IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврозоната експлодира. Нашите медии въвеждат цензура.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Започва втората фаза на глобалната криза? Това е кризата с държавните и частни дългове, т.е. онова, което наблюдаваме в Гърция, Испания, Португалия, Италия. Но преди всичко в САЩ.

    Както писа един известен финансов експерт, "САЩ не са в задника на света, а много по-дълбоко."

    Няма нужда да се извинявам, защото нещата наистина са страшни. Втората цунами на глобокризата ни поглъща. Така наречената "голяма седмица" е една суперГърция. В момента гърми балонът на държавните задължения на богатите страни на Запада. Според прогнозите, към 2014 г. те ще достигнат рубежа от 115 процента от техния общ брутен продукт. До една-две години ще изгърми и този балон. Това ще е страшен взрив, спрямо който пукането на балоните на недвижимостите и дериватите през 2008 г. ще изглежда като леко недоразумение.

    Има всички основания да се предполага, че богатият Запад в сегашния си вид прекратява своето съществуване. Така завършва старият свят, който навлиза в период на жестоки сътресения.

    Положението прилича на нагнетяване на пара в прегрят парен котел плътно затворен с предпазни клапи. Рано или късно той ще изгърми. Вътре се нагнетяват колосални държавни дългове, по-точно държавите поемат дълговете на частните корпорации и банки. По този начин страните от Г-8 вървят към банкрут на държавните финанси. Засега управляващата върхушка на Запада, страхувайки се от социални сътресения и икономическия крах на големия бизнес, увеличава своите дългове и ги прехвърля върху държавата. Но това вечно не може да продължи.

    Че балонът на държавните дългове ще се взриви се разбира от много експерти. Прогнозираме това от няколко години и предвиждаме, че взривът е неизбежен до 2015 г. Други прогнозират разрушителната вълна на глобокризата до 2016-2018 г. Трети говорят за много тежък преход на света към "шестата техническа система" през 2015-2020 г.

    До какво може да се стигне е достатъчно да се погледне Гърция. Заемайки в брутния продукт на Еврозоната само 2,5 процента, през пролетта на 2010 г. тя предизвика сътресение на цялата система. Банкрутът на гърците застрашава банковата система в Германия, Франция, Италия, Испания. Заради Гърция трябваше да се надуе още един балон - 760 милиарда евро фонд за поддръжка, който в две трети се състои от гаранции от страните от ЕС, които сами се нуждаят от помощ, тъй като са потенциални "Гърции". Това на първо място се отнася за Испания, Италия и Португалия. В тежко състояние са държавните финанси на Германия и Англия. Започват да се повтарят гръцките събития в Италия. На дъното на колосална дългова яма е Япония. Но преди всичко САЩ, за което ще стане дума по-долу. Всъщност в САЩ се таи ядрена дългова бомба. Достатъчно е да се спомене, че Калифорния се равнява на десет Гърции.

    Ясно е, че нито съкращаването на държавните разходи, нито увеличаването на данъците ще решат проблема. Точката на необратимостта беше прекосена. Няма и възможност от нарастване на темповете на ръста на БНП. Досегашните капиталистически модели и особено актуалният - на печатането на зелени хартийки, изчерпаха своите възможности. Напълно и окончателно.

    Да се отпишат дълговете също е невъзможно, тъй като това ще унищожи западния проект и западната банкова система начело с долара. Това означава край на тези държави, разрушение на цялата западна политическа система, бунтове, революции. Да се отнемат парите от местните бюджети също е невъзможно. Към средата на текущото десетилетие, ако сме живи, ще видим крушение на системата на долара и на еврото, девалвация, хиперинфлация, вълна от банкрути в сферата на финансите и обслужването. Ще изгърми нещо такова, в сравнение с което Великата депресия от 1929 г. ще изглежда като рай. Ще започне разпадането на единния световен пазар.

    Това е реалната картина. За да се схване не е необходимо да сте носители на нобелова награда по икономика. Трябваше да излезем от тази система преди 20 години. Сега вече е късно.

    Когато страните се намират в такава ситуация, обикновено пускат печатниците и печатат пари, които са необходими за обслужване на своите дългове. Това води до хиперинфлация и унищожение на валутите. Това става с долара.

