IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

България е най-бедната страна в Европа!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Начи, не моа да не се съглася и Пешо, и с Жей, Импа си е институция ..
    Аз мисла, че мизерията в която живеем е плод на НАС самите ...
    Ас малко по-отдалече гледам на нещата ..
    По-скоро не кокнстатации на очевидното, а ЗАЩО ?
    Мисла, че бита ни е такъф, щото почти НИКОЙ не си върши работата ...
    (Разбира са, че не абсолютизирам) НО
    Полицая - не е полицай, той ме спира за двасетачето, а не за да си върши работата ...
    За докторите, за мен случая е малко по-сложен, но в общи линии резултата го знаем ...
    Кат се качиш в такси, той иска да те напомпи, нема ти върне и секва подобна простотия. ...
    Мандражията ти продава ... дори незнам точно как се казва, ама по никой повот нема нищо общо, ни с млЕко, сиренье, кашкавал ...
    Салам, хлеб, заарни изделия... - същото
    Строитела, при норма намси колко железо на кубик, слага 1/2 незнамси колко ...
    Праиме рекорди по сестойнос на километър път ..

на пътя, като направя път на некой, той не верва, че ща спра и ме гледа с подозрение ..
    ...
    Твърде много деградира семейството,
    Чалга ...
    Училище на практика нема ...
    За оная гсан в парламента и мангалите, просто не ми се говори ...
    ...
    ... Просто оскотяхме ...
    Само озлобени, криви, угрижени лица ...
    И има защо да са такива ...
    ТОВА сме ние ...
    Да, тук там има некоя искрица изключваща масата, но тя по-скоро потвърждава същото ..
    Е КАК ?
    КОЙ ?
    Да строи и допринася за развитието на ОБЩЕСТВОТО и ДЪРЖАВАТА...
    Ми то държава НЯМА
    ОБЩЕСТВО също ...
    Резултата е днешният ни ден ...
    ...
    Некой по-долу беше залепил за производството и факторите му ...
    Не знам, но некак ми звъчи неуместно тук ...
    Уфффф ...
    Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Lamer777 Разгледай мнение
      Какво ти последно изречение, достатъчно е само заглавието !!! Размазващо !
      Извинявай, струва ми се, че не си разбрал какво точно искат да кажат в заглавието
      Според мен - че "особено племе са българите, въпреки, че имат GDP/човек колкото бразилците, са два пъти по-нещастни от тях, и дори без катастрофите и мизерията на Хаити, са нещастни като хаитянци "
      Накратко - за тях има анормална корелация
      Друг въпрос е, че за нас и руснаците това е нормално, като се има предвид, че GDP от 60 години отива предимно в ръцете на банда криминални типове.
      Last edited by barbaron; 28.01.2011, 13:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от trader1 Разгледай мнение
        Една статия в Economist на тема пари и щастие, в чието заглавие фигурира и България... Прочетете последното изречение, ако не цялата статия...
        Истината е че в това списание много по-често споменават Югославия или Румъния, отколкото Бг, но този път не са ни пропуснали...

http://www.economist.com/node/17722557
        Какво ти последно изречение, достатъчно е само заглавието !!! Размазващо !

