IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

9-ти Май - Ден на Победата

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
    Справка Римската Империя и инфлацията на монетите.
    http://mises.org/daily/3663
    Не му подсказвай. Интересно ми беше какво ще изръси.

Коментар

• пуснете милен цветков по нова за празника

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        Forex Master написа:

Абре Грую, ти не си ли чувал, че тогава е имало златен еталон и стандарт? Не си ли чувал че репарациите са се изплащали в ЗЛАТНИ франкове? Не си ли чувал че инфлация има САМО когато има книжни пари без покритие, каквито има след рухването на златния доларов стандарт и края на Бретън-Удската система през 70-те?
        ---------------------------------------------------------------------------
        Майсторе, не намирам поста ти, цитиран от Грую. Сигурно са го изтрили, щото има и доста тъпи твърдения в него.

Казваш САМО тогава имало инфлация, а?
        Я си помисли още малко....
        Справка Римската Империя и инфлацията на монетите.
        http://mises.org/daily/3663
        Custodite sortem vestram

Коментар

• Forex Master написа:

Абре Грую, ти не си ли чувал, че тогава е имало златен еталон и стандарт? Не си ли чувал че репарациите са се изплащали в ЗЛАТНИ франкове? Не си ли чувал че инфлация има САМО когато има книжни пари без покритие, каквито има след рухването на златния доларов стандарт и края на Бретън-Удската система през 70-те?
          ---------------------------------------------------------------------------
          Майсторе, не намирам поста ти, цитиран от Грую. Сигурно са го изтрили, щото има и доста тъпи твърдения в него.

Казваш САМО тогава имало инфлация, а?
          Я си помисли още малко....

Коментар

• Аз да съм защитник на Бойковците???
            Боже опази, нещо си в грешка. Просто винаги, когато видя платените пропагандатори да придават апокалиптични или изкривени факти и новини ги поправям и ги карам да сравняват действията на това или друго правителство с лукановото, Виденовото или Станишевото и да отговорят дали е било по-добре.
            Герберите имат много дупки, но както съм казвал и преди в БГ се налага да се избере по-малкото зло (поне за момента), по-голямо зло от КДС,КГБ,БСП,БКП,ДПС няма - та по пътя на елиминацията.... Иначе много ми се ще да имаше силна дясна партия, а не остатъците от Синята Коалиция (ЗА КОЯТО ВСЕ ПАК ГЛАСУВАМ ! ).

Коментар

• САЩ,

са вече към последните дупки на кавала. Империята на Злото=САЩ съвсем скоро ще стане последната дупка на кавала

Ако не беше Япония да дава Технологии на САЩ, САЩ отдавна да ги няма. Но Китай ще ги измести до 10 години. Просто САЩ въобще не може да се сравняват с технолгичния капацитет на Китай. Затова моля ви този изгниващ "мастодон" САЩ не го намествайте в темата .

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
              В САЩ ги измисляха и произвеждаха, после ние крадяхме архитектурата им, сменяхме захранването и ги "произвеждахме".

Стига си пускал червени залъгалки за младежта.
              Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                Изместваш темата и не отговаряш на неудобните за теб истини.
                Никой не оспорва упадъкът последните 21 години след 89, но за това са виновни отново комуно-ДС-олигарсите, които проведоха вътрешнопартийния преврат и измамиха народа с "преход към демокрация". Това не е никаква демокрация, а посткомунистическа олигархия, точно копие от твоята любима раша. Та за тези 21 години имаше само едно правителство, частично НЕкомуноидно, защото и в него беше бъкано с агенти и провокатори, както се видя след падането му.
                червен, ти пък си другата крайност - като всичко е посткомунистическа олигархия (нещо, с което съм съгласен), ти защо си толкова яростен зашитник на гейберите. И ти, и Соколето, и платените писарушки, дето не са се активизирали още в темата - защо зашитавате посткомунисточеска олигархия. Или Светиня Му не е такъв, а е чиста вода ненапита
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                  "Високотехнологични стоки " охохохоох ще ме пукнеш от смях - копирани чрез триене на японски и американски чипове Правеци - Това ли беше високата технология? Или изчислителни машини от ЗЗУ пффффф. Това във времена, когато хората вече бяха десетилетия напред. комуняшка демагогия и пропаганда за тези, които не знаят системата на БАРТЕР в СИВ. Даваш чушки и домати и ти пращат по 100 Лади или Запорожки.

