Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Африканската революция
Collapse
X
-
Last edited by Jay Gould; 23.08.2011, 14:02.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение... .
...
Народа там ( у Либия ) не е цъфнал та вързал... Предполагам е така ...
Предполагам, че имат множество причини да са недоволни от живота си ...
Но мисля, че всичко това дето става сега по света няма нищо общо с това ...
Беднотията и мизерията просто са благодатна почва за подклаждане на "удобни" революции ...
За мен всичко това са части от един доста по-обхватен и глобален процес, който няма как, да имам нахалството да оценявам, т.к. не ми е ясен ... Което не ме лишава от правото на мнение (без претенции за каквото и да е разбира са .. )
Дълбоко съм убеден убаче, че никому (говоря за политиците) на Запад не му дреме за никого извън хората в собствените им домове ...
Никого не го о еня, дали хората имат какво да ядат (щото има места с доста по-гладни и мизерстващи хора, а за там никой не ебава налЕ ..), къде да спят или кой е на власт във въпросната държава ... Интересите на глобализацията не включват подобни аспекти на ескпанзията ...
Зад всичко това за мен прозират корпоративни интереси... Дале са петролни, военни, строителни или за презервативи нема значение ... И демокрацията и свободата и сичките му там подобни брътвежи са глупости на търкалета ...
налЕ ???Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
друга жалка пропаганда която е много опасна е Че държавата не трябвало да се меси в иконоМиката защото икономиката сама щяла да се оправи - ТОВА СА ПЪЛНИ ИЗМИШЛЪОТИНИ коита са много вредни - ако няма силно правителство има слаба държава
ако държавата в лицето на правителството подкрепяше бизнеса а не да му съдира кожата и го субсидираше в някои случаи нямаше да сме на това дередже . за това казвам че неолиберализмът е по -опасен и по- пагубен в пъти от държавно планирана икономика какат сами виждаме по резултатите в бГ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеАз пък съм анархо-капиталист - мразя държавите и обичам парите.
Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнениекласическият либерализъм на Адам Смит и другите класически икономисти от 18 и 19 век НЯМА нищо общо с жалката пародия на свобаден пазар която пропагандират неолибералните пионки - едното е класически либерализъм - да се одвободи производството и пазара от разходи коита са над минимално необходимото, а неолебералите правят точно обратнотоLast edited by Jay Gould; 23.08.2011, 13:45.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
[QUOTE=Jay Gould;1059136278].........../QUOTE]
американските неоконсерватори са неолибералисти - класическият либерализъм на Адам Смит и другите класически икономисти от 18 и 19 век НЯМА нищо общо с жалката пародия на свобаден пазар която пропагандират неолибералните пионки - едното е класически либерализъм - да се одвободи производството и пазара от разходи коита са над минимално необходимото а неолебералите правят точно обратното
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение..
Малко за разликата:
Американските „либерали“ са една особена порода животни - те нямат нищо общо с класическия европейски либерализъм от 19 в.
Американските „либерали“ са една особена порода животни - те нямат нищо общо с класическия европейски либерализъм от 19 в., чието название произхожда от френското liberte – свобода – те са просто левичари, социалисти и са избягали много, много далеч от свободните идеи на либерализма. Политическото ляво в моментае либерално що се отнася до секса и наркотиците (тва им го признавам), но във всичко останало иска да контролират живота на останалите хора…
Студентчета-марксисти с рядка брадица, които се възхищават на Троцки и Сталин. Агресивни еко-талибани, взривяващи джипове или поне тормозещи хората, каращи такива. Вегани-фанатици, смятащи че са по-морални от останалите хора, защото не ядат месо. Богаташки синчета, заклеймяващи капитализма, докато купуват поредната фланелка с Че Гевара с кредитната карта на тате. Радетели на „политическата коректност“ под формата на пряка цензура.Феминистки, занимаващи се с реклами на бира, но не и с истинските проблеми на страдащи жени. Примерите за дразнещите проявления на „либерализма“ във всекидневието са безброй....
http://www.anncoulter.com/Last edited by Jay Gould; 23.08.2011, 13:35.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеИма обаче нещо много важно което ви убягва, защото сте с промити от медии и от университетите мозъци - тука не ми се цупете, но излезте от догмите в политиката и икономиката, защото те имат пропуски и то много
Главния фактор който клати всички режими в света е - Бедност и най-вече Безработица! Имате огромна маса от млади образовани до някъде поне хора които няма какво да правят по цял ден, а нямат пари. .
2. именно неолиберализмът на САЩ докара тази световна криза и този глад - това става когато уж свободния пазар измести правителството като основен планов орган на една икономика и я остави в ръцете на банкстъритеLast edited by all_trader2; 23.08.2011, 13:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнениеЖейка,
Тук немой се съглася ...