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Императора замисли се малко и прочети това което си написал.Голяма част от пенсионерите работят гледат внуци пазаруват плащат сметки гледат животни и градини.Мангалите и те горките се мъчат ама не умеят много неща.Не може в една държава всички да са умни и интелигентни.Мизерията ги превръща в животни.Според теб да ги избием.Онези телкаджиите нали български лекари са ги направили такива.А как да коментирам идеята ти за полицаите тя просто е абсурд.да бройката трябва да се намали но това с пъдарите е смешка.А през останалата част на годината какво да правят да маршируват на плаца пред кметсвото ли?Кой ще има плаща осигуровките с какво ще хранят семействата си?
          Пешов, ти разсъждавай върху написаното от тебе. Да, някои от пенсионерите работят, защото са принудени да го правят, ако вземаха читави пенсии нямаше да се трепят на стари години, а не могат да вземат читави пенсии, защото "държавата" предпочита да храни здрави и прави чиновници, хъхряци и т.н. Самият факт, че престъпното правителство на картофоидният премахна горната граница във времето за получаване на помощи за тряйна безработност, означава, че на хъхряците се плаща, за да НЕ работят. Какво впрочем се мъчели горепосочените, които не умеели много неща? Бих казал, че обратно - много неща те умеят твърде добре - да крадат, да убиват, да реват за помощи, нищо да не дават на тая държава, но да ползват всичко на аванта, да се плодят като плъхове, макар да не могат да се грижат свястно и за едно чааве и т.н. и т.н. Какво не умеят - да работят ли? Толкова ли е сложно да поискаш земя от Държавният поземлен фонд и да хванеш мотиката?
          Да, не може в една държава всички да са умни и интелигентни, но това не означава, че интелигентните трябва да работят като луди, за да могат простите да лежат на кълка цял живот. Това никъде го няма, не и в нормална държава. Освен това ако Хъхрю не е ходил на училище, кой му е виновен? А и според Конституцията неграмотността сама по себе си е противозаконна.
          Къде съм казвал да избиваме когото и да било - просто така, щото бил циганин или какъвто и да било друг? Защо ми приписваш неща, които не съм казвал? "Избиване" ли е държавата да противостои на престъпността? "Избиване" ли е здрави, прави и напълно годни да работят индивиди да бъдат принудени да се грижат сами за себе си?
          Въобще откъде-накъде да сме им длъжни на хъхряците - те нещо да са дали на нас и на страната ни? ТЕ на нас са ни длъжни, защото 20 години ги хрантутим и им търпим безобразията !!!
          Това за ушевите - какво нередно виждаш да пазят реколтата на селяните? Това не е ли работа? И защо да не намалим бройката им? При положение че имаме най-много ушеви на 1000 граждани в целият цивилизован свят и в същото време най-висока битова престъпност, според тебе какво означава? - Според мен - че ушевите НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА !!! Значи - трябва най-малкото чистка сред тях. Кой ще им плаща осигуровките, питаш... А защо някой трябва да им ги плаща? На мен някой плаща ли ми ги? Или какво - дай да държим на държавна служба всякаква непотребна измет, щото имали да хранят семейства !!! Ами хайде тогава всичкото хъхряк да го направим чиновник или ушев - даже по-добре ще е, щото Хъхрю поне няма да ходи в държавното учреждение, дето се води че работи и няма да се пречка на хората.

Съдебна отговорност както за т.нар. "полицаи" които с неизпълнението на служебните си задължения са нанесли щети и вреди (по Наказателен кодекс например прасетата, наблюдавали бездейно зверското убийство на Боби Райнов, би трябвало да лежат в затворът по 10 години), съд за докторите давали фалшиви ТЕЛК-ове и т.н.

Емосов - слагам се в тая схема на едно достойно място - там, където са хората, които в нито един миг от животът си не са лежали на гърбът на държавата.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Пешов - ако си несъгласен с някой от моите доводи, с готовност ще те "изслушам"... но ти имаш навикът да говориш неконкретно...

Апропо - хрумва ми и друго решение за непотребните ушеви и чиновници - част от чиновниците (по-възрастните) могат да станат сезонни - да бъдат повиквани например в периодът за масово подаване на документи, напримерно на данъчни декларации. Действащите - през летно-есенният сезон да помагат в селското стопанство - за прибиране на реколтата - ще е полезно за здравето им.
            Част от освободените ушеви могат да станат селски пъдари - има крещяща нужда от такива.
            Да не говорим, че със 130 000 по-малко чиновници, ще могат да се освободят цели административни сгради или големи части от тях - разположени основно в цнтралните части на градовете - ако държавата ги отдаде под наем като офисплощи, ще печели колосални суми ежегодно...достатъчни дори да се плащат минимални заплати на освободените чиновници, за да НЕ ходят на работа и да пречат на бизнесът.
            Всеки път, като мина покрай министерството на отбраната си мисля, че в моментът ЦЕЛИЯТ личен състав на армията ни може да се помести вътре !!! Защо това министерство например не заеме част от сградата на ушевото министерство? Даже ще остане място за 1-2 агенции.
            Интересно ти къде се слагаш в тая класация?Или както каза михов вчера напрежение между застраховани и застрахователи няма,просто застрахованите псуват на воля
            За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Една статия в Economist на тема пари и щастие, в чието заглавие фигурира и България... Прочетете последното изречение, ако не цялата статия...
              Истината е че в това списание много по-често споменават Югославия или Румъния, отколкото Бг, но този път не са ни пропуснали...

http://www.economist.com/node/17722557
              life is simple and clear when you make the right choices

Коментар

Пешов - ако си несъгласен с някой от моите доводи, с готовност ще те "изслушам"... но ти имаш навикът да говориш неконкретно...

