IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Африканската революция

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Сейф ал Ислам е бил заловен и е ранен http://dnes.dir.bg/news/libia-Lybia-...m-9742536?nt=4

Един от бойците в Злитан заявил пред телевизията, че Сейф ал Ислам бил ранен на няколко места в гърба.
    Вчера в района на град Сирт бе убит бившият либийски лидер Муамар Кадафи и един от синовете му Мутасим. Либийски лекар, представил се с името Ибрахим, който е прегледал тялото на убития Кадафи, заяви, че той е бил екзекутиран малко след залавянето му. По думите на лекаря бившият либийски лидер е застрелян от упор в главата и стомаха малко след като е заловен. Медикът каза още, че Кадафи е бил заловен жив и застрелян в тила при опит за бягство. Към момента е потвърдена смъртта на трима синове на бившия либийски лидер. Сейф ал Араб и трима малолетни внуци на Кадафи загинаха при натовски въздушен удар в нощта на 30 април срещу 1 май т.г. Преди седмица при въоръжени сблъсъци край град Тархун бе убит Хамис, командир на елитна дивизия. Ханибал и Мохамед, заедно с дъщерята на полковника Айша и децата й, както и съпругата му Сафия, в края на август избягаха в Алжир, а 38-годишният Саади се прехвърли в Нигер през септември.
    Last edited by Jay Gould; 21.10.2011, 18:30.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Днес, 16:33 - Каква подредена мисъл кви 5 лева? Момчето не е добре... Не му се връзвай!
      Парите които Русия излива в Чечения ги плащат тутурутките като теб, Жей. Всеки път като идеш да напълниш бензин на бензиностанцията част от тези пари отиват в Чечения за повдигане стандарта на живот в тази лоялна към Руската Федерация република. Добре са го измислили братушките... Най-големите кресльовци в ЕС и военолюбци да плащат за мира в Чечения като купуват руски нефт и газ. А вече изграждат терминал за Уралс и в Амстердам - http://rt.com/business/news/russia-o...rdam-port-279/
      Кучетата дет искат да разпаднат Русия си лаят, а кервана си върви...
      Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
      ...
      Силно се надявам като прочетеш последното творение на Forex Master да разбереш защо има и изключително силни антируски настроения сред някой хора в България и Европа!
      Дори една капка лайно стига за да развали цяла каца с мед и хората в ЕС и тук се притесняват точно от този тон. Не, че е заплаха, но тази омраза към цивилизацията и към Европа е направо предупреждаваща. Все едно четеш някой талибан. Каква любов славянска, какви пет лева, ако това е тона и на Кремъл, на Лукойл и Газпром към българите и Европа?!

Например съм убеден, че това говедо не е родено и няма рода от Петербург! Твърде е далечно на цивилизацията. Ловя бас, че Толстой или Достовски не е прочело, пък какво остава за някой друг писател! Нещо като Збигнев Бжежински, но в руски вариант и без общата култура на последния. Руски комуноиден фюрер, по тъп и от нацист, който мрази всичко което цивилизацията и пазарът символизират.
      Last edited by Jay Gould; 21.10.2011, 17:59.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
        Разбирам неприязанта ти към руснаците(нямам идея от къде е дошла), но тя заслепява, иначе подредената ти мисъл ...
        Каква подредена мисъл кви 5 лева? Момчето не е добре... Не му се връзвай!

Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
        Факт - Русия не може да се справи с Чечня и е принудена да плаща като Византия годишен данък само и само да не и пипап петролопровода там.
        Парите които Русия излива в Чечения ги плащат тутурутките като теб, Жей. Всеки път като идеш да напълниш бензин на бензиностанцията част от тези пари отиват в Чечения за повдигане стандарта на живот в тази лоялна към Руската Федерация република.

Добре са го измислили братушките... Най-големите кресльовци в ЕС и военолюбци да плащат за мира в Чечения като купуват руски нефт и газ. А вече изграждат терминал за Уралс и в Амстердам - http://rt.com/business/news/russia-o...rdam-port-279/

Кучетата дет искат да разпаднат Русия си лаят, а кервана си върви...
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Е значи все пак е втората причина
          -всеобща мангализация на територията;
          --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
          http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Лъжите зад "хуманитарната" война в Либия:

Lies behind the "Humanitarian War" in Libya: There is no evidence! (Part 1), NATO Crimes In Libya.
            http://www.youtube.com/watch?feature...&v=j4evwAMIh4Y

Още по темата
            http://landdestroyer.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
              Jay Gould, Либия преди много време
              е била житницата на Римската империя.
              А за що е спряла да бъде житница
              вероятно има две причини:
              -промяна в климата;
              Знаеш ли причината ????
              Още преди римляните да стъпят там, тя е била цъфтяща страна. С идването на римляните още повече се развива, като дори навътре на юг почти до Чад е имал много добре устроени градове.

