If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
... Или всички които са били болни от рак са пили вода, следователно водата е вредна и причинява рак! Ей прос народ слаба държава!
Апропо, не харесвам Монсанто и всякакви подобни опити за налагане на авторски права върху каквото и да е, но да крешиш че ГМО е вредно без да го доказваш е смешно и жалко!
Първоначално изпратено от andy
Цитат от статията за Шмайзер по-долу
"В света няма публикуван нито един научен доклад, твърдящ, че генно модифицираните храни са безопасни.
Когато тези неща се появиха на пазара за пръв път, като фермер си помислих, че за нас ще бъде по-лесно и предполагах, че ще е безопасно. Но това, което научих е, че само защото правителството ни го одобрява и компаниите го предлагат, не означава задължително, че е безопасно. Погледнато в миналото.....казваха ни, че ПЦБ са безопасни. ДДТ, казваха те е безопасно. Една стара реклама, която правителството пускаше, показваше деца ядящи на пикник обгърнати от ДДТ мъгла, и то защото химическите компании уверяваха правителството и хората, че тези неща са безопасни.
Списъкът продължава с други подобни продукти. Сега, след години, ние знаем, че тези продукти са много опасни. Те са вероятно причината нашата страна да има най-високия процент на раково болни в света.
Сега ни казват, че генно модифицираните култури са безопасни...... Не го вярвам."
На последното първенство по фигурно пързаляне, което са проведе в САЩ(не помня в кой град беше) ми направи впечатление, че от 5 реклами в залата 2 бяха на агенции за превенция и лекуване на рак.
Извода - първо ни тровят с "висококачествена храна", после ни "лекуват"...
Аз не пробутвам ГМО на никого и не правя пари от това!
Точно тези които правят пачка да докажат, че е БЕЗВРЕДНО.
А вече 16 години се врат по дупките, крият резултати, заплашват, затварят устата на журналисти и преса, пренебрегват чужди изследвания и т.н.
Това за РАКА го написах във връзка "Колко е здрав американския народ".
Има и още много инфо, но не ми се впуска в доказване на очевидни и известни неща. Вие сте четящи и трябва да го знаете по-добре от такива неграмотни като мен.
... Или всички които са били болни от рак са пили вода, следователно водата е вредна и причинява рак! Ей прос народ слаба държава!
Апропо, не харесвам Монсанто и всякакви подобни опити за налагане на авторски права върху каквото и да е, но да крешиш че ГМО е вредно без да го доказваш е смешно и жалко!
Първоначално изпратено от andy
"В света няма публикуван нито един научен доклад, твърдящ, че генно модифицираните храни са безопасни.
Когато тези неща се появиха на пазара за пръв път, като фермер си помислих, че за нас ще бъде по-лесно и предполагах, че ще е безопасно. Но това, което научих е, че само защото правителството ни го одобрява и компаниите го предлагат, не означава задължително, че е безопасно. Погледнато в миналото.....казваха ни, че ПЦБ са безопасни. ДДТ, казваха те е безопасно. Една стара реклама, която правителството пускаше, показваше деца ядящи на пикник обгърнати от ДДТ мъгла, и то защото химическите компании уверяваха правителството и хората, че тези неща са безопасни.
Списъкът продължава с други подобни продукти. Сега, след години, ние знаем, че тези продукти са много опасни. Те са вероятно причината нашата страна да има най-високия процