IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

9-ти Май - Ден на Победата

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
    О Европа си стъпва на караката с работа и желязна работна етика.
    С това няма как да не се съглася, с останалото - не толкова, но наистина всеки има право на мнение.

Щатите ограбват мозъците на Европа
    Очевидно им създават условия и предоставят много добри възможности да реализират в максимална степен потенциала си!
    Last edited by Jimmy; 10.05.2015, 16:13.
    Don't work hard, work smart!

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
      Не го приемайте навътре, беше просто израз, с който влязох в тона Ви.
      Благодаря за уточнението, но тъй като същото не допринесе с нищо за прогресията на нашата дискусия, бих желал да се оттегля, пожелавайки Ви лек ден.

Коментар

• Първоначално изпратено от Niki Gabrov Разгледай мнение
        Има, за съжаление. Защото ако Вие и аз можем да си позволим да плащаме по 300-400 лева за ток, то хиляди са принудени да си наложат сами режим на тока.
        Абе какви са тия 300-400 лева за ток бе, ти да не живееш на някоя улица дето не изключват нощното осветление и през деня?
        Last edited by Имхотеп; 10.05.2015, 16:19.
        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• След като тези дни голяма част от българските журналя показаха нагледно как се блюдолизничи и как се целуват задните части на московското диктаторче, като повтаряха като папагали кремълските пропагандни лъжи, вече се разбра, че тези т.нар. "журналисти" са по-големи слагачи на Путлер, отколкото даже и руските им колеги.
          Ето защо е добре да видим какво пишат смелите и честни руски журналисти, които отказват да продадат съвестта си и да участват в хибридната война на Кремъл.

Артемий Троицкий
          „ Всички войни, даже и столетните, рано или късно завършват с мир. Победата във войната за всеки нормален човек и държава не означава избиване на загубилите и не е начало на нова война, а настъпване на дългоочаквания мир, с надеждата, че ужасът на войната повече няма да се повтори. Този смисъл на празника по странен начин у нас в Русия мутира, прие агресивни и реваншистки черти. Но това е нелогично само на пръв поглед. В действителност победата в Отечествената война се превърна за нас в поражение по време на Студената война. И това роди заплашителен ефект:" Ние бяхме най-силни и отново ще ви покажем, че е така!” Известно време тази мутренска демонстрация на мускули бе само на равнището на реториката. Но случилото се през миналата година обърна абстрактните намеци в абсолютна реалност.
          ПРЕЗ МИНАЛАТА ГОДИНА ФАКТИЧЕСКИ ПУТИН ЗАЧЕРКНА ТОЗИ СЪЩИЯТ МИР В ЕВРОПА, КОЙТО НАРОДИТЕ ПРАЗНУВАТ ОТ ПРОЛЕТТТА НА 1945 Г. От 1945 г. до 2015 г. в света се случиха много локални войни. Но една държава да завледее територия на друга държава в Европа, това не бе се случвало до миналата година от времето на Хитлер и Сталин. И ако припомним, че Русия бе „гарант” за теририториалната цялост на Украйна, то обвинението срещу нас се задълбочава поради „особения цинизъм” с който посегнахме на тази „цялост”.
          В този контекст трябва да се разглежда и днешния СКАНДАЛ с отказа на огромното мнозинство от световни лидери и на почти всички европейски лидери, да присъстват на парада в Москва. Помислете сами. Близо 69 години в Европа има мир. И на 70-та година руските власти взривиха този мир. Анексирахме Крим и започнахме „хибридна война”. На какво основание тогава хората са длъжни да пристигнат в Москва и да празнуват МИРА в компанията на човек и в столицата на държава, които брутално погазиха именно принците на мира? И отговорът не е в някакъв измислен натиск от Вашингтон, а в елементарната логика и разбираемите човешки чувства.
          Дали отсъствието на държавните глави на толкова много държави е непризнание за нашите заслуги в победата над фашизма? Абсолютно не. Дали това е обида за народа на Русия? Също не. Но дали това означава игнориране лично на президента Путин? Да, без съмнение. Неговото огромно самочувствие и болезнено тщеславие е сериозно засегнато, уязвено. Предвидил ли бе Путин тази реакция? Може би – не, може би – да. Но със сигурност, не и в такъв мащаб. Заслужи ли си той тази реакция? Абсолютно. Защото който и да си трябва да помниш : неразбирането или недооценяването на законите на международната общност не те освобождават от отговорност в случай, когато ги нарушаваш.”

Коментар

Не се чувствам засегнат и затова няма за какво да Ви прощавам.
            Не го приемайте навътре, беше просто израз, с който влязох в тона Ви.
            Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнение
              Ванкя, я опитай пак, че хич не ти се получи

Щатите така "ограбват" половин Европа, че Западна Европа става най-проспериращата общност в света.
              И така "ограбват" Европа, че с плана Маршал предоставят милиарди за възстановяването на пострадалите от войната страни и така една Германия, например, от напълно разрушена територия, за изумително кратко време отново си стъпва на краката.
              Ох, по-долу с русофили се разправям, сега и с американофили ли трябва...

Западна Европа винаги е била най-проспериращата общност в света от 10 век насам. Щатите ограбват мозъците на Европа (бърза справка със всички по-известни учени в УС от 1940 насам ще го покаже), плана Маршал e същото като сурвините от съветска русия за източна Европа. Купуват си симаптии и влияние. Европа си стъпва на караката с работа и желязна работна етика. Да суровините от СССР и парите от САЩ също помагат много, но те са като мечешка услуга. Сега цели поколения се чувстват задължени да лижат руския/американсия ботуш.
              Е това е лично мнение де, не казвам, че съм прав.

И да сложим нещата в перспектива - парите от "Маршал" за западна Германия, са по-малко от текущата пазарна капитализация на Uber. След като доларчетата са пречупени, за да е еднаква стойноста им през 50-те и сега.
              Европа е това което е благодарение на себе си, и въпреки съветския съюз и америка.
              Last edited by vankata23; 10.05.2015, 16:08.
              #dagoduhatbednite

Коментар

Моля да ме извините, аз си пиша е така между другото и само в случай, че е от значение за мен.
                Не се чувствам засегнат и затова няма за какво да Ви прощавам.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                  По време на соца имаше режим на тока - 2 към 1, 3 към 1, 3 към 2.

Първо беше в началото на 80-те години и после мисля втори към 85-87 нещо такова. Втория път си го спомням щото имаше акумулатор с жици и крушки в тоалетната и кухнята. И зарядно дето зареждаше акумулатора. На село чичо ми също имаше подобна схема.

Последните 25 години режим на тока няма.

Изобщо не ми пука колко блока на АЕЦ е имало, след като аз съм стоял на тъмно.
                  Има, за съжаление. Защото ако Вие и аз можем да си позволим да плащаме по 300-400 лева за ток, то хиляди са принудени да си наложат сами режим на тока.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Първо беше в началото на 80-те години и после мисля втори към 85-87 нещо такова. Втория път си го спомням щото имаше акумулатор с жици и крушки в тоалетната и кухнята. И зарядно дето зареждаше акумулатора. На село чичо ми също имаше подобна схема.

Мога да се обзаложа, със всичко на света, че не му пука за твоята гледна точка. За него е важно, че сме били ядрената мощ на Балканите, че сме имали армия по-силна от тази на комшиите, че е имало "работа за всички", че Х завод в град У е бил най-големия на Балканите! и т.н. и т.н.
                    Както казах по-долу, различни разбирания.
                    #dagoduhatbednite

Коментар

Моля да ме извините, но не намирам връзка между постът Ви и честването на победата над хитлерофашизма, която бе отбелязана в много държави по света. Благодаря Ви предварително, ако се опитате да ми я обясните, но не бих искал да Ви затруднявам и не държа да го правите, защото е без значение за мен.
                      Моля да ме извините, аз си пиша е така между другото и само в случай, че е от значение за мен.
                      Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
                        Щатите се включват във войната само и единствено за свой интерес. Ограбват половината континентална Европа и се изнасят отново зад океана.
                        Ванкя, я опитай пак, че хич не ти се получи

Щатите така "ограбват" половин Европа, че Западна Европа става най-проспериращата общност в света.
                        И така "ограбват" Европа, че с плана Маршал предоставят милиарди за възстановяването на пострадалите от войната страни и така една Германия, например, от напълно разрушена територия, за изумително кратко време отново си стъпва на краката.
                        Last edited by Jimmy; 10.05.2015, 15:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                          Може би ще ти е по-лесно да кажеш, какво е ограбил СССР от България или да сравниш развитието на България 45 години в Съветския обществен строй срещу 25 годин пиндо либерален модел

Аз започвам със следното, построени 4 блока х 440 МВТ по време на соца. Затворени от ЕСовци 4 блока........... Ти си

Коментар

• Спомням си вица от времето на Тито:
                            Дава лев мигач ,но завива на дясно.
                            А сега - сега обратното...
                            Искат в Европата , ама и на парада в Москва!
                            На сръбин вера да немаш!

Коментар

Руский мир, в който перченето с една съмнителна военна мощ, докато огромната част от хората се давят в нищета и зловещ битов алкохолизъм, говори за сериозно мозъчно увреждане. "Героите" в него са кървавите касапи за милиони от своите сънародници. Не очаквайте да ги аплодираме ...

Така или иначе парадът на комплексарщината приключи, успакойтесь и утанитес, помпайте си вехтото самочувствие до следващия път
                              Моля да ме извините, но не намирам връзка между постът Ви и честването на победата над хитлерофашизма, която бе отбелязана в много държави по света. Благодаря Ви предварително, ако се опитате да ми я обясните, но не бих искал да Ви затруднявам и не държа да го правите, защото е без значение за мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                                Може би ще ти е по-лесно да кажеш, какво е ограбил СССР от България или да сравниш развитието на България 45 години в Съветския обществен строй срещу 25 годин пиндо либерален модел

Аз започвам със следното, построени 4 блока х 440 МВТ по време на соца. Затворени от ЕСовци 4 блока........... Ти си
                                Свободата на избор. Къде да живееш, как да живееш, какво да кажеш и какъв да бъдеш.
                                За няколко поколения мястото на раждане съвпада (с има няма 200км разлика) с мястото на смърт.

Родителите ми живеят на ~10км от мястото, където са родени - дали това е защото на цялата планета, от всичките 510 065 284 кв километра - това е най-хубавото място, или защото не са имали друг избор - това всеки да си прецени.

Аз живях в 4 различни държави и сега обмислям 5-тата. За мен това цена няма - не можеш да го купиш и със 100х 10 гигавата централи.
                                За теб може тази свобода - нищо да не струва - различни разбирания.
                                #dagoduhatbednite

Коментар

Working...
                                X