IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да спрем нашествието на ГМО в България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: ....

Първоначално изпратено от gigow
    Първоначално изпратено от supertrader
    Точно високата производителност на ниски цени ще ни оправи на нас земеделието. Не е ли по добре да се ангажират повече хора да работят а цените на продуктите да са добри и те да имат прилични доходи от тази работа.Прилични доходи за дребните фермери които обработват малко земя и не ползват върхови технологии а произвеждат качественна - вкусна и истинска храна.Вече не знаете какво представлява истинската храна , пък тя е най добра като качество. Какъв глад ви гони пък въобще не го проумявам.
    Ти като как го виждаш това: "да се ангажират повече хора да работят а цените на продуктите да са добри и те да имат прилични доходи от тази работа". Как да стане. Измисли го, приложи го и след като го докажеш, ти гарантирам, че ще получиш Нобелова награда. Земеделието (пък и производството въобще) е конкурентно тогава когато има висока степен на механизация. Така е в държавите с висок стандарт на живота. Да не повтарям стари аксиоми.
    А "прилични доходи за дребните фермери... и т.н.". Това какво означава? Субсидии или свободен пазар. Ако са субсидии, то тях ги плащаме всички ние, а фермерите започват да си клатят краката и да искат все повече. За справка: Гърция.
    Ако пък е свободен пазар (какъвто в Европа няма), то тогава цените на "чистите" продукти ще нарастне многократно над "нечистите".
    До преди 4-5 години и аз си гледах градинка. Ама да ти призная картофите ги пръсках с пестицид против колорадския бръмбар, а екологичният метод е да чистиш листата от яйцата му преди да се излюпят. Ама ми беше по-лесно да пръскам.
    Супертрадера го е измислил - електронни пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tiki Man
      Гигов, имаш твърде идеализиран светоглед. .
      Tiki Man, разликата между нас е, че ти вярваш, че ВСИЧКИ ГМО са вредни и за това трябва тотално да се забранят. Аз пък вярвам, че НЕ ВСИЧКИ са вредни. И трябва учените да се произнесат по всеки различен вид. Ако е вредно-да се забрани. Но не бива да се забравя, че няма добро без зло. Това, което за едни е добро- за други е зло. И трябва да се намери баланса и ползата за човечеството. Ако това ти се струва идеализъм- така да е. Не се срамувам. И други са ми казвали, че в някои отношения съм идеалист и непрактичен.
      Ама от толкова спорове ми се допи. Пък от няколко дни се опитвам на не пия. И ако не издържа да знаеш, че ти си виновен.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Който иска да доказва ,че са безвредни.
        Аз нямам какво да доказвам.

Без ГМО в градините и училищата

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2759171
        Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Re: ....

Първоначално изпратено от supertrader
          Точно високата производителност на ниски цени ще ни оправи на нас земеделието. Не е ли по добре да се ангажират повече хора да работят а цените на продуктите да са добри и те да имат прилични доходи от тази работа.Прилични доходи за дребните фермери които обработват малко земя и не ползват върхови технологии а произвеждат качественна - вкусна и истинска храна.Вече не знаете какво представлява истинската храна , пък тя е най добра като качество. Какъв глад ви гони пък въобще не го проумявам.
          Ти като как го виждаш това: "да се ангажират повече хора да работят а цените на продуктите да са добри и те да имат прилични доходи от тази работа". Как да стане. Измисли го, приложи го и след като го докажеш, ти гарантирам, че ще получиш Нобелова награда. Земеделието (пък и производството въобще) е конкурентно тогава когато има висока степен на механизация. Така е в държавите с висок стандарт на живота. Да не повтарям стари аксиоми.
          А "прилични доходи за дребните фермери... и т.н.". Това какво означава? Субсидии или свободен пазар. Ако са субсидии, то тях ги плащаме всички ние, а фермерите започват да си клатят краката и да искат все повече. За справка: Гърция.
          Ако пък е свободен пазар (какъвто в Европа няма), то тогава цените на "чистите" продукти ще нарастне многократно над "нечистите".
          До преди 4-5 години и аз си гледах градинка. Ама да ти призная картофите ги пръсках с пестицид против колорадския бръмбар, а екологичният метод е да чистиш листата от яйцата му преди да се излюпят. Ама ми беше по-лесно да пръскам.

Коментар

• Гигов, имаш твърде идеализиран светоглед. Това, че едно нещо е разрешено, не означава, че е безвредно. Стотици примери.

Вече ти показах как принципа на въртящите се врати спомага за това вредни продукти да бъдат одобрявани. Примера с хормона на растежа rBGH (забранен в целия цивилизован свят, освен САЩ) е сред най-фрапиращите, но не и единствен.

Видяхме и колко лесно се купуват учени. Репортажа по Нова показа кой е спонсорирал учените, които сега ръкопляскаха на разхлабването на закона.

Дадох пример и с парите, които наливат петролните компании в групи отричащи климатичните проблеми - новината първа по важност за Independent.

