IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да спрем нашествието на ГМО в България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gigow
    Първоначално изпратено от Зарзаватчийски глас
    Гигов, кой ти е крив, че се хващаш само на идиотските "аргументи". Почети по-сериозни материали и ще промениш така твърдото си лично мнение, гаранция.
    Той няма да сее нещо, ако няма полза. Така, че глупостите от рода , че не е изгодно да се сее ГМ пшеница и царевица си ги запазете за себе си.
    Значи, гигов - тук не си прав. Условията за производства в Аризона и България са съвсем различни. Различни са и приоритетите. Ако в средните щати търсят максимален добив от царевицата - тук не е така. В България се предлагат хибриди от ранни до късни. Ранните осигуряват добив от 400-450 кг/дка., късните до 1200 кг/дка. Производителите сеят изключително ранни и средноранни хибриди.
    Отглеждал съм ГМО царевица устоичива на Раундъп и твърдя, че не е подходяща за масово производство в България. Твърдя, че при суха пролет добива клони към нула. Само ще зацапаме цялото производство.
    Като чета, , че големите производители - Щатите, Аржентина,Китай, Индия използват ГМО -толкова съм по-сигурен , че приоритета на България трябва да е производство на гарантирано свободна от ГМО продукция.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow
      Първоначално изпратено от Зарзаватчийски глас
      Гигов, кой ти е крив, че се хващаш само на идиотските "аргументи". Почети по-сериозни материали и ще промениш така твърдото си лично мнение, гаранция.
      Поне в този форум не съм видял нищо сериозно. Само твърдения от вида " знае се, че...", "доказано е, че...".
      И където и да поровя, само едни голословни твърдения.
      Искам да видя изследвания на известни и утвърдени университети, на утвърдени учени, дето ще кажат твърдо: ГМО са вредни.
      Пък относно здравия разум на американския селянин (фермер) нямам никакви съмнения. Той няма да сее нещо, ако няма полза. Така, че глупостите от рода , че не е изгодно да се сее ГМ пшеница и царевица си ги запазете за себе си.
      Абе и аз може да имам "полза", ако сея марихуана, ама въпросът е още кой ще има полза освен мен.
      Така, че първо мисли и след това квалифицирай. Аман от тъпи парчета.

Коментар

• ...четох за кръстоска на домат с риба, та ми дойде на ума, що не кръстосат дулмъ с ориз, така направо ще си берем тъпкани чушки с ориз...хихи
        自由西藏

Коментар

• Първоначално изпратено от Зарзаватчийски глас
          Поне в този форум не съм видял нищо сериозно. Само твърдения от вида " знае се, че...", "доказано е, че...".
          И където и да поровя, само едни голословни твърдения.
          Искам да видя изследвания на известни и утвърдени университети, на утвърдени учени, дето ще кажат твърдо: ГМО са вредни.
          Пък относно здравия разум на американския селянин (фермер) нямам никакви съмнения. Той няма да сее нещо, ако няма полза. Така, че глупостите от рода , че не е изгодно да се сее ГМ пшеница и царевица си ги запазете за себе си.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Няма значение кой какво мнение има, истината и правдата винаги ще възтържествуват.
            Хайде до скоро, че стягам куфара за изложението във Добричко.
            П.С.
            Много противници на ГМО, ама всички набиват модифицирана царевица като луди))

Д-р Черкезов, биохимик-иноватор
            Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Гигов, кой ти е крив, че се хващаш само на идиотските "аргументи". Почети по-сериозни материали и ще промениш така твърдото си лично мнение, гаранция.

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов
                Първоначално изпратено от gigow
                Дрънкането за опастността от ГМО е същото като дрънкането за опастността от глобалното затопляне в следствие на натрупване на парникови газове. .....
                Ай сиктир!
                На това аз казвам, аргументирано становище!
                д.р Черкезов
                Ти маймуно дето се представяш за доктор, така и не се научи как се съкращава. Нямам нужда от твоето мнение. Аз си имам свое. Но ти си едно от двете: или платен писач на "Монсанто" или безхаберник, който просто се забавлява да пише по форумите. И на тебе "ай сиктир"!