Абсурдно е да се мисли, че всичко това е борба на подтиснатите и угнетени пролетарии срещу самозабравилият се диктатор ...
Аре стига вече !! ...
Сичко се прави отвън !!! СИЧКО !!!
Без финансова, логистична и сухопътна военна помощ цялото това (щото аз не мога да му дам друго определение, освен агресия) меропрятие е лишено от смисъл и ресурси...
Тия приказки, дето някакви будни граждани се разбрали в лицекнига да се бунтуват, а диктатора без милост мачка мирните им протести, да ги разправят на негрите у америка...
Кадафито (за пореден път казвам, че не съм му фен) просто им каза, че ще управлява държавата, както вижда той нещата (Не съм бил там преди, но мисля, че след като избухне демокрацията в тази държава ще стане као в Ирак - пълен хаос и гражданаска война )
Така ли ?
Я земи тая "революция" тогава ... да те вида колко си ербап ...
Либия няма как да се противопостави на нападението и сега я правят на кайма...
Тук става дума САМО ЗА ПАРИ (под всякакво форма)...
Life During Wartime
http://www.321gold.com/editorials/de...ing021306.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение...
Има обаче нещо много важно което ви убягва, защото сте с промити от медии и от университетите мозъци - тука не ми се цупете, но излезте от догмите в политиката и икономиката, защото те имат пропуски и то много
Главния фактор който клати всички режими в света е - Бедност и най-вече Безработица! Имате огромна маса от млади образовани до някъде поне хора които няма какво да правят по цял ден, а нямат пари. Или дори да имат то имат, но колкото да живуркат. Безделието е мор за всяка дисциплина. Не случайно в армията се бачка, като няма учения. Когато това е огромна група хора без работа, който по цял ден се чудят в кой джоб да си пъхнат ръката, това е буре с барут. Само въпрос на време е да се взриви и почва ефекта на доминото ако първата плочка падне, както е сега.
Във всички арабски страни безработицата е огромен проблем. Дори в Кувейт си направиха малка мини милионерска революция. Събраха се в един хотел, наплюскаха се, поврякаха и всичко това понеже няма какво да правят нищо, че държавата им ги зарива в пари.
Пък за Сирия, Либия, Тунис, Египет, където я ядат месо 1 път в месеца я не ядат, да не говорим.
Само вижте как започна всичко ! В Тунис един млад човек държавата лиши от препитание, той се панира как ще си храни семейството и се самоуби от срам. Само за 1 ден стотици хиляди като него заляха улицата, защото се идентифицират с него. И тъй като там бунта бе успешен, всички останали започват да се питат - абе що да не пробваме и ние?! А кой ще яхне после революцията вече е отделен въпрос.Last edited by Jay Gould; 23.08.2011, 13:18.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Жейка,
Тук немой се съглася ...
Абсурдно е да се мисли, че всичко това е борба на подтиснатите и угнетени пролетарии срещу самозабравилият се диктатор ...
Аре стига вече !! ...
Сичко се прави отвън !!! СИЧКО !!!
Без финансова, логистична и сухопътна военна помощ цялото това (щото аз не мога да му дам друго определение, освен агресия) меропрятие е лишено от смисъл и ресурси...
Тия приказки, дето някакви будни граждани се разбрали в лицекнига да се бунтуват, а диктатора без милост мачка мирните им протести, да ги разправят на негрите у америка...
Кадафито (за пореден път казвам, че не съм му фен) просто им каза, че ще управлява държавата, както вижда той нещата (Не съм бил там преди, но мисля, че след като избухне демокрацията в тази държава ще стане као в Ирак - пълен хаос и гражданаска война )
Така ли ?
Я земи тая "революция" тогава ... да те вида колко си ербап ...
Либия няма как да се противопостави на нападението и сега я правят на кайма...
Тук става дума САМО ЗА ПАРИ (под всякакво форма)...Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение..Last edited by Jay Gould; 23.08.2011, 12:53.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеПетролът не е фактор за избухване на бунтовете, а само минус. От проблемите в Либия и Тунис италиански, френски, американски и китайски компании загубиха милиарди. Някой може и да си прави сметки за него, но война и революции винаги значат несигурност. Сега ще се налага да вземат нови концесии кой знае от кого и дали от всичко това ще имат печалба не се знае. Газпром и китайците обаче са най-губещи за сега, но дори китайците дадоха заден ход, като видяха, че тия лудите не могат да се задържат сред избухналата срещу тях омраза. Понякога обаче дори да крепиш някой диктатор заради петрола, се налага смяна, защото той така или иначе ще падне ако се налага смяна.
На това отгоре бунтове има и в страни където няма грам природни ресурси.
