IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Японската радиация ще достигне до два - три дни във България!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнение
    Освен това очевидно имаме дифузно разпространение на радиация, т.е. не е от вятър, ами просто си прониква от зоните на по-висока към зоните с по-ниска концентрация.
    То она радияция била кат вятъра бре, кат се дигне некъде налягането и тя протича къде е по-ниско. Викам тогава да отворим болоквете на козлудуй, да дигнем радиационния фон тука повече от колко е в Япония и така вместо те да ни наводняват с радияция, да обърнем посоката. Така ще сме 100% защитени.

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
      в Европа ще стане Япония!
      А дано черкезов, а дано, ама надали, никога няма да ги стигнем Японците. Отделно имаш ли представа колко атомни бомби са взривени, помниш ли чернобил? Защо е тази паника?

Коментар

• Не е ли по-правилно "В Бълагария" ?!?!?!??!?!??!
        From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
        България Над Всичко

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          Колега, радиация във водата е имало винаги. Както и навсякъде.
          Хората казаха, че радиацията във водата на Токио е надвишила допустимата норма за МАЛКИ ДЕЦА. За малки. Не за голем деца, нито пък нормата за възрастни. А Токио е на по-малко от 300 км от Фукушима.
          Това щеше да е обнадеждаващо ако аварията беше овладяна. Очевидно обаче не е. Освен това очевидно имаме дифузно разпространение на радиация, т.е. не е от вятър, ами просто си прониква от зоните на по-висока към зоните с по-ниска концентрация. От където следва че утре в Токио радиацията ще е по висока. И не защото съм с "тревожни очаквания" ами защото така са ме учили като са ме учили за дифузията. Съответно всеки който днес разправя, че радиацията е ниска и няма страшно, утре ще е още по "олекнал" и няма да има кой да му вярва. По същия начин, по който днес не вярват на ония, които преди седмица обясняваха че парата дето я изпускат от реакторите небила опасна.
          Най-накрая искам да кажа съвсем определно че смятам за изключено аварията във Фукошима да прични някакви сериозни изменения на радиационата обстановка в България. Но вероятно ще има измерими промени. И вместо да се отрича възможноста за такова нещо е добре тя първод а бъде оценена и след това ако се случи да се дава повреме информация. Иначе ще има бой с десетлитрови бидони пред централна баня в рамките на седмица най-много. За което няма да е виновна Демокрацията или тежкотот наследство то социализма.

Коментар

Ами ако не съм пълен лаик! Освен това даже и за лаик би следвало да е страно как така във водата в Токио се появи радиация.
            Колега, радиация във водата е имало винаги. Както и навсякъде.
            Хората казаха, че радиацията във водата на Токио е надвишила допустимата норма за МАЛКИ ДЕЦА. За малки. Не за голем деца, нито пък нормата за възрастни. А Токио е на по-малко от 300 км от Фукушима.
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Д-р Черкезов не го е страх а взима мерки!!!
              Осака.
              Радиоактивен йод, превишаващ нивата, безопасни за новородените, е бил открит в питейната вода в Токио, съобщават градските власти, цитирани от АФП.
              „Според правителствените наредби, вода, съдържаща радиоактивни частици над 100 бекерела на килограм, не трябва да бъде използвана за приготвянето на мляко за бебета”, съобщи пред репортери представител на властите.
              В един от районите на Токио проби от водата са показали съдържание двойно над допустимите норми, или 210 бекерела на килограм.
              Обръщам се майките на България и хората които имат дечица, запасете се с вода за дълго време, в Европа ще стане Япония!
              Великия Нострадамус е казал че ще дойде време в който океана ще е радиоактивно замърсен, хората ще знаят това, но въпреки това ще консумират от него за да не умират от глад...
              В момента тук http://www3.nhk.or.jp/nhkworld/ върви надписът ,, Tokyo is urging parents not to let infants drink tap water, after high levels of radioactive iodine-131 were detected in water at one of its purification plants.    ,Токио призова родителите да не позволят деца да пият чешмяна вода, тъй като са открити във водата на един от нейните пречиствателни станции. високите нива на радиоактивен йод-131Съединените щати вече обявиха, че спират вноса на мляко и пресни плодове и зеленчуци от 4 префектури близо до пострадалата от земетресението атомна електроцентрала.
              Франция пък поиска от Европейската комисия да наложи систематичен контрол над вноса на пресни хранителни продукти от Япония на границите на Европейския съюз.Питам аз какви мерки е предприело нашето мило правителстово??
              Last edited by коки; 23.03.2011, 13:36.
              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                както и не може пълен лаик да дава категорични мнения и да се опитва да внушава разни глупости... И ти искаш да ми кажеш че от едно изречение стигна до този генерален извод ,че ни "мотат" нещо... Пич защо се опитваш да припишеш българския си манталитет и начин на мислене на японците....
                20 год. бълг."демокрация" виждаш ли до къде ни докара ...да си мислим че всички хора по света са като нас и то в негативен аспект...
                Ами ако не съм пълен лаик! Освен това даже и за лаик би следвало да е страно как така във водата в Токио се появи радиация. Нали това детос е изпускаше като изотопи с парата от реакторите се разпадаше за няколко часа?!?!?!?!
                И понеже не съм пълен лаик ще вметна че коректния термин е "период на полуразпад". Всъщност времето за пълен разпад е безкрайно дълго.
                А що се отнася до "демокрацията" която ни развалила манталитета ще отбележа че съм преживял и предишната ядрена криза през 1986, и ненамирам съществена разлика между Соц. и Дем. манталитета.

