IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да спрем нашествието на ГМО в България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Aladdin

Сган ! Да те поправя че си допуснал грешка и се притесних че някой няма да може да прочете как си ги нарекъл.:-)
    А тя санкцията май била за отглеждане на ГМО , а не за неразрешаването им за свободно отглеждане !
    D.Y.F-091066

Коментар

• ЕС щял да ни санкционира ЛЪЖИ!

МОСВ корумпирана лъжлива сгам.

А тая Манева в дън земя трябва да потъне от срам.

Вие само гледайте Бойко как едно говори а най-вероятно ще се свърши съвсем друго. Бойко е хитра лукава лисица.
      Не е препоръка.

Коментар

• Ако не бяха жалки, щяха да са много смешни!

Коментар

• Вижте ги какви са смешни политиците ни. Някои корумпирани, а други толкова си могат.

Коментар

• Огромната лъжа на управляващите за ГМО и писмото от ЕК
            Дата: 03.02.2010
            Отговор от ЕК за стартиралата процедура по ГМО

Поради тоталната липса на прозрачност около писмото от ЕК до МОСВ от м.април 2009, послужило за мотив за промяна на закона за ГМО, в което писмо МОСВ твърдят, че е стартирана наказателна процедура срещу България за несинхронизиране на законодателството ни за ГМО с евро директиви, сдружение За Земята са отправили преди месец официално запитване до ЕК каква точно процедура е стартирана срещу Бг.

Вчера е получен отговор от ЕК, от който става ясно, че стартираната "процедура № 2023/2009 е за нарушение относно непълно и неправилно транспониране на директива 98/81/ЕО, изменяща директива 90/219ЕИО, относно работата с ГМО в контролирани условия и замърсяване в района на с. Доброславци"!

Контролираните условия обхващат единствено опити с ГМО в лабораторни условия. Това означава, че ЕС не иска от България промяна на закона, в частта освобождаване на ГМО в околната среда и не счита, че законът ни противоречи на евро директивите в тази си част - конкретно директива 2001/18/ЕО.

Това доказва манипулациите на МОСВ и обяснява защо това писмо така и не беше показано на нито един представител на НПО или медия, въпреки многократните искания.

Това е доказателство за наличието на мащабни корупционни схеми, умело прикрити зад израза на селския пъдар: "Европа иска това от нас".

Това е доказателство за пълна липса на контрол от страна на отговорните институции, т.к. е допуснато замърсяване с ГМО, за което Европа ни санкционира.

За информация - с. Доброславци е в софийска област и в него се намира фабриката на фирмата Биопрограма, производител на билкови чайове.
            http://journey.bg/news/?&ntype=1&year=2010&news=40358

И още: Нона в кълчища http://www.bnews.bg/topics-5119

Коментар

• Не съм специалист по генно инженерство, не искам да залитам и в крайности, но имам усещането, че се получава поредната злоупотреба с власт, посока забогатяване на всяка цена.
              Струва ми се, че този проблем може да доведе до много и изключително важни последствия за хората.
              Не че няма други. Но това е непосредствена заплаха за десетки години напред!
              Като се замисля, просто се ужасявам, какви са тези, които искат да ни направят на опитно поле?!?!
              И това ще мине ...

Коментар

• И аз зададох въпроси на Найденов, но сглупих и натиснах "Публикувай" преди да съм го редактирал като хората. Карай, мисля че всичко е пределно ясно!

Ако законът мине на второ четене, следващата атака ще е към президента за налагане на вето. Ще пиша и на него.

След това трябва да подготвим ответен удар като настояваме въвеждане на задължителна маркировка. Според мен това трябва да стане независимо дали закона ще бъде приет.

Коментар

• http://bnt.bg/bg/productions/74/edit...yprotiv_au_gmo
                  Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• KMETA

Искайте нещата така както съм ги посочил , това е напълно достатъчно. Иначе проблема съществува и си остава , от крякане на посоки полза няма и от кухи забрани още повече.
                    Има лаболаторни тестове и ГМО се доказват абсолютно категорично.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Това става така както ГМО са забранени.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Зарзаватчийски глас

1-во.Да се остави ситуацията със забраната която е в момента не става - независимо че е забранено какви са последствията за тези които я нарушават ?
                        2.Много е важно да се въведе стикер за ГМО съдържащи продукти ! Това е осовното.
                        3. Важно е санкциите за тези които нарушат режима на разрешаване да са конкретни , ясни и бързодействащи. Глоби които да започват от 5 цифрена сума и при повторно нарушение да се увеличават с една нула...и повече.
                        В болниците е пълно с онкоболни и заболяваемостта се дължи на консумация на ГМО - продукти с такова съдърание.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Питаите министъра не се стесняваите аз вече питах...
                          http://forum.bnews.bg/index.php?topic=33.0
                          Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ocтап Бендер
                            Така и никой не написа какво им е толкова страшното на ГМО.
                            Факта, че там където е сято ГМО повече не може да вирее чист/естествен продукт, че Мутанто целят монопол върху насъщния не е ли напълно достатъчен например? Сега си сял, ако догодина са решили да не ти дадат семена, щото примерно са проимали други интереси, какво правиш при отровената вече земя?

Супертрейдър, стига с тия етикирания и неконкретни постове, проблема е много по-сериозен.

Коментар

• Rafflesia arnoldii

Представете си едно месоядно растение да се опраши от генно модифицирана царевица и в бъдеще да мутира в човекоядно разстение.

Само да те гепне
                              Не е препоръка.

Коментар

• а и забравих да добавя в капитал макар и да са написали слаба статия (прекалено политически коректна както написа някои в коментарите) дадоха за пример ирландия как ползва законодателството за да ги банне тотално .... може да си вземем пример от тях....
                                mWPCloud.com

Коментар

Working...
                                X