IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Операция "Медузите"

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• rover

Нищо не се променя с наказване и изхващане на злоупотребяващи и крадящи мита и такси..данъци. Просто се пускат едни данъчни карти и митниците може дори да са свободни от задължение да обмитяват а всеки търговец ще си ги плаща като поп..чинно и почтенно защото ще му се водят на личния номер в данъчните карти на клиентите. А когато се възтановяват повече от половината пари всеки месец никой няма да се откаже стоката която купува да му се нанесе в карта и да си търси парите.
    Особенно актуално е в момента понеже данъците могат да се издуят и до 30% и държавата да събере приходи за бюджета които от следващ месец да започне да връща обратно на потребителите. Няма как да не се нанесе митото ако то е заложено в машината - компютъра , защото то ще трябва и ДДС да не се нанесе и всичко друго и стоката в картата да не се нанесе. От там нататък само проверки на търговци и то съвсем лесни проверки , защото за да вкара - продаде някой стока съвсем без такси трябва да е много аут спрямо закона и прекалено нощен търговец а такива ще се ловят лесно.Има ли митници ще има и кражби и бързо забогатяване , в смисъл митници работещи както сега..Промяна няма и с един милиметър.Това е истината.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Мейси и сие. Това е ВТОРОТО задържане на Гуцанов под стража.Първото беше около 1998 ако не ме лъже паметта.Но тогава тати беше кандидат за депутат от БСП и го пуснаха след 15 дни.
      А понеже у нас законът ТОЛЕЛИРА основно престъпниците,записите за този арест са унищожени.Той беше един от тези които "окрадоха и изнесоха България' и Костов ги погна,ама после....
      И моля ви се без лични нападки и искания за доказателства. Фирмата му беше срещу нас и имаме достатъчно общи познати без да го познавам лично. завършил съм същото училище и ща не ща научавам клюки за които не се пише по вестници
      А реално,Гуцанов в момента е завъртял като физическо лице далеч по грандиозна далавера( за десетки милиони) и е въпрос на шанс дали ще го усетят. И не ме търсете за сигнали в прокуратура или дела в БГ продажен съд.
      Просто мейси бъди обективна,ама аз обективен комунист не съм срещал

Коментар

• Първоначално изпратено от joda
        Първоначално изпратено от мейси
        Първоначално изпратено от joda
        Аз пък искам да поздравя следователя отказал 60кЕ подкуп и сигнализирал прокуратурата, еваларката батка, дай боже повече такива българи!
        А знаеш ли на тоя следовател как му е прякорът ???Пепи Еврото.Даже вчера по повод излязлата информация ,че не искал подкуп бяха написали така:,,Първоаприлска шега ли е или подкупа е бил обидно малък ''Интересно е да се се разбере защо след като преди години това лице ПетьоПетров е бил заместник-районен прокурор на София е бил преназначен на работа в Столичното следствие като следовател?Коя ли ще да е причината?
        ...може така да е, а може и да не е, това мен въобще не ме засяга, както не ме засяга личния живот на тоя човек неговото минало и бъдеще, коментирам постъпката му и я смятам за правилна, за разлика от тебе!

пп прекалено много ти личи че си платена червена клакьорка, наясно си с провокативните писания, комунистическата ти закалка е видна от 11200км...един безплатен съвет ще ти дам: ходи при гуглю, лика-прилика сте си...

пп на шефа ти му викат сер-ГЕЙ."Коя ли ще да е причината?"
        Ами обяснението е много просто. Човекът е понижен, уплашил се е и се е ПОПРАВИЛ.
        Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Респектирали с автомати, а на мен лайна като това мръсно псе като ми откраднаха бизнесчето, не са ме питали от какво ще живея, с моето семейство (!), какво ще правя с хорицата които бачкаха при мен и какво ще ям, нали? Къде бе ти медиен боклук, ти и насраните ви партии да пишете тогава за мен, или да ме питате с какво ще се храня?!

