IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Опции

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
    Не разбирам. Нищо удобно за клиентите няма при българските брокери на американски акции и опции.

Аз съм пристрастен защото имам много хиляди сделки през interactivebrokers, но ако някой се сеща за по добър в момента да каже) Все пак не съм търгувал от 7 годинки
    Как стои въпроса със захранване на сметка? Повечето банки имат безумни такси за международен превод...

Коментар

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение
      Предполагам че би било по-удобно.
      Не разбирам. Нищо удобно за клиентите няма при българските брокери на американски акции и опции.

Аз съм пристрастен защото имам много хиляди сделки през interactivebrokers, но ако някой се сеща за по добър в момента да каже) Все пак не съм търгувал от 7 годинки

Коментар

И защо трябва да е в бг?
        Предполагам че би било по-удобно.

Коментар

И защо трябва да е в бг?
          1. Защото е по-скъпо???
          2. Защото нямаш регулаторна защита???
          3. Защото ти пращат ордерите където си искат ако изобщо ги пратят някъде???

Коментар

Опции върху американски акции.
            И защо трябва да е в бг?

Коментар

Български посредник предлага ли търговия с опции?
              Някой предлага, Господ разполага )))

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
                Кажи какво те интересува. Пък може и да да ти предложа опция.
                Опции върху американски акции.

Коментар

Български посредник предлага ли търговия с опции?
                  Кажи какво те интересува. Пък може и да да ти предложа опция.

Коментар

• Български посредник предлага ли търговия с опции?

Коментар

• з

Фатката при опции е да ги комбинираш

Коментар

• http://www.optiontradingpedia.com/ май е добър старт

Коментар

• Някой ще сподели ли интересна литература по темата?

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                            Интересна тема, има ли колеги с опит по въпроса и желание да споделят.
                            Ако с теб се разберем, че на 01.01.2012 трябва да ми продадедш 10 000 акции да кажем на Хима на 3 лева. То тогава си задължен да ми продадеш на уречената дата тази бройка независимо каква е текущата цена на акцията.
                            Аз от своя страна съм капарирал сделката и ако аз се откажа, задържаш капарото и си задържаш акциите, но ако не се откажа си длъжен да ми ги продадеш, като аз доплащам до 30 000лв.
                            Това само по себе си е опция.

Друга бира е ако ги нямаш налични акции, то тогава трябва да ги купиш от някъде и после да ми ги продадеш. А ако акцията е неликвидна твоите загуби може да са брутални...

Повечето брокери предлагат само договори за разлика върху опции. Това от своя страна не ги задължава да ти доставят съответната акция, ами да ти изплатят разликата спрямо текущата цена.

Има и още много да се пише. Ама като за начало толкова. Надявам се, че съм бил полезен.
                            Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Аз съм се занимавал с опции... Но за тях ти трябва доста кеш. Минимум 10-15к лева...

Иначе на БФБ опции, като инструмент никой брокер не предлага. Но се сключват подобни сделки извънборсово. Опцията все пак не е нищо повече от сделка за покупка или продажба в даден бъдещ момент на предварително фиксирана цена.

Опции могат да бъдат правени и от трети лица, които не притежават съответната акция, но при падежирането трябва да се изпълни доставката. А при неликвиден пазар опцията може да те закопае много дълбоко. На БФБ й е още рано за опции...
                              Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от iivan Разгледай мнение
                                Тук има ли някой който се интересува от опции
                                Интересна тема, има ли колеги с опит по въпроса и желание да споделят.
                                Last edited by prodigal; 08.05.2011, 18:57.

Коментар

Working...
                                X