IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Катуница се взриви !!! Какво предстои ???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Изглежда вие изобщо идея си нямате как се краде ДДС.

    Неиздаването на касова бележка е за аматьорите и такива много лесно ги излавят.

    Обикновено така се спестява ДОД (нерегистрирани по ДДС) , а не ДДС.

    Те тия дето не идават касова бележка, да не мислиш че ще ти цъкнат картата ?

    Първоначално изпратено от badboy333 Разгледай мнение
    +1 но с едно но
    Не навсякъде при пазаруване ти се издава касова бележка и ти се фактурира сделката още повече при контрабанда.

    Как се заприходява контрабадата която се продава в магазина като БГ стока.

    Коментар


    • И как ще го спреш това с персоналите данъчни карти. То и сега има такива - наричат се касови апарати с фискална памет (а вече и с връзка кън НАП) . Само че вместо всеки да си ги носи в джоба са няколко в магазина.

      Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      Стоилов , краде се и то масово и ДДС и акциз и има много голяма контрабанда ! По лошо в момента пари се изкарват само от тези които крадат данъци и акцизи. Живее се в някаква лъжовна икономическа и данъчна обстановка , някакъв нереален свят. Какво ще кажеш за дефиницията - не може един бизнес да съществува , ако си плаща данъците в цялата им съвкупност и безумност ..не плащат е равно на кражба разбира се.Дори след прост и повърхностен прочит на законодателството с тази материя на всеки му става ясно че то е някакво безумие - 5 пъти те облагат с данък докато личните ти финанси се завъртят ..да ги изкараш и да ги похарчиш тези пари.Все някога това трябва да спре и да се поправи. Бизнес означава да работиш , щом трябва за да работиш задължително да крадеш , в един момент се набляга на втората компонента по пътя на по малкото съпротивление.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Лесно ще се блокират кражбите , нали знаеш картите които някои търговски вериги използват за набиране на точки и отстъпки от клиентите им ! Подобна карта за всеки данъкъплатец и не е необходимо въобще да е поименна , дори за предпочитане анонимна за да не се притесняват хората . Отчетената платена такса - акциз , данък когто се купува дадена стока е необходимо частично да се възтановява...някаква част от нея и хората ще пазаруват с картите си..след това информацията от търговците се сверява по електронен път с тази от картите когато се възтановява някаква част от дънъците. Няма да може да се крадат данъци и такси и акцизи !!! Като резултат данъците ще паднат драстично , могат да бъдат понижени разбира се. Няма регион или държава в света , която да е привлякла инвестиционен интерес благодарение на високите данъци и такси , а обратното. Кризата реално ще свърши когато интереса на инвеститорите се възстанови и те отново започнат да инвестират у нас.Някои страни противно на очакванията няма да излязат от кризата в обозримо бъдеще , такава страна са САЩ ..независимо че се очаква това все някога да се случи..след 5 години , после ще кажат още 5..Причината е че там сега парите се разпределят по комунистически между финансовите им институции , т.е. случва се финансов комунизъм..В България винаги управляващите чакат да бъдат застигнати от някакви събития за да се случи нещо и някаква промяна , онази приказка на Т.Живков за снижаването им е тактиката на тях.
        Реално технологиите в момента са на такова ниво , че с тяхна помощ проблемите могат да бъдат решени оперативно бързо и разбира се качеството на живот да се нормализира.Технологиите са тези които повишават качеството на живот , а не политиците .
        +1 но с едно но
        Не навсякъде при пазаруване ти се издава касова бележка и ти се фактурира сделката още повече при контрабанда.