================================================== ====

Е, приятелю Джей, на това което си написал, навремето комунистите му викаха "малка правда". Демек генерално всичко е в ред, само разни такива дреболии, които лично засягат малко на брой хора, понякога затъмняват хоризонта.
          Варна - град най-добър за живеене. Нали така беше? На първо място в класацията.
          Да,ама всички знаят, че Варна вони. Ех, да беше само Варна! Няма община в която да не се е крало и източвало. Крадците така са свикнали с безнаказаността, че остават силно учудени, когато някой от тях изгърми. И веднага вкарват в действие всичко налично - от лекото стрелково оръжие до тежката артилерия. Не е важно кой колко е откраднал, че е хванат с подкуп, че е съдия, а се е орезилил...Важното е, че са го блъснали при ареста, че са му подвикнали, че децата му са се уплашили...
          А дано! Дано това е началото. Дано това е само началото.
          Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Re: Opa

Първоначално изпратено от petrolen magnat
            Аз искренно се надявам, в най скоро време да се променят нещата и по отношение на ОУП Варна, то и там трябва да има арести.
            Не съм оптимист. Ще съм доволен да има промяна във Варна, нещата да са малко по-нормални. Хората извън Варна си нямат на представа за какво чудо става дума и каква губерния е тоя град.
            Иначе аз съм много учуден, как е станало вообще да се случи да арестуват г-н Гуцанов. Все пак те всички са заедно и странно силните във Варна да позволят ей така това да се случи. Или е с тяхно съгласие или не са могли да се справят.
            А за варненските вестници - те са контролирни. Ще пишат каквото им се нареди.

Коментар

• Мейси, не си обективна. Пускаш линкове от медии контролирани от семейство Гуцанови и сайтове със съмнителна репутация. Всички варненци знаем за какво става въпрос. Надеждата ми е да не се спре само с това обвинение. Човек може да влезе в затвора и само за едно от деянията си, но за бъдещето на Варна е добре да бъдат разследвани всички.
              Повечето арестантувани твърдят, че са преследвани по политически причини. Сякаш, че политиката е най-прекия път към свободата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
                Първоначално изпратено от мейси
                Първоначално изпратено от Jay Gould
                Бащата на убийцa на Мартин Борилски, адвокатът Борислав Желязков, е защитник на арестувания шеф на общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов. 100 хиляди лева в различна валута, в различни пликове са били открити в касата в кабинета на задържания при акция “Медуза” председател на общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов. http://www.blitz.bg/news/article/74637
                "Jay Gould" след като е задържан Гуцанов това с парите които били намерени в касата която била в кабинетът му като новина е излязло на 01.03.2010г нали така?Сега чета тая новина от 02.03.2010г и питам аз на кого да вярваме?
                Моника Гуцанова разбира се лъже. Хайде да не съм от Варна, че да не познавам боклуците в града
                То и за това те питам защото живееш там .Но ако нямаше претенции към тоя човек/поне такова впечатление имам /нямаше ли и ти да погледнеш от всички страни тоя арест?
                joda
                пп прекалено много ти личи че си платена червена клакьорка, наясно си с провокативните писания, комунистическата ти закалка е видна от 11200км...един безплатен съвет ще ти дам: ходи при гуглю, лика-прилика сте си...
                Първо никой не ми плаща за да си изказвам мнението , второ по някой новини не съм си сложила розовите очила и трето що се касае за това ,че съм била наясно с ,,провокативните писания''всеки един човек би ги прочел от сайта на правистите.
                [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Първоначално изпратено от мейси
                  Първоначално изпратено от Jay Gould
                  Бащата на убийцa на Мартин Борилски, адвокатът Борислав Желязков, е защитник на арестувания шеф на общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов. 100 хиляди лева в различна валута, в различни пликове са били открити в касата в кабинета на задържания при акция “Медуза” председател на общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов. http://www.blitz.bg/news/article/74637
                  "Jay Gould" след като е задържан Гуцанов това с парите които били намерени в касата която била в кабинетът му като новина е излязло на 01.03.2010г нали така?Сега чета тая новина от 02.03.2010г и питам аз на кого да вярваме?
                  Моника Гуцанова разбира се лъже. Хайде да не съм от Варна, че да не познавам боклуците в града. И долу те питах нещо - Тогава писах до всички медии, нито една не взе становище, е? Тия дни пък смятам да изровя пак моя случай и да пиша пак, но до прокуратутрата, дано му чукне още едно габърче в ковчега, на тоя.
                  Както казва Конфуций - "Ако с добро отвърнем на враговете си, с какво ще гостим верните си приятели?" Амин.
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от мейси
                    Първоначално изпратено от joda
                    Аз пък искам да поздравя следователя отказал 60кЕ подкуп и сигнализирал прокуратурата, еваларката батка, дай боже повече такива българи!
                    А знаеш ли на тоя следовател как му е прякорът ???Пепи Еврото.Даже вчера по повод излязлата информация ,че не искал подкуп бяха написали така:,,Първоаприлска шега ли е или подкупа е бил обидно малък ''Интересно е да се се разбере защо след като преди години това лице ПетьоПетров е бил заместник-районен прокурор на София е бил преназначен на работа в Столичното следствие като следовател?Коя ли ще да е причината?
                    ...може така да е, а може и да не е, това мен въобще не ме засяга, както не ме засяга личния живот на тоя човек неговото минало и бъдеще, коментирам постъпката му и я смятам за правилна, за разлика от тебе!