Темата е сериозна и се нуждае от сериозно научно проучване. Когато се представят сериозни научни доказателства, че ГМО са вредни, след като ги прочета, може да се съглася с тях.
                Не се пиша учен, ама вчера един от протестиращите против ГМО представи следния аргумент: "Има съмнения, че има риск ГМО да увредят екосистемата."
                Забележете! Не "има риск", "а има съмнения, че има риск".
                Това е все едно да те осъдят на доживотен затвор с мотив: "Има съмнение, че обвиняемия е можел да извърши престъплението". Не ви ли звучи идиотско.... противници на ГМО? Искам доказателства. Примерно е доказано, че в щата..... 100 души са умрели защото са яли ГМ царевица. Или десет. Несъмнено. До тогава вие сте едни манипулатори.
                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Браво на г-ж Манева!

http://www.go-starazagora.org/index....2301&Itemid=35
                  Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

Политиците във България са Орал Майстори, трябваше отдавна да легелизират ГМО, за да не се сади незаконно и да си караме колите с евтина био газ и био петрол.
                    що за чудо е това "био петрол" ? бах тия в Оксфорд колко са напред ц ц ц
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Политиците във България са Орал Майстори, трябваше отдавна да легелизират ГМО, за да не се сади незаконно и да си караме колите с евтина био газ и био петрол.

Коментар

• Мрънкалото

А иначе как ще ги разберем депутатите - кой се продава и кой колко струва ?
                        D.Y.F-091066

Коментар

Това с Нова, беше платена поръчка от фермерите които се занимават с био и конвенционално производство.
                          Ние сме навсякъде, който има интерес да прави бизнес от Земеделие и биогорива, може да посети http://www.dobrich-fair.com/main.php
                          Всеки умен човек би се свързал с най-добрият щанд от измежду всички. За да не правя реклама ще замълча...

Черкезов
                          Ти ли беше, бе човек? Пред тая пълна зала?

Коментар

Първоначално изпратено от gigow
                            Дрънкането за опастността от ГМО е същото като дрънкането за опастността от глобалното затопляне в следствие на натрупване на парникови газове.
                            От същия сорт бяха и приказките за опастността от свинския грип. Или опасността от ДДТ. Баба ми помня как ръсеше с ДДТ, пък потомството което остави беше здраво. И тя умря на 80.
                            Тук най-ретроградна роля играят медиите. Те имат полза да ни плашат със всякакви ужаси, за да могат да се продават, а от там и да властват. Същата роля имат и една част от политиците, които експлоатират създадените от тях съвместно с медиите страхове на хората. Те създават страховете и ги подсилват за да могат да живеят в огромни имения, да пътуват по света с частния си реактивен самолет и да ни разправят колко е опасно глобалното затопляне или ГМО. За справка бившия американския вицепрезидент Ал Гор. Живее си в огромното имение, пътува си с частния реактивен самолет за да убеждава бедните да си останат бедни, щото това било добре за белите мечки.
                            На това аз казвам:
                            Ай сиктир!
                            На това аз казвам, аргументирано становище!
                            д.р Черкезов
                            А на тоя сеир дето го предлагате, у наше село им казват "Нови пациенти за лудницата". вече сериозно си задавам въпроса, кое е по-опасно, ГМО или глупоста, която е хронична при такива като вас. вземете малко погледайте филми, почетете.... питайте баш някой генен инженер, та да видим какво ще ви каже. а вие двамата... единия чул недочул, другия, така и ен се научи да си пише правилно титлата.... егати и разбирачите честно...

Коментар

• Това с Нова, беше платена поръчка от фермерите които се занимават с био и конвенционално производство.
                              Ние сме навсякъде, който има интерес да прави бизнес от Земеделие и биогорива, може да посети http://www.dobrich-fair.com/main.php
                              Всеки умен човек би се свързал с най-добрият щанд от измежду всички. За да не правя реклама ще замълча...

Черкезов

Коментар

• bertram

Ти грамотен и нахален човек виждал ли си ? То едното върви с другото.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X