Вече всяка баба разбра, че паниката от свинския грип е предизвикана от хората на фармацевтичните гиганти в Световната здравна организация, която в момента се разследва от ЕС по същите причини.

Какво още искаш за да разбереш в какъв свят живееш?

А това, че САЩ са луди по екологията не знам как изобщо може да ти хрумне. Тe сигурно са най-големите изнасилвачи на природата.

Нека не намесваме климата тук. Само искам да изразя радостта си, че смятах себе си за супер зле по биология, преди да попадна на вас. Растенията океаните произвеждат CO2, но също и поемат, особено океаните. Това е част от естествения цикъл (hint - фотосинтеза). Човешкото производство на CO2 не е част от този цикъл и го нарушава.

Коментар

• ....

D.Y.F-091066

Коментар

• MILOM

Каква конкурентноспособност те гони пък теб - ние внасяме земеделски продукти. Пръкнали са се шепа феодали които са арендирали земята и засяват култури с висока степен на механизация. Ниските цени унищожават икономиката , това тъй не го проумяхте. Хората се затварят в градовете.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Пред Африка и Азия въпросът с изхранването ще става още по-остър,защото от заетост и естествен подбор,се премина към постоянни помощи за изхранване на паразитиращо население в страни с големи природни ресурси и корумпирани правителства.От една страна се изхранва населението ,за да не скачат срещу правителствата ,от друга с корупционни схеми се осигурява оръжие ,за да пазят статуквото.В същото време си правят всякакви медицински експерименти,необезпокоявани ит никого.Африка е естествена приложна лаборатория с много човешки "материал" за много компаний.На мъжете от племето задачата е да правят деца и да знаят ,че помощи ще има,на Монсанто да доят правителствата и да им измъкват от ръцете паричните помощи.Затова и не само затова Монсанто има правителствените протекций на САЩ ,защото продава буклук ,а връща свежи пари в страната.

Коментар

• [quote]
                    Първоначално изпратено от gigow
                    Може би всички от четещите тук си мислят, че аз съм против екологичносъобразното земеделие. Нищо подобно. Въпросът е на каква цена? Може ли една недотам богата държава да си позволява да налага силно рестриктивни законови мерки, които ще повишат цените на продуктите и ще направят нашето замеделие абсолютно неконкурентноспособно. То не че сега сме цъфнали и вързали. И да налага такива мерки при очевидната недоказаност на опасенията от ГМО. Повтарям: НЕДОКАЗАНОСТ НА ОПАСЕНИЯ ОТ ВРЕДИ ОТ ГМО. Ако имаше доказани вреди, дори най-малки, то в Европа ГМО щяха да са забранени отдавна. Да не говорим за САЩ, където са побъркани на тема екология.
                    Подобно на ГМО са и манипулациите с тъй нареченото "глобално затопляне". Там призивът е "Да спасим белите мечки от изчезване!". Има ли някой против? Няма. И аз искам да ги спасим. Пуснете анкета с този въпрос и ще видите пълно единодушие. 99% искаме да ги спасим. Щото в България никой не е изяден от бяла мечка. И няма да бъде изяден скоро.
                    Ако обаче се постави въпросът така както е в действителност, че за да намалим парниковите газове, а от там и средната световна температура всеки българин ще трябва да се бръкне в джоба с 500 лв годишно? Защото трябва да се въведат по-скъпи технологии за производство на енергия и продукти. И то при положение, че не е ясно дали парниковите газове са причина за глобалното затопляне!? Сега кой е "ЗА"? Аха, всички се изнизаха през задния вход. Затова призовавам: Прекратете манипулациите!.
                    А пък дето ме обвиняват, че слушам политиците, това е направо смешно. Аз съм твърд скептик. Вярвам на експерти, ама не като смехотворния "доктор" Черкезов. Той е един палячо и според мен само се бъзика и се забавлява за наша сметка. Образованието му не е дори на ниво недоучил студент.
                    Аз вярвам на сухите цифри. Вярвам в здравия разум. И не съм виждал прасе с телешка кожа. За съжаление. Щото тогава обувките от естествена кожа щяха да са 2 пъти по-евтини.[/quote
                    Цитат:
                    BBC съобщи, че специалисти по климатичните промени признали, че през 2007 г. в един от най-авторитетните доклади от този тип - на Междуправителствения панел за климатичните промени към ООН, са допуснали голяма грешка, като обявили, че ледниците в Хималаите ще изчезнат през 2035 г. заради климатичните промени. Грешка на 3000 стр.!
                    Грешка?!
                    Ето такива грешки имам предвид, когато протестирам, че ни заробват с централи с възобновяеми енергийни източници…
                    Самата идея, че човешката дейност може да предизвика климатичните промени е израз на арогантното самочувствие на човека. В дълбоката си същност тя е богохулна.
                    Растенията, животните и микробите на планетата отделят годишно 220 гигатона СО2. Океаните отделят 330 Gt.
                    Човеците около 26.4 Gt
                    .
                    http://milom.blog.bg/

Коментар

• 4i40

Не пари - оръжие са. По сериозна е работата.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• supertrader

Барозо да не е диктатор ! Барозо да не е космонавт! Барозо да не е ГМО! ...
                        МИ, не е...
                        И защото е "голямото нещо" на ЕК, затова е чудна работата....
                        И ако нещата са толкова просто еднозначни, щяха да се решават по форума на инвестора.....от тики, кмета или не дай се боже от аналния-биохимик........
                        Защо го включвам при тях ли ??? Толкова е смотан, че прилича на антиреклама...(Отрицание на отрицанието).
                        А , че в ГМО са намесени много пари, влияние и политика, съмнение няма...

