IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

9-ти Май - Ден на Победата

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
    Щото аз доколкото знам от историята, тази победа не е извоювана само от комунисти.

================================================== =============================
    Абе нали точно това се мъчат хората да обяснят на такива като тебе. Победа за нас, българите, няма. Има само за "интернационалистите".
    От википедията http://de.wikipedia.org/wiki/Leih-_und_Pachtgesetz

По време на войната САЩ са доставили на СССР:
    - над 400 000 джипа и камиона
    - 13 000 локомотива и вагона
    - 90 товарни кораба
    - 4 000 бомбардировача
    - 10 000 изстребителя
    - над 7 000 танка

Великобритания и Канада са доставили още 5 000 танка и 7 000 самолета.

Руснаците трябва да издигнат паметник в почет на американския работник и американския търговец, които са им спасили задника, на червения площад
    "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Да, даже веднъж и ние ги освободихме от 5-вековно турско робство!
      даже и те ни дадоха писменост, че и ни кръстиха, че и са ни признателни за това, а не го крият като светият Граал, щото не могат да си признаят, че една малка (в настоящето държава) е положила основите на огромната им държава и стои в основата изобщо за наличието на славяни, които да говорпт и пишат на свой език, а да не са претопени......

А доколко е добре, че са ни освободили половинчато е друг въпрос. Никой не отрича приноса на обикновения руснак, но и само идиот би отрекъл ролята на Русия в раздробяването на България, ролята на Русия в отричането на Съденинието, ролята на Русия в ограбването на Македония, ролята на Русия в създаването на "македонска" нация и т.н. и т.н. Русия пропиля шансовете си на Балканите - вместо да има един послушен и вечно благодарен приятел в лицетп на 200 000 кв.км България, Русия предпочете да ни раздроби и да наложи протежето си Сърбия, която им го нахендри яко и през Първата Световна, и през комунистическата ера, и за Косово, но малоумните рашъни още се ловят на мантрите за панславизма. Жалко, останаха си идиоти, затова и няма как да получат моята подкрепа, въпреки всичко, или по-точно заради всичко.....
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
        в Германия няма фашизъм, а национал-социализъм, ама понеже може да се обърка лесно с нашия комунизмо-социализъм, та затова му викат фашизъм Би ли ми казал кое е голямото зло - просто една нация се е смятала за по-висша от друга(и до голяма степен го доказва в почти всички сфери - няма друга държава, която 1:1 да издържи срещу Германия, та им се налага капиталистите-евреи и комунистите-евреи да се пообединят) и се е пробвала да наложи своята версия със сила. По същият начин е налагано и "миролюбивото" християнство, по същият начин са избити индианците в Америките, по същият начин сега се налага демокрацията - с огън и ,меч. Победителите не ги съдят, нали? Смятам знаеш и разликата между терорист и борец за свобода, а
        Много си близо до истината според мен.
        Но истина е, че нещата/живота е бил много по-прост от това което е сега. Едно време бялото е било бяло, а не черно, петолъчката е била петолъчка, а не звезда. Сега ако кажеш "А" ще ти докажат, че си казал "Я"

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
          Е и?
          Нали ти не си била в концлагер?
          Т.е. ти одобряваш действията на Хитлер срещу евреите?
          Не съм казала, че одобрявам.
          Това, което казвам е, че не одобрявам лъжата и спекулацията. Има една тенденция да се неглижира откровената манипулация само заради това, че тази манипулация се прави от "жертвите".

п.п.Съседката ми също не е била в концлагер. През пролетта на 1945 г е била бебе -добре гледано, в средно голям български град.
          Last edited by val/she; 09.05.2011, 20:50.

Коментар

в Германия няма фашизъм, а национал-социализъм, ама понеже може да се обърка лесно с нашия комунизмо-социализъм, та затова му викат фашизъм Би ли ми казал кое е голямото зло - просто една нация се е смятала за по-висша от друга(и до голяма степен го доказва в почти всички сфери - няма друга държава, която 1:1 да издържи срещу Германия, та им се налага капиталистите-евреи и комунистите-евреи да се пообединят) и се е пробвала да наложи своята версия със сила. По същият начин е налагано и "миролюбивото" християнство, по същият начин са избити индианците в Америките, по същият начин сега се налага демокрацията - с огън и ,меч. Победителите не ги съдят, нали? Смятам знаеш и разликата между терорист и борец за свобода, а
            Тоест, национал-социализмът на Хитлер е нещо нормално за теб ? Май бъркаме идея и приложение ?
            Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
              Ауу поредното доказателство за изтритите факти в историята от комунистите през последните 65г.
              А бе хора ако си мислите,че тази история която сте учили по време на утопията имат нещо общо с действителността е поредното доказателство за думите ми долу.
              Ами дали им е бил точно такъв интереса и до какво води след това ......

