IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгоден ли е добивът на шистов газ за България?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Те вдигат вой , има и учени от по "простите " , както им казва Пирамид..обаче петролните компании са с огромно влияние..Газпром бяха купили канцлера Кол и той беше на заплата при тях , ако си попадал на инфо по този скандал.Всъщност всички тези компании така перфектно са си поделили територията и вече са един голям Монопол.
    Със сигурност петролните компании са с огромно влияние.Но нека ти разкажа нещо случило се в не толкова далечната 93-та,94-та или 95-та година,не си спомням точно,но то няма и толкова голямо значение.По това време живеех в Германия.Та ставаше въпрос за една нефтена платформа,която ако не се лъжа, Шел(възможно е и Бритиш Петролиум,както и да е -една от световните петролни фирми,ама съм почти сигурен,че беше Шел), искаше да я потопи директно в океана с наличните там 2-3 тона гориво.Ей това им беше грешката.Като наскочиха:Грийнпиис,зелени,пембяни.....от цяла Европа.Протести,митинги, а бе една седмица имах чуството,че хората само това дискутират.И не само дискутират,ами им бойкотираха бензиностонциите.Ония понесаха сигурно милиони,а може и да са милиарди загуби.И в крайна сметка се принудиха да я изтеглат,някъде близо до брега и да разфасоват възможно най-безопасно.Та така,разказвам ти го това,за да разбереш,че общественото мнение на Запад никак не е за подценяване.И повтарям,-всичко това за някакви си 2-3 тона гориво,което щяло да се излее в океана.А нали се сещаш колко е голям океана.Ама въпроса за хората беше принципен.Не може на който и когато му кефне да си хвърля лайната,където си поиска.В САЩ не съм живял,но предполагам,че и там общественото мнение,насочено от някой към нещо,по подходящия начин,също не е за пренебрегване.

Коментар

• След 2 месеца компаните ще се откажат от природния газ и ще спрат да разработват , тези пари са хвърлени на вятъра.Водата е перфектния посредник за извличане на енергия , енергията е просто разлика в две среди или дисбаланс.Знаеш така твърдят най простите учени , които обаче са открили радиовълните и радиото , електрическия ток..Според Шеврон и Газпром енергията е газ , който се добива като се копат дупки..
      D.Y.F-091066

Коментар

• retro_69

Те вдигат вой , има и учени от по "простите " , както им казва Пирамид..обаче петролните компании са с огромно влияние..Газпром бяха купили канцлера Кол и той беше на заплата при тях , ако си попадал на инфо по този скандал.Всъщност всички тези компании така перфектно са си поделили територията и вече са един голям Монопол.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
          изгоден - неизгоден няма значение нали го забраниха
          давайте да заключваме темата

Коментар

• изгоден - неизгоден няма значение нали го забраниха
            давайте да заключваме темата
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Трябва да се докаже , в момента не е възможно да се направи и затова противниците на тази технология са извадили други факти на повърхността. Подземните водоеми са картотекирани отдавна , сравни картите с местоположенито на сондите за добив на "шистов" газ.
              Не искам да останеш с впечатление,че съм някакъв защитник на добива на шистов газ,изобщо си нямам понятие нито от самата технология,нито от потенциалните вреди,които евентуално биха последвали от този добив.Просто ми е странно,при положение,че в самите щати се добива(поне с такова впечатление съм останал) и приемем,че със сигурност това е технология,която отравя подпочвените води, как дузината тамошни еко и прочие организации не са вдигнали вой до небето?!

Коментар

Търсят границите на подпочвените водоеми , никакви кухини пълни с газ няма за търсене.Енергията е във водата и има други начини да се извлича , само че тогава няма да може да се продава.
                Кухини се правят, както и мрежа от подземни канали. Има ли газ, мможе да се събира безопасно. Вярно, и във водата наистина има енергия /във вид на топлина/ и тя може да се добива изгодно. И би могла да се продава относително евтино, не това е проблемът. Проблемът е в начина на мислене на "по-умните" при условие, че "по-простите" бъдат пренебрегнати по презумпцията, че са "прости".
                Ама това е тема за друг разговор.