пп на шефа ти му викат сер-ГЕЙ."Коя ли ще да е причината?"
                    自由西藏

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
                      "Jay Gould" след като е задържан Гуцанов били намерени пари в касата която е в кабинетът му като новина е излязло на 01.03.2010г нали така?Сега чета тая новина от 02.03.2010г и питам аз на кого да вярваме?
                      Моника Гуцанова: 25 000 лв. намериха в къщата, другото е лъжа
                      2 април 2010 17:42
                      При обиска в къщата ни полицаите броиха парите пред мен. Те бяха между 20 000 и 25 000 лeвa. Това заяви пред БГНЕС съпругата на арестувания председател на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов Моника Гуцанова.

Тя разказва още, че парите били предназначени за почивка и днес вече трябвало да са заминали за чужбина - те четиримата и жената, която гледа децата. "Това са средства за самолетни билети, за хотели, за рент-а-кар. Щяхме да обикаляме", допълва Гуцанова.

Според съпругата на председателя на Общинския съвет във Варна разпространената информация, че в дома им са открити 100 000 лева, е лъжа. "Просто нямам думи за тези лъжи, че е имало толкова пари в дома ми и това, че мъжът ми бил оказал съпротива. Направо не мога да повярвам, че органите на реда могат да лъжат и да си измислят неща по такъв начин. Аз мога да докажа това, че мъжът ми не е оказал никаква съпротива. Освен това те направиха опис, когато изземваха нещата от вкъщи - компютри, пари, документи, кодове на кредитни карти. Всичко това те го описаха, но странно този опис не е при нас. Така, че няма такова нещо, такива пари въобще не е имало в къщи", обясни тя.

Гуцанова заяви, че ще съди институцията, която е организирала цялото това „влизане", както го нарече: „Ще си търся правата и за психическия тормоз, който беше оказан над нас и за лъжесвидетелство също. Ще ползвам естествено услугите на адвокат. Аз съм си направила психиатрична експертиза, ще направя и на децата". Съпругата на Борислав Гуцанов разказа още, че се е обадила в следствието и е поискала свиждане, защото адвокатът й казал, че събота и неделя е възможно за определено време да се види с мъжа си, но като чули името й отговорили, че нямат свободни часове. Тя допълни, че въобще не очаква утре съпругът й да бъде пуснат поради простата причина, че всичко това, което е инсценирано, е именно, за да бъде задържан и временно да му бъдат отнети правата като председател на Общинския съвет. „Това е абсолютно политически оформена акция, като може би това си е нормалното поведение на хората, които в момента са на власт", заключи Гуцанова.

В сряда сутринта при акция "Медузите" бяха арестувани председателят на ОбС - Варна Борислав Гуцанов, управителят на "Градски транспорт" ЕАД Пенчо Пенчев, бизнесменът Даниел Славов и главният счетоводител на "Градски транспорт" ЕАД Йоана Димова - Йорданова. За общонационално издирване е обявен и пети човек - холандец. Срещу тях са повдигнати шест обвинения. На 3 април се очаква прокуратурата да им поиска постоянен арест.
                      http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=507468
                      [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Бащата на убийцa на Мартин Борилски, адвокатът Борислав Желязков, е защитник на арестувания шеф на общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов. 100 хиляди лева в различна валута, в различни пликове са били открити в касата в кабинета на задържания при акция “Медуза” председател на общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов. http://www.blitz.bg/news/article/74637
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Май се бяга от темата "Защо е арестуван Гуцанката" за да се ангажира вниманието на обществото, колко стресирани са децата му от акцията срещу баща им. Ми те ще бъдат още по -стресирани и засрамени, ако разберат какви ги е вършил. Барети държали децата на мушка с автомати?! Глупости та чак смешни. А колко съм стресиран и аз, срещу скромна сума може да потвърдят много доктори във Варна, (щом досега са ми потвърждавали каквото искам без преглед) пък особено ако съм съпруга на Гуцанов.