Апропо - хрумва ми и друго решение за непотребните ушеви и чиновници - част от чиновниците (по-възрастните) могат да станат сезонни - да бъдат повиквани например в периодът за масово подаване на документи, напримерно на данъчни декларации. Действащите - през летно-есенният сезон да помагат в селското стопанство - за прибиране на реколтата - ще е полезно за здравето им.
                Част от освободените ушеви могат да станат селски пъдари - има крещяща нужда от такива.
                Да не говорим, че със 130 000 по-малко чиновници, ще могат да се освободят цели административни сгради или големи части от тях - разположени основно в цнтралните части на градовете - ако държавата ги отдаде под наем като офисплощи, ще печели колосални суми ежегодно...достатъчни дори да се плащат минимални заплати на освободените чиновници, за да НЕ ходят на работа и да пречат на бизнесът.
                Всеки път, като мина покрай министерството на отбраната си мисля, че в моментът ЦЕЛИЯТ личен състав на армията ни може да се помести вътре !!! Защо това министерство например не заеме част от сградата на ушевото министерство? Даже ще остане място за 1-2 агенции.
                Императора замисли се малко и прочети това което си написал.Голяма част от пенсионерите работят гледат внуци пазаруват плащат сметки гледат животни и градини.Мангалите и те горките се мъчат ама не умеят много неща.Не може в една държава всички да са умни и интелигентни.Мизерията ги превръща в животни.Според теб да ги избием.Онези телкаджиите нали български лекари са ги направили такива.А как да коментирам идеята ти за полицаите тя просто е абсурд.да бройката трябва да се намали но това с пъдарите е смешка.А през останалата част на годината какво да правят да маршируват на плаца пред кметсвото ли?Кой ще има плаща осигуровките с какво ще хранят семействата си?

Коментар

• Пешов - ако си несъгласен с някой от моите доводи, с готовност ще те "изслушам"... но ти имаш навикът да говориш неконкретно...

Last edited by Императорът; 28.01.2011, 01:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                    Императора прави партия и да те избираме.То да пишеш по форумите и да управляваш държава са две различни неща.Пробвай ще те изберем
                    +100! Не е важно само да знаеш какво да правиш, а и да правиш това което знаеш!

Коментар

Да, ние сме най-бедната страна и ако щем да скъсаме своите задници от работа, това няма да се промени, докато не смажем негативните фактори, които цоцат нашата кръвчичка !!!

Реално работещите хора в България са 2-2.5 милиона. Срещу тях стоят:
                      - 1 500 000 пенсионери по възраст.
                      - 600 000 пенсионери по инвалидност (огромната част фалшиви)
                      - 60 000 ушеви
                      - 160 000 държавни чиновници
                      - 1 000 000 хъхряци.

Тоест 2 500 000 работещи и 3 500 000 НЕработещи, които живеят на гърбът на работещите. Към паразитите добавяме и политиците - малко на брой, но изключително крадливи.

Пенсионерите по възраст са единствените, към които не можем да имаме претенции - те трябва да получават издръжка просто защото са си я изработили и заслужили.
                      Фалшивите пенсионери по инвалидност трябва да бъдат безмилостно преследвани и принудени да върнат заграбените пари - ако не - да ги изработят на нивата или в мината.
                      Ушевите да минат през жестока чистка - на тая държава и трябват 20-25 000 истински полицаи, а не лоени торби, като тоя, с който пътувах днес във влакът и една си мъкнеше търбухът.
                      Още по-жестока чистка трябва сред чиновниците - 90% от които явно са си поставили за цел не да помагат, а да ПРЕЧАТ на хората, които ги хранят с данъците си. Вместо сегашните 160 000 безполезни отрепки трябва да останат 25-30 000 добре платени, но и изключително подготвени специалисти в администрацията.
                      За хъхряците каквото и да кажем, все ще е малко. Те са воденичният камък на шията на тая изстрадала страна, от който ако тя не се отърси безмилостно, никога няма да излезе от нищетата. Как точно те ни държат бедни?
                      1. Помощите. Издръжката на мургавото племе ни струва над милиард годишно. Огромната част от гъгнивите в трудоспособна възраст са здрави и прави, но просто не им се работи и затова ние, работещите трябва да ги храним и "интегрираме". Нека не говорим за расоватадискриминация, на която ни подлагат заради тях, защото това е друга тема.
                      2. Пропуснатите ползи. Ако около 600 000 хъхряци в трудоспособна възраст работеха и плащаха данъци и осигуровки, биха внасяли в съответните обществени системи големи суми.
                      3. Нанасяните щети. Нападани болници, разграбвани фабрики, непрестанни посегателства срещу енергопреносната мрежа и ЖП-инфраструктурата, които в нормални страни биха били третирани като тероризъм и наказвани безмилостно, тук са безнаказани. Прибавяме и щетите, нанасяни на частни имоти - факт е, че огромни плодородни райони в България вече пустеят заради хъхряшкият терор - хората отказват да засеят каквото и да е или да отглеждат животни, защото мангалите ограбват всичко и дори посягат на законните собственици на тези блага... отново без никаква ответна реакция на т.нар. "държава", която иначе е длъжна да защитава животът и собствеността на гражданите си. Тези щети са неизчислими, но при всички положения са над милиард годишно... тоест общата цена, която плащаме за толерастията си всяка година е поне 3 милиарда... и само спиране на всякаква издръжка на гъгнивата паплач и безмилостно смазнане на бандитизъмът и, би оправил положението в България... и това би било истинската интеграция - защото част от тях, щат не щат, ще започнат да си изкарват хлябът с труд и ще станат полезни граждани - останалите просто ще емигрират или ще изпукат.