По втората ти точка - ми на СССР не им беше нужна база. Те си имаха (и до днес си имат) цялата страна, благодарение на 5токолонците ,като теб.

И още нещо - "..Добре че след Втората световна СССР се застъпва за нас иначе щяхме да плащаме репарации и тогава, както Германците плащаха доскоро! "
                  ПО НАГЛА ЛЪЖА ОТ ТОВА НЯМА - НЕ САМО СССР НЕ ПРАВИ ТОВА, а и благодарение на СССР СМЕ ОБЯВЕНИ ЗА ПОБЕДЕНА СТРАНА ВЪВ ВСВ И ТОВА СЛУЖИ, КАТО ПРЕТЕКСТ ЗА РАЗПОЛАГАНЕТО НА СЪВЕТСКИ ВОЙСКИ ТУК, КАКТО И ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА МАРИОНЕТНО ПРАВИТЕЛСТВО.
                  България не е била окупирана от Германия и съответно не е била освобождавана след като германските войски напускат българската територия
                  На българска земя червената армия не воюва нито с германци, нито с българи
                  България е единственият германски сателит, отказал да воюва срещу СССР и запазил дипломатически отношения с Москва през войната
                  България е единствената завладяна от червената армия европейска държава, която не само не оказва съпротива, но и я посреща на много места с цветя и музика
                  Българското правителство не само обявява неутралитет и заповядва на армията да не оказва съпротива, но е било съзнателно забавено в решението си да обяви война на Германия от съветския агент в кабинета на Муравиев , министъра на войната генерал Маринов, за да даде повод на Сталин да окупира набелязаната си жертва
                  Съветски жертви в България няма, но жертвите на терора на Петата колона в условията на съветската окупация са десетки хиляди.
                  Под командването на червената армия България дава близо два пъти повече жертви, отколкото Русия в руско-турската война ( нищо, че в последната си реч по темата президентът Първанов отново излъга за „стотиците хиляди“ убити в нея). Въпреки това съветските окупатори не се застъпват за България на Парижкия мирен конгрес през 1947 г. , поради което страната ни бива заклеймена като победена ( макар де факто и де юре да е сред победителите на Германия) с всички произтичащи от това последици, видни и до днес!!!
                  Парижката мирна конференция се провежда от 29 юли до 15 октомври 1946 г. Официалната българска делегация е водена от Кимон Георгиев и членове Васил Коларов, Георги Кулишев, министъра на финансите Иван Стефанов и др. Декларацията на българската страна е прочетена на 14 август и поставя като основен проблем признаването на България за „съвоюваща" страна (след хиляди жертви само за няколко месеца и то на стотици километри далеч от България, след милиарди разходи, далеч надвишаващи целия национален доход на страната, дадени на съветската и югославска страна и разходване във военните действия на българските войски). Делегацията (колкото и наивно да изглежда това, след като знаем поведението на великите сили и на самия Съветски съюз досега) се е надявала, че в този решителен за съдбата на страната момент Москва ще се застъпи България да бъде призната за „съвоюваща" страна. При гласуването обаче по въпроса Съветският съюз гласува с твърдо „не" за признаване България за „съвоюваща" страна. Всичко вложено в тази наричана доскоро „отечествена война" на България - хилядите човешки жертви, огромните материални ресурси, изпитанията на народа се оказват „на всуе" и са били само прах за очите на народа. Разбира се, комунистическата партия и прокомунисти-ческите им помощници подминават тихомълком резултатите от гласуването и поведението на гласувалите. Дори и по този кардинален въпрос за българската съдба е важало комунистическото пропагандно правило: „до народа трябва да се допуща само точно определена информация". Безпочвени са по-късно и твърденията на управляващата вече комунистическа партия, че участието в „отечествената война" ни запазило границите с Югославия и Гърция (оказали се в лагера на победителите) такива, каквито са били преди войната. Това са съвсем неверни и неоснователни твърдения, защото Унгария, която не само не участва в „отечествената война", но дори и със собствените си войски оказа твърда и решителна съпротива на съветските войски при Будапеща (близо три месеца през зимата на 1944/ 1945 г.) запази също така непокътнати границите си от преди войната с Югославия и Чехословакия (оказали се също така в лагера на победителите). Такава убедителна и логична съпоставка обаче комунистическата историография не можеше да направи, защото с такава истина не можеше да оправдае нито жертвите, нито огромните средства разходвани от България.http://milom.blog.bg/lichni-dnevnici...usofili.310746
                  Last edited by MILOM; 09.05.2011, 23:22.
                  http://milom.blog.bg/

