Бареков кога стана мишка и взе да гризеш чувалите !! Не се виждаш и ти къв Бански селянин тръгнал акъл да дава !!! Жълт боклук !!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тракторната революция в България ?!?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениеhttp://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4369571
това незнам за революцията ли е или за бисери и вицове
Коментар
-
В БГ всичко е бисер , а пък в ЕС виц. Въобще не е този начина да се супсидира местното производство.Трябва да се субсидира потребителя на местното производство , като му се връщат такси след като е купил местни стоки.Да дават бюджетни пари събрани от данъци на милионерите само глупаците могат да го направят , по европейски обаче така се прави и затова е тая прокопсия ...D.Y.F-091066
Коментар
-
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4369571
това незнам за революцията ли е или за бисери и вицове“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Съгласен съм, че не трябва да реват, че са зле. Много от тях нямат никаква финансова дисциплина и култура. Обаче, все пак тези пари са обещани под една или друга форма, предизборно пак им ги обещаха, и не на последно място те са заложени в бюджета за 2011г. Това че лумпенизираните ни управници са ги изхарчили не им дава право да просто да ги зачеркнат. Аз съм за това парите да си се платят в пълен размер 10 кинта, и не защото земеделците са бедни, а защото така е предвидено и малкото по интелигентни земеделци са си направили план за тези пари. От догодина като искат да режат, ама да им кажат сега, а не после.
А това за певачките и бентлитата. Ами то 90% от наште "бизнесмени са такива". Започва бизнес, планира колко ще спечели след 20 години, след което тегли кредит до размера на тази печалба и го опуква. И после реве. Не са само земеделците.
Прости хора е тва е проблема. А най - простите ни управляват. Но такива си ги избираме.Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!
Коментар
-
Незнам как е при вас, но кооперациите в Бургас първо сеят, а после питат на кой е земята и давата аренда само ако си я потърсиш... иначе : ) си прибират реколтичката, а ние собствениците на 10-20 дка лапаме мохите докато не им цъфнем в офиса и не им сложим на масата договорчето за арендичка.
МАМА ИМ ГЛАДНИ ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛи.... толкова са ми долни, че няма на къде повече.... 1 тракторист тук в Бургас получава 2000 лв заплата да седи в трактора с климатика и да обикаля нивата за 6-8 часа на ден. От къде толкова парички за заплати ?? от Субсидийки ли ?
Нямам думи... долна зърнопроизводствена измет!
Цифрите които ви казвам са реални защото си патих наскоро с една кооперация и сега за 6 дка ми плащат средно по около 120 лв на година (в зависимост от добива) ? А те дали са на загуба а? или са толкова зле на колко се правят ?Уорън Бъфет
"Пази се когато другите са алчни, но бъди алчен когато те се пазят."
Коментар
-
дон корлеоне от добружа
Само не можах да разбера тия малоумници , защо не купуваха земя като три години наред яко пълниха гуши !?? Ами харчиха пари за родата ,колата и певачки да им пеят ! Ся като им вдигнаха рентите им стана криво - ми купи си земя да си е твоя глупако , не е ясно какво ще се случи утре и в други ден !!
Иначе тимаджийчетата сеят яко наред без да подбират и питат както си дойде !!
Аре сега разходка с лодка - трактор !Каквото и да ти говорят знай, че става дума за пари!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеА по време на последните избори га мрънкаха на хората да гласуват за гербаджиите, тогава не беше смешно, а?... Щом сте им обещавали разни неща преди изборите трябва да си спазвате обещанията, а не сега да се обяснявате че няма пари. То още преди изборите бе ясно, че няма да има пари... Излиза, че просто сте ги лъгали?
А инак за мутро-зърнарите всички ги знаеме. Га зимаха лесни кредити да купуват трактори не реваха. После, вместо да си ги плащат, си изпонакупиха джипове , удариха го на живот и сега като банките си търсят парите, искат правителството да им плаща борчовете. Епа нема да стане Аз лично ям по един хляб на седмица - и 10лв да стане , все ми е тая
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr. Dick Разгледай мнениеСмешно е тие механизирани мутри дето дават работа на 5 човека да мрънкат за париСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Колеги трейдъри и инвеститори, бъдете сигурни, че джипа на един зърнопроизводител, който арендува 2-3 малки села, е по-хубав от вашия. И в банката има повече пари. И от време на време му пее певица с оркестърче, а на по-дебелите арендатори - и тие хубавици от телевизора
Смешно е тие механизирани мутри дето дават работа на 5 човека да мрънкат за пари
Коментар
-
Първоначално изпратено от tstoyanova Разгледай мнениеИ на мен ми направи впечатление, че не са самите зърнопроизводители, а наетите от тях работници. На всичко отгоре хората си казаха, че отиват на хотел, който им се поема от "фирмата"...колкото и да гори тряктора + хотел си е цифра на човек. ..
На мен ми е по-интересно до къде ще я докарат с БДЖ...
Коментар
Коментар