Проблемите на социалните системи (пенсионна, здравна) идва отново по същите причини - това че 7 000 000 ги ползват, но пари в тях наливат само около 2 500 000. Пенсии, ушаци, чиновници, хъхряци не плащат осигуровки... но болниците са пълни с мангали и възрастни хора, ушевите се пенсионират на 45, а хъхряците на 18 - без да са внесли в пенсионно-осигурителната ситема и стотинка.

Политиците като проблем? - Е тука вече, както много пъти съм казвал, без отсечени тимберици няма да се мине.

Като цяло Българинът не е нито неспособен, нито мързелив... но в повечето случаи просто не вижда смисъл да се впряга. Лесно ли е, ако си лекар, да отдаваш цялото си време, старание и талант да работиш и да се развиваш, ако ти плащат колкото на циганка метачка? Сто пъти по-лесно е да научиш език и да драснеш нанякъде, където ще те оценят.
                      Императора прави партия и да те избираме.То да пишеш по форумите и да управляваш държава са две различни неща.Пробвай ще те изберем

Коментар

• Първоначално изпратено от shayhiri Разгледай мнение
                        Браво на Императора. Ето това е мнение и позиция, която трябва да се отстоява.

Това е и цялата истина за България, от-до. Аз бих добавил само, че всички злини идват от едно място. То е ясно, главата на змията. Българите трябваше да унищожат физически комунистическата измет, до крак.

45 години обаче се оказаха твърде много. Моментът беше изпуснат. Планът на изродите сработи. Всичко отдавна е изгубено.
                        Комунистическата просташка алчна измет така се е вкопала, че мисля че вече е късно, освен ако не се използват демократичните методи на австрийския ефрейтор! Хайл Борисов! Ха ха ха ! Момчето си пази гърба, че бъдещето е неясно и може да опре до тях!
                        Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

• Браво на Императора. Ето това е мнение и позиция, която трябва да се отстоява.

Това е и цялата истина за България, от-до. Аз бих добавил само, че всички злини идват от едно място. То е ясно, главата на змията. Българите трябваше да унищожат физически комунистическата измет, до крак.

45 години обаче се оказаха твърде много. Моментът беше изпуснат. Планът на изродите сработи. Всичко отдавна е изгубено.

Коментар

Да, ние сме най-бедната страна и ако щем да скъсаме своите задници от работа, това няма да се промени, докато не смажем негативните фактори, които цоцат нашата кръвчичка !

На 2 500 000 работещи - 3 500 000 НЕработещи... Към паразитите добавяме и политиците - малко на брой, но изключително крадливи.