Коментар

• Eх, Фори, не съм очаквал точно от теб да слезеш на толкова ниско ниво, но ти си знаеш. заслепението и злобата са добър съветник само на политически митинги, но ти си знаеш. С обиди няма как да се аргументираш пред опонента си, но ти си знаеш. Та сега ще те бодна изотзад с новата ми фамилия, която явно ти харесва - отбележи, че отнемам от ценниото си вреем заради теб и за разлика от теб не съм на принципа - сери бавно, службата си тече.
                    Никъде не съм казал нищо за Беломорска тракия, нито за Източна Тракия, нито за Поморавието, нито за Вардарска Македония, нито за Егейска Македония, просто ти дадох справка за инфлацията по врем на война и сега. И понеже си "разбирач", ти реши да ме "затапиш" със "знанията си". Ами Фори аз ти говоря за Първа и Втора Балканска, ти ми говориш за загубените след Първата свтовна земи - разлика правиш ли? Колкото до инфлацията, която било нормално да е толкова щото имало златен стандарт - това са тотални глупости. Ето ти графика за един от стожерите на златния стандарт - недолюбжваната от теб Уса 9аз също не я харесвам, но това е друга тема):

да забелязваш пиковете на имфлация над 20% по време на войни? Затова и след Балканските войни не е катастрофа - да, пропилени са шансове, но България е силна и голяма и е въпрос на време да си вземе пак своето. твоа е много дълга тема и нямам време за нея. Ако искаш драсни си аргументите в тема История и ще ти отговоря, ако има с какво изобщо да се аргументираш, а не да хвърляш глупости на ангро.

Колкото до останалите ти неща - Септемврийското въстание е дело на комунтерна и копелетата на Коларов и димитров, които подбуждат селяните и след това като истински герои бягат при шумадийските псета. Белият терор е факт. Убийствата на много невинни е факт. Зверското убийство на Стамболийски е факт, какъв е човекът Стамболийски, какви са били прийомите му и каква е заслугата му в нашата история е друг въпрос и т.н. и т.н. Ако искаш да кажеш нещо - давай, ама конкретно и без заучени фрази.

Колкото до 09.05 - той е възможен благодарение на 75% на саможертвата на съветския човек и на 25% на огромната логистична подкрепа на сащ - нито едното, нито другото трябва да се подценява. Ако зависеше от мен, аз бих иска; 09.05 да се чества с превземането на Москва и Ню Йорк (ролята на наказаният от Господ, презрян евреин/ама той не бил евреин, само името му било такова/ Рузвелт е друга тема, на която мястото и не е тук), а не на Берлин, но мен никой не ме пита. Комунизмът имаше и своите достижения - никой нормален човек не отрича големите инфраструктирни проекти - асфалтираните пътища, канализацията, електрификацията, промишлеността, изкореняването на неграмотността и т.н., но никой не отрича и предателството спрямо българите в Пиринска и изобщо цяла Македония, разбиването на устоите на селото, изкореняването на любовта към труда на българина, забраните за щяло и нещяло, доносничествата. Много е дълго, но такъв е светът - за мен 09.05 не е денят на Европа, а денят на разединението и (от кой и защо е друг въпрос), за другите може и да е - Уека и доходна от мен.

Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                    Грую Хуев, всичките ти "аргументи" са като горната смешка... Върха на неадекватността! Аз му говоря, че е загубил Беломорска Тракия и Западните покрайнини, той ми казва че това не било нищо и че по-важно било щото инфлацията била 9%!!!?

Не си ли чувал за страшната мизерия породена от тези репарации? Не си ли чувал за Септемврийското въстание от 1923 година удавено в кръв от същите тези престъпници които възхваляваш? Не си ли чувал за терора наложен след това? Не си ли чувал за военните преврати? Не си ли чувал за убийствата на законно избрани министър-председатели - водача на БЗНС Стамболийски? Какво ми го хвалите този период? Ами неговата история е написана с кръвта и смъртта на стотици хиляди убити без съд и присъда и безследно изчезнали по времето на Цанков!!!

