IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тракторната революция в България ?!?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И на мен ми направи впечатление, че не са самите зърнопроизводители, а наетите от тях работници. На всичко отгоре хората си казаха, че отиват на хотел, който им се поема от "фирмата"...колкото и да гори тряктора + хотел си е цифра на човек. ..

На мен ми е по-интересно до къде ще я докарат с БДЖ...

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
      Тея като са толкова обезсубсидени, от де имат пари за нафта чак до големото село да додат Не съм технически експерт, ма един трактор сигурно гори 100/100. Що не кажат кой им плаща нафтата
      по-малък е разхода особено за протест (като няма товар)
      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Зърнаджиите може да са всякакви, но поне работят и произвеждат. Аз се питам друго - как може да има 3 100 000 000 директни помощи за мангалите на година, за да НЕ работят, но няма 500 000 000 за зърнаджиите - за да произвеждат ?!?

И да - не мога да проумея тия селяни луди ли са, че да вярват единствено на най-голямото леке - професорът по компирология?
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Тея като са толкова обезсубсидени, от де имат пари за нафта чак до големото село да додат Не съм технически експерт, ма един трактор сигурно гори 100/100. Що не кажат кой им плаща нафтата

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
            Нищо не ти е станало ясно.
            Само не ми е ясно защо не искат оставката на главния лъжец на републиката????
            ами поискай му я ..нали си главен форумен трол ..ще си я подаде на момента... чака тебе или оная русенската кифла да му я поискате.
            между другото ти нали беше защитник на работническата класа ..как така последните дни защитаваш кулаците.... а ? ,,,старшинка , старшинка каква подла душичка си ....

Коментар

...
              Хи, хи, просто е! Ама трябва акъл да го разбереш!

Ето:...Хората биха повярвали единствено на премиера Бойко Борисов, каза зам.-председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов пред Министерски съвет, където се събраха протестиращите" http://dnes.dir.bg/news/zemedeltzi-s...-10068787?nt=4

Ха сега обясни на стачкуващите зърнопроизводители какво стадо са!
              Last edited by Софиянец80; 06.12.2011, 17:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                Благодаря сега ми стана ясно...

Леле, ами кво ли ще стане, ако и друго обещание се наруши и се затегне контрабандата на цигари, че и в бюджета да влязат малко парици
                Бунт на няколко стотин хиляди цигани
                Нищо не ти е станало ясно.
                Хората са излъгани. Затова протестират. Ето ти цялостния текст на декларацията.

ДЕКЛАРАЦИЯ
                До БТА Вестник „Земя” Агромедия груп Агровестник Националният съюз на земеделските кооперации в България и Българската асоциация на фермерите посрещат с недоумение и възмущение факта, че Министерския съвет в приетия проекто-бюджет за 2012 г. е заложил 230 млн.лв. по-малко от договорената в споразумението с неправителствените организации финансова рамка от 570 млн. лв. за сектор „Земеделие”. Създава се впечатление, че подписването на споразумението е било пропаганден предизборен ход на управляващите. А под споразумението стоят подписите на Министър председателя на Р.България, на вицепримиера и Министър на финансите, на Министъра на земеделието и храните, на 12 браншови асоциации и съюзи на земеделските производители. Затова приемаме като подигравка със земеделските производители и техните организации поредното орязване на националните доплащания към системата за единно плащане на площ. Вместо да растат, тези средства ежегодно намаляват. За 2008г. те бяха 9,26 лв./дка, за 2009г. – 7,55 лв. дка, за 2010г. – 10 лв., но без да се възстановява акциза за горивата, което е реално национално доплащане от 6 лв./дка. При сегашния проекто- бюджет вероятно този размер ще клони към нула. Националният съюз на земеделските кооперации в България и Българска асоциация на фермерите призовават своите членове да изразяват своето несъгласие и протест по проектобюджет 2012г. за сектор”Земеделие” с всички позволени от закона средства. Обидата на земеделските производители от подигравката с тях и лишаването им от завоюваните придобивки не може да бъде преглътната и протестите са неизбежни. Затова подаваме ръка на всички неправителствени организации от земеделието за общи протестни действия. За земеделските производители винаги надеждата умира последна. Затова настояваме и разчитаме парламентарно представените сили, парламентарните комисии и народните представители при обсъждането на бюджет 2012г. да търсят възможности да бъдат спазени постигнатите чрез горецитираното споразумение договорености по бюджетната рамка за сектор „земеделие” за 2012г.
                Председател на НСЗКБ: д-р П. Николов Председател на Българската асоциация на фермерите д-р С. Стефанов

Публикувано на: 04 November 2011
                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от mavericos Разгледай мнение
                  Беше обещал някакви доплащания от националния бюджет... а за евро субсидиите си прав.. нямат мърдане :] Мерзавците искат още... Ще ми ядат кебапчета на КПП Капитан Андреево и ще плащат по 15 лева на трактор за нощна охрана... Бати бедните трактористи а ?
                  Благодаря сега ми стана ясно...