    По отношение на глобалния брутен продукт може да се каже, че в момента светът е на половин път към депресията. Ако се погледнат равнището на продажбите и промишленото производство, светът вече е в депресия. А що се отнася до строителството и новите поръчки на стоки с дълготрайна употреба, светът вече е във втората Велика Депресия. Ако се случи и хиперинфлация, която виждаме в недалечно бъдеще, тя ще нанесе такъв удар по системата, че ще престанат въобще да работят много отрасли на икономиката.

    Какво ще е равнището на новата хиперинфлация. Може да е такава каквато беше във Ваймарската република. Тогава парите се обезцениха до такава степен, че бяха използвани за тоалетна хартия. Това ще бъде най-катастрофалната хиперинфлация в историята. Икономиката ще премине на бартер, хората ще се върнат към обменната търговия.

    Дали е възможно да се избегне хиперинфлацията. Не, не е възможно. Беше направено всичко тя да се случи. И вече е извън всякакъв контрол. Всичко това е невъзможно да бъде вярно. Сумарният дълг на САЩ надминава 75 трилиона долара. Но и това не е всичко.

    Стигна се до абсурдната ситуация мошеникът, т.е. САЩ, хванат с фалшиви карти, да обявява великодушно "на всички, на които дължа пари, прощавам." Кошмар. Доларите, както е известно, не са държавна собственост на САЩ. Те са собственост на една частна банка, но се гарантират с ... държавни облигации на САЩ. Сами сте си виновни, кой ви е карал да ги приемате! Разбира се, има и риск да почнат да стрелят по мошеника. Но тогава печели онзи, който има по-голям пищов.

    Каква е реалната картина в САЩ се разкрива от долните факти, които в концентриран вид разкриват една фалирала и унищожена държава:
    безработицата в момента възлиза на 22 процента и продължава да расте. По време на Великата депресия безработицата беше най-висока през 1935 г. - 25 процента
    връщането на ипотекирани или неизплатени домове през 2008 г. надмина броя на конфискуваните през 30-те години
    между Великата депресия и 1940 г. федералните разходи като процент от БНП бяха 21 на сто
    през 2008 г. федералните разходи като процент от БНП бяха 38 на сто
    83 на сто от активите на американската борса са в ръцете на 1 процент от населението
    61 на сто от американците живеят от заплата до заплата, през 2007 г. - 47 процента
    66 процента от ръста между 2001 г. и 2007 г. отидоха в 1 процент от върхушката
    36 процента от американците нямат възможност да си платят пенсионните вноски
    43 на сто от американците имат спестявания по-малки от 10 000 долара
    над 1,4 милиона през 2009 г. са обявили банкрут
    за първи път в историята на САЩ банките притежават по-голям дял от недвижимостите, отколкото всички индивидуални собственици, взети заедно
    през 1950 г. съотношението между средната заплата на служителите спрямо заплатата на работниците беше 30:1. След 2000 това съотношение надмина 300:1, сега е 500:1
    50 процента от ниско печелившите заедно притежават по-малко от 1 процент от националното богатство
    средният федерален служител изкарва 60 процента повече от средния работник в частния сектор
    средният период за намиране на работа при безработица надмина рекордните 35,2 седмици
    за първи път в историята на САЩ над 40 милиона американци получават купони за храна, през 2011 г. техният брой ще надмине 43 милиона
    около 21 на сто от всички деца в САЩ живеят под чертата на бедността, най-висок процент за последните 20 години
    горните 10 процента присвояват над 50 процента от националния доход
    в 30 на сто от домакинствата поне един член търси постоянна работа
    55 на сто от американците в трудова възраст са подложени на безработица, съкращаване на заплатата и работното време, или частично трудово ангажиране
    24 процента от американците заявиха, че са отложили излизането си в пенсия за неопределен период
    над 25 на сто от американците имат кредитен рейтинг под 599, което означава, че са висок кредитен риск
    федералният дефицит надмина 1 трилион три месеца преди изтичането на фискалната година
    броят на американците с приходи под официалната черта на бедността нараснаха с 15 процента между 2000 г. и 2008 г.
    над 30 милиона печелят по-малко от 10 долара на час
    сумарният дълг на правителството надмина 110 трилиона долара...

    Това е унищожение на стопанската и социална структура на тази държава и общество. 5 на сто от световното население потребяват 40 процента от световните ресурси. САЩ ги очаква срив на потреблението от 40 до 5 процента, т.е. падане 8 пъти. С голяма вероятност трябва да се очаква дезинтегриране на САЩ на няколко държави. Но на този етап в САЩ ще изчезнат последните технологични компоненти и страната ще получи аграрна специализация, т.е. ще стане страна от Третия свят.

