IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгоден ли е добивът на шистов газ за България?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Last edited by comet; 23.04.2013, 18:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение

Другото, което не разбирам, е толкова ли не може България да си позволи да направи тя проучването. Защото всички важни залежи и производства отиват в чужди, а не български ръце? Толкова ли нямаме капитал и ноу-хау?
      Толкова, че и повече ...
      Don't work hard, work smart!

Коментар

• Първоначално изпратено от Minavast Разгледай мнение
        ps.Отговорността на ЕООД е колкото капитала му.Може ли някой да изрови капитала на концесионера колко е?--малка сметка .Страната ни има площ 111000 квадратни километра.Ако изтеглим 1000 милиарда м3 газ, може да потъне повархността, ще се слегне ,с около 9 метра.А-Варненските ни съграждани сте разкарват с лодки чужденци из \\\"Венеция на доверчивите\\\" Отговорността на ЕООД е колкото капитала му.Може ли някой да изрови капитала на концесионера колко е?

ps2 На министрите и посланниците отговорността е само политическа
        Защо да се сляга с 9 метра, ако може с 10? И кой каза, че ще са 1 трлн м3, а не, да речем, 2 трлн? А защо газът са не е под налягане /което е нормалното/ и, по тази причина, да е много по-компактен?
        И защо за самото проучване да се дробят пластовете, щом ще е на сеизмичен принцип?
        - Като вземете да се изказвате, и току ме присвие стомахът.
        Единствено, ми хареса този пост на Cleo
        Естествено че няма да го забранят. Но това е поредното доказателство за "безопасността" на добива на горива, гарантирана от съответните компании.
        Тук си спомних, как ВР са гарантирали безопасността в Мексиканския залив

Коментар

• ps.Отговорността на ЕООД е колкото капитала му.Може ли някой да изрови капитала на концесионера колко е?--малка сметка .Страната ни има площ 111000 квадратни километра.Ако изтеглим 1000 милиарда м3 газ, може да потъне повархността, ще се слегне ,с около 9 метра.А-Варненските ни съграждани сте разкарват с лодки чужденци из \\\"Венеция на доверчивите\\\" Отговорността на ЕООД е колкото капитала му.Може ли някой да изрови капитала на концесионера колко е?

ps2 На министрите и посланниците отговорността е само политическа

Коментар

• Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнение
            Това ми прилича на разсъждение на мангал от прословутия порутен блок в Ямбол.
            Е който е живял сред тях, знае как разсъждават

Имам предложение. Да се спрат космическите изследвания, защото совалките убиват. Да се спре производството на автомобили и самолети, защото убиват. И последно, да се спре производството на оръжия, защото са направени да убиват
            Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

Коментар

• Днес излезе нова статия.
              Някак близко до ума е, че проучването ще има белезите на добива, както се споменава, нещо което Пирамид не можа да схване досега.
              По отношение на намеците по-долу за идеологии и политика, мога само да кажа че животът и здравето са над тях.

http://www.segabg.com/online/new/art...d=3&id=0000601

Проф. Георги Георгиев, специалист по нефтена и газова геология, коментира пред общинарите, че ОВОС е задължителна, преди да стартират сондажите. Според него прогнозите за количествата са силно преувеличени. От месеци министър Трайчо Трайков твърди, че в района има запаси между 300 милиарда и 1 трилион куб. метра шистов газ, който можел да задоволи потреблението на страната за 3 века напред.

Мораториум поиска преди седмица и БСП. "Проучването на шистов газ носи всички белези на добива. Трябва да се разцепят скалите, дълбоко в почвата се нагнетява смес от пясък и химикали. Няма гаранции, че отровите няма да достигнат до питейните води на р. Янтра", твърди депутатът Георги Божинов.
              Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от fickata Разгледай мнение
                Тези дето сте против, ако ви предложат печалба от добива, още ли ще сте против
                Това ми прилича на разсъждение на мангал от прословутия порутен блок в Ямбол.

Коментар

• Естествено че няма да го забранят. Но това е поредното доказателство за "безопасността" на добива на горива, гарантирана от съответните компании.
                  Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Хммм, в Щатите се е разлял петрол че и в национален парк Сега сигурно ще забранят добива му
                    Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

Коментар

Говорейки за идеология, би трябвало да е в пари.
                      Абе, дори материалното не е задължително "пари", но да не задълбаваме там

Ако се касаеше за "добро обмисляне", да бяха разгледали закона преди да започнат с "хитростите".
                      Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                        Каква цена? Цена в пари или в лекарства?
                        Говорейки за идеология, би трябвало да е в пари.

Разбирам на къде биеш, но както казах по-рано всичко е въпрос на добро обмисляне. Не е нужно да разболяваме някого, ако можем предварително да му предложим алтернатива в негова полза.

Коментар

Аз отговор нямам, ама ми е интересно, дали спорът е идеологически и дали идеологията има цена ? Или е само дърдорене
                          Каква цена? Цена в пари или в лекарства?
                          Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                            "Идеологизирано" дърдорене, това е.
                            Пирамид, наистина ми е интересно. Мисля, че трябва някой да изчисли какви печалби би имала държавата при добива и при евентуални екологични проблеми, какво би коствало решаването им. Едва тогава ще можем да кажем, има ли полза или не.

Коментар

Аз отговор нямам, ама ми е интересно, дали спорът е идеологически и дали идеологията има цена ? Или е само дърдорене
                              "Идеологизирано" дърдорене, това е.

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                                Не знаеш ли отговора? Тези, които вземат процент (дори 1) им е през к... за БГ, техните деца и внуци не живеят тук!

Коментар

Working...
                                X