Леле, ами кво ли ще стане, ако и друго обещание се наруши и се затегне контрабандата на цигари, че и в бюджета да влязат малко парици
                  Бунт на няколко стотин хиляди цигани

Коментар

Само това ли е
                    Че защо няма бунт на близо 1,5млн(изключвам "младите" пенсионери и инвалидите) осигуряващи се 3-та категория труд за пенсия, за които Дянков преди няколко месеца "направи реформа" и започна вдигане на възрастта от 2015, а днес я направи за утре
                    Че те, лъжите, са ежедневие в това управление, днес -едно, утре-ново

Сериозно, пак не разбирам, какви пари е обещал, нали субсидиите са договорени с фондовете на ЕС?
                    Беше обещал някакви доплащания от националния бюджет... а за евро субсидиите си прав.. нямат мърдане :] Мерзавците искат още... Ще ми ядат кебапчета на КПП Капитан Андреево и ще плащат по 15 лева на трактор за нощна охрана... Бати бедните трактористи а ?
                    Уорън Бъфет
                    "Пази се когато другите са алчни, но бъди алчен когато те се пазят."

Коментар

Проблемът е, че министрите Найденов и Дянков ги излъгаха, а наглецът Дянков дори и ги заплашваше.
                      А тези двамата лъжат защото началникът им е лъжец. Това е!
                      Само това ли е
                      Че защо няма бунт на близо 1,5млн(изключвам "младите" пенсионери и инвалидите) осигуряващи се 3-та категория труд за пенсия, за които Дянков преди няколко месеца "направи реформа" и започна вдигане на възрастта от 2015, а днес я направи за утре
                      Че те, лъжите, са ежедневие в това управление, днес -едно, утре-ново

Сериозно, пак не разбирам, какви пари е обещал, нали субсидиите са договорени с фондовете на ЕС?

Коментар

• :]

При положение, че тези отрасли са оставени ан безхаберието 20 години и сега очаквате за 3-4 години всичко да се оправи.. и почвате да наричате лъжци Найденов и Дянков е много първично да не кажа глупаво. Найденов си каза, че няма да могат да изпълнят изцяло условията на земеделците защото просто НЯМА ПАРИ. Аз не виждам къде е проблема за фермерите???
                        А именно защото Дянков е лъжец в момента имаме очи да погледнем ЕПарламент защото сме финансово дисциплинирана държава (нищо че сме най-бедни този проблем не се решава за 3 години управление).
                        Уорън Бъфет
                        "Пази се когато другите са алчни, но бъди алчен когато те се пазят."

Коментар

Някой може ли да ми обясни с думи прости, каква е същността на проблема със земеделците?
                          Проблемът е, че министрите Найденов и Дянков ги излъгаха, а наглецът Дянков дори и ги заплашваше.
                          А тези двамата лъжат защото началникът им е лъжец. Това е!
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

..
                            Миро Мазното им обещал пари преди изборите, а сега им казва няма да ви ги дам. Това е проблема, нищо друго. Един министър лъжец. И няма значение кой крив, кой прав, а показателно е, че на български министерски съвет изцяло не може да се вярва. Абсолютно е вероятно е, щом лъжат за това да лъжат и за - финансовото състояние на държавата, за резервите, за заемите които са взели, за бюджета и т.н. Тук въпроса е като с теория на хлебарката - Щом лъжат за 1, значи лъжат и за още 99 неща които са скрити.
                            Кабинетът обаче няма да падне от това.
                            Last edited by Jay Gould; 06.12.2011, 13:54.
                            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Някой може ли да ми обясни с думи прости, каква е същността на проблема със земеделците?
                              Знам само, че селското стопанство е субсидиран отрасъл от ЕС.
                              Знам, че бяха допуснати окрупнявания достатъчно мащабни за нашата територия, съответно шепа хора се оказаха ползватели на голямата част от субсидиите.
                              Сега какво предлага минземя - разпарчетосване или по-малко пари за нещо, което е било вече декларирано?
                              Сериозно, не съм наясно със същността на проблема?

А Джей е прав, че всякакви необосновани конфликти със земеделците водят само до вдигане цената на хляба.

Коментар

• Първоначално изпратено от mavericos Разгледай мнение
                                70% от складовете за зърно в България се държат от небезизвестните ТИМ-аджии!
                                И понеже правителството много сериозно засегна интересите им... ..
                                Глупости, само 2 седмици преди парламентарните избори Борисов имаше среща с ТИМ в Рапонги, а не тимаджии протестират (самото пускане на слух за това е нелепо ), а фермери. Тимаджии са посредници, боли ги щепсела дали има субсидии или не.
                                Last edited by Jay Gould; 06.12.2011, 13:38.
                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Working...
                                X