        Как се заприходява контрабадата която се продава в магазина като БГ стока.
        Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

        Коментар


        • Стоилов , краде се и то масово и ДДС и акциз и има много голяма контрабанда ! По лошо в момента пари се изкарват само от тези които крадат данъци и акцизи. Живее се в някаква лъжовна икономическа и данъчна обстановка , някакъв нереален свят. Какво ще кажеш за дефиницията - не може един бизнес да съществува , ако си плаща данъците в цялата им съвкупност и безумност ..не плащат е равно на кражба разбира се.Дори след прост и повърхностен прочит на законодателството с тази материя на всеки му става ясно че то е някакво безумие - 5 пъти те облагат с данък докато личните ти финанси се завъртят ..да ги изкараш и да ги похарчиш тези пари.Все някога това трябва да спре и да се поправи. Бизнес означава да работиш , щом трябва за да работиш задължително да крадеш , в един момент се набляга на втората компонента по пътя на по малкото съпротивление.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Минаващ подобна система е прекалено елементарна и не мисля че може да бъде атакувана до степен да я извадят от строя . В момента състоянието с архаичните методи е повече от трагично , данъците са високи именно защото ги крадат
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • trader-e , вече съм ти казвам, че идеята ти е глупава и неприложима .

              Кой е основмия данък в БГ - ДДС .

              Всички ли плащат ДДС - всички , това че се точи от ФИРМИ е съвсем отделен въпрос.

              Нищо няма да се постигне с твоите карти , освен няколко дребни хорица да изгорят с недекларирани доходи, чот тия с големите доходи си плащат 10-те % , доскоро беше и по-малко (а и сега има врътки) и са чисти.

              Ако стане твоята (луда идея) , кой точно данък ще се намали и защо ?
              Last edited by SStoilov; 01.10.2011, 21:27.

              Коментар


              • Анонимни е идеално , защото пак ще има голяма съпротива на "масите" ,а те масите не крадат и са използвани ..тях ги крадат.
                На мен ми е странно тяхното поведение и по друг въпрос - да се повишат таксите за разрешително за строеж пропорционално на гъстотата на застрояване за дадения парцел , терен...с едни пропорционални такси обвързани с този показател интереса към презастрояването ще падне и ще се съберат и пари от който трябва за по сложна инфраструктура за местата които са гъсто застроени..или поне ще почнат да събират , а не инфраструктурата да се плаща от всички.
                Масата обаче е против , не знам тя сигурно очаква да се сдобие с парцел на топ място , реално това ще удари цените на тези парцели и ще понижи драстично обезщетенията при застрояване , но ще скапе друга далавера - да се свиват такива обществени парцили от местната власт..представители нейни или да го кажем направо местната мафия и да ги пласират за милиони.
                Тези промени при управление от крадлива пасмина не могат да се случат , тя винаги ще е против тях..
                В момента пробойнта в техния кораб като кандидат за президент е Кунева , защото само тя е по здраво свързана със службите в ЕС ..а другите всичките до един са сварзани с така наречената ДС.Няма кандидат който да е неудобен , те със сигурност не са допуснали такъв.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Лесно ще се блокират кражбите , нали знаеш картите които някои търговски вериги използват за набиране на точки и отстъпки от клиентите им ! Подобна карта за всеки данъкъплатец и не е необходимо въобще да е поименна , дори за предпочитане анонимна за да не се притесняват хората . Отчетената платена такса - акциз , данък когто се купува дадена стока е необходимо частично да се възтановява...някаква част от нея и хората ще пазаруват с картите си..след това информацията от търговците се сверява по електронен път с тази от картите когато се възтановява някаква част от дънъците. Няма да може да се крадат данъци и такси и акцизи !!! Като резултат данъците ще паднат драстично , могат да бъдат понижени разбира се. Няма регион или държава в света , която да е привлякла инвестиционен интерес благодарение на високите данъци и такси , а обратното. Кризата реално ще свърши когато интереса на инвеститорите се възстанови и те отново започнат да инвестират у нас.Технологиите са тези които повишават качеството на живот , а не политиците .
                  " Няма да може да се крадат данъци и такси и акцизи !!! Като резултат данъците ще паднат драстично , могат да бъдат понижени разбира се. "....... Много идеалистично гледаш на електорноното правителство.Би работило това,ако има минимум почтенност в политиците."Електронна" администрация е неподсъдна.Рай за хакери и тарикати.Ще се изроди в партийна диктатура като в Гърция.И много бързо става плячка на други "Дигитални държави" А и хелзикския комитет ще ни осъди за нарушаване обичайте на номадите

