IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

9-ти Май - Ден на Победата

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Поздрав за Обама по случай деня на Победата. По Белия дом преминаха руски танкове
    https://www.youtube.com/watch?v=gqYTaKfMlbU
    Last edited by technotronic; 08.05.2015, 14:38.

Коментар

• Всичко за Парада
      Last edited by bocman; 08.05.2015, 11:14.

Коментар

• ЖИВИТЕ ПОМНЯТ

Май най-сетне открих точното място на този музикално-поетичен рецитал. Не знаех, че има такава тема. Затова ще прехвърля тук това, което вчера постанaх в тема "Русия"

"Точно преди година, покрай миналогодишните чествания на 9 май ми попадна този рецитал, както става ясно правен още през 1985 г. Тогава постнах линка в тема "Любимата ви музика", но не мисля, че това беше най-подходящото място.
        Мястото му е в тази тема.
        Нека в навечерието на 70 год. от 9 май, Денят на Победата над фашизма и Ден на Европа, да си припомним героизма на руския народ, ужасите на войната, да си припомним старата руска легенда, че всяка брезичка е душата на едно малко дете и да сведем чела пред трагичната гибел на Галя Брезичката и останалите деца, прегазени от немските танкове.
        Нека с "Живите помнят" да се насладим и на незабравимите руски военни песни."

https://www.youtube.com/watch?v=p6cnUwSaKD8
        Last edited by Дон Карлос; 08.05.2015, 15:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
          Победените по хотелите, а ние в гората, предполагам
          Не не, Проди
          Батко ти Пешко определя кой къде да ходи ...
          Яз неговите функциЙ не докосвам ..
          Last edited by Колчо Слепеца; 12.05.2011, 11:37.
          Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
            Жейка, Проди,
            Ша прощаате, ама приходите от туризъм в Скопие, какво баш има общо с победата над фашизъма ?
            Победените по хотелите, а ние в гората, предполагам

Коментар

• За една историческа несправедливост

Навсякъде по медиите и интернет се пише за идеологията на Хитлер (националсоциализъм, нацизъм, хитлеризъм) като за крайно дясна идеология. Но дали това е така? Нека видим няколко исторически факта.

Хитлер идва на власт начело на Националсоциалистическата работническа партия на Германия, (National-Sozialistische Deutsche Arbeiterpartei, NSDAP). Самите нациналсоциалисти се самоопределят като лява партия, същевременно имат и знаме с червен цвят, символа на социализма. Политическата програма на Националсоциалистическата работническа партия на Германия е кратка само от 25 точки, но много ясна, в нея освен чисто националистически и популистки идеи има и такива:
              Постигане на народното благо чрез държавата.
              Всеки гражданин да работи за общото благо.
              Всички нетрудови доходи да бъдат конфискувани.
              Всички частни печалби придобити по време на първа световна война да бъдат конфискувани.
              Всички големи тръстове да бъдат национализирани.
              Разпределяне на печалбите във всички по-големи икономически предприятия между работниците и служителите им.
              Аграрна реформа върху собствеността на земите и край на спекулациите със земи.
              Безмилостно преследване на спекулантите.
              Вестниците да станат германска собственост и да не се позволява на чужденци да работят в тях.
              Силна централна власт с централизирано управление.

В една от най-паметните си речи произнесена на 1 май 1927 г. Адолф Хитлер заявява:
              „Ние сме социалисти, ние сме врагове на днешната капиталистическа икономическа система за експлоатация на икономически слабите, с несправедливите и заплати, с непристойната и оценка на човешките същества според богатства и имоти, вместо според отговорности и действия, и всички ние сме решени да унищожим тази система на всяка цена“
              След като идва на власт Хитлер слага под държавен контрол цените на стоките и заплатите на всички. След силен натиск от страна на държавните органи и най-вече от гестапо, политическата полиция на хитлерова Германия, Хитлер успява да сложи на ключови, управленски постове във всички големи предприятия свои, верни хора. Така въпреки, че на книга има частна собственост, дефакто Хитлер успява да контролира всички фирми и да изгради истинска лява, социалистическа, планова икономика. Свободният пазар е напълно разрушен, икономиката и пазара тотално се контролират от държавата. Всичко за лявото, социалистическо управление на Хитлер в Германия е много подробно и ясно обяснено от професора по икономика George Reisman.

Национализма така присъщ на Хитлер не е нещо непознато за социалистите. Спомнете си милионите казаци, чеченци и много други, избити или вкарани в концлагери от Сталин само заради етническият им произход, хилядите избити от социалистите в бивша Югославия заради етническият им произход, „възродителният процес“ в България. Национализма винаги е бил основно оръжие в арсенала на социалистите. Политическите репресии, политическата полиция, концлагерите, национализирането на профсъюзите и другите обществени организации, крайно агресивната политическа пропаганда - това са все неща които правят режимите на Хитлер и тези на Сталин и другите социалистически режими абсолютно еднакви.