    Кризата продължава вече три години - от август 2007 г. Само че тогава малко хора разбираха, че тя стартира от проблемите с ипотечните кредити в САЩ. Оттогава до днес наливането на кухи пари в икономиката на САЩ продължава. Само това би било достатъчно да твърдим, че кризата не завършва, а тепърва ще се развива право пропорционално на паричното наливане, водещо до колосална излишна парична ликвидност. Ако трябва да се изразим по медицински, гангрената е стигнала дотам, че вече има смисъл да говорим за ампутиране, т.е. за мерки, които ще разрушат самата база на съвременните финанси. Да се прави ампутация е страшно, но във всеки случай поне има някаква призрачна надежда, че пациентът може да оживее.

    Засега няма никакви признаци за края на кризата. Обратното. Той въобще не се вижда. Започна нейната втора вълна. Тя може да продължи седмици или месеци. Но не и няколко години. Може би последното затишие преди дълги кризисни години.
    Загубите от нея ще бъдат поне пет пъти по-големи за световната икономика, отколкото през първата вълна. Според някои оценки загубите от първата бяха около 3 трилиона долара, т.е. загубите от втората ще бъдат 15 трилиона.
    http://milom.blog.bg/

    Коментар


    • войната между долар и евро , цру и прочие

      http://www.marketskeptics.com/2011/0...s-history.html

      който иска да разбере истината за функционирането на парите и тайните служби как си служат с парите. много интересни пет клипчета.

      Коментар


      • Еврозоната още не е експлодирала, но става все по-напечено. И най-вече - в ЕЦБ :
        http://www.investor.bg/news/article/122827/334.html

        Коментар


        • Темата е "Еврозоната експлодира" !

          Коментар


          • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            Ти пак не ме разбираш

            Моите нужди са долу-горе така:

            1. 1 час на ден за физическото ми здраве ( където нещата вървят към "контролиран" фалит като посока, но все още бягам по 5-10 км на ден сред Природата, прайкам набирания, кофички и сие, но вече гъвкавостта ми я няма и последно спуках вена кат' изтрясках 1 десен шпагат преди няколко месеца и то без загрявка, за което аз съм си виновен.
            2. 24 часова подкрепа на семейството ми и само дебна, ако нещо ги притесни да мога да помогна веднага.
            3. 2-3 часа на ден за четене, но по теми, които аз си избера.
            4. 5-6 часа по кръчми и срещи с хора, понеже в БГ-стан красотата на жените и природата е невероятна, това се съчетава идеално и за срещи с приятели.
            5. 5-6 часа сън поне на ден.
            6. И едва само по 1 час да мисля за бизнес и за пари, просто повече не е нужен.

            А, ти не млъкна да говориш само по точка 6 и затова ти казах, че мен не ме интересува ТЕБ кое те вълнува

            П.П. Мога да ти кажа и недостатъците при подобно планиране на Времето, но ти пак едва ли ще ме разбереш?

            Успех, братле!
            Хубаво е,че отделяш толкова време за четене.Но като си чел за електронните пари не си внимавал много
            Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
              Маранди, приятелю, не отговаряй на едно или двуредов пост с 20-30 реда.
              Ще започнат да те взимат за мезе.
              Спазвай "каквото повикало, такова (толкова) се обадило".
              Поздрави.
              Благодарско за съвета, но аз така или иначе в близките месеци едва ли ще се "появя".

              Но си ПРАВ и отчитам грешката си!

              Бъди здрав, Анончи!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                Отдавна нЕма анонимност, Пеш-чи

                Нито във "виртуала", нито в останалите коминикации. Т.е. държавата си иска контрола и е права!

                Въпросът е кой може да го направи по-бързо и без да пише 10 кила хартия

                Разбирам ти "патриотичните" пориви да подскажеш, че си юрист и че има Конституция и там едни "права" на 'орицата ... ама, това е на "теория". На практика е друго.

                П.П. Неслучайно по-едно време Нокиа бяха изтеглили от употреба 1 модел телефон, който не указваше мястото, от което се говори и този модел апарати достигна "феноменални" цени. Мангалите в БГ-стан направиха луди пари с този "пропуск" в системата.

