Първоначално изпратено от supertrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изгоден ли е добивът на шистов газ за България?
Collapse
X
-
-
След 2 месеца компаните ще се откажат от природния газ и ще спрат да разработват , тези пари са хвърлени на вятъра.Водата е перфектния посредник за извличане на енергия , енергията е просто разлика в две среди или дисбаланс.Знаеш така твърдят най простите учени , които обаче са открили радиовълните и радиото , електрическия ток..Според Шеврон и Газпром енергията е газ , който се добива като се копат дупки..D.Y.F-091066
Коментар
-
retro_69
Те вдигат вой , има и учени от по "простите " , както им казва Пирамид..обаче петролните компании са с огромно влияние..Газпром бяха купили канцлера Кол и той беше на заплата при тях , ако си попадал на инфо по този скандал.Всъщност всички тези компании така перфектно са си поделили територията и вече са един голям Монопол.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеизгоден - неизгоден няма значение нали го забраниха
давайте да заключваме темата
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеТрябва да се докаже , в момента не е възможно да се направи и затова противниците на тази технология са извадили други факти на повърхността. Подземните водоеми са картотекирани отдавна , сравни картите с местоположенито на сондите за добив на "шистов" газ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеТърсят границите на подпочвените водоеми , никакви кухини пълни с газ няма за търсене.Енергията е във водата и има други начини да се извлича , само че тогава няма да може да се продава.
Ама това е тема за друг разговор.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение........................ а вечер в 2-3 сутринта бе стълпотворение като на митинг в Северна Корея... и така до зори до 6-7-8 часа Ама където е текло, някой ден пак ще тече..... Скол (наздраве) и лека..
--------------------------------------------------------------------------------
Още помня времето, когато бях 5-6 клас и вече ми ставаше бубата. Та, водеха ме на Галата на плаж. Т'ва беше т.нар. неофициален нудистки плаж на Варна.
И аз шматката лежа все по корем, щото като гледам какичките без бански и ще изкъртя пясъка, демек банския си. И една кака до моята хавлия светски ми обясняваше: "Ти ся защо се стягаш?"
--------------------------------------------------------------------------------
После ходехме след плаж на скариди и миди в Аспарухово и отиваше цялата нощ с песни на китара и т.н.. Хората тогава не си заключваха вратите, а се чудеха кой ще им дойде на гости, за да послушат хард-рок, да се посмеят, да хапнат и да сръбнат.
Помня тия времена от 1985 г. и вярвам, че пак ще се върнат!
Лека и от мен! И си пазете питейната Вода, защото Варна умира, ако я замърсят.
Успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение10-тина години от живота ми във Варна стигат
Беше любимият ми град - докато не я осраха с т'ва строителство, парко-места, наркомани и т.н. П.П. Винаги ще пазя Варна в сърцето си, спокич! Когато хората бяха усмихнати, забавляваха се до сутринта и т.н. Чиърс!Last edited by Jay Gould; 19.01.2012, 05:16.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение.................................................. ....
Ако тогава си бръмчал из Варна нищо чудно с тебе да сме били по едни и същи места
Беше любимият ми град - докато не я осраха с т'ва строителство, парко-места, наркомани и т.н.
П.П. Винаги ще пазя Варна в сърцето си, спокич! Когато хората бяха усмихнати, забавляваха се до сутринта и т.н.
Чиърс!
П.П.П. Пропусна Дарина на Дружба, Вариетето на Албена в х-л Добруджа, Империал на Ривиера, но общо взето така беше ( смигам ).
Благодаря за спомените, които ми върна!Last edited by marandi; 19.01.2012, 04:57.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеРазбирам!
Прекрасно си спомням за какво ми говориш, понеже тогава живеех точно във Варна и как минералната вода изчезна за 1 ден от магазините.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Визирах периода преди 1985 г.
