IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Африканската революция

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
    по презумция там в ООН ако има насилие и геноцид силите могат да се намесват
    Когато тъй наречените бунтовници превзеха 3-4 града, започнаха масови екзекуции на полицаи, обесиха много хора по мостовете1 имаше даже един жив изгорен на градския площад. ВСИЧКО ТОВА Е ЗАСНЕТО И ДОКУМНТИРАНО от службите на Кадафи!

Защо натовци не помогнаха либийското правителството за да се спре това насилие? Така както помогнаха на диктатурата в Бахрейн да въведе ред след масовите безредици? Защо в единия случай са против правителството, а в другия са против протестиращите? Макар че противниците на Кадафи в Либия са не повече от 10-15% - 2-3 клана в Бенгази! А противниците на диктатурата в Бахрейн са над 60% от населението които са шиити и които искат нищо повече от това да имат съответното представяне в управлението на страната Бахрейн?

Защо, куха лейко,? Питам аз и отговор не искам, защото пак ще изръсиш някоя уникална глупост!
    Last edited by Forex Master; 20.03.2011, 11:27.
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Да само, че това че Кадафи започна да избива като хлебарки собствения си народ щото се паникьоса че ще му сложат въжето червените мушмуроци удобно го забравят.
      Да припомня също кои се обявиха срещу ударите- Русия , Китай, Индия, Уго Чавес, Даниел Ортега и Фидел Кастро Рус.
      Сега всеки може да направи своя цивилизационен избор.

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
        При положение ,че притежава химическо и биологическо оръжие част от което му бе набавено оно време точно от евреина Саркози нима се учудваш ,че Кадафито не е способен да го използува??Точно преди една седмица бившият либийски министър на правосъдието Mustafa Abdel Galil предупреди за това по Al-Jazeera .Рано или късно ще му намерят цаката на Кадафито ,но питам аз кой ще го замести?При положение ,че има трибализъм, делене на племена не виждам кой ще се наеме и успее да ги озапти .Споре мен ще настъпи хаос има реална опасност либийският петрол да гръмне някъде. Може да се намерят групировки, които да взривят петролопроводи, както стана по време на окупацията на Кувейт през 1990-те. Съществува реална опасност петролната криза, енергийната криза, която преживя Европа през 1973 г., да се повтори в много по-големи размери. Перспективата е много лоша!
        стига с тези апокалипсиси . нищо няма да гърми - Кадафи ще го разкатаят , после Западът ще завземе петрола и всичко ще свърши . ясно като бял ден

Коментар

• Последни новини от епицентъра на събитията......
          През изминалата нощ са свалени 8 френски миража........
          Париж гори ...........!!!
          Силите на Кадафи напредват неумолимо към Рим............!
          5 флот на джамахирията е достигнал бреговете на Испания и са дебаркирали в Галисия..........
          Африканският корпус е достигнал Ню Йорк с плуване през нощта и след сутришната молитва ще се отправят към Далас,Илиноис...............
          Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
          私は最高のトレーダーだ

Коментар

по презумция там в ООН ако има насилие и геноцид силите могат да се намесват , имаше нещо такова записано . а лудият Кадафи точно това тръгна да прави .... що не се намесиха в Египет?
            Традер,
            ООН ОТДАВНА НЯМА ...
            Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
              Ахахахахахаххааа
              На телевизора ся казахА, че диктатора
              бил готоф, да използва химическо уръжие ...
              то било лукализирано от космоса ...
              Ахахахахха
              айдеееееПоне да беха сменили плочата..
              При положение ,че притежава химическо и биологическо оръжие част от което му бе набавено оно време точно от евреина Саркози нима се учудваш ,че Кадафито не е способен да го използува??Точно преди една седмица бившият либийски министър на правосъдието Mustafa Abdel Galil предупреди за това по Al-Jazeera .Рано или късно ще му намерят цаката на Кадафито ,но питам аз кой ще го замести?При положение ,че има трибализъм, делене на племена не виждам кой ще се наеме и успее да ги озапти .Споре мен ще настъпи хаос има реална опасност либийският петрол да гръмне някъде. Може да се намерят групировки, които да взривят петролопроводи, както стана по време на окупацията на Кувейт през 1990-те. Съществува реална опасност петролната криза, енергийната криза, която преживя Европа през 1973 г., да се повтори в много по-големи размери. Перспективата е много лоша!
              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

Не бе човек,
                СЕ МИ Е ТАЯ ЗА УПРАВНИКА ДИКТАТОР ...
                Тук става въпрос за нападение над суверенна държава ... НИЩО ДРУГО не искам да кажа...
                по презумция там в ООН ако има насилие и геноцид силите могат да се намесват , имаше нещо такова записано . а лудият Кадафи точно това тръгна да прави .... що не се намесиха в Египет?

Коментар

не го съжалявай този убиец!!!
                  САМ СИ Е ВИНОВЕН - не трябваше да прави тези глупости да тръгва срещу собствения си народ . всеки луд свършва по един и същи начин . иначе с риск да се повтроя- бастионите на капитализма само това и чакаха .....
                  аз лично съм изненадан от бързата реакция на Франция , но отдавна имам подозрения ,че Саркози минава в крайно дясно и играе с американците , преди време се опита да прокарва крайно десни неолиберелани икономики и във Франция , но там няма кой да му разреши подобно нещо - Франция е стара демокрация със интелигентен народ . сега ше му бият шута на изборите.....
                  Ей сега форумните кадафита ще те анатемосат, че нямало собствен народ, че "народът" били терористи...