                Но щом мислиш, че сме "анонимни" и си вярваш - аз няма да ти чупя хатъра. Същото и с И-нет и прочие комуникации, спада в графата Национална сигурност, иначе няма да има Държава/държавност.

                Т.е. мен отдавна са ме "разузнали", но аз нямам какво да крия от никого, дори напротив, мога само да помагам, ако някой реши. Но вече съм много уморен, прекалено много критика и негативизъм и то постоянно от всички, които нямат идея за какво шпрехат.

                Казах и проблема къде е: Маркетниговите планове на всяка една Институция/Компания трайно съсипват чиляшките отношения между 'орицата. Аз само това правя, братле от години и вече не ги броя колко "системи" съм проучил, но вероятно са десетки хиляди. Затова и имам "дарбата" ( а това не е дарба ), светкавично да ги разнищвам на съставни части без значение в коя сфера са - публична или реален сектор.

                Но негативизма у хората ме "трепе" и вече съм много уморен, затова и вече само отсвирвам почти всеки и всичко, което ми се пробутва за "фешън".

                Успех и на теб!

                Имам нужда да си почина малко, че пак бях по пътувания, пак негативизми от 'орицата. Та, пак ще поспра да пиша малко в тоя форум - днешния ден беше отделен само за него и да отговарям на въпроси, а не на "заяждания" на дребно.
                Маранди, приятелю, не отговаряй на едно или двуредов пост с 20-30 реда.
                Ще започнат да те взимат за мезе.
                Спазвай "каквото повикало, такова (толкова) се обадило".
                Поздрави.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Peter(Petar) Разгледай мнение
                  Писането в анонимни форуми под точка 7 ли да го отбележим или това е част от научните ти занимания под точка 3?
                  Отдавна нЕма анонимност, Пеш-чи

                  Нито във "виртуала", нито в останалите коминикации. Т.е. държавата си иска контрола и е права!

                  Въпросът е кой може да го направи по-бързо и без да пише 10 кила хартия

                  Разбирам ти "патриотичните" пориви да подскажеш, че си юрист и че има Конституция и там едни "права" на 'орицата ... ама, това е на "теория". На практика е друго.

                  П.П. Неслучайно по-едно време Нокиа бяха изтеглили от употреба 1 модел телефон, който не указваше мястото, от което се говори и този модел апарати достигна "феноменални" цени. Мангалите в БГ-стан направиха луди пари с този "пропуск" в системата.

                  Но щом мислиш, че сме "анонимни" и си вярваш - аз няма да ти чупя хатъра. Същото и с И-нет и прочие комуникации, спада в графата Национална сигурност, иначе няма да има Държава/държавност.

                  Т.е. мен отдавна са ме "разузнали", но аз нямам какво да крия от никого, дори напротив, мога само да помагам, ако някой реши. Но вече съм много уморен, прекалено много критика и негативизъм и то постоянно от всички, които нямат идея за какво шпрехат.

                  Казах и проблема къде е: Маркетниговите планове на всяка една Институция/Компания трайно съсипват чиляшките отношения между 'орицата. Аз само това правя, братле от години и вече не ги броя колко "системи" съм проучил, но вероятно са десетки хиляди. Затова и имам "дарбата" ( а това не е дарба ), светкавично да ги разнищвам на съставни части без значение в коя сфера са - публична или реален сектор.

                  Но негативизма у хората ме "трепе" и вече съм много уморен, затова и вече само отсвирвам почти всеки и всичко, което ми се пробутва за "фешън".

                  Успех и на теб!

                  Имам нужда да си почина малко, че пак бях по пътувания, пак негативизми от 'орицата. Та, пак ще поспра да пиша малко в тоя форум - днешния ден беше отделен само за него и да отговарям на въпроси, а не на "заяждания" на дребно.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                    Ти пак не ме разбираш

                    Моите нужди са долу-горе така:

                    1. 1 час на ден за физическото ми здраве ( където нещата вървят към "контролиран" фалит като посока, но все още бягам по 5-10 км на ден сред Природата, прайкам набирания, кофички и сие, но вече гъвкавостта ми я няма и последно спуках вена кат' изтрясках 1 десен шпагат преди няколко месеца и то без загрявка, за което аз съм си виновен.
                    2. 24 часова подкрепа на семейството ми и само дебна, ако нещо ги притесни да мога да помогна веднага.
                    3. 2-3 часа на ден за четене, но по теми, които аз си избера.
                    4. 5-6 часа по кръчми и срещи с хора, понеже в БГ-стан красотата на жените и природата е невероятна, това се съчетава идеално и за срещи с приятели.
                    5. 5-6 часа сън поне на ден.
                    6. И едва само по 1 час да мисля за бизнес и за пари, просто повече не е нужен.

