IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ще стане ако ...

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от стог Разгледай мнение
    "Денят, в който нямаше пари":
    http://redor.bg/#/Article/id=2461318

и "Географията ще се промени":
    http://redor.bg/#/Article/id=2461875
    Мерси, интересно четиво

Коментар

• Някой ме подсети:

"Денят, в който нямаше пари":
      http://redor.bg/#/Article/id=2461318

и "Географията ще се промени":
      http://redor.bg/#/Article/id=2461875

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
        Потърсих доста и честно казано не намирам информация какво е станало. Ако можеш да past-неш някой линк ще съм благодарен
        ами нищо не стана ... "вля" се в еврото...
        но се появи проблема на "световната" валута - дето някои я прокламират - една валута , една централна банка и едно правителство... това е пълна утопия ....
        Няма как механично да съберем коренно различни икономики под един монетарен покрив и да не настъпят проблеми ...можем ли да слагаме на един кантар германската икономика с гръцката например...
        То за това и златния стандарт беше премахна и се премина към системата на валутни курсове ....

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
          спри и се замисли малко ..за да пада една валута , това означава че друга се качва... освен това какво означава да бягат към суровините ... ами нали те също се измерват в пари...
          запомни едно нещо ..валутата е измерител , а не стока ..... така че купувам суровина и продавам валута е оксиморон....
          За това и борси за търговия на валути няма ... а се търгуват свободно м/у дилъри във всяка точка на света....

Т.е. дотука ми става ясно че трябва да почетеш първо за фундаменталните неща за финансовия пазар и тогава да си задаваш въпроси от типа какво ще стане ако долара изчезне като валута и т.н.......

за ориентир виж отговора на въпроса какво стана когато немската марка изчезна.....
          Потърсих доста и честно казано не намирам информация какво е станало. Ако можеш да past-неш някой линк ще съм благодарен

Коментар

• Каква е причината за тази тема? CDS на USA е около 0.4 - 0.5 % на година ( за 5 год). Пазарът казва, че тази вероятност е почти нула. Според мен има 2 възможностти - едната, дълга се изплаща от силен икономически ръст, другата инфлацията надвишава лихвите за продължителен период от време.. Вероятно ще е някаква комбинация от двете.

Коментар

Да разбирам, но дали е възможно хората да загубят доверие не само в долара, но и в останалите валути и масово да се насочат към суровините като спасителен пояс. Тогава предполагам те ще се повишат като цена във всички валути.
              спри и се замисли малко ..за да пада една валута , това означава че друга се качва... освен това какво означава да бягат към суровините ... ами нали те също се измерват в пари...
              запомни едно нещо ..валутата е измерител , а не стока ..... така че купувам суровина и продавам валута е оксиморон....
              За това и борси за търговия на валути няма ... а се търгуват свободно м/у дилъри във всяка точка на света....

Т.е. дотука ми става ясно че трябва да почетеш първо за фундаменталните неща за финансовия пазар и тогава да си задаваш въпроси от типа какво ще стане ако долара изчезне като валута и т.н.......

за ориентир виж отговора на въпроса какво стана когато немската марка изчезна.....

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                ако цените на суровините се качва със темпа на спад на долара ,то промяна на цената на суровините в други валути не трябва да има...
                Да разбирам, но дали е възможно хората да загубят доверие не само в долара, но и в останалите валути и масово да се насочат към суровините като спасителен пояс. Тогава предполагам те ще се повишат като цена във всички валути.

Коментар

Какво ще стане ако САЩ банкрутира?

Макар че въпросът ти е провокативен и не би трябвало да ти се хващам, "сърби ме клавиатурата" да ти отговоря.
                  Понятията, с които боравиш са неподходящи за промените, които вече са в ход. За Щатите водещи са не финансовите проблеми, а социалните - натрупването на "антирасизъм" ще доведе до сблъсъци (от които ние сме далеч).
                  А иначе финансовите борси ще се сринат, това ще започне най-вероятно до броени месеци, в тази календарна година (кой дявол ме накара да пиша точно тук тези неща?!). Но не това е важното, най-значима в тази сфера ще бъде промяната на функцията на парите (индустриалната епоха си отива, а с нея и капитализмът - в този си вид). Това обаче ще стане по-бавно - историята обича да се заиграва с времето.
                  По отношение на финансовия ред - нужни са ни нови понятия, не че старото ще си отиде толкова бързо, просто новите условия изискват ново поведение.
                  наистина не е трябвало да пишеш ,че голяма глупост си изръсил ...първо как ги виждаш финансовите борси да се сринат за няколко месеца и какво по точно имаш в предвид и за кои борси говориш...Второ какво означава "индустриалната епоха си отива " ...с какво ще бъде заместена... дали не чакаш извън земни които да се заемат с функцията на доставчик на необходими за живота на землянина неща и ние само да си клатим краката чакайки доставки от космоса....