Коментар

• retro_69

Трябва да се докаже , в момента не е възможно да се направи и затова противниците на тази технология са извадили други факти на повърхността. Подземните водоеми са картотекирани отдавна , сравни картите с местоположенито на сондите за добив на "шистов" газ.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Ако допуснат да се добива шистов газ, без значение в кой район в България, ще е най-голямата глупост на правителството. Дано се вразумят и не се стигне дотам

Коментар

• gigow

Търсят границите на подпочвените водоеми , никакви кухини пълни с газ няма за търсене.Енергията е във водата и има други начини да се извлича , само че тогава няма да може да се продава.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                        ........................ а вечер в 2-3 сутринта бе стълпотворение като на митинг в Северна Корея... и така до зори до 6-7-8 часа Ама където е текло, някой ден пак ще тече..... Скол (наздраве) и лека..
                        Пожелавам ви го, братле! ( искрено ).
                        --------------------------------------------------------------------------------
                        Още помня времето, когато бях 5-6 клас и вече ми ставаше бубата. Та, водеха ме на Галата на плаж. Т'ва беше т.нар. неофициален нудистки плаж на Варна.

И аз шматката лежа все по корем, щото като гледам какичките без бански и ще изкъртя пясъка, демек банския си. И една кака до моята хавлия светски ми обясняваше: "Ти ся защо се стягаш?"
                        --------------------------------------------------------------------------------
                        После ходехме след плаж на скариди и миди в Аспарухово и отиваше цялата нощ с песни на китара и т.н.. Хората тогава не си заключваха вратите, а се чудеха кой ще им дойде на гости, за да послушат хард-рок, да се посмеят, да хапнат и да сръбнат.
                        Помня тия времена от 1985 г. и вярвам, че пак ще се върнат!

Лека и от мен! И си пазете питейната Вода, защото Варна умира, ако я замърсят.

Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                          10-тина години от живота ми във Варна стигат
                          Беше любимият ми град - докато не я осраха с т'ва строителство, парко-места, наркомани и т.н. П.П. Винаги ще пазя Варна в сърцето си, спокич! Когато хората бяха усмихнати, забавляваха се до сутринта и т.н. Чиърс!
                          Вярно е, че градът се промени доста, но доста от стария дух още го има. Сега народът ходи в Плаза, а лятото ще видим.. Лошото е, че освен безразборните строежи, тъпият ни кмет алкохолик се опитва да прави града и пенсионерски клуб, затваря заведения, ограничи работното време на повечето кръчми и дискотеки дори лятото, а алеята вместо място за разходка, я превърнаха в паркинг и хората избягаха от там. В 90 те години бе заведение до заведение плътно, едно след друго от басейна до Почивка. Това са 4 дори 5 километра, плътно - само кръчми, дискотеки, таверни, често и от двете страни на алеята, въобще бизнесът не спираше по 24 часа, сума ти народ се прехранваше от там, а вечер в 2-3 сутринта бе стълпотворение като на митинг в Северна Корея... и така до зори до 6-7-8 часа Ама където е текло, някой ден пак ще тече..... Скол (наздраве) и лека..
                          Last edited by Jay Gould; 19.01.2012, 05:16.
                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

.................................................. ....
                            Ако тогава си бръмчал из Варна нищо чудно с тебе да сме били по едни и същи места
                            10-тина години от живота ми във Варна стигат

Беше любимият ми град - докато не я осраха с т'ва строителство, парко-места, наркомани и т.н.

П.П. Винаги ще пазя Варна в сърцето си, спокич! Когато хората бяха усмихнати, забавляваха се до сутринта и т.н.

Чиърс!

П.П.П. Пропусна Дарина на Дружба, Вариетето на Албена в х-л Добруджа, Империал на Ривиера, но общо взето така беше ( смигам ).

