката става с четене и практика, преодоляване на страхове, свикване с това и без онова, доста от вас пият, пушат, ядат вредна храна, не спортуват, в планина ходят с лифт,четат само БФБ, форекс и други глупости , а тези дето четат религия,чакат някой друг да ги спаси.

От скоро почнах да изучавам оръжията!

Спрях се на 12 gauge ZIP GUN, имам бая ножове но искам като на РАМБО !

Друго което трябва да знаем да си шием раните,да си вадим куршумите,строене да обежище , и сигнализация, от там отиваме на пиротехника..

Коментар

• Съвети за хората които не са наясно какво да правят по време на война!

1. Ножове
                            2. Бинокъл
                            3. Маркуч /да точа гориво/
                            4. Бутилка уиски
                            5. Въжета
                            6. Карабинери
                            7. Свещи
                            8. Аптечка
                            9. Туби с вода, бензин и нафта
                            10. Амониева силитра, Сяра и Калиев перманганат

и т.н. Идеята ми е да съберем перфектна компилация с провизии
                            Ако приемем, че имаме на разположение помещение /бункер или пещера/ от 10-тина квадрата...ако нямате бункер, направете си!

моля, добавайте други важни неща за оцеляване...

Коментар

• На мене ми правят впечатление такива странични новини. Аз по-късно се сетих за базите, но преди това си помислих, че тука има нещо повече зад новината. Може и самите хора да се запасяват, но за да изчезне така изведнъж нещо, е купувано на едро, така е обикновено ако изчезне някоя стока, значи или е прибрана или е изкупена на на едро.
                              За нас може би не е толкова важно, макар че ние си имаме големи традиции в млеко-производството и ценим производните стоки. Но ето защо мисля, че за тях е доста важно.
                              Основна храна е, но не е толкова основна, че да не може без нея за известно време, но сигурно за тях е такава, за да се достигнат тези истерични цени, освен това тези високи ставки за внос, които са имали говорят, че може би това е някаква гордост за тях и високата ставка е всъщност механизъм да се избегне вноса и явното подчертаване на местното производство. Хора подредени, да допуснат такова нещо налива още масло в огъня. За мен е загадъчна тази история? Къде изчезна маслото ?
                              Извода е само един, Норвежците са информирани за войната!!!!

Коментар

• Кравето масло внезапно изчезна от магазините в Норвегия. Това е силен удар върху потребителите пред коледните празници. Най-потърпевши са хлебарите и сладкарите. Като причина за дефицита се посочват ниските добиви на мляко тази година и по-високото сезонно търсене.

Чуват се и обвинения за лошо плансиране. В търсене на изход и в разрез с традиционния протекционизъм в страната, властите намалиха драстично таксите върху вносното масло за целия месец декември.

Дефицитът на краве масло в Норвегия през декември се оценява на 50 тона седмично. Заради лошата паша през лятото млекодобивът в страната е с 20 милиона литра по-малко, от очакваното през май. Норвежкият преработвател дори оряза производството на сирене в полза на маслото, но проблемът остава.

Мъж: "Не е за вярване. Нямаме масло за коледните сладкиши."

Властите днес свалиха таксите върху вносното масло от 25 крони на едва 4. Вече се договарят доставки от Белгия. Изчезна дори и норвежкото екологично масло. То се определя като нишов продукт и струва два пъти по-скъпо на пазара. Неговите производители тези дни чупят собствените си рекорди.

Арнт Ланген - мандра Ророс: "Когато започнахме през 2001-ва, произвеждахме три тона годишно. Сега произвеждаме три тона на седмица."

За производството на килограм масло са необходими 25 литра мляко.

Тронд Вилхелм Лунд - управител на мандра Ророс: "През последните седмици утроихме производството, продали сме и три пъти по-големи количества."

Норвежките еко - маслобойни произведоха рекордните 70 тона масло, но и това е много под сегашното търсене.

Отначало си викам каква е тая глупост, това да не е пак от подготвящите новини да се готвим за война. И после обаче се сетих, че се пишете че в Норвегия са едни от най-големите подземни бази за елита.
                                Някой е изкупил маслото. Но кой, дали хората се запасяват или е друго?

Коментар

Working...
                                X