IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

България е най-бедната страна в Европа!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това е и големият проблем в Бг обществото - всеки има какво да губи в София (а бунт може да стане само в София) - заплатка,апартаментче, количка, курвичка - каквото и да е и затова никой не иска да се вдигне,
    =======================================
    А така Груйо! Същото го казах и аз онзи ден. Промените у нас стават само тогава, когато има брожения в София. Сега в София всички са доволни. Раята има работа и взема някакви кинти, доктори скубят съвсем легално ( знае се как дерат пациентите, ама не им се казва нищо, че ще се разсърдят), адвокатите са се разпасали напълно...и така всички в столицата са доволни.Няма кой да поведе хорото. Тук когато общинската Топлофикация беше пред фалит, се национализира и дълговете на неплатилите софиянци ги пое цяла България; прави се метро и Бойко сочи стените изкопани от къртицата - ето къде е 13 заплата, е да де, ама стрина Пена от село какво я грее, че не си е взела 100 лева добавки, а в София ще се возят в метро. Страната загива - столицата живее. В този план - в София ще се пренесе половин България.
    Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Грую колко народ взимате по 1000 кинта в София?10-15% има ли?Съветвам да се повозиш в автобус трамвай и гледай ама хубаво.Виж за каква мизерия става дума.Децата да ходят където си искат?Какво е това чудо всички на село и всички в София.колко пъти да пиша че който си има хубава и платена работа да си стои ама да идеш продавачка или учителка за 400 лв си е глупост велика.Та в София пълно с работа за 1000лв.Една кака на маса в офис на бамка е с 500-600кинта
      Бате Пешо, уважавам решението ти да се върнеш на село - няма по-силно нещо от земята и радостта да виждаш как серажда новият новият живот всяка пролет, но това чувство е чуждо вече на огромната маса от българите и това е много, много жалко

За София обаче много, ама много грешиш - средната заплата си е точно 1000 лева. Тази заплата не я получават само тези на държавна хранилка - ниските етажи по министерствата, мед. сестрите, учителите и част от продавачките, но първите 3 групи си ги докарват с подкупи и частни уроци, а последните все ще изкярат нещодопълнително (примерно некой богат чичко, ако подават в скъпарски магазин), пък и в основната си маса са или студентки или бабки пред пенсия, дето и на 500 кинта ще се радват. И ако осредниш техните заплатки с тези от 1500+ пак средната ще ти дойе на 1000 кинта. Заплати над 2000-2500 е трудно постижима цел в София, освен за ИТ-та, но това е друга тема. Дадения пример с банковите служители също е доста неудачен - основните заплати наистина са по 600-700 кинта но имат бонуси за почти всичко, което правят + 3-месеюни или годишни бонуси, та точно банковите не ги мисли

Това е и големият проблем в Бг обществото - всеки има какво да губи в София (а бунт може да стане само в София) - заплатка,апартаментче, количка, курвичка - каквото и да е и затова никой не иска да се вдигне, а само плямпа по форумите. Това ББ го е разбрал отлично и затова си кюта без проблеми. Ще ти го кажа по друг начин - без някой да изсипе кинтата с чувала и да си доведе платени демонстранти, които да са достатъчно много (поне 1000 души) и достатъчно дълго да висят пред парламента (поне 10 дни), това или което и да е друго правителство след него няма как да бъде свалено с външен натиск!!!!!! Примерът от 1997 е изключително показателен - част от приятелите ми направиха доста добри кинти от подскачането на масата, която се "бореше против скапаните комунисти" Това обаче няма как да стане в момента - сащианите не им трябва ново правителство - това си слуша достатъчно, на ес му дреме на фурката, а мадър раша - ми и тя получи каквото искаше в областта на инфраструктурата от "антикомуниста ББ"...........