Коментар

Т.е. ако правилно съм разбрал цените на суровините няма да се качат само в долари, но ще се качат във всички валути и имотите и акциите ще паднат не само в Америка, но и в цял свят. Поправете ме ако греша
                    ако цените на суровините се качва със темпа на спад на долара ,то промяна на цената на суровините в други валути не трябва да има...

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                      Ами това вече е започнало, и защо си мислиш че ще става бавно? Нещата в момента се случват 20 пъти по-бързо от колкото преди 2 века примерно. Технолигичният напредък и осъзнаването на хората вървят ръка за ръка и нещата вече се променят не с години а с месеци. Иначе по темата, според мен, а и не само, САЩ в най-скоро време няма да са световен лидер, а доларът ако въобще съществува няма да е световна резервна валута. Кой ще ги замени ли? - Няма да е конкретна държава или валута. Събитията следват естествения си ход, който е в съвсем друга посока
                      Лек ден и бъдете здрави!
                      Хайде като си казал А, кажи и Б - какво ще дойде? нали като зашитник на Бащицата, това ти е основната теза - ако не е Боко, кой? Та ако не е долара - кой? Попрочете малко икономическа история или изобщо история и вижте как са нещата - сащ няма да се разпаднат толкова бързо, колкото си мислите, а пък конкуренцията за първа сила е по-смешна и от опозицията на Бащицата. Отдолу показах един пример с панелен блок, ако искаш мога да ти дам такъв и с Боко

Системата няма да се срине и то не защото няма предпоставки за това, а защото няма кой да спечели и не й е дошло още времето. малко като болен от рак човек - всички знаят, че е пътник, ама се ръгат постоянно нови лекарства в опит смъртта да се избегне, макар най-лесното (логически) нещо да е евтаназията.

Лека и доходна
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                        Ами това вече е започнало, и защо си мислиш че ще става бавно? Нещата в момента се случват 20 пъти по-бързо от колкото преди 2 века примерно. Технолигичният напредък и осъзнаването на хората вървят ръка за ръка и нещата вече се променят не с години а с месеци. Иначе по темата, според мен, а и не само, САЩ в най-скоро време няма да са световен лидер, а доларът ако въобще съществува няма да е световна резервна валута. Кой ще ги замени ли? - Няма да е конкретна държава или валута. Събитията следват естествения си ход, който е в съвсем друга посока
                        Лек ден и бъдете здрави!
                        Честно казано и двамата не ви разбрах съвсем. От това, което казвате излиза, че няма да има пари вече, но честно казано аз не виждам как ще има свят без пари. Единственото, което ми хрумва е да има от всичко за всички, което пък почти пряко значи - да има енергия без край. Ние обаче енергия без край нямаме, ресурси без край - също, т.е. пак ще има конкуриране и търговия и пак ще трябват пари ...

Коментар

Макар че въпросът ти е провокативен и не би трябвало да ти се хващам, "сърби ме клавиатурата" да ти отговоря.
                          Понятията, с които боравиш са неподходящи за промените, които вече са в ход. За Щатите водещи са не финансовите проблеми, а социалните - натрупването на "антирасизъм" ще доведе до сблъсъци (от които ние сме далеч).
                          А иначе финансовите борси ще се сринат, това ще започне най-вероятно до броени месеци, в тази календарна година (кой дявол ме накара да пиша точно тук тези неща?!). Но не това е важното, най-значима в тази сфера ще бъде промяната на функцията на парите (индустриалната епоха си отива, а с нея и капитализмът - в този си вид). Това обаче ще стане по-бавно - историята обича да се заиграва с времето.
                          По отношение на финансовия ред - нужни са ни нови понятия, не че старото ще си отиде толкова бързо, просто новите условия изискват ново поведение.
                          Лек ден и бъдете здрави!

Коментар

• В отговор на Симо

Коментар

• Мерси много, точно това ме интересуваше - не дали ще стане, а ако стане как ще се отрази. Т.е. ако правилно съм разбрал цените на суровините няма да се качат само в долари, но ще се качат във всички валути и имотите и акциите ще паднат не само в Америка, но и в цял свят. Поправете ме ако греша

Коментар

• Първоначално изпратено от gm67 Разгледай мнение
                                "Какво ще стане ако САЩ банкрутира?"

http://www.youtube.com/watch?v=KPaVRCpFL7g

Коментар

Working...
                                X