Коментар

Великия Нострадамус е казал че ще дойде време в който океана ще е радиоактивно замърсен, хората ще знаят това, но въпреки това ще консумират от него за да не умират от глад...
                  нали нострадамус беше учена дето правеше опити в лабораторията си с изотопи на урана и плотония и доколкото си спомням беше направил модел на атомна бомба ... нали...или бъркам нещо ..А може да не е бил той ..май Коперник беше..А бе гледах го това като въпрос на стани богат ама съм забравил....

Кажи Черкезов ...прав ли съм или греша

Коментар

• Доктор Черкезов е измислил безвредна радиация.
                    Благодарение на Монсанто, разбира се.
                    Нобелов лауреат трябва да го направим.
                    Аз гласувам ЗА.

Коментар

Ами информации от рода "Над реактора има пара ама може и да е пушак" ме кара да си мисля че ни мотат. Щот неможе професионалист-пожарникар, да неможе да направи разлика между пара и пушак. Неможе 12 дни след авариата да не се знае на какво дередже са корпусите на реакторите. И неможе да се вярва че са непокътнати а има следи от радиоактивен Цезий. Ей затова смятам че се правят манипулации.
                      както и не може пълен лаик да дава категорични мнения и да се опитва да внушава разни глупости... И ти искаш да ми кажеш че от едно изречение стигна до този генерален извод ,че ни "мотат" нещо... Пич защо се опитваш да припишеш българския си манталитет и начин на мислене на японците....
                      20 год. бълг."демокрация" виждаш ли до къде ни докара ...да си мислим че всички хора по света са като нас и то в негативен аспект...

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                        не знам кое те кара да мислиш че има "системно" прикриване на информация...Аз също мисля ,че катастрофата се отразява коректно и информацията е пълна....
                        апокалиптици мисля че няма във форума , а просто има форумни драскачи , които не знам причините за тяхното поведение , но е факт че превръщат форума във една помийна яма....
                        Ами информации от рода "Над реактора има пара ама може и да е пушак" ме кара да си мисля че ни мотат. Щот неможе професионалист-пожарникар, да неможе да направи разлика между пара и пушак. Неможе 12 дни след авариата да не се знае на какво дередже са корпусите на реакторите. И неможе да се вярва че са непокътнати а има следи от радиоактивен Цезий. Ей затова смятам че се правят манипулации.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                          Черкезов - почвай с консервите и те съветвам да не спираш докато не изядеш всичко Наблегни на виетнамския ананас и американската сладка ГМО царевица - поне няма да ти трябва фенерче в бункера, защото ще започнеш да светиш в тъмното на втория месец.

отивай човече, но прекъсни връзката с нета, защото радиацията може да мине по кабелот.
                          Няма страшно, черкеза ще противодейства с винчуна деба тоя монсанто деба
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Черкезов - почвай с консервите и те съветвам да не спираш докато не изядеш всичко Наблегни на виетнамския ананас и американската сладка ГМО царевица - поне няма да ти трябва фенерче в бункера, защото ще започнеш да светиш в тъмното на втория месец.

отивай човече, но прекъсни връзката с нета, защото радиацията може да мине по кабелот.
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Pitagor Разгледай мнение
                              Що се мъчите, ами се не гръмнете?

Дали знаете колко е по-голяма радиацията на пушека от комините на тецовете Марица изток? (Нима не знаехте, че пушекът от изгорелите въглища доставят радиация във въздуха?)
                              Или пък колко по-канцерогенен и мутагенен е въздухът в градовете поради автомобилите?
                              Или пък канцерогенната и мутагенна сила на слънчевото греене... На море ходите ли? А на планина?
                              Известно ли ви е колко ядрени експлозии имаше в атмосферата последните 60 години?

Въобще, количествените измерения имат ли някакво значение за вас?

Ако ги нямаше олигофрените, нямаше и да е толкова забавно. А черкезов им е нещо като лидер.

Коментар

По груби сметки, скоро ще има радиоктивно замърсяване и във България. На глобално ниво са предопредени правителствата да смекчават или преиначават всички неприятни-апокалиптични новини свързани с Фокушима, за да няма паника може би...
                                В медиите нищо не се пише за опастността, защото и самите журналисти са много зле образовани. Не се дава гластност и на ядрените ни експерти. Лично аз за последните 3 дни успях да се запася с консерви за близките 2 години, за около 40 човека.
                                Според най-добрия ни ядрен експерт, това че сме на 10 000км. не е от особено значение за радиацията, и аз му вярвам, защото знам че периода на разпад на плутония е 1мил.год.
                                Някой може ли да ми даде съвет, в какви съдове да налея вода, така че ако се наложи и след 5 години да мога да консумирам вода с добри качества?

Георги Касчиев: Трябва да се спрат всички ядрени авантюри! Българите по-скоро да напуснат Япония!

http://www.sofia-press.com/%D0%BA%D1...BD%D0%B8%D1%8F

http://www.eurochicago.com/wp-conten...7_kaschiev.mp3
                                Пак ли те изпуснаха от психиатричният диспансер ?

Коментар

Working...
                                X