Сирия например, там петрол няма, няма и някакви полезни изкопаеми. Йемен също. Бедна страна без стратегически изкопаеми. Обаче и там кървави бунтове. За Сирия да не говорим. В Египет също.. Понякога просто това се случва, а ставащото в една страна е катализатор за друга особено ако в първата бунта е бил успешен. В Тунис режима падна за дни и това бе сигнал за всички останали.
И това не се случва за първи път или само сега. Имало го е в миналото, не само с източния блок, който капна като гнила мушмула, ами и назад в историята.
“Пролетта на народите”- революционната вълна в Европа 1848-1849 година: http://borsi.blog.bg/history/2011/02...848-184.689789
Революциите от 1848-1849 г. в Европа
В средата на XIX в. - 1848-1849 г. Европа се оказва разтърсена от различни по мащаб и характер революции, които засягат почти целия континент с изключение на Англия, Русия и Османската империя.
1. Унгарска революция 1848/49 г.
2. Чешка революция 1848/49 г.
3. Хърватска революция 1848/49 г.
4. Революция във Войводина 1848/49 г.
5. Революция в Трансилвания 1848/49 г.
6. Словашка революция 1848/49 г.
7. Революция в Галиция 1848/49 г.
8. Словенска революция 1848/49 г.
9. Революция в Далмация и Истрия 1848/49 г.
10. Революция в Ломбардия и Венеция 1848/49 г.
11. Революцията във Франция от 1848 г.
12. Революцията в Германия 1848/49 г.
13. Революцията в Дания 1848/49 г.
и т.н.
Всички те избухват по едно и също време като целите са напълно различни. http://borsi.blog.bg/history/2011/02...848-184.689789
И това в 1848 година не е изолиран случай. Има и още много ...
Коментар
-
Петролът не е фактор за избухване на бунтовете, а само минус. От проблемите в Либия и Тунис италиански, френски, американски и китайски компании загубиха милиарди. Някой може и да си прави сметки за него, но война и революции винаги значат несигурност. Сега ще се налага да вземат нови концесии кой знае от кого и дали от всичко това ще имат печалба не се знае. Газпром и китайците обаче са най-губещи за сега, но дори китайците дадоха заден ход, като видяха, че тия лудите не могат да се задържат сред избухналата срещу тях омраза. Понякога обаче дори да крепиш някой диктатор заради петрола, се налага смяна, защото той така или иначе ще падне ако се налага смяна.
На това отгоре бунтове има и в страни където няма грам природни ресурси.
Сирия например, там петрол няма, няма и някакви полезни изкопаеми. Йемен също. Бедна страна без стратегически изкопаеми. Обаче и там кървави бунтове. За Сирия да не говорим. В Египет също.. Понякога просто това се случва, а ставащото в една страна е катализатор за друга особено ако в първата бунта е бил успешен. В Тунис режима падна за дни и това бе сигнал за всички останали.
И това не се случва за първи път или само сега. Имало го е в миналото, не само с източния блок, който капна като гнила мушмула, ами и назад в историята.
“Пролетта на народите”- революционната вълна в Европа 1848-1849 година: http://borsi.blog.bg/history/2011/02...848-184.689789
Революциите от 1848-1849 г. в Европа
В средата на XIX в. - 1848-1849 г. Европа се оказва разтърсена от различни по мащаб и характер революции, които засягат почти целия континент с изключение на Англия, Русия и Османската империя.
1. Унгарска революция 1848/49 г.
2. Чешка революция 1848/49 г.
3. Хърватска революция 1848/49 г.
4. Революция във Войводина 1848/49 г.
5. Революция в Трансилвания 1848/49 г.
6. Словашка революция 1848/49 г.
7. Революция в Галиция 1848/49 г.
8. Словенска революция 1848/49 г.
9. Революция в Далмация и Истрия 1848/49 г.
10. Революция в Ломбардия и Венеция 1848/49 г.
11. Революцията във Франция от 1848 г.
12. Революцията в Германия 1848/49 г.
13. Революцията в Дания 1848/49 г.
и т.н.
Всички те избухват по едно и също време като целите са напълно различни. http://borsi.blog.bg/history/2011/02...848-184.689789
И това в 1848 година не е изолиран случай. Има и още много ...
А за Либия - може би един референдум на който либийците да кажат дали да разделят държавата си е най-добрия вариант, ако смятат да не слагат оръжие като довършат Кадафи които според Форекс Мастъра нямаше да пада
Държавата им е изкуствена и останки в тези си цели граници от времето на колониализма. Самите либийци от хилядолетия се делят на Триполитания, Киренайка и Фесан! Още от древността, дори идването на арабите не е стопил недоверието и неприязънта между изтока и запада в Либия.Last edited by Jay Gould; 23.08.2011, 12:49.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
Коментар