Коментар

САМ СИ Е ВИНОВЕН - не трябваше да прави тези глупости да тръгва срещу собствения си народ . всеки луд свършва по един и същи начин . иначе с риск да се повтроя- бастионите на капитализма само това и чакаха .....
                    аз лично съм изненадан от бързата реакция на Франция , но отдавна имам подозрения ,че Саркози минава в крайно дясно и играе с американците , преди време се опита да прокарва крайно десни неолиберелани икономики и във Франция , но там няма кой да му разреши подобно нещо - Франция е стара демокрация със интелигентен народ . сега ше му бият шута на изборите.....
                    Не бе човек,
                    СЕ МИ Е ТАЯ ЗА УПРАВНИКА ДИКТАТОР ...
                    Тук става въпрос за нападение над суверенна държава ... НИЩО ДРУГО не искам да кажа...
                    Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Нека направим един бърз анализ на субектите участващи в събитията в Либия.

1. Либийския народ - който за много хора не бил съществувал
                      2.Диктатора Муамар Кадафи господствал 40г
                      3.Агресор в лицето на Запада
                      4.Ислямистки фундаменталисти

Тука всички са смели да твърдят кой е лошия, но никой не излезе да каже: Тоз и тоз е добрият...никой
                      И какво, пак ще си играем на играта, по-добре малкото зло отколкото голямото зло. Е да ама за едни едното е малкото зло, за други - друго е малкото зло.
                      От повечето постове виждам, че почти никой не мисли за обикновените хора в Либия. Дори някои стигнаха дотам, че трябвало да се изколят, защото нямало невинни, друг пък бил печелил много пари от прогнозите си за това кой стоял за действията на всичко... жалко, много жалко ако повечето българи мислят така...

Коментар

• Първоначално изпратено от Georgi Разгледай мнение
                        Кадафи е много горещ картоф! Никой в САЩ и Европа не очакваше революция в Либия. Флиртуваха с него. Подписваха си договори. Инвестираха капитали. Преценете на какво ниво са им секретните служби и разузнаванията!! И изпуснаха времето кога да влязат с оръжие. Момента бе когато революцията бе на гребена на вълната. Либииците щяха да ги посрещнат като освободители. Нямаше да има толкоз жертви.
                        Сега не виждам на какво се надяват? Повечето градове паднаха. Боевете се водят в Бенгази. Повечето от противниците на режима са избити. А останалите преминават на страната на Кадафи, за да си спасят кожата. Сега и да има външна намеса, тя ще е само агресия! Да водиш улични боеве, не е като да бомбардираш с високо технологични джаджи. И да ликвидират Кадафи, ще го превърнат в национален герой и мъченик. Европа ще си има един Афганистан в задния двор.
                        а сеа да остане на власт така ли?
                        айде стига . като не иска доброволно ще стане насила , мъченик , не мъченик - ТРЯБВА ДА СИ ОТИДЕ .... направи много злини през годините си на управление всичко се връща на тоя свят....

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                          ................
                          Този пост е достатъчно показателен за грамотността на автора. Това е най-лошото в България. Хора с начално образование коментират геополитически конфликти.
                          Ама ти си бил откровено тъпичък ...
                          Горкичкият ...

Коментар

Кадафи сам си е виновен . само даде повод а иначе е ясно ,че САЩ и Великобритания отдавана го дебнеха и чакаха удобния момент .
                            Кадафи е много горещ картоф! Никой в САЩ и Европа не очакваше революция в Либия. Флиртуваха с него. Подписваха си договори. Инвестираха капитали. Преценете на какво ниво са им секретните служби и разузнаванията!! И изпуснаха времето кога да влязат с оръжие. Момента бе когато революцията бе на гребена на вълната. Либииците щяха да ги посрещнат като освободители. Нямаше да има толкоз жертви.
                            Сега не виждам на какво се надяват? Повечето градове паднаха. Боевете се водят в Бенгази. Повечето от противниците на режима са избити. А останалите преминават на страната на Кадафи, за да си спасят кожата. Сега и да има външна намеса, тя ще е само агресия! Да водиш улични боеве, не е като да бомбардираш с високо технологични джаджи. И да ликвидират Кадафи, ще го превърнат в национален герой и мъченик. Европа ще си има един Афганистан в задния двор.
                            http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Ахахахахахаххааа
                              На телевизора ся казахА, че диктатора
                              бил готоф, да използва химическо уръжие ...
                              то било лукализирано от космоса ...
                              Ахахахахха
                              айдеееееПоне да беха сменили плочата..

Коментар

За жалос, Либия няма военен потенциал, да даде отпор на АГРЕСОРА ...
                                Кадафито е обречен ...
                                честито на либийския нарот !
                                Свободата дойде !
                                Жална ви майка ...

Коментар

Working...
                                X