Благодаря за спомените, които ми върна!
                            Last edited by marandi; 19.01.2012, 04:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                              Разбирам!
                              Прекрасно си спомням за какво ми говориш, понеже тогава живеех точно във Варна и как минералната вода изчезна за 1 ден от магазините.
                              -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                              Визирах периода преди 1985 г.
                              Ще ти подскажа даже. Тогава водата ви беше жълтеникава на цвят, миришеше на сяра и идваше от едно място, което носи неговото име. После ви прекараха водопровода от Камчия и нещата се пооправиха уж?
                              --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                              Имам една камара приятели, които оплишевяха тогава, докато се къпят с вашата "перфектна" вода.
                              ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                              Имам и случаи на варненци идвали на гости тук, които само казват не искам нищо друго освен вода от чешмата и се наслаждаваха.
                              ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                              Провери периода преди 1985 г. - понеже аз не се имам за варненец и нямам право да говоря. Аз съм тъп балканджия.
                              Поздрави!
                              П.П. С Данчо Марков и сие сме се запивали на съседни маси по кръчмите доста пъти по курортите, но не сме се познавали лично. Нищо не мога да кажа за него, т.е. изглеждаше ми човек, който иска да се забавлява. Мир на праха му.
                              Нямам такъв спомен - друг източник е язовир Цонево ако се не лъжа.. Може да е имало някакви временни проблеми, някъде в 80 те имаше по едно време и режим на водата за няколко месеца.. Тогава при всяко пускане, течеше наистина мътилка по някой час.. По-гадното бе, че режимът бе лятото.

Д.М. го познавах лично, но слабо (то в нашия град всички сме или познати или баджанаци ). 2-3 пъти сме говорили по работа - в смисъл нещо дали може да се направи, или съм го питал за някой човек (поради връзките си с полицията - знаеше за всеки по нещо, дали да му се има доверие или е мошеник). Общо взето нямам лоши впечатления от него, макар да го познавах доста бегло. Подобно на тимаджии после, гледаше да има някакъв ред и да няма ексесии, а за купоните да.. Всяка вечер се купонясваше някъде, но не съм виждал той или неговите хора да правят проблеми на някого. Беше понасмел и доста от по-старите още от соц време мутри в града да не правят зулуми (те в една не малка час и досега са си малоумници макар и на дърти години), че пречи на бизнеса. Винаги спокоен, дори флегматичен човек, но доста умен. Като го взривиха, оцеля само момичето с него и Йонко - личният му шофьор и охрана, който за късмет не е бил в асансьора. Него го познавах малко повече покрай една наша обща позната, но не съм го мяркал едно 3-4 години, ако не и повече. Т

Ако тогава си бръмчал из Варна нищо чудно с тебе да сме били по едни и същи места То колко заведния са .. Дискотеката долу в Орбита (на Михал), Кънтри клуба, Сити във ФК, Спайдър лятото, Одисей долу на алеята, таверната при Илко Семката и Рощок.. ... Ааа и Дюн на Кабакум..
                              Last edited by Jay Gould; 19.01.2012, 04:53.
                              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Нещо бъркаш, а с паметта съм доста добре. Водата във Варна винаги е била добра, макар и доста варовита, а лоша беше в Бургас, в продължение на десетилетия. За щастие и там решиха проблема. Единствения проблем с водата тук бе когато местните ни мутрагени пробиха един тръбопровод в 90 те години и всеки ден започнаха да точат от него по 2-3 цистерни с дизелово гориво. За съжаление поради простотия и некадърност са го пробили зле и почнаха течове, който пък влязоха в старата и доста разбрицана водопроводна система (тя е такава във всеки град) и водата се смеси с нафта.. Около месец водата в целия град не ставаше за пиене, но от прокуратурата замазаха делото както винаги.. Това бе ако ме не лъже паметта около 1995-1996 г., във всеки случай бе лято, а Данчо Марков още не го бяха взривили, понеже имаше намесени негови хора, ама не им помня имената.
                                Разбирам!

Прекрасно си спомням за какво ми говориш, понеже тогава живеех точно във Варна и как минералната вода изчезна за 1 ден от магазините.
                                -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                Визирах периода преди 1985 г.

Ще ти подскажа даже. Тогава водата ви беше жълтеникава на цвят, миришеше на сяра и идваше от едно място, което носи неговото име. После ви прекараха водопровода от Камчия и нещата се пооправиха уж?
                                --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                Имам една камара приятели, които оплишевяха тогава, докато се къпят с вашата "перфектна" вода.
                                ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                Имам и случаи на варненци идвали на гости тук, които само казват не искам нищо друго освен вода от чешмата и се наслаждаваха.
                                ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                Провери периода преди 1985 г. - понеже аз не се имам за варненец и нямам право да говоря. Аз съм тъп балканджия.

Поздрави!

П.П. С Данчо Марков и сие сме се запивали на съседни маси по кръчмите доста пъти по курортите, но не сме се познавали лично. Нищо не мога да кажа за него, т.е. изглеждаше ми човек, който иска да се забавлява. Мир на праха му.

Коментар

Working...
                                X