Пенсионерите по възраст са единствените, към които не можем да имаме претенции - те трябва да получават издръжка просто защото са си я изработили и заслужили.
                            Фалшивите пенсионери по инвалидност трябва да бъдат безмилостно преследвани и принудени да върнат заграбените пари - ако не - да ги изработят на нивата или в мината.
                            Ушевите да минат през жестока чистка - на тая държава и трябват 20-25 000 истински полицаи, а не лоени торби, като тоя, с който пътувах днес във влакът и една си мъкнеше търбухът.
                            Още по-жестока чистка трябва сред чиновниците - 90% от които явно са си поставили за цел не да помагат, а да ПРЕЧАТ на хората, които ги хранят с данъците си. Вместо сегашните 160 000 безполезни отрепки трябва да останат 25-30 000 добре платени, но и изключително подготвени специалисти в администрацията.
                            За хъхряците каквото и да кажем, все ще е малко. ...
                            +++++
                            Напълно подкрепям, но за съжаление все повече се убеждавам, че с добро няма да се разделим с паразитите.
                            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Да, ние сме най-бедната страна и ако щем да скъсаме своите задници от работа, това няма да се промени, докато не смажем негативните фактори, които цоцат нашата кръвчичка !!!

Реално работещите хора в България са 2-2.5 милиона. Срещу тях стоят:
                              - 1 500 000 пенсионери по възраст.
                              - 600 000 пенсионери по инвалидност (огромната част фалшиви)
                              - 60 000 ушеви
                              - 160 000 държавни чиновници
                              - 1 000 000 хъхряци.

Тоест 2 500 000 работещи и 3 500 000 НЕработещи, които живеят на гърбът на работещите. Към паразитите добавяме и политиците - малко на брой, но изключително крадливи.

За хъхряците каквото и да кажем, все ще е малко. Те са воденичният камък на шията на тая изстрадала страна, от който ако тя не се отърси безмилостно, никога няма да излезе от нищетата. Как точно те ни държат бедни?
                              1. Помощите. Издръжката на мургавото племе ни струва над милиард годишно. Огромната част от гъгнивите в трудоспособна възраст са здрави и прави, но просто не им се работи и затова ние, работещите трябва да ги храним и "интегрираме". Нека не говорим за расоватадискриминация, на която ни подлагат заради тях, защото това е друга тема.
                              2. Пропуснатите ползи. Ако около 600 000 хъхряци в трудоспособна възраст работеха и плащаха данъци и осигуровки, биха внасяли в съответните обществени системи големи суми.
                              3. Нанасяните щети. Нападани болници, разграбвани фабрики, непрестанни посегателства срещу енергопреносната мрежа и ЖП-инфраструктурата, които в нормални страни биха били третирани като тероризъм и наказвани безмилостно, тук са безнаказани. Прибавяме и щетите, нанасяни на частни имоти - факт е, че огромни плодородни райони в България вече пустеят заради хъхряшкият терор - хората отказват да засеят каквото и да е или да отглеждат животни, защото мангалите ограбват всичко и дори посягат на законните собственици на тези блага... отново без никаква ответна реакция на т.нар. "държава", която иначе е длъжна да защитава животът и собствеността на гражданите си. Тези щети са неизчислими, но при всички положения са над милиард годишно... тоест общата цена, която плащаме за толерастията си всяка година е поне 3 милиарда... и само спиране на всякаква издръжка на гъгнивата паплач и безмилостно смазнане на бандитизъмът и, би оправил положението в България... и това би било истинската интеграция - защото част от тях, щат не щат, ще започнат да си изкарват хлябът с труд и ще станат полезни граждани - останалите просто ще емигрират или ще изпукат.

Проблемите на социалните системи (пенсионна, здравна) идва отново по същите причини - това че 7 000 000 ги ползват, но пари в тях наливат само около 2 500 000. Пенсии, ушаци, чиновници, хъхряци не плащат осигуровки... но болниците са пълни с мангали и възрастни хора, ушевите се пенсионират на 45, а хъхряците на 18 - без да са внесли в пенсионно-осигурителната ситема и стотинка.

Политиците като проблем? - Е тука вече, както много пъти съм казвал, без отсечени тимберици няма да се мине.

Като цяло Българинът не е нито неспособен, нито мързелив... но в повечето случаи просто не вижда смисъл да се впряга. Лесно ли е, ако си лекар, да отдаваш цялото си време, старание и талант да работиш и да се развиваш, ако ти плащат колкото на циганка метачка? Сто пъти по-лесно е да научиш език и да драснеш нанякъде, където ще те оценят.

Коментар

• България най-бедната държава в европа ? НЕ ! България не е бедна даже е богата само че хората още не знаят .Гледат но не виждат. Народа СПИ! Прекалено много се говори в тая държава за политика и хората все си мислят че от политиците зависи бъдещето а обикновения човек - от него нищо не зависи. Когато това мислене се промени държавата ще да се промени за един ден. Българите трябва да разберат че не трябва да се борят със политиците а със себе си.

Коментар

Working...
                                X