Това е реалността, другото е чесане на езици и "избор" между комунисти-социалисти, комунисти-националисти, комунисти-милиционери, комунисти-демократи и комунисти-либерали - избори да искаш

И накрая - съветите на Ферди към сина му Борис Трети - разпознаваш ли сегашното управление

Подбирай за полкови, бригадни и дивизионни командири хора с пороци, за да можеш да ги държиш под страха на наказанието. Ти трябва винаги да настройваш българите един против друг, да ги разединяваш и да взимаш мълчаливо страната на властта. За тая цел около теб трябва да има най-безсъвестни хора, които за пари ще ти устроят по-добра лична полиция от Хамидовата, и тогава ще знаеш какво се крои в Ючбунар, Куру-Баглар или в Кушу-кавак или в Лопошна. Избирай, впрочем, за твои тайни агенти не чистокръвни българи. Гледай да са чужденци или цинцари, или гагаузи, или немци, или евреи, а на последните можеш повече да разчиташ, защото са по-еластични, по се увират навсякъде и имат достъп до тайните на обществото. (т.е. докарай си "съветници от чужбина с чужбински дипломи)

Морално българският народ е недорасъл, а физически е просто за оплакване. Това обстоятелство, взето в общия му размер, ще улесни и твоята задача. Няма нужда да притежаваш добродетели или да се преструваш, че ги притежаваш. Царете и да искат, не могат да притежават добродетели, защото те се възпитават от малки в една съблазнителна среда, където отсъства всеки добродетел. А тия качества се възприемат по примера, който взимаме; те не са нито наследствени, нито вродени. Народът въобще не разбира от добродетели; той величае винаги долните хора, хайдуците, развратниците, престъпниците, лъжците, изнудвачите и на такива той поверява своята съдба. Такива избира той за Народното събрание, а на умните, почтените народът се присмива и ги забравя. Народът е като едно добиче: колкото повече го удряш, толкоз по-бърже върви към целта, която ти си определил. Народът е като истеричните жени; за да се усмирят, там трябва бой.(тука - но комент дет се вика, всяка прилика с действителни лица е случайна)

Българският народ има само един идеал: да се обогати. Заради това, пази се да не му попречиш и затваряй си очите пред кражбите. Помилвай някак си незабелязано крадците, особено тия на държавни суми и дръж списъка им затворен в твоето бюро. Когато тоя списък се увеличи, да бъде в процент 10% от населението, то ти си спасен. Знай, че царете се крепят от разбойниците, но те са жертва често на разбойниците, когато не са ги щедро възнаградили.(тука - без думи, сегашните "скандали" са показателни)

Никой мене не ме обвини, че съм крал и че съм бъркал безразборно в българското злато. Ако народът изпита бедствия, той не викаше против мен - министрите бяха виновните. Прави и ти така, подготвяй марионетки, чиито глави народът може да чупи.(мдам, да живее ББ - той прави всичко за народа, ама пусто му пречат)

Не е необходимо един цар да е сладкодумен, но той трябва да има дарбата да стъкми прилично някои безсъдържателни мисли, да ги свърже без много грешки. Говори малко. Мълчаливите хора изглеждат важни и мъдри. Научи наизуст няколко изречения, които са енциклопедията на царското красноречие. (ей, голяма грешка, че Бащицата не си мълчи като Симо, ама пусто его пожарникарско - ще му изяде главата)
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Грую е напълно прав за хъхряците. Те по природа са страхливи и жалки - наглеят само защото не срещат отпор. Терорът им може вече да бъде овладян само по един начин - с много по-страшен насрещен терор отстрана на държавата - защото Хъхрю разбира само от бой без милост, в краен случай и от куршум.
        Право казваш, Грую и за "пирамидата" на икономиката - имаме най-плодородната земя в Европа, но тя пустее - заради масовото мародерство отстрана на гнусотниците, хората вече нито сеят, нито животни гледат.

Единственият изход е безмилостно прилагане на законите - крадци и бандити в трудови лагери - да работят като роби само срещу залък хляб - а ако от Европата много врещят за "човешки права" (смешно е нечовек-хъхряк с човешки права) направо ги товарим на конските вагони с бодлива тел на прозорците и им ги пращаме - да си ги отглеждат те.
        Това би се случило отдавна, ако начело на държавата ни стояха мъже, а не СерГейчовци и Тимберицовци.

Сегашният го разбрах колко струва още като кмет - тръгна да събаря незаконното хъхряшко гето Баталова воденица, но в сюблимният момент едва ли не с тяло спря булдозерите - сам той - и защо? Защото някаква малоумна природозащитничка от Брюксел се разквичала !!! Значи - нарушават се законите на държавата и се оставят непокътнати незаконни катуни, населени с мръсни бандити, само защото някаква ревлива маймуна от 2000 километра заповядала !!! Представяте ли си такова нещо по времето на Стамболов или Стамболийски... че и на Тошо?

