If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
По "светкост" ли ги класираме или по мизерия? Защото има голяма разлика. Спорът всъщност е излишен. Говорим си за Египет и двамата сме съгласни, че е по-мизерен от Тунис и Мароко.
Не те разбрах!
Мароко съм го писал най-долу, точно защото Казабланка е най-светскич град. Аз не знам град който е по-светски и е по-мизерен.
В общи линии не ме интересува каква е класацията за най-голяма мизерия на страните в северна Африка.
За мен мизерията във ВСИЧКИ страни от северна Африка е под критичния минимум. Затова няма никакво значение подредбата им...
Според моето скромно мнение, нещата които се случват в Северна Африка не са продиктувани от Ислямизма или неориентирани млади хора, а основния двигател е мизерията. Явно в последните години много хора от тези страни са имали възможността за достъп до други цивилизации и просто неизбежното е станало...
Проблемът е в липсата на посока, визия.
Точно затова няма да стане по-добре.
Според мен Казабланка е най-светския град в северна Африка. Затова и Марока е най-светската държава там. И мизерията е много относителна там...
По "светкост" ли ги класираме или по мизерия? Защото има голяма разлика. Спорът всъщност е излишен. Говорим си за Египет и двамата сме съгласни, че е по-мизерен от Тунис и Мароко.
Има доста българи в ЮАР понеже няма споразумение да ги връщат обратно като са правили престъпления в България (справка Веска Меджидиева).
Естествено - не всички са такива, не се хващай за думата.
Не, не решава проблема. Казусът е друг - след разните революции, особено от неориентирани "млади хора" или ислямистки тип, а защо не и основани на сегрегационен принцип (ех ЮАР..) - по-добре ли живеят хората в съответната страна? Отговорът досега е - не, напротив!
Не виждам тенденция да стане чудо - а ти?
Според моето скромно мнение, нещата които се случват в Северна Африка не са продиктувани от Ислямизма или неориентирани млади хора, а основния двигател е мизерията. Явно в последните години много хора от тези страни са имали възможността за достъп до други цивилизации и просто неизбежното е станало...
Не ми се спори за това. Не съм адвокат на ЮАР. Според мен си е много добре да живееш в ЮАР, затова и там има доста българи.
Ако трябва да избирам и имам възможност ще живея в ЮАР. Нооооо....в северна Африка никога.
Това решава ли проблема?
Това кой какво си е мислил че ще е рай не е важно! Аз и за българия си мисля, че може да е рай като дойдоха ГЕРБ на власт, ама се оказа, че не е рай. И какво от това?
Има доста българи в ЮАР понеже няма споразумение да ги връщат обратно като са правили престъпления в България (справка Веска Меджидиева).
Естествено - не всички са такива, не се хващай за думата.
Не, не решава проблема. Казусът е друг - след разните революции, особено от неориентирани "млади хора" или ислямистки тип, а защо не и основани на сегрегационен принцип (ех ЮАР..) - по-добре ли живеят хората в съответната страна? Отговорът досега е - не, напротив!
Не виждам тенденция да стане чудо - а ти?
И в ЮАР са си мислели че като свалят белите от власт - ще настане Рай. Е, настана Ад.
Не ми се спори за това. Не съм адвокат на ЮАР. Според мен си е много добре да живееш в ЮАР, затова и там има доста българи.
Ако трябва да избирам и имам възможност ще живея в ЮАР. Нооооо....в северна Африка никога.
Това решава ли проблема?
Това кой какво си е мислил че ще е рай не е важно! Аз и за българия си мисля, че може да е рай като дойдоха ГЕРБ на власт, ама се оказа, че не е рай. И какво от това?
Аз в ЮАР на Бота не съм ходил, защото съм бил малък. Но в ЮАР на Мандела съм ходил. Не те знам ти къде и кога си ходил, но ако си ходил по времето на Бота сигурно си пенсионер и мечтаеш просто за младите години...
Джейми, това коя ЮАР е по-добра - на Бота или Мандела е друг въпрос, няма нищо общо с това какво става в северна Африка...
Напротив, хич не е друг въпрос!
Ако сегашните управляващи бъдат заместени от по-некадърни от тях - сещай се къде ще е след това Северна Африка...
И в ЮАР са си мислели че като свалят белите от власт - ще настане Рай. Е, настана Ад.
Коментар