Първоначално изпратено от al64ad
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Африканската революция
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеЩом си бил, знаеш. Несравнимо е да се поставят на една плоскост богати 6 милиона мързеливци с много петрол за износ и бедни 70 мил. без петрол за износ.
Дали на някой ще му хрумне да напада Египет щото някой си развял брадата...няма как да му изнесе пирамидите, та едва ли
Сещаш ли се? Да почнем със Суецкия канал...
Ноооо, вие пак птодължавате да намесвате външните сили. Аз не споря за това външните сили защо, как и какви задни цели има. Аз коментирамвътрешните сили демек народа.
Това, че някой нещо някъде дирижира - е това омаловажава ли желанието на хората?
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеАз поддържам тезата, че либийците искат да махнат Кадафи.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеБил съм. За Асуанския язовир от дядо ми знам, лека му пръст.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от al64ad Разгледай мнениеВ предишен пост с една дума съм охарактиризирал "държавата" Либия.
Чети и мисли!!
Там сбъркаха ислямистите .Все пак Кадафито има подкрепата на собственото си племе-второто по големина.Отделно на Бежанците от ЧАД,които няма какво да губят.
П П И престани да пишеш глупостта "либийски народ" такъв НЯМА.
няма какво да те чета.
Ти си този, който спори с мен за незнам дори и аз какво.
Аз поддържам тезата, че либийците искат да махнат Кадафи.
Това, че и други - САЩ, запада, ислямисти и други също искат е друг въпрос и не го коментирам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеБил съм. За Асуанския язовир от дядо ми знам, лека му пръст.
Ти сам казваш - плащано е 20-100 пъти повече на чужденците. Затова има и чужденици , които да искат да работят в такава мизерна държава - все пак на тях им се предоставят съвсем различни усложия за живот от тези на 99% от населението.
Същото е и за Либия, но с по малък % мизерия, тъй като населението е доста по-малко от това на Египет. Те ако са толкова добре, колкото се мъчат някои да ги изкарат, защо нямат образователна система да си създават кадри, а вземат чужденци, на които плащат много повече отколкото на местните? Кадафито колко време царства? 40г? За 40 г един добър ръководител на една държава да не направи една образователна система...
Дали на някой ще му хрумне да напада Египет щото някой си развял брадата...няма как да му изнесе пирамидите, та едва ли
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеВиж сега, в един конфликт има две страни. Според теб това са Кадафито и ислямистите. В такъв случай народът - разбирай обикновените либийци - къде са? На коя страна? Или седят и гледат само сеир? А ти като си ходил толкова там, що не кажеш каква е разликата между западна и източна Либия, между Триполи и Бенгази?
Чети и мисли!!
Там сбъркаха ислямистите .Все пак Кадафито има подкрепата на собственото си племе-второто по големина.Отделно на Бежанците от ЧАД,които няма какво да губят.
П П И престани да пишеш глупостта "либийски народ" такъв НЯМА.Last edited by al64ad; 18.03.2011, 22:18.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеХъм, язовирът е строен от руснаци и е плащано като за чужд труд (тоест 20-100 пъти повече от на местните), ако е имало и български инженери там, вероятно са били сравнително прилично платени.
Бил ли си в Египет ?
Ти сам казваш - плащано е 20-100 пъти повече на чужденците. Затова има и чужденици , които да искат да работят в такава мизерна държава - все пак на тях им се предоставят съвсем различни усложия за живот от тези на 99% от населението.
Същото е и за Либия, но с по малък % мизерия, тъй като населението е доста по-малко от това на Египет. Те ако са толкова добре, колкото се мъчат някои да ги изкарат, защо нямат образователна система да си създават кадри, а вземат чужденци, на които плащат много повече отколкото на местните? Кадафито колко време царства? 40г? За 40 г един добър ръководител на една държава да не направи една образователна система...Last edited by luboil; 18.03.2011, 22:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеСлучайно да знаеш колко "бели" българи слугуваха в турбомизерията в Египет?
Ако не знаеш да ти кажа, че Асуанския язовир (мисля най-големия в Африка) е строен от български инженери?
Бил ли си в Египет ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от al64ad Разгледай мнениеЛюбко ,глей си темата за имотките и не пиши глупости!!!
Ква беднотия в Либия бе!!!Ти наясно ли си че ония не РАБОТЕХА.Всичко вършеха чужденците.Отделно наясно ли си със ситуацията във съседен Алжир от десетилетия??!
Питал ли си се как така град на 50 км от Триполи /и близо до Алжир/ не можа кадафи да го превземе 5 дни с танкове.Кога почваха протестите ?? В петък като получеха инструкции от ходжите!!!Какви им бяха лозунгите в Зауия??ЧУ ЛИ ГИ!??
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеМмм, тези в Египет знаеха за какво протестират, там е турбо мизерия, но не ми казвай че тези добре платени социални лежачи в Либия имат за какво. Не бъди наивен, не случайно толкова "бели" българи слугуват на мизерстващите
Ако не знаеш да ти кажа, че Асуанския язовир (мисля най-големия в Африка) е строен от български инженери?
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеНа едни им се привиждат фундаменталисти-ислямисти, на други терористи, на трети вградени агенти на запада, на четвърти марсианци от венера...
А истината е толкова простичка - народите на северна африка не искат да живеят повече в мизерията в която са живели досега - който е ходил там знае за какво говоря. Това, че всякакви субекти - запада, ислямистите, марсиянците - се възползват от положението е друг въпрос и в името на народа се мъчат да прокарват политики, които са срещу народа.
Самото събиране на 20хил души в Бенгази е напълно красноречиво, какви са настроенията там. Тука сигурно 50% искат да свалят Бойко, а 50% да остане, но не съм видял някой да протестира...
Ква беднотия в Либия бе!!!Ти наясно ли си че ония не РАБОТЕХА.Всичко вършеха чужденците.Отделно наясно ли си със ситуацията във съседен Алжир от десетилетия??!
Питал ли си се как така град на 50 км от Триполи /и близо до Алжир/ не можа кадафи да го превземе 5 дни с танкове.Кога почваха протестите ?? В петък като получеха инструкции от ходжите!!!Какви им бяха лозунгите в Зауия??ЧУ ЛИ ГИ!??
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеНа едни им се привиждат фундаменталисти-ислямисти, на други терористи, на трети вградени агенти на запада, на четвърти марсианци от венера...
А истината е толкова простичка - народите на северна африка не искат да живеят повече в мизерията в която са живели досега - който е ходил там знае за какво говоря. Това, че всякакви субекти - запада, ислямистите, марсиянците - се възползват от положението е друг въпрос и в името на народа се мъчат да прокарват политики, които са срещу народа.
Самото събиране на 20хил души в Бенгази е напълно красноречиво, какви са настроенията там. Тука сигурно 50% искат да свалят Бойко, а 50% да остане, но не съм видял някой да протестира...
Коментар
-
На едни им се привиждат фундаменталисти-ислямисти, на други терористи, на трети вградени агенти на запада, на четвърти марсианци от венера...
Коментар
Коментар