Leptis Magna http://www.google.bg/search?q=Leptis...A&ved=0CDMQsAQ

Ха.. някой е писал Лептис магна е най импозантният град от древността достигнал до наши дни и запазил спомена за едно обществено богатство, оставило ярък отпечатък върху архитектиурата на града. Създаден от финикийците, най-богатия град на Африка за всички времена, помни владичествата на Картаген, на Рим, на вандалите на Гейзерих, на либийско-берберското владичество и накрая разрушителното присъствие на мавро-берберите. http://apollon.blog.bg/izkustvo/2011...krasiva.738849

Водата е била и тогава много малко, но римляните са в вкарали под земята, за да не се губи с изпарения.

1. промяна в климата, но не той е съществен - климата в 200 година след новата ера например е бил както е сега, тоест условията са били същите

2. първите араби пристигнали в Либия са били много цивилизовани и нищо не са пипнали. Либия и при тях е била процъфтяваща

Но не знам и не помня точно кога, при безредици в арабския свят, или чак може би като идват турците (не помня), някой прогонва точно на-дивите араби от Саудитска арабия към северна Африка. Това диво племе се насочва към Либия и попилява страната, като разрушава всичко което е било градено столетия преди това. За разлика от предишните араби заселили и смесили се с местните, тия са били някакви абсолютни диваци и Либия западнала само за няколко години, нивите са били засипани с пясък, а водопроводите попилени. А може и аз да греша и да не саудитски араби, а мавро берберите както пише в блога на тоя човек...
              Last edited by Jay Gould; 21.10.2011, 17:26.

Коментар

• Jay Gould, Либия преди много време
                е била житницата на Римската империя.
                А за що е спряла да бъде житница
                вероятно има две причини:
                -промяна в климата;
                Знаеш ли причината ????
                --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

...
                  Нямам неприязън към руснаците - дори напротив! В момента си чета пак Война и Мир - издание от 1947 г., а и смятам, че донякъде ги познавам тъй като имах доста познати руснаци, а и още имам и съм не малко време там.
                  Казвал съм и разликите които са били интересни за мен. Манталитета на хората в Петербург, Екатеринбург и Москва са тотално различни, като руснаците на север са ми доста по-симпатични от тия в Москва. Не, че в Москва няма готини хора, обратното е, но там има и поведение което е немислимо да се види в Петербург или поне аз не съм видял.

Биржевой мост, Санкт-Петербург

На това отгоре не бъркай силната ми неприязън към Газпром и Путин с харесване или не на Русия. Напротив. Аз и Булгаргаз не харесвам и българските политици, това обаче не значи, че не харесвам България
                  Харесвам Русия и руснаците, но не харесвам задниците в Кремъл и в Газпром.
                  Впрочем тия дни ми се наложи да защитя руснаците - Защото има идиоти според които трябва да им се забрани да си купуват имоти тук. А аз смятам обратното и ще ти кажа нещо. Руските граждани които са си купили имот във Варна са често по-образцови и възпитани граждани от местните българи! За мен това е свежо попълнение и има само положителни страни.
                  Надявам се съм ясен. И да кажа аз и Буш Младши и Обама не харесвам, но това не значи, че мразя американците. Същото е и с руснаците, с тази разлика, че в САЩ още не съм бил, а в Русия и по-специално в Санкт-Петербург много.

Борсата

В Москва също, но там определено не ми харесва и все исках и накрая отивах на север. Там си е кеф...

Нещо искам да кажа не на теб, а на тия които са си нямали много вземане даване с руснаци.

Ако искате да разберете какво е руснакът, прочетете Достоевски. От всички руски писатели струи типично руско излъчване, но няма друг като него от който така ярко може да се разбере що за същество е това руснакът.
                  Най-ниски страсти, но съчетани и с най-благородни чувства. От един руснак - бил той и високо образован или най-простия бачкер, може да срещнете и двете в изобилие.
                  Те просто са си такива. Бяло и черно съчетани в едно. Сиво почти няма ...
                  Last edited by Jay Gould; 21.10.2011, 16:59.