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
                Ровер аз не държа някой да ми обеснява нещо. За мен има победа над фашизма, който аз не одобрявам.Не ме интересува, кой се е "облажил". Важно е, че е сложен краят на едно голямо зло.
                ================================================== ====================
                Разбираш ги нещата. И на днешно време, казват, не е важно кой се е облажил. Важното е, че има демокрация.
                Добре си го обЕснил.

Грешно си разбрал ! Ще го кажа елементарно, за да ме разберат елементарно На 9 май се е приключило с фашизма, едно зло по-малко. След това са се зародили нови злини. Ще празнуваме и техните кончини ! Не трябва да се омаловажава факта от една голяма победа, оставила следа, в милиони семейства по света. Ако за теб падането на фашизма е грешка, кажи си го. Всеки има право на мнение.
                Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

Коментар

• Първоначално изпратено от fickata Разгледай мнение
                  Ровер аз не държа някой да ми обеснява нещо. За мен има победа над фашизма, който аз не одобрявам.Не ме интересува, кой се е "облажил". Важно е, че е сложен краят на едно голямо зло.
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Та резултата е горе-долу равен, не мислиш ли
                    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                      Евреите си направиха голям ПР след тази война, който продължава и до днес.
                      Имам съседка- еврейка, която е родена преди 9.5.1945г в България и....получва парички от немските данъкоплатци. Та..така.
                      Е и?
                      Нали ти не си била в концлагер?
                      Т.е. ти одобряваш действията на Хитлер срещу евреите?

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                        Война в която са загинали над 50 млн народ...

Интересно райха какъв "шамар" удари на евреите...
                        Евреите си направиха голям ПР след тази война, който продължава и до днес.
                        Имам съседка- еврейка, която е родена преди 9.5.1945г в България и....получва парички от немските данъкоплатци. Та..така.

Коментар

• Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнение
                          Великолепна военна техника и впечатляваща боева мощ.А посерковците,които си чешат дръгливите езици,си въобразяват,че можем да им бъдем противник.
                          Гаки, ние сме били противници няколко пъти:
                          1. Светослав ни разказва играта през 969-970, но това се дължи до голяма степен на "свети цар Петър"
                          2. Волжска България ги сцепва от бой рашъните на няколко пъти
                          3. Иван Грозни разбива остатъците от Казанското Ханство и получава титлата цар на българите - само българите, ромеите и владетелят на свещената Римска Империя имат право на тази титла в различните и разновидности - император, цар, василевс
                          4. Войните на ген. Колев размазват в златните поля на Добруджа казаците, заедно с сърбо-хърватската дивизия, а в последствие България е страна-победител над Русия съгласно Брест-Литовския мирен договор

Та резултата е горе-долу равен, не мислиш ли. Е, сега реалностите са други, но знае ли човек.

П.С. Странен аватар имаш за почитател на мадър раша

Коментар

• Ровер аз не държа някой да ми обеснява нещо. За мен има победа над фашизма, който аз не одобрявам.Не ме интересува, кой се е "облажил". Важно е, че е сложен краят на едно голямо зло.
                            ================================================== ====================
                            Разбираш ги нещата. И на днешно време, казват, не е важно кой се е облажил. Важното е, че има демокрация.
                            Добре си го обЕснил.
                            Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                              И не само това. На всичко, което е построено като предприятия от Третия Райх на територията на България, за да обслужва немската армия му е одарен "шамар" от "братушките". Заграбени са не само фабрики изнасящи за Германия, но и такива, които са нямали нищо общо с нац. Германия.
                              п.п.На едно от тези предприятия-голям консервен завод в южна България до скоро му работеше хладилния цех с оригиналната инсталация от времето на Райха.
                              Война в която са загинали над 50 млн народ...

Интересно райха какъв "шамар" удари на евреите...

Коментар

И все пак за този ден има няколко страхотни песни - руският народ не е виновен за малоумията на лидерите си, а Русия и Германия винаги са били приятели - та поливината им царе са с немски корени. Да не говорим за голямото количество немци в Русия, но.....

Поствам няколко от невероятните песни за този ден - руската лирика е недостижима на тази тематика:

день победы
                                вставай страна огромная
                                Нам нужна одна победа
                                КАТЮША

Слава на войните на Русия и Германия, показали чудеса от храброст и създали едни от чудесата на военната техника на 20 век - врагът им беше друг, но.... американските евреи изклатиха страхотно Европа - друг им свърши мръсната работа, а те просто станаха господари на света. И за това се изскава акъл - да противопоставиш 2 братски народа....
                                +1

Гледайте и руския филм "Мъй из будущее", има го из тракерите. Един съвременен и сериозен и комичен поглед на войната.

П.П. Извинявам се за "ъй", не ми се търси из клавиатурата.

Коментар

Working...
                                X