Ще ти подскажа даже. Тогава водата ви беше жълтеникава на цвят, миришеше на сяра и идваше от едно място, което носи неговото име. После ви прекараха водопровода от Камчия и нещата се пооправиха уж?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Имам една камара приятели, които оплишевяха тогава, докато се къпят с вашата "перфектна" вода.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Имам и случаи на варненци идвали на гости тук, които само казват не искам нищо друго освен вода от чешмата и се наслаждаваха.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Провери периода преди 1985 г. - понеже аз не се имам за варненец и нямам право да говоря. Аз съм тъп балканджия.
Поздрави!
П.П. С Данчо Марков и сие сме се запивали на съседни маси по кръчмите доста пъти по курортите, но не сме се познавали лично. Нищо не мога да кажа за него, т.е. изглеждаше ми човек, който иска да се забавлява. Мир на праха му.
Д.М. го познавах лично, но слабо (то в нашия град всички сме или познати или баджанаци ). 2-3 пъти сме говорили по работа - в смисъл нещо дали може да се направи, или съм го питал за някой човек (поради връзките си с полицията - знаеше за всеки по нещо, дали да му се има доверие или е мошеник). Общо взето нямам лоши впечатления от него, макар да го познавах доста бегло. Подобно на тимаджии после, гледаше да има някакъв ред и да няма ексесии, а за купоните да.. Всяка вечер се купонясваше някъде, но не съм виждал той или неговите хора да правят проблеми на някого. Беше понасмел и доста от по-старите още от соц време мутри в града да не правят зулуми (те в една не малка час и досега са си малоумници макар и на дърти години), че пречи на бизнеса. Винаги спокоен, дори флегматичен човек, но доста умен. Като го взривиха, оцеля само момичето с него и Йонко - личният му шофьор и охрана, който за късмет не е бил в асансьора. Него го познавах малко повече покрай една наша обща позната, но не съм го мяркал едно 3-4 години, ако не и повече. Т
Ако тогава си бръмчал из Варна нищо чудно с тебе да сме били по едни и същи места То колко заведния са .. Дискотеката долу в Орбита (на Михал), Кънтри клуба, Сити във ФК, Спайдър лятото, Одисей долу на алеята, таверната при Илко Семката и Рощок.. ... Ааа и Дюн на Кабакум..Last edited by Jay Gould; 19.01.2012, 04:53.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеНещо бъркаш, а с паметта съм доста добре. Водата във Варна винаги е била добра, макар и доста варовита, а лоша беше в Бургас, в продължение на десетилетия. За щастие и там решиха проблема. Единствения проблем с водата тук бе когато местните ни мутрагени пробиха един тръбопровод в 90 те години и всеки ден започнаха да точат от него по 2-3 цистерни с дизелово гориво. За съжаление поради простотия и некадърност са го пробили зле и почнаха течове, който пък влязоха в старата и доста разбрицана водопроводна система (тя е такава във всеки град) и водата се смеси с нафта.. Около месец водата в целия град не ставаше за пиене, но от прокуратурата замазаха делото както винаги.. Това бе ако ме не лъже паметта около 1995-1996 г., във всеки случай бе лято, а Данчо Марков още не го бяха взривили, понеже имаше намесени негови хора, ама не им помня имената.
Прекрасно си спомням за какво ми говориш, понеже тогава живеех точно във Варна и как минералната вода изчезна за 1 ден от магазините.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Визирах периода преди 1985 г.
Ще ти подскажа даже. Тогава водата ви беше жълтеникава на цвят, миришеше на сяра и идваше от едно място, което носи неговото име. После ви прекараха водопровода от Камчия и нещата се пооправиха уж?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Имам една камара приятели, които оплишевяха тогава, докато се къпят с вашата "перфектна" вода.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Имам и случаи на варненци идвали на гости тук, които само казват не искам нищо друго освен вода от чешмата и се наслаждаваха.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Провери периода преди 1985 г. - понеже аз не се имам за варненец и нямам право да говоря. Аз съм тъп балканджия.
Поздрави!
П.П. С Данчо Марков и сие сме се запивали на съседни маси по кръчмите доста пъти по курортите, но не сме се познавали лично. Нищо не мога да кажа за него, т.е. изглеждаше ми човек, който иска да се забавлява. Мир на праха му.
Коментар
Коментар