Re: ....
Ти като как го виждаш това: "да се ангажират повече хора да работят а цените на продуктите да са добри и те да имат прилични доходи от тази работа". Как да стане. Измисли го, приложи го и след като го докажеш, ти гарантирам, че ще получиш Нобелова награда. Земеделието (пък и производството въобще) е конкурентно тогава когато има висока степен на механизация. Така е в държавите с висок стандарт на живота. Да не повтарям стари аксиоми.
А "прилични доходи за дребните фермери... и т.н.". Това какво означава? Субсидии или свободен пазар. Ако са субсидии, то тях ги плащаме всички ние, а фермерите започват да си клатят краката и да искат все повече. За справка: Гърция.
Ако пък е свободен пазар (какъвто в Европа няма), то тогава цените на "чистите" продукти ще нарастне многократно над "нечистите".
До преди 4-5 години и аз си гледах градинка. Ама да ти призная картофите ги пръсках с пестицид против колорадския бръмбар, а екологичният метод е да чистиш листата от яйцата му преди да се излюпят. Ама ми беше по-лесно да пръскам.
Супертрадера го е измислил - електронни пари.
Първоначално изпратено от gigow
Първоначално изпратено от supertrader
Точно високата производителност на ниски цени ще ни оправи на нас земеделието. Не е ли по добре да се ангажират повече хора да работят а цените на продуктите да са добри и те да имат прилични доходи от тази работа.Прилични доходи за дребните фермери които обработват малко земя и не ползват върхови технологии а произвеждат качественна - вкусна и истинска храна.Вече не знаете какво представлява истинската храна , пък тя е най добра като качество. Какъв глад ви гони пък въобще не го проумявам.
А "прилични доходи за дребните фермери... и т.н.". Това какво означава? Субсидии или свободен пазар. Ако са субсидии, то тях ги плащаме всички ние, а фермерите започват да си клатят краката и да искат все повече. За справка: Гърция.
Ако пък е свободен пазар (какъвто в Европа няма), то тогава цените на "чистите" продукти ще нарастне многократно над "нечистите".
До преди 4-5 години и аз си гледах градинка. Ама да ти призная картофите ги пръсках с пестицид против колорадския бръмбар, а екологичният метод е да чистиш листата от яйцата му преди да се излюпят. Ама ми беше по-лесно да пръскам.
Коментар