IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да спрем нашествието на ГМО в България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Нестандартни проби, които би следвало да бъдат етикетирани са:

- СОЕВ ГРАНУЛАТ. Пробата е постъпила за изследване от РИОКОЗ Благоевград, с резултат над 2,0% ГМО, от внос.

- СОЕВ ГРАНУЛАТ. Пробата е постъпила за изследване от РИОКОЗ Пловдив, с резултат над 2,0% ГМО, от внос.

- ВАФЛИ „ЛАЧИТА”. Пробата е постъпила за изследване от Столична РИОКОЗ, с резултат над 2,0% ГМО, българско производство.

- 6 бр. МИНИ ВАФЛИ „FAMILY”. Пробите са постъпили за изследване от РИОКОЗ Варна- 2бр., В.Търново, Русе, Бургас, Пловдив, с резултат над 2,0% ГМО, българско производство.

- ХРУПКАВА ВАФЛА „КРЕДО”. Пробата е постъпила за изследване от Столична РИОКОЗ, с резултат над 2,0% ГМО, българско производство.

- 3 бр. ЛЕЦИТИН ТЕЧЕН. Пробата е постъпила за изследване от РИОКОЗ В.Търново, с резултат над 2,0% ГМО, от внос.

- ТЕЛЕШКИ КОЛБАС. Пробата е постъпила за изследване от РИОКОЗ Перник, с резултат над 2,0% ГМО, българско производство.

- ТРАЕН ВАРЕНОПУШЕН САЛАМ „ДОБРИЧ”. Пробата е постъпила за изследване от РИОКОЗ Плевен, с резултат над 2,0% ГМО, българско производство.

- ПРАЖКИ КРЕНВИРШИ. Пробата е постъпила за изследване от РИОКОЗ Варна, с резултат над 1,28% ГМО, българско производство.

- САЛАМ „ПЛОВДИВ”. Пробата е постъпила за изследване от РИОКОЗ Пловдив, с резултат над 2,0% ГМО, българско производство.

- КАРЛОВСКИ ЛУКАНКОВИ ПРЪЧИЦИ. Пробата е постъпила за изследване от РИОКОЗ В.Търново, с резултат над 2,0% ГМО, българско производство.

- ВАРЕНА НАДЕНИЦА. Пробата е постъпила за изследване от РИОКОЗ Сливен, с резултат над 2,0% ГМО, българско производство.

За деветмесечието на 2009 г. са анализирани 181
    ОТ 181 ПРОБИ САМО ДВЕ ! (ДВЕ) са етикирани, че съдържат ГМО над 2%

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов
      ГМО не се нуждае от реклама. Фермерите са добре запознати, просто не мога да остана безучастен, при положение че се изопачава истината и се насажда манипулация относно ГМО.

д-р.Черкезов
      хлъзгав си ама какво да очаквам от лош човек

още не си отговорил на това че те хвнаха в опит за манипулация

Първоначално изпратено от Зарзаватчийски глас
      Първоначално изпратено от Черкезов
      Надпреварвате се да пишете излишно. Искате или не, правителството ще въведе ГМО, ако България иска да остане в Евро съюза и да има благоволението на САЩ.

На пролет ще има засадени хиляди декари, имам информация от кухнята.

Д-р.Черкезов
      Черкезов, тука не сме се хванали на лаф сбирщина малоумници, нищо, че може така да изглежда на пръв поглед.
      Много те моля да поясниш конкретно и точно с какво точно отказа от приемането на ГМО на наша територия ще застрашим членството си в Евросъюза.

Иначе да, има сериозни предпоставки това да се случи, предвид това кои са заинтересовани това да се случи. Но това не означава, че не трябва да опитаме да ги спрем.