Същата работа сега и с т.нар. американски посланик, дето се държи като губернатор на колониална страна - на мястото на боко нищожеството досега 100 пъти да съм го изритал от София.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Грую колко народ взимате по 1000 кинта в София?10-15% има ли?Съветвам да се повозиш в автобус трамвай и гледай ама хубаво.Виж за каква мизерия става дума.Децата да ходят където си искат?Какво е това чудо всички на село и всички в София.колко пъти да пиша че който си има хубава и платена работа да си стои ама да идеш продавачка или учителка за 400 лв си е глупост велика.Та в София пълно с работа за 1000лв.Една кака на маса в офис на бамка е с 500-600кинта

Коментар

Хъхрю такива неща не краде.Крадат пари железо бакър дрелки ракети.
            глупости на търкалета и то на квадрат. Понякога имам страннното чувство, че живееш в някакъв твой си измислен свят, смятайки, че си "построил социализЪма", защото имаш покрив над главата си, имаш какво да ядеш, Плевен ти е на 10 км и имаш лаптоп, за да драскаш из форумите. Не, че е лошо, де, ама реалността е малко по-различна. Импа е прав за много неща за мангустите, но тук аз до голяма степен съм на мнение, че НИЕ(българите) ги направихме такива. Мангустата по природа е крадлив - знам, че това са забранени теории (това не им пречи да са верни), но има голям страх и се прекланя пред авторитети и закона, ако има кой да му го наложи. Е, закони няма, а такива пък, които да ги наложат със сила, където е необходимо - още по-малко, нали фсичкуту милиционер стана министър с лозунга - по-добре милиционери-комунисти,отколкото само комунисти - Преоблякъл се Илия и като се погледнал - пак в тия, но това е за да има българина избор.....

Та мангустите слушат, стига да има кой да им покаже сопата, ама няма кой, нищо че плащаме на 65К милиция, за да ни пази (поне в песните на политическите подлизурки ни пази). Сега мангустите не слушат и няма и много полза за тях да слушат, защото много по-лесно е човек да върви по пътя на най-малкото съпротивление (за това мангустите не са виновни, човекът е устроен така). На село има само бабички, старци, Бате Пешо и мангусти. Мангустите трябва да ядат, ама ги мързи да копат, бабите копат - е, как е по-лесно да се нахраниш,ако отнемеш от някой слоботелесен старец или ако копаш, а? И ромта краде, защото знае, че и да я хванат, нищо няма да й направят, а и страците са доста обръгнали вече, пък и животът им е физически застрашен та и не се обаждат в милицията, та да могат и рпедишните и сегашните да отчетат "спад на битовата престъпност"!!!!!!!!!

Я, Бате Пешо, ти да ми обясниш, как така фсичкуту ром продава череши и кайсии по спирките в София лятото - сигурно много земя обработват, нали? Та не крадат хъхряците овошки - никак не крадат. Крадат всичко, от което могат да взенат и 2 стотинки, дори и само за спорта крадат. Я кажи, ти, като селянин, колко циганина от вашето село (дано да не е Мечка или Буковлък) имат земя засадена с люцерна или пасища? Колко от тях са насадили фий, овес, ечмик? Хайде сега ми кажи как изхранват конете си, с които се извършват набезите вече и денем?????

Бате Пешо, разбери, че на село са останали само дегенератите, пенсиите и ромта и това е отвратително, защото селото винаги е било в основата на хранителната пирамида и съответно на леката промишленост. Отвратително е, Бате пешо, и това е най-лошото нещо на прехода - обезвери българите, накара ги да смятат всякакви идиотии за верни и да не им обръщат внимание (през 1988 в селото на прабаба ми стана изнасилване - даваха го по националната телевизия и го отпечатаха в Работническо дело - изнасилвачите получиха между 3 и 10 години ефективно, а сега стават по 20 изнасилвания на ден и на никой не му дреме, а момчетата-изнасивачи до един са мастити бизнесмени), изгони ги от родните им места и ги наби или в София (и сега ги псуваме и им викаме селяни) или в чужбина - тези хора никога нпма да се върнат, едните-на село или в малкия град, другите-изобщо в България. Така убихме цели региони, Бате Пешо, цели региони на страната са мъртви и в тях има само бурени и за това сме си виновни ние, а не мангустите.