                    А, ти не млъкна да говориш само по точка 6 и затова ти казах, че мен не ме интересува ТЕБ кое те вълнува

                    П.П. Мога да ти кажа и недостатъците при подобно планиране на Времето, но ти пак едва ли ще ме разбереш?

                    Успех, братле!
                    Писането в анонимни форуми под точка 7 ли да го отбележим или това е част от научните ти занимания под точка 3?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
                      Както винаги много си написал и нищо не си казал

                      ПС.Абе толкова ли няма около теб някой да те признае колко си велик,че се налага да търсиш признание в нета.То и тук признанието ти идва основно от самия теб.Що ли така се получава?!
                      Ти пак не ме разбираш

                      Моите нужди са долу-горе така:

                      1. 1 час на ден за физическото ми здраве ( където нещата вървят към "контролиран" фалит като посока, но все още бягам по 5-10 км на ден сред Природата, прайкам набирания, кофички и сие, но вече гъвкавостта ми я няма и последно спуках вена кат' изтрясках 1 десен шпагат преди няколко месеца и то без загрявка, за което аз съм си виновен.
                      2. 24 часова подкрепа на семейството ми и само дебна, ако нещо ги притесни да мога да помогна веднага.
                      3. 2-3 часа на ден за четене, но по теми, които аз си избера.
                      4. 5-6 часа по кръчми и срещи с хора, понеже в БГ-стан красотата на жените и природата е невероятна, това се съчетава идеално и за срещи с приятели.
                      5. 5-6 часа сън поне на ден.
                      6. И едва само по 1 час да мисля за бизнес и за пари, просто повече не е нужен.

                      А, ти не млъкна да говориш само по точка 6 и затова ти казах, че мен не ме интересува ТЕБ кое те вълнува

                      П.П. Мога да ти кажа и недостатъците при подобно планиране на Времето, но ти пак едва ли ще ме разбереш?

                      Успех, братле!
                      Last edited by marandi; 08.09.2011, 17:59.

                      Коментар


                      • Както винаги много си написал и нищо не си казал

                        ПС.Абе толкова ли няма около теб някой да те признае колко си велик,че се налага да търсиш признание в нета.То и тук признанието ти идва основно от самия теб.Що ли така се получава?!
                        Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
                          Марандев,ама хич не ми е интересно житието-битието ти!Смешните ти напъни за заплахи мога да отмина единствено с усмивка
                          ПейПал никъде не съм ги нарекъл смешници,по-скоро такива са хората,които си мислят,че това е върха на транзакциитеВ общи линии не е задължително някой да предлага нещо гениално,че да има успех.Понякога и простичките неща,когато са направени като хората носят голям успех.Така че не ми изопачавай думите,ако обичаш.Ама то май всичките ти писания са в тази посока.
                          Към теб нямам абсолютно нищо лично,щото не те и познавам даже.А и не изгарям от желаниеНо имам против някой да пише глупости със самочувствието на последна инстанция на истината.
                          А отношението ми към теб е изцяло на принципа:"Каквото повикало,такова му отвърнало".Това също може да се провери,ако човек малко се поразрови назад из темите.
                          Та понеже споменаваш ЕЦБ,преди време ти бях обърнал внимание да прегледаш(даже цитат ти бях пуснал)как ЕЦБ определя електронните пари и в кой паричен агрегат ги слага.Ама Маранди писател,а не читател.
                          И да те светна,че още през 1998 година ЕЦБ публикува Report on electronic money,където разглежда влиянието на електронните пари върху паричната политика и ценовата стабилност.Така че не ми обяснявай глупости,че електронните пари нямали нищо общо с инфлацията!
                          Та, с други думи,ще получаваш такова отношение,каквото демонстрираш и ти.Но да си развяваш невежеството няма да позволя.
                          Виж, сега братле -

                          аз постоянно ти казвам, че те харесвам, защото си от т.нар. "техничари", т.е. за камбанарията, която имаш съм сигурен, че си мислиш, че даваш най-доброто от себе си.