П.п. и през ум не ми е минавало, че ще ме занимаят някога земеделски въпроси.
      а това каквое ?
      Първоначално изпратено от Черкезов
      Ако не либерализираме закона за ГМО, няма да се учудя ако фермерите във България, блокираме границата с Гърция.
      Просто ще бъдем съсипани!!!
      mWPCloud.com

Коментар

• @Tki,

Супер попадение с ДДТ-то, ама кокаина верно си е лекарство , ще ти мине всякакъв зъбобол моментално

Всъщност почни не се различава например от ацефеина , който съдържа кодеин. И е супер обезболяващо .

Не виждам нищо лошо да се продават наркотици и който иска да си ги ползва. Обаче виждам много лошо в това да ми пробутват ГМО храни, без аз да знам и да ги искам.

А вижте какво казва РИОКОЗ :

От всички изследвани проби само на две проби- царевично брашно и соев лецитин беше посочено на етикета, че съдържат генетично модифицирани съставки.

http://www.sriokoz.com/documents/tem...od_sept_09.htm

Ей затова не искам разни екземплари като черкезов да си развяват на воля ГМО-тата .

Да си ги маркират , сложат етиките и да си ги продават на балъците.

Работата обаче е, че не се маркират (етикират) , освен това хамериканците са против етикирането на такива храни, щото били нарушавали свободната търговия ?!?!

[/b]

Коментар

• Черкезов

Ти затова ли му правиш антиреклама , защото не се нуждае от реклама. Вземи напиши нещо което да не е в стил - строй се преброй се ! Как мислиш има ли разлика между партийно съъбрание и форум в интернет ? Слабо Черкезов , лозунги , лозунги ама като я караш по тази схема пусни и някое знаме.
          D.Y.F-091066

Коментар

• ГМО не се нуждае от реклама. Фермерите са добре запознати, просто не мога да остана безучастен, при положение че се изопачава истината и се насажда манипулация относно ГМО.

д-р.Черкезов
            Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Черкезов

Има други форуми , пробвай се там , пък направи си изводи и се поучи от грешките си и може би някъде ще успееш да срешнеш подкрепа. Тук въобще защо се мъчиш ? Културния човек като види такова отношение става и си тръгва.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Фaкушка

Какво да мацне то като не ти е от душата и сърцето , това му е максимума на човека и добре се е ориентирал да го дава в стил партийно събрание.Монсанто са бита карта и това което вършат в момента - напират ли напират. Ще има след играчка следва плачка , с имиджа който си изграждат отиват на кино светлина. Калпазанска работа , ББ как ги позволява тези неща не ми е ясно защото тези ще хвърлят една кола кал по него.Като са решили да се давят защо са тръгнали да завличат и други с тях ? Това се питам.
                Един прост чобанин да хванат за мениджър на МОН , той ще се усети че работата ще отиде на антиреклама и загуба на много пари.То бива неграмотен мениджмънт , но тези са постигнали съвършенната неграмотност.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Ето още една, която след време ще се присъедини към тези долу. Но на каква цена?

Коментар

• Ще ви дам няколко примера защо не трябва НИКОГА да вярвате на думите на големите компании, преди сами да сте направили проучване! Следват реклами на продукти от миналото!

Сигурно малко хора от вас знаят, че в началото на 20ти век радиацията е смятана за чудотворна! Ето ви кондоми с радий!

Не искам да пълня темата със снимки, затова ще ви дам връзки към още:
                    http://www.pharmacytechs.net/blog/ol...l-medicine-ads
                    http://www.orau.org/ptp/collection/b...brandnames.htm
                    http://beachpackagingdesign.typepad....6095970c-800wi
                    http://home.gwi.net/~dnb/gallery/radior/radior_big.jpg

Коментар

• Напоследък дебат за ГМО има в много предавания и телевизии. Като се замисля не съм чул нито едно положително мнение освен на министър Евдокия Манева и министъра на земеделието.И ако ползват Черкезов за политически рупор, то си правят много лоша услуга - като Гуглето на БСП. Но последния беше наистина грамотен, а този не е.