Коментар

• Last edited by comet; 23.04.2013, 19:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                      ....
                      За Либия ..
                      ОК Разбарах гледната ти точка ... Бъдещето ще покаже дали си бил прав... За мен скоро тази държава, ще изчезне от политическата карта на света ... (Питай сърбите)
                      За Войната
                      ... също (не ми е ясно само, как сметна сумата, която са платили руснаците и според теб кой е победил ..)
                      .. името на оня батальот е Восток
                      Колко е небоеспособна руската армия, всеки може да провери (знаеш как)..
                      Къде по-корави противници са си трошили главите там ...
                      За Чечня
                      Какво ще рече не може да се справи ?...
                      Разбирам неприязанта ти към руснаците(нямам идея от къде е дошла), но тя заслепява, иначе подредената ти мисъл ... За момента процеса на проникване на борци за демокрация от целия ислямски свят в Чечня и почти преустановен... Кой ги праща там и защо, надявам се не е необходимо да ти обяснявам... Просто Кадафито нямаше как да се справи с всички, които го нападнаха
                      ...В Русия сценарият беше аналогичен.. С малката разлика, че натовската авиация и специални части нямаше как да помогнат по същия начин на борците за правда, като срещу Кадафи. Навремето не ги смачкаха още в зародиш, защото ИДИОТА Грачов ПРОДАДЕ собствените си войници и Родина...
                      Както виждаш, вече все по-малко се чува за военни действия там... Просто полека животът навлиза в нормалното си русло (до колкото е възможен такъв живот след война..) А колко пари се харчат там, не бери грижа... Че това е данък за да не им закачат инфраструктурата, ... просто няма да коментирам...
                      Предполагам подобен данък "спокойствие" плащат и на Краснодарския край и по конкретно, като се подготвят за олимпиадата...
                      По-добре смятай колко харчат, твоите приятели за опазване на "мирното население"..
                      ...
                      За подводниците
                      Предполагам, че от 2009 до сега са ги бракували и трите ...
                      Спете спокойно деца...
                      Наистина много се отклонихме от темата ...
                      Бъди здрав,
                      Желая ти милярди купометри неруски евтин газ и скойствие, за да правиш това, в което си добър ...
                      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• За мен богатството на Северна Африка не е петрола или газта (те рано или късно ще свършат и са си мръсна работа). Истинското богатство е слънцето там и огроми територии на които няма нищо.
                        Идеално пространство за електрически централи от тоя тип:

или фотоволаични панели, които вече работят по 20 години почти без промяна и са вече само за няколко години с много по-ниски цени.
                        Това което е почти глупост в Европа е благодат за Северна Африка и Сахара.
                        Това изобилие на енергия в пустнията, ще струва само едни първоначални вложения, а после ще произвежда десетилетия ток безплатно за страните от Северна Африка.
                        С изобилие от евтина енергия и малко население страни като Либия могат да се превърнат във всичко което поискат. Стига да имат желание.
                        Имат ли енергия обесоляването на вода ще им реши водния проблем (Да не се лъжем кладенците за вода пробити от Кадафи се изчерпват), а имат ли вода с този климат по брега могат да правят всичко.
                        Отделно, ако се оформят като силен енергиен възел, то могат да снабдяват без проблем Европа с енергията от която Европа се нуждае. Само да има мир, съм сигурен че за има няма 10 години там ще почнат да цъфтят поредици от слънчеви централи, най-вероятно като тези в Невада, с огледала. Единствения период в който те няма да работят са пясъчните бури възникващи тук и там в Либия пролет и есен..
                        И те не само ще задоволяват в изобилие собствените си енергийни нужди и ще изнасят за Европа, но покрай тези централи ще изникнат хиляди малки компании със съвсем други дейности. Самите либийци пак няма да работят, но ще се напълни отново с чужденци.

Нека не забравяме, че до нашествието на някой араби (не всички) тия провинции са били процъфтяващи. При нашествието на арабите също са останали такива, до някое време, когато някой от халифите на изток, не прогонва най-дивите арабски племена, който опостушават Либия. В кой век е това обаче не помня и ме мързи да търся, но дори в началото на арабския халифат Либия е била много добре икономически, а арабите чудесно са се вписали заедно с местните.

Ръководителят на Арабската лига Набил ал Араби заяви, че се надява смъртта на бившия либийски лидер Муамар Кадафи, чиято диктатура продължи четири десетилетия, да сложи край на тиранията, предаде АФП. Араби призова либийците „да преодолеят раните от миналото, да гледат в бъдещето без злоба или желание за отмъщение и да премахнат всички пречки пред националното единство и мир”.