П.С. И последно, ч се отплеснах - след теб, мислиш ли, че някое от децата ти ще остане на село? Мислиш ли,че някое щеостане изобщо в България? Хубаво е, че има хора като теб, но ти си последния мохикан, Бате Пешо, и ако не се изпраскат наистина много яки субсидии в земеделието, които да накарат хората да зарежат работата за 1К в София, защото обработката на 10 дка зеленчуци, ще им докарва повече и ще имат гарантирано изкупуване на определена квота, то ти ще си останеш един Рицар на печалния образ, борещ се с вятърни мелници и доволен, че е гътнал прасето, та има мръвки за скарата........
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Като цяло Българинът не е нито неспособен, нито мързелив... но в повечето случаи просто не вижда смисъл да се впряга. Лесно ли е, ако си лекар, да отдаваш цялото си време, старание и талант да работиш и да се развиваш, ако ти плащат колкото на циганка метачка? Сто пъти по-лесно е да научиш език и да драснеш нанякъде, където ще те оценят.
              ей, те тука, те е скрит ключа за бараката. Изключително синтезирано, Импе - браво

Коментар

• Маранди - това беше страхотна и малко неочаквана теза.
                По закон прасюгите, гледали безучастно убийството би трябвало да лежат по 10 години в затворът... ама Цецо Маймуната обяви, че били действали "адекватно и тактически правилно"... и го обяви писмено - в писмо до майката на убитото момче !!! За какво говорим въобще в тая "държава"?

Коментар

• Ъмм,

ще пусна една уека гледна точка кат' виден чилякозастраховател у БГ-стан - хихи

Малцина знаят, че чилякозастрахователите са върха на всяка една финансова пирамида.

Оттам насетне Русото неслучайно е споделяло, че за да се повиши икономическата активност в страната с цел да се повиши жизнения стандарт на 'орицата, първо трЕбе да се повиши финансовата им култура. Демек да се ползват финансови продукти от топ-клас.

После отиваме на видовете злополуки в БГ-стан. Ще прескоча трудова, битова и ПТП, а ще се спра само на посегателството от 3-ти лица.

Ще дам и бърз пример как стоят нещата на един развит маркет кат' Австрия да кажем. Там, за 1 шамар "само" следва глоба от 10 000 евро. Външния ефект ( или този, който "виждаме" ние ) е, че там австрийците яко псуват емигрантите, но не .. "скачат". Причината мисля, че е ясна вече.

Т.е. за да се озаптят хъхряците, примера е този, яки глоби и пандела за посегателство над живота и здравето на всеки чиляк в БГ-стан и неговото имущество. Но това става, когато 'орицата си ръгат подобни продукти, не оставят нищо на случайността и аз лично винаги съм обожавал да строявам ушевите от позицията на чилякозастраховател, щот' ушевите псуват, ама кат' видят застраховател и се ... на*ират и няма как да НЕ си свършат работата, за която им се плаща.

Неслучайно в чилякозастраховането чоловешкия живот се води, че е безценен и риска, който дадена компания поема да носи е този, на който се е "оценил" всеки сам себе си или работодателят му.

П.П. Накрая да завърша, понеже сме на последно място в Юръп по спестявания в чилякозастраховки, то затова не бива да ви учудва и липсата на защита от т.нар. държава. Начинът да се "натисне" държавата е единствено и само или чрез революция или през застрахователите, щот' те умеят да "убеждават" всеки, даже и законодателната, изпълнителна и съдебна власти

Импов,

дано съм помогнал малко към тезата ти, бебе сладко!

Чиърс!

П.П. Любопитно ми е как щеше да се изтълкува случая с убитото момче от хъхряците пред очите на ушевите от застрахователят ( ако имаше продукт ), дали кат' терористичен акт, кат' масови безредици, кат' "революция"?!? Или ушевите щяха да са шитнати дисциплинарно, да връщат трудовия си стаж 3 за 1 година, да са в пандиза и да платят кръвнина от 6-7 цифрена сума на близките на убитото момче?

Ех .. размечтах се май ...
                  Last edited by marandi; 28.01.2011, 23:23.

