If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Докторе, ти прочете ли цяланта статия? Прочете ли последните два абзаца или немА сили?
Впрочем някой по долу заподозря, че компаниите подкупват длъжностни лица. Но нашите министри не ги подкупват. Не. Те нямат тежест, че да ги подкупват. Тях просто ги иструктират.
Пък и те искат друго - маркиране на стоките произвеждани от ГМО за да може потребителя да знае и избира. Естественно много хора ще изберат органични храни и те ще станат с по добри цени , а това ще повиши доходите на друбните фермермери и заетостта в този сектор. Европа има нежда от работни места с добри доходи , от заетост !!!!
Да то е самият прогрес да се отглеждат.МОН да не бяха изтървали тези страни в които бяха разрешени , а те искат да ги забраняват. Прогреса някой като го допусне не се случва да иска да се оттърве от него и да се върне назад.
Ама от толкова спорове ми се допи. Пък от няколко дни се опитвам на не пия.
Отдавна съм се отказал от опитите за "дни без пиене".
Тука бяха изговорени много неща и цитирани много статии, което спестява ровичкането. Някои хора ги мързи да четат темата и говорят неща, които вече бяха обсъждани. Даже за тяхно удобство бяха препоръчани и дадени линкове към филми. Няма смисъл да въртим една и съща плоча заради тях.
Че то и сега у нас има ГМО -- да са ти пораснали още един чифт уши?
[/quote]
То уши няма да ни поникнат-нито две, нито три / ха-ха - три уши/. Ние вече сме изградени индивидууми.
Не се знае занапред. Не е ясно.
Ти като искаш яж.
п.п.
Мен също не ме занимава въпроса " има ли го - няма ли го?".
Но не трябва да се отглежда в България. Вредно е за бизнеса.
Хората съвсем конкретно ти посочват в интернет има описани случай на осъдени фармери и тези хора с право се оплакват от Монсанто. Има ГМО у нас , но няма вече туристи които да се "оплакват " че храната била вкусна..а имаше. Ни е нямаме бъдеще в производството на големите добиви от земеделска продукция , за нас е много по добре и възможен вариант да започнем да произвеждаме качественна но за целта тя на пазара трябва да се отдели и да е селектирана а не търговците да им се дава ъзможност да пробутват и да лъжат.Това е проблема - лъжата в търговията , иначе на пазара е пълно с български домати пък като спрат тировете и стоката оредява.Добиви не ни трябват , на нас ни трябва качество и стоката на местния пазар да е качественна. Контрал , стикери , глоби и в затвора да се влиза като се нарушават закони.ГМО - за какво са ни , за да може да се внася защото то е ясно че няма да се произведе тук ГМО. Семена за ГМО пък пак ще ги внасяме , хайде стига вече с тоя изнас на жени и внос на вече ГМО картофи. Монсанто на картофите такъв ген от мопж могат да му вкарат че ще го направят в ледовете да се отглежда , то няма да е картоф ама..Прогреса не е в ГМО за нас , то е колкото да ни спъва.Високата производителност ще остави хора без поминък и работа и ще направи богатите още по богати , на кого ще си продават боклуците обаче.
Ти какво искаш да го напишат с ГОЛЕМИ БУКВИ! За това чети между редовете!
И проблемът не е политически, а финансов! Всичко е за пари и влияние, и това се постига чрез политически действия!
Дали ГМО са качествени или не трябва да се говори КОНКРЕТНО, а не ТАКОВА ЖИВОТНО НЕМА И ТО Е ГАДНО И ОТРОВНО
Че то и сега у нас има ГМО -- да са ти пораснали още един чифт уши?
Или като използваме скапаната руска пшеница сме много гот ама щом е хАмериканско значи е боклук!
Всички реват били гадни, опасни -- какво точно - дайте пример! ИЛи мислиш че тия в Америка и Канада дето се съдят за всякакви глупости нямаше до сега да им видят сменката! Айде стига с бозата, че и тя стана ГМО от както я правят с подсладители а не със захар
Първоначално изпратено от Tiki Man
Томи,
3. Досега никъде не съм прочел анти-ГМО кампанията да е свързана с квоти. Това твоя идея ли е или си го прочел от достоверен източник? Ти тръгваш от това, че проблема е политически и самите качества на ГМО не те интересуват. Аз тръгвам от това, че ГМО за боклуци и не ме интересува за какви политически цели може да се ползва. Ако да си прав, не мислиш ли че трябва да защитиш европейските интереси?
Точно високата производителност на ниски цени ще ни оправи на нас земеделието. Не е ли по добре да се ангажират повече хора да работят а цените на продуктите да са добри и те да имат прилични доходи от тази работа.Прилични доходи за дребните фермери които обработват малко земя и не ползват върхови технологии а произвеждат качественна - вкусна и истинска храна.Вече не знаете какво представлява истинската храна , пък тя е най добра като качество. Какъв глад ви гони пък въобще не го проумявам.
Ти като как го виждаш това: "да се ангажират повече хора да работят а цените на продуктите да са добри и те да имат прилични доходи от тази работа". Как да стане. Измисли го, .
Супертрадера го е измислил - електронни пари.
Да де. Те нали в Щатите почти ги бяха въвели -"електронните пари". И видяхме да къде я докараха.
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Може би всички от четещите тук си мислят, че аз съм против екологичносъобразното земеделие. Нищо подобно. Въпросът е на каква цена? .
Ами ти къде прочете,че трябва да правим само екологично земеделие и добивите ще са ниски?
Не успя ли да вденеш, че сегашното ни земеделие е достатъчно добро и не трябва да се набъркваме с ГМО продуктите? Това е стратегически важно за производителите.
Като си замърсим продукцията с ГМО, износа ще е много по труден и тогава ще трябва да подаряваме на Африка нереализираната си реколта. Защото те подаръците са такива.
Коментар