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Лесно ще се блокират кражбите .
                    Напълно съгласен. От 5 години врънкам за нещо такова. На 100 лева 1 да връщат всички ще ги използват. Може да са и анонимни, но ако са поименни ще се сгащят и черните доходи. Малко куца свободата, но и без това който трябва - знае всичко за нас с тези мобилни телефони и Гпс-и

                    Коментар


                    • val/she

                      Лесно ще се блокират кражбите , нали знаеш картите които някои търговски вериги използват за набиране на точки и отстъпки от клиентите им ! Подобна карта за всеки данъкъплатец и не е необходимо въобще да е поименна , дори за предпочитане анонимна за да не се притесняват хората . Отчетената платена такса - акциз , данък когто се купува дадена стока е необходимо частично да се възтановява...някаква част от нея и хората ще пазаруват с картите си..след това информацията от търговците се сверява по електронен път с тази от картите когато се възтановява някаква част от дънъците. Няма да може да се крадат данъци и такси и акцизи !!! Като резултат данъците ще паднат драстично , могат да бъдат понижени разбира се. Няма регион или държава в света , която да е привлякла инвестиционен интерес благодарение на високите данъци и такси , а обратното. Кризата реално ще свърши когато интереса на инвеститорите се възстанови и те отново започнат да инвестират у нас.Някои страни противно на очакванията няма да излязат от кризата в обозримо бъдеще , такава страна са САЩ ..независимо че се очаква това все някога да се случи..след 5 години , после ще кажат още 5..Причината е че там сега парите се разпределят по комунистически между финансовите им институции , т.е. случва се финансов комунизъм..В България винаги управляващите чакат да бъдат застигнати от някакви събития за да се случи нещо и някаква промяна , онази приказка на Т.Живков за снижаването им е тактиката на тях.
                      Реално технологиите в момента са на такова ниво , че с тяхна помощ проблемите могат да бъдат решени оперативно бързо и разбира се качеството на живот да се нормализира.Технологиите са тези които повишават качеството на живот , а не политиците .
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                        Аз ли не мога да обяснявам, ти ли се правиш, че не разбираш......

                        Твой цитат:
                        На тези избори няма да гласувам.
                        Не искам. Противна ми е играта, в която ме забъркват лицата от политическата вихрушка, която е навсякъде и не допуска външни елементи, включително с купените медии. Колко нови лица си видял за тези избори.


                        Виж сега – не е важно дали има за кого да гласуваш. Така или иначе, все някой от тези за които не искаш да гласуваш ще те управлява. От това няма мърдане.

                        Да ти обясня каква ми е идеята с това задължително гласуване:
                        Какво е положението сега. Идват избори и лидерът на партията Х, сяда със социолога й Y и започват да смятат. "Имаме твърдо ядро от еди колко си стотин хиляди. Тия ще гласуват за нас каквито и глупости да правим. Другата партия конкурент има еди-колко си стотин хиляди сигурни гласа."
                        На всички избори досега се вижда, че има едно решаващо количество гласове от около 500-600 хиляди гласа – турците и циганите. И на двете партии е ясно, че който спечели тази група, той ще управлява. ЗАЩОТО ЛИДЕРИТЕ знаят, че от българското СТАДО ОВЦЕ, няма да гласуват 2 милиона. По-точно е да се каже – НЯМА ДА ОТИДАТ ДО УРНИТЕ.
                        По този начин ние от доминиращ етнос в България се маргинализираме и ставаме безинтересни за партиите. Те гледат да угодят на тази група от 500-600 хиляди гласа, защото ТЯ РЕШАВА ИЗБОРИТЕ.