Коментар

• Ами какво се чудиш - този регион вече е буквално ЗАВЛАДЯН от хъхряци - и то най-гнусните, най-дивите и най-нисшите !!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      За нещастие е така - в много региони вече на практика НЯМА ДЪРЖАВА. В много райони вече ги няма на практика институциите, които са самата същност на държавността - няма училища, няма нормални пътища, няма нито полицейска, нито каквато и да е друга власт, няма медицинска помощ, няма ред и закони, а мнозинството в някои от тези региони, вече не говори Български, а хъхри.
                      Например Северозападналите райони... щях по навик да напиша "България", но тази територия вече не е Българска в нито едно отношение, освен на думи.
                      мен ми прави впечатление ,че в Североазпадните райони напоследък се трепат като кучета . всяко 2-ро убийство идва от там

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                        +1

то в БГ държава НЯМА от много време . последните години и общество няма .
                        явно трезво мислещите се изнесоха
                        За нещастие е така - в много региони вече на практика НЯМА ДЪРЖАВА. В много райони вече ги няма на практика институциите, които са самата същност на държавността - няма училища, няма нормални пътища, няма нито полицейска, нито каквато и да е друга власт, няма медицинска помощ, няма ред и закони, а мнозинството в някои от тези региони, вече не говори Български, а хъхри.
                        Например Северозападналите райони... щях по навик да напиша "България", но тази територия вече не е Българска в нито едно отношение, освен на думи.

Коментар

• Чичов - не ходил.

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                            Начи, не моа да не се съглася и Пешо, и с Жей, Импа си е институция ..
                            Аз мисла, че мизерията в която живеем е плод на НАС самите ...
                            Ас малко по-отдалече гледам на нещата ..
                            По-скоро не кокнстатации на очевидното, а ЗАЩО ?
                            Мисла, че бита ни е такъф, щото почти НИКОЙ не си върши работата ...
                            (Разбира са, че не абсолютизирам) НО
                            Полицая - не е полицай, той ме спира за двасетачето, а не за да си върши работата ...
                            За докторите, за мен случая е малко по-сложен, но в общи линии резултата го знаем ...
                            Кат се качиш в такси, той иска да те напомпи, нема ти върне и секва подобна простотия. ...
                            Мандражията ти продава ... дори незнам точно как се казва, ама по никой повот нема нищо общо, ни с млЕко, сиренье, кашкавал ...
                            Салам, хлеб, заарни изделия... - същото
                            Строитела, при норма намси колко железо на кубик, слага 1/2 незнамси колко ...
                            Праиме рекорди по сестойнос на километър път ..

на пътя, като направя път на некой, той не верва, че ща спра и ме гледа с подозрение ..
                            ...
                            Твърде много деградира семейството,
                            Чалга ...
                            Училище на практика нема ...
                            За оная гсан в парламента и мангалите, просто не ми се говори ...
                            ...
                            ... Просто оскотяхме ...
                            Само озлобени, криви, угрижени лица ...
                            И има защо да са такива ...
                            ТОВА сме ние ...
                            Да, тук там има некоя искрица изключваща масата, но тя по-скоро потвърждава същото ..
                            Е КАК ?
                            КОЙ ?
                            Да строи и допринася за развитието на ОБЩЕСТВОТО и ДЪРЖАВАТА...
                            Ми то държава НЯМА
                            ОБЩЕСТВО също ...
                            Резултата е днешният ни ден ...
                            ...
                            Некой по-долу беше залепил за производството и факторите му ...
                            Не знам, но некак ми звъчи неуместно тук ...
                            Уфффф ...
                            +1

то в БГ държава НЯМА от много време . последните години и общество няма .
                            явно трезво мислещите се изнесоха

Коментар

Tук си пооцелил.Но какво прави Бойко за да промени нещата?
                              съмнявам се ,че ще ти отоговори

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                                От 2 години "събаря" барбекюто на Доган , пие бира, яде дюнери и играе мач с митничари. Събрал се е все с "хубави хора" "които нямат нищо общо" с ДС, ДПС, номенклатурата на БКП и мафията по границата.

ПС: Ако някой смята, че на Боко и администрацията му, им пука за децата, в голяма грешка е. Това да не ви е сина на Дянков
                                Господ забавя , но не забравя .
                                всичко се връща на тоя свят. по един или друг начин .
                                вижте, крайно време е да СПРЕМ БЕЗУМНИТЕ НЕОЛИБЕРАЛНИ ЕКСПЕРИМЕТНИ НА ДЯНКОВ И СИЕ . хората по провинцията нямат болнична помощ . можем ли ние българите поне веднъж да бъдем обединени и силни и да спрем да се плюем един друг?

ПС вижте какво се случва в Египет и други държави
                                Last edited by all_trader; 28.01.2011, 21:03.

Коментар

Working...
                                X