                          Въпросът е, че моята камбанария е друга, защото аз не ходя на работа всеки ден и т.н., а просто менкам едни стинки от едно място на друго и за целта ми трябва единствено и само и-нет.

                          Т.е. в БГ-стан не помня точно колко баМкови акаунта имам, но като цяло са ми около над 20.

                          Тук влизаме вече в "нашия" конфликт, за който ти казвам, че няма да се разберем, защото ти си мислиш, че с Търговските баМки в БГ-стан изгравя и залязва Слънцето. А, аз ти казвам, че това не е така!

                          Оттам се опитах и ти го казах директно, че ИНФЛАЦИЯ никога и никъде не се мери с електронни пари!

                          Дай пример в коя държава статистиката измерва инфлацията по този начин?

                          П.П. Т.е. ти се перфектно "промит" за баМков служител, но освен Монетаризма има и Фискални мерки, т.е. това е Държавата и регулациите. А, те са основополагащи, вие сте едва 3-та брънка в цялата верига.

                          Оттам правиш грешни изводи и аз наистина те харесвам, че си добър в това, което правиш, ама 'айде остави ме аз па да решавам кое било "по-изгодно" за мен, налЕ?!

                          Щот' твоя маркетингов план за продажби не е мой Проблем, а си е ТВОЙ! Понеже така ви "дресират", че кат' охрацате Конкуренцията ВИ и сте си свършили работата пИрфектно, а всеки финансов продукт е САМ и за СЕБЕ си и отделно па вече чиляк трябва да е в час как да го ползва. Та, кат' не искаш нищо да научиш, седи си там да кръстосваш кълки пред една "велика" табелка - "Специалист ...... ", демек да се криеш за нЕква фасада и прочие и т.н. и не ме занимавай аз по какъв начин да си управлявам стинките.

                          Това е последния пост, който ми загуби ценно време да пиша до теб! Т.е. ДОБРОНАМЕРЕН съм!

                          Поздрави!

                          Но, ако решиш, още да ми се правиш на "интересен" мога да те "литна", когато си реша, т.е. ти няма и да разбереш, че е било от мИня. Хубавата новина за теб е, че баМковия синдикат е на сравнително добро ниво и ще те обезщетят с едни ЕН на брой заплати, които в други професии ги няма. Т.е. ще ти "освободя" достатъчно свободно време да премисляш от близо 1-2 години защо се направих на "интересен". И това не е заплаха, защото те харесвам. Дано ме разбереш правилно!!!

                          Демек, имате доста по-добри договорени условия на труд, отколкото предлага Кодекса на труда в БГ-стан, но ти даже и това не знаеш вероятно
                          Last edited by marandi; 08.09.2011, 16:25.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от 4ubaka Разгледай мнение
                            даааааа,направо ще е супер,
                            досега имаше само
                            психопати по улиците,
                            от тук нататък ще има
                            дрогирани психопати
                            Да погледнем от хубавата страна на нещата - един добре дрогиран джигит нема да мое да мине повече от 100 метра с повече от 80 км/час, няма да имат пари за патрони, т.е. ще се стрелят по-малко и още такива идиотщини...
                            А бакалничката ще процъфтява и ще покрива вересиите на пенсионерите. Всъщност те като са цел ден свободни могат да се включат в разпространението, без друго са все около аптеките и т.н.
                            И това ще мине ...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
                              Супер. Дано и в България да стане скоро това че да си отворя едно квартално магазинче за наркотици Ще е доста печеливш бизнес при тая депресия.
                              даааааа,направо ще е супер,
                              досега имаше само
                              психопати по улиците,
                              от тук нататък ще има
                              дрогирани психопати

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от 4ubaka Разгледай мнение
                                не се тревожете за еу,
                                иде краят на дълговата криза,
                                глей само как я борят маляките:
                                "Гърция ще легализира наркотиците в малки количества
                                Гърция ще декриминализира употребата и притежанието в малки количества на всички видове наркотици, съобщи днес министърът на правосъдието Милтиадис Папайоану след приемането на проектозакон от съвета на министрите, предаде "Франс прес", цитирана от БТА."
                                Супер. Дано и в България да стане скоро това че да си отворя едно квартално магазинче за наркотици Ще е доста печеливш бизнес при тая депресия.

                                Коментар

                                Working...
                                X