Сега много зависи дали ще се възцари мир след чистките на привържениците на Кадафи и от това дали племената ще живеят заедно или ще се хванат гуша за гуша.

Силата на Слънцето (самоделно вдлъбнато огледало от 5800 парченца) http://vbox7.com/play:4833e8c9
                        Last edited by Jay Gould; 21.10.2011, 16:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                          ПС: Колкото и да приказва оня палячо мастъра, в Сирия ще стане същото като в Либия.
                          Той и Кадафи нямаше да пада и Путин и Чавес щяха да го крепят, но падна.
                          Кадафи беше ясно че ше падне - Чавес НЯМА ДА ПАДНЕ ОБАЧЕ
                          въпреки опитите на ЦРУ да го свали вече 10 години

Коментар

• ПС: Колкото и да приказва оня палячо мастъра, в Сирия ще стане същото като в Либия.
                            Той и Кадафи нямаше да пада и Путин и Чавес щяха да го крепят, но падна.

Коментар

Не те питам за Европа или газеничето в кухнята ти ...Въпросът ми беше :
                              Смяташ ли, че Либия сега, след намесата за закрила на населението" и свалянето на полковника ще е бъде държава(?), където ще се живее по-добре ?
                              ....
                              А ГЛУПОСТИТЕ, дето си написал за самолетоносачите, подводниците и войната в Грузия, просто няма да коментирам ...
                              От търговия вярвам че разбираш, но има неща за които просто трябва да попрочетеш (и то не матряли на твойте приятели хамериканците ... има и други .. ) ...
                              Здрав бъди...
                              Нали това ти написах и съм го писал вероятно и назад. В първите 3-4 до 7 години нещата ще се влошат, после ще се подобрят значително.
                              И ще ви кажа и защо. Либия има огромни петролни и газови ресурси, а малко население. Населението им е само 6.5 милиона човека. Предполагам ще станат нещо като емирствата, но в по-див вариант, ако намерят кой да ги обедини.
                              Точно демографския въпрос няма да им позволи да изпаднат прекалено. Проблемите им обаче няма да дойдат от запада, а от това, че може да се сбият помежду си.

Войната в Грузия - 7 — 16 август 2008г.

Даните на войната в Грузия ги има в мрежата. Както и писах тогава за мен това бе война която се води между Шел и Газпром подобна на войната Гранд Чако. (Най-безсмислената война на 20 век - Война за Гран Чако, или войната на Стандарт Ойл срещу Шел)

Не знам на Грузия колко е струвала, но на Русия войната струваше 12 милиарда евро по времето в което се водеше 7 — 16 август 2008г. Тъй като руската войска е позагубила доста опит и е съставена предимно от 18 г. младоци, бе повикан чеченски батальон (забравих името на батальона) който бе водещия в сухопътните операции и проправяше път на останалите.
                              Спечели ли обаче Русия от войната?
                              Не..
                              От една страна както и писах тогава, това няма да доведе до покачване на цените на газта (както очакваха някой директори на Газпром - да достигне цени от 700 - според техните изказвания), а точно обратното (както и се получи). От януари 2009 цените на газта започнаха да падат и от 576 паднаха до 222 август 2009 г. Дори в момента цените са доста под равнищата си от времето на войната.

За самолетоносача - Да в момента нямат - Адмирал Кузнецов дори не знам дали е в движение след като го бяха поразмърдали в 2007 г.

А даните ми за подводниците са от един руски форум. И са от 2009 година За 2 години може нещата да са променени, но тогава само 4 от всички атомни подводници бяха в движение.

Доказателство, че Русия в момента е небоеспособна е Чечня. Путин в момента плаща с парите на руските данъкоплатци данък от милиарди годишно на един сатрап, чеченец който е клал хиляди руснаци.

http://e-vestnik.bg/4093

Факт - Русия не може да се справи с Чечня и е принудена да плаща като Византия годишен данък само и само да не и пипап петролопровода там. И това при условие, че там и в момента колят руснаците и ги прогониха от страната. Ислямицацията на Чечня вече е факт и Русия жестоко ще си изпати от това, че в началото на 90 те години позволи на чеченците да се завърнат и да изхвърлят руснаците.
                              Last edited by Jay Gould; 21.10.2011, 15:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
                                Aми, ако марионетно, но на другите
                                Външният враг и "метреологичната" прогноза са основната пречка за трейдърите!!!

Коментар

Working...
                                X