Коментар

• Майката дава под съд отговорните за бруталното нахлуване
                            01.04.2010
                            Всички виновни длъжности лица, които са наредили на баретите да държат двете деца на Борислав Гуцанов на мушка, ще бъдат дадени на правосъдието. Дори ако е необходимо, ще се стигне и до Страсбург. За това се зарече вчера съпругата на Борислав Гуцанов Моника, която е преживяла ужаса децата й да бъдат 15 минути под дулото на автоматите. Тя си е извадила медицински свидетелства за тормоза и след празниците ще предприеме необходимите действия срещу лицата, заповядали нахлуването в дома й.
                            Най-фрапиращото е, че мярката за неоклонение на задържаните лица, включително и съпруга й Борислав Гуцанов, ще бъде гледана в събота, часове преди Великден. Адвокатът на Гуцанов Борислав Люцканов недоумяваше как досъдебното производство се точи пет месеца, пък мярката ще се гледа точно на Велика събота.
                            http://www.narodnodelo.bg/todaynews.php?news=3116
                            Показното с автоматите погазва правата на децата
                            Показното с автоматите, което полицаите са разиграли пред очите на двете момиченца на 5 и 7 години по време на ареста на Борислав Гуцанов, категорично нарушава правата на децата. И днес те питали майка си - може ли да не си ходим у дома, а на въпроса и защо, те отговорили, че може да дойдат пак онези страшни чичковци с шапките и автоматите.

„Това нещо е трябвало да се избегне не само защото е било възможно, но и защото вреди на психичното и емоционално състояние на децата“, коментира шефкатана Отдела за закрила на детето Анна Конукова. Тя посочи, че майката би следвало да напише жалба до полицията или пък до отдела, въз основа на която да започне проверка.

Затова припомняне Конвенция за правата на детето, приета от ОС на ООН на 20.11.1989 г., ратифицирана с решение на ВНС от 11.04.1991 г. - ДВ, бр. 32 от 23.04.1991 г., обн., ДВ, бр. 5 от 12.07.1991 г., в сила от 3.07.1991 г. Част I, член 2:

Държавите, страни по Конвенцията, зачитат и осигуряват правата, предвидени в тази Конвенция, на всяко дете в пределите на своята юристдикция без каквато и да е дискриминация, независимо от расата, цвета на кожата, пола, езика, религията, политическите или други възгледи, националния, етническия или социалния произход, имущественото състояние, инвалидност, рождение или друг статут на детето или неговите родители или законни настойници.

Висшите интереси на детето са от първостепенно съображение във всички действия, отнасящи се до децата, независимо дали са предприети от обществени или частни институции за социално подпомагане, от съдилища, административните или законодателни органи.

Част I, член 8: Държавите-страни по Конвенцията, се задължават да зачитат правото на детето да запази без незаконна намеса своята самоличност, включително своето гражданство, име и семейни връзки, както са признати от закона.

Е, както се знае сме в Европа, но порядките ни продължават да са в Ориента. Докато подобни гадости се случват с децата ни, независимо кой и какъв е баща им, ще си останем изостанала балканска държавица.

Нищо лично, защото личният пример е много гаден, за да му подражаваме!
                            http://www.afera.bg/index.php?option...10342&Itemid=1

Коментар

• Re: Opa

Първоначално изпратено от troika
                              Чак се учудвам, че са арестували някого. И то за 2 млн. евро - не са чак толкова много, бюджета на Варна е стотици милиони на година, които се разпределят за пътища, сметопочистване и какво ли още не. Просто са им търсил слабото място, явно не са си плащали нагоре или не са се споразумяли. Гордоста понякога прави шегички. Както с Ходорковски и Путин.

Ами за ОУП на Варна,с който са блокирали тотално града, ами за фирмата която го прави и го е омацала с цветни боички както тя си иска. Варна е тотално блокирана, и малкото инвеститори бягат от този хаус и не искат и да чуят за нас, такава свинщина няма никъде.
                              ОУП се прави според поръчката на този който плаща. И няма гл. архитект, а само заместник.... И така от дълго време.
                              Аз искренно се надявам, в най скоро време да се променят нещата и по отношение на ОУП Варна, то и там трябва да има арести.

Коментар

• Opa

Чак се учудвам, че са арестували някого. И то за 2 млн. евро - не са чак толкова много, бюджета на Варна е стотици милиони на година, които се разпределят за пътища, сметопочистване и какво ли още не. Просто са им търсил слабото място, явно не са си плащали нагоре или не са се споразумяли. Гордоста понякога прави шегички. Както с Ходорковски и Путин.

Ами за ОУП на Варна,с който са блокирали тотално града, ами за фирмата която го прави и го е омацала с цветни боички както тя си иска. Варна е тотално блокирана, и малкото инвеститори бягат от този хаус и не искат и да чуят за нас, такава свинщина няма никъде.
                                ОУП се прави според поръчката на този който плаща. И няма гл. архитект, а само заместник.... И така от дълго време.

Коментар

Working...
                                X