В последната издадена на българският пазар книга „Разгромът“, Виктор Суворов започва така:
              Xитлер е стрoял сoциaлизъм. И Стaлин е стрoял сoциaлизъм. Xитлер е смятaл свoя път към сoциaлизмa зa единственo прaвилния, a всички oстaнaли пътищa зa изврaщение. И Стaлин е смятaл свoя път към сoциaлизмa зa единственo прaвилния, a всички oстaнaли - зa oтклoнение oт генерaлнaтa линия. Xитлер е имaл четиригoдишен плaн. Стaлин - петгoдишен. Глaвните прaзници в империятa Стaлин сa били 1-ви мaй, 7-8 нoември. B империятa нa Xитлер - 1 мaй, 8-9 нoември. Xитлер е изтребвaл хoрaтa с милиoни. И Стaлин - с милиoни. Xитлер не се е oкичвaл с oрдени, и Стaлин не се е oкичвaл.

Къде е тoгaвa рaзликaтa? Paзликaтa е във фoрмaтa нa мустaците.

Така, че ако някой ви каже, че националсоциализма, нацизма или хитлеризма са крайна дясна идеология, а последователите им са крайно десни, това е пълна лъжа. Националсоциализма, нацизма или хитлеризма са лява, социалистическа идеология а последователите им са социалисти със склонност към национализъм.http://krlkirilov.blogspot.com/
              http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                Жейка, Проди,
                Ша прощаате, ама приходите от туризъм в Скопие, какво баш има общо с победата над фашизъма ?
                Как да няма?
                Питат стар немец турист:
                - Били ли сте в Русия?
                - О, да! Но нещо не ми хареса. Местните враждебни, в хотелите няма ток, вода, студено е....
                - О-о-о-о-о?!!! Кога сте ходили?
                - Ами между 1942-1943 г.

Иначе се извинявам и от мое име и от на колегата, но разговора се завъртя покрай Македония, та от 40 те години, до днес
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Жейка, Проди,
                  Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

Лека, и ти не учиш хората как да търгуват по статии на наши медии, поне така съм чувал
                    Бих направил допускане че си си изкарал добре , при тези западните съседи, за посещение в рамките на няколко дни.
                    При макетата бях. В Сърбия не съм ходил защото не ми е отварял път на там от 90 години насам. Познайвам обаче доста хора които си прескачат до Белград, точно за да разпуснат някой и друг ден и го написах ясно долу. И никой не уча. Ако някой не иска да учи и Сорбоната не може да му помогне.
                    Last edited by Jay Gould; 10.05.2011, 23:46.
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                      Есента на 2007 я имаше по няколко наши медии. Споменаваха се Македония и Сърбия. Нямам навика да пазя линкове от нещо което от 2 реда и мога да запомня
                      Лека, и ти не учиш хората как да търгуват по статии на наши медии, поне така съм чувал

Бих направил допускане че си си изкарал добре , при тези западните съседи, за посещение в рамките на няколко дни.

ПС Белград го препоръчвам, неизменна опция за обсъждане при почивка за няколко дни, поне при нас.
                      Last edited by prodigal; 10.05.2011, 23:43.

Коментар

Не го приемай като заяждане, но дай да я видим статистиката, за която говориш!
                        Есента на 2007 я имаше по няколко наши медии. Споменаваха се Македония и Сърбия. Нямам навика да пазя линкове от нещо което от 2 реда и мога да запомня.
                        ПС: Нещо което знам за Сърбия, сега се сещам. Там за разлика от тук организираните туристи са много по-малко, но много повече са тези които ей така тръгват. Мисля, че и при макетата е така. Поне аз като бях в Скопие видях и групи, но и много самосиндикално пристигнали.
                        Между другото, Белград подобно на Прага е целогодишно посещаван от туристи.
                        Нещо от 2009 г. - Белград най-добър за купони в света: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=280064
                        В последното не се съмнявам по отзивите и от българи и от чужденци които чувам. Дори да не е номер 1, а номер 5 или 10, пак си е било голям купон там.
                        Last edited by Jay Gould; 10.05.2011, 23:38.

Коментар

Е аз казвам което знам. Ако данните не са верни сърди се на тези които са ги смятали. А за западняците понеже съм от Варна имам поглед
                          Не го приемай като заяждане, но дай да я видим статистиката, за която говориш!

Коментар

Тотални глупости, говорим за разлика в много, ама много пъти ; ) Инатлив си по темата, но вероятно съм бил поне 10 пъти по-често от теб в Скопие, а и това е без значение, има си официална статистика.
                            Казвам което знам. Ако данните не са верни сърдете се на тези които са ги смятали. А за западняците понеже съм от Варна имам поглед

Коментар

Македония има приходи от туризъм колкото България с всичките и зимни курорти, летни курорти, исторически забележителности и т.н.
                              Елементарно, Уотсън. Там приходите се декларират, тук се крият.
                              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

С риск да разочаровам мнозина от вас, ще кажа нещо което под сурднинка признаха дори някой наши властници и медии още преди около 2-3 г. при предния кабинет.

Македония има приходи от туризъм колкото България с всичките и зимни курорти, летни курорти, исторически забележителности и т.н.
                                Тотални глупости, говорим за разлика в много, ама много пъти ; ) Инатлив си по темата, но вероятно съм бил поне 10 пъти по-често от теб в Скопие, а и това е без значение, има си официална статистика.

Коментар

Working...
                                X