Коментар

• Може би всички от четещите тук си мислят, че аз съм против екологичносъобразното земеделие. Нищо подобно. Въпросът е на каква цена? Може ли една недотам богата държава да си позволява да налага силно рестриктивни законови мерки, които ще повишат цените на продуктите и ще направят нашето замеделие абсолютно неконкурентноспособно. То не че сега сме цъфнали и вързали. И да налага такива мерки при очевидната недоказаност на опасенията от ГМО. Повтарям: НЕДОКАЗАНОСТ НА ОПАСЕНИЯ ОТ ВРЕДИ ОТ ГМО. Ако имаше доказани вреди, дори най-малки, то в Европа ГМО щяха да са забранени отдавна. Да не говорим за САЩ, където са побъркани на тема екология.
                          Подобно на ГМО са и манипулациите с тъй нареченото "глобално затопляне". Там призивът е "Да спасим белите мечки от изчезване!". Има ли някой против? Няма. И аз искам да ги спасим. Пуснете анкета с този въпрос и ще видите пълно единодушие. 99% искаме да ги спасим. Щото в България никой не е изяден от бяла мечка. И няма да бъде изяден скоро.
                          Ако обаче се постави въпросът така както е в действителност, че за да намалим парниковите газове, а от там и средната световна температура всеки българин ще трябва да се бръкне в джоба с 500 лв годишно? Защото трябва да се въведат по-скъпи технологии за производство на енергия и продукти. И то при положение, че не е ясно дали парниковите газове са причина за глобалното затопляне!? Сега кой е "ЗА"? Аха, всички се изнизаха през задния вход. Затова призовавам: Прекратете манипулациите!.
                          А пък дето ме обвиняват, че слушам политиците, това е направо смешно. Аз съм твърд скептик. Вярвам на експерти, ама не като смехотворния "доктор" Черкезов. Той е един палячо и според мен само се бъзика и се забавлява за наша сметка. Образованието му не е дори на ниво недоучил студент.
                          Аз вярвам на сухите цифри. Вярвам в здравия разум. И не съм виждал прасе с телешка кожа. За съжаление. Щото тогава обувките от естествена кожа щяха да са 2 пъти по-евтини.

Коментар

• Черкезов

Ти си заблуден , ако ГМО беше панацея за тези проблеми и глада то вече трябваше да са решени в Африка и Азия.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Томи,

1. Аз самия казах, че това с прасетата и рибата е глупост и няма нищо общо с ГМО.

2. Нямам телевизор. Отдава ми се възможност да гледам телевизия 1-2 пъти в месеца и гледам само ако знам, че в някое предаване ще се говори по интересна тематика и ще има интересен гост. Не си падам по телевизията.

3. Досега никъде не съм прочел анти-ГМО кампанията да е свързана с квоти. Това твоя идея ли е или си го прочел от достоверен източник? Ти тръгваш от това, че проблема е политически и самите качества на ГМО не те интересуват. Аз тръгвам от това, че ГМО за боклуци и не ме интересува за какви политически цели може да се ползва. Ако да си прав, не мислиш ли че трябва да защитиш европейските интереси?

Гигов, говориш за Зелената революция, която се е състояла през средата на миналия век и чрез въвеждането на пестициди, торове, хербициди и други технологии е довела до няколкократно нарастване на добивите. Тази революция може да бъде критикувана заради екологичните, качествените, и здравословните ефекти, които причинява. Под въпрос е и доколко е спомогнала за изкореняването на глада и до колко е направила богатите още по-богати.

Както и да е, аз не говоря за премахване на химикалите от земеделието. Това е отделна тема. А и не мисля, че все още имаме алтернативи (което е лошото)

За Roundup-Ready мутантите вече стана дума, че не намаляват, а напротив - увеличават употребата на химикали. Това прави продукцията още по-скъпа, фермерите още по-задлъжнели, а ние и природата още по-отровени. Това не е решение. Прави ни още по-зависими от химикалите, основани на петрол, а нарушаване на екологичното равновесие може да доведе до страшни последици.

Когато има нарастващо население, е нормално да се цели нарастване на добивите. Не може да оставим хората да умрат от глад, нали? Кофти положение.

Един ден това ще ни излезе през носа, така или иначе.

Коментар

• Стига манипулации, без ГМО Африка и Азия ще почернеят от детска смъртност.
                                Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

Working...
                                X