Коментар

Не се цепя за ГМО, просто не мога да си трая, като гледам че в Бизнес фоум, се провежда антикапиталистическа пропаганда против компаниите, които искат да раздвижат земеделието и животновъдството във България.

Д-р.Черкезов, биохимик-иноватор, Българофил
                        Както вече ти каза някой по-долу - тук никой не се занимава с продажба на наркотици, под каквато и да е форма. Освен това, единствената печалба е за производителите на ГМ семена, но не и за фермерите.

Тук в най-лошия случай някоя заблудена душа да има акции от Монсанто. Сигурен съм, че би ги продал веднага щом се запознае с фактите! Кървави пари никой не иска!

Коментар

• Черкезов, мъцни нещо.

Милом постна, а Тики Ман пита разни неща.
                          Голям леймър си.

Направи усилие да убедиш хора като мен, неутрални.
                          На този етап има много на които им е все тая дали някой ще сади гм царевица или обикновенна.

Засега противниците се справят много по-добре!.

Ако така я караш, в България няма да има гмо.

Коментар

Не се цепя за ГМО, просто не мога да си трая, като гледам че в Бизнес фоум, се провежда антикапиталистическа пропаганда против компаниите, които искат да раздвижат земеделието и животновъдството във България.

Д-р.Черкезов, биохимик-иноватор, Българофил
                            Срещал съм само веднъж толкова лош човек като теб... изгладнял... пред голям удар - тои искаше да спами пощи и да стане богат изведнъж... след като изпихме едно прилично коиличество алкохол... се разкрещя че ако трябва би продавал хероин на малки деца... гади ми се от такива хора... само едно ще ти кажа 6 години по късно не е станал богат и още бачка за заплата... а аз не съм забравил какви ги е говорил и никога не бих правил бизнес с него щото е лош човек...
                            mWPCloud.com

Коментар

• Трябва да се наблегне над тези два въпроса от интервюто....

Ако законът бъде приет с текстовете, които се предлагат към момента, какви са опасностите за българското земеделие? Какво би могло да се случи?

Опасностите за българското земеделие са свързани най-вече с пазарите. Защото в ЕС няма търсене на ГМО. България ще загуби не само пазари, но и имидж. Ако ние искаме да бъдем страна с развит туризъм, не би било добре за имиджа ни. Още през деветдесетте Австрия например забрани много мутанти с аргумента, че иска да развива туризма, който неминуемо е свързан с качеството на храната. Същите аргументи са и в Гърция. В Австрия и Италия искат да развиват едно земеделско производство, което не би накърнило традиционното производство на земеделски продукти. Това са аргументите, поради които те отхвърлят каквато и да е употреба на ГМО.

Нашите политици обичат да ни сравняват със северната ни съседка. Как е разрешен там проблемът със законовото регламентиране на ГМО?

В Румъния, още преди да стане членка на ЕС, се отглеждаше в големи количества генно модифицирана соя. Тъй като обаче тя не е разрешена за отглеждане в ЕС, след като страната стана член през 2007 г., трябваше да унищожи цялото количество и по този начин претърпя 300 млн. евро загуби. Същевременно в момента там има и проблем със замърсяването. То продължава няколко години, след като е преустановено отглеждането на ГМО. В Канада например от 1998 г. е започната сеитбата на модифицирани рапица и соя. В момента обаче цялата земя е замърсена и там не е възможно да се отглеждат тези конвенционални култури. В Канада вече не се внасят никакви генно модифицирани продукти, но това е лош опит.
                              mWPCloud.com

Коментар

Аз съм бизнесмен и учен, не фотограф.

д-р.Черкезов
                                ГРЕШКА...може да си или бизнесмен,или учен...

Нещо като иноватор, нещо като биохимик, нещо като бизнесмен, нещо като нищо на света.......Успех с фотографията...

Коментар

Working...
                                X