Ега ти невежите хора, а тръгнали да дават акъл и то с претенции!
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                      Говориш за времето, когато компютри се произвеждаха само в САЩ и в България ли? Не компютри, каква промишленост изобщо имаме сега?
                      В САЩ ги измисляха и произвеждаха, после ние крадяхме архитектурата им, сменяхме захранването и ги "произвеждахме".

Стига си пускал червени залъгалки за младежта.

Коментар

Говориш за времето, когато компютри се произвеждаха само в САЩ и в България ли? Не компютри, каква промишленост изобщо имаме сега?

Когато български космонавти летяха в Космоса ли? Кога пак ще летят български космонавти в Космоса?

Когато поделения на БАН произвеждаха храна за ВСИЧКИ космонавти от СИВ и космически оранжерии ли? Защото в БАН вече нямат пари дори и за заплати, камо ли за нещо друго! Сега дори доматите и чушките на пазарите са внос, защото всичко е съсипано! "Земите в реални граници"... и дотук бяхме с БГ земеделието! Сега ще се мъчим поне още 50 години да комасираме земята... Така са умньовците...

Говориш за времето когато в България се произвеждаха части за Ладите ли - завод Електроника в Пловдив с това се занимаваше! Сега частите на кои коли които внасяме се произвеждат в България?

Да не продължавам в този дух, че мога цял научен труд да напиша...

Добре може ли тази пропаганда на комунистите да предизвикат хората да имат такова мислене в 21 век.Та това е повече от падение.
                        Мен лично ме е срам,че има Българи които мислят така през 21век.

Коментар

Поздравявам всички с днешната дата - Ден на Победата. Победа за която СССР даде над 20 милиона жертви за да може днес светът да е свободен от фашистката чума!
                          Майсторе, трафикът ли взе да пада?

Да беше се сетил на 6 май.....

Коментар

• Изместваш темата и не отговаряш на неудобните за теб истини.
                            Никой не оспорва упадъкът последните 21 години след 89, но за това са виновни отново комуно-ДС-олигарсите, които проведоха вътрешнопартийния преврат и измамиха народа с "преход към демокрация". Това не е никаква демокрация, а посткомунистическа олигархия, точно копие от твоята любима раша. Та за тези 21 години имаше само едно правителство, частично НЕкомуноидно, защото и в него беше бъкано с агенти и провокатори, както се видя след падането му.

Коментар

• Ами нищо чудно да напишеш труд,ти явно си активирано дистанционно зомби.Знаеш ли за Георги Марков и колко като него са затрили тия дето си мислиш,че са ти помагали.
                              Тези ти думи те доказват ти си продажник и то най долните.
                              Това за което говориш,става от 1950-1980г.При планове за комунизъм с германски икономически модел.Но какво става след 80-те наясно ли си.Та мислиш и говориш за неща преди 50 години,какво стана с строя ви през това време.Същото което ще стане сега в Китай.
                              Глупи.

Коментар

• Много ясно, че за теб немците са дисциплинирани, точни, ред и всичко което си изброил.... т.к. не си живял в Германия. Иди да поживееш там 3-4 години и ще видиш.
                                Дисциплина има над чужденците... Немците са господари и са дисциплинирали раята, която работи за тях.
                                Немеца почти винаги закъснява(20-30 мин за него не са нищо).
                                Германия е лъсната, щото по улците са пуснали един куп чужденци да чистят безплатно, а инак немците са мързеливи...имат 20% безработица в големите градове, по цял ден пият бира, пушат трева и се дрогират... и такива тумби млади хора дето живеят по улиците с кучетата... спят до църквите, в тунелите и метрата... никъде не съм виждал в Европа. Освен Германия, Австрия и от-части Чехия.

Т.ч. тая паплач въобще не искам да я чувам, когато я хвалят

Първоначално изпратено от John Gotti Разгледай мнение
                                не искам да съм краен, но немците тогава освен лоши, са имали и добри страни. Например винаги съм се възхищавал на невероятната им дисциплина, точност, ред и по същия начин едно време е била и войската им - всичко изрядно, лъснато, подредено, обучено, под конец...

...
                                Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

Working...
                                X