                        И още по-лошо - самите лидери на турците и циганите знаят за тази своя решаваща роля и налагат волята си и правят зависими лидерите на партиите.

                        Ако изборите са задължителни, тогава вниманието на партиите ще се насочи към основния етнос – българите, защото знаят, че те ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще отидат до урните, т.е. на политическото поле се появява нова група потенциални гласоподаватели от над 2 милиона души!!!!!!. Това дали ще пуснат празна бюлетина или за конкурентната партия е въпрос на предизборна кампания, както и на досегашно управление, ако говорим за управляваща партия.
                        Такива като теб се броят на пръсти.
                        По селата и малките градове българите масово ще дадат гласа си. Най-малкото защото те се влияят значително повече от предизборните кампании.

                        Какво толкова трудно има за разбиране??!!
                        Идеята ти е много ясна и проста, за да е лесна и за приложение, както сам казваш
                        Пък и аз съм ти ясна, та ясна, та, затова не разбирам защо само ми се повтаряш...ама друго си е да бях те похвалила колко си добър във форекса(просто не ви чета там, затова и нямам идея, извинявай ) и тогава поне нямаше гол охлюв(плужек) да ме наричаш или поне, загрижено би ме попитал дали имам чувство за хумор, за да не се засегна случайно

                        Накратко )
                        Задължителността на гласуване и с това си писание не обясни как ще промени желанията на партиите да купуват места.
                        Групите, за които говориш пак ще бъдат налазвани, защото те се продават(по различни причини) - т.е. осигуряват сигурен глас.
                        Задължителните "бели гласове" са непредсказуеми, дори социологията да се е скъсала да ги "определя" за кого са, още повече лесно биха отишли за екставагантна личност, при масово недоволство, каквото имаме и сега. Или ...просто биха пуснали недействителни...хартийки.
                        На насилието с насилие

                        Та, никак не ми е ясно защо по презумпрция приемаш, че ако е задължително гласуването, партиите нямало да купуват гласовете на маргинализираните групи. Малцинстават от най-различен порядък, не само етнически са интересни за партиите или поне се стремят да ги държат под контрол.
                        И още нещо - къде по света този процес е задължителен? И какви са ползите от това?
                        (за южната съседка е ясно, че никога не е бил ефективен, нито прилаган този опит)

                        И последно, не ми се заяжда, така че, ако искаш, пиши нормално, точно както би трябвало да си защитиш идеята и да намериш привърженици, за да я осъществите.

                        Ако станете мнозинство и я приемете, аз просто ще се съобразя с правото ви и ще си поема последствията

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
                          "Lumpeni" що "убихте" Бенатова бре
                          Истината се замазва от многото приказки в днешно време: Моята истина - аз разбрах за Катуница точно от Бенатова и то - още на сутринта, преди да започнат пожарите същата вечер . Тя каза: За да се вдигнат така хората там, значи Цар Киро е стигнал дъното. Не може 1 събитие, дори убийство, да отприщи това (едва ли и тя очакваше каво всъщност ще се отприщи.
                          И пак тя забрави тези си думи, когато оправдаваше омразата срещу БТВ и нея с една неволна грешка при живото предаване...
                          Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

                          Коментар


                          • "Lumpeni" що "убихте" Бенатова бре

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                              Така да, аз си го помислих миналата седмица,
                              но като дойдат от полицията да питат - ти беше пръв, признавам (аз само преписах)!

                              Ааааа, отказвам са. Не съм аз...
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                                Аха, ама това го казах днес в 09,02 часа
                                Така да, аз си го помислих миналата седмица,
                                но като дойдат от полицията да питат - ти беше пръв, признавам (аз само преписах)!
                                Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

                                Коментар

                                Working...
                                X