Първоначално изпратено от НАИВHИК
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Опции
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнениеПредполагам че би било по-удобно.
Аз съм пристрастен защото имам много хиляди сделки през interactivebrokers, но ако някой се сеща за по добър в момента да каже) Все пак не съм търгувал от 7 годинки
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеИ защо трябва да е в бг?
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеИ защо трябва да е в бг?
2. Защото нямаш регулаторна защита???
3. Защото ти пращат ордерите където си искат ако изобщо ги пратят някъде???
Коментар
-
Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнениеОпции върху американски акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнениеБългарски посредник предлага ли търговия с опции?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнениеКажи какво те интересува. Пък може и да да ти предложа опция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнениеБългарски посредник предлага ли търговия с опции?
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеИнтересна тема, има ли колеги с опит по въпроса и желание да споделят.
Аз от своя страна съм капарирал сделката и ако аз се откажа, задържаш капарото и си задържаш акциите, но ако не се откажа си длъжен да ми ги продадеш, като аз доплащам до 30 000лв.
Това само по себе си е опция.
Друга бира е ако ги нямаш налични акции, то тогава трябва да ги купиш от някъде и после да ми ги продадеш. А ако акцията е неликвидна твоите загуби може да са брутални...
Повечето брокери предлагат само договори за разлика върху опции. Това от своя страна не ги задължава да ти доставят съответната акция, ами да ти изплатят разликата спрямо текущата цена.
Има и още много да се пише. Ама като за начало толкова. Надявам се, че съм бил полезен.Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Аз съм се занимавал с опции... Но за тях ти трябва доста кеш. Минимум 10-15к лева...
Иначе на БФБ опции, като инструмент никой брокер не предлага. Но се сключват подобни сделки извънборсово. Опцията все пак не е нищо повече от сделка за покупка или продажба в даден бъдещ момент на предварително фиксирана цена.
Опции могат да бъдат правени и от трети лица, които не притежават съответната акция, но при падежирането трябва да се изпълни доставката. А при неликвиден пазар опцията може да те закопае много дълбоко. На БФБ й е още рано за опции...Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от iivan Разгледай мнениеТук има ли някой който се интересува от опцииLast edited by prodigal; 08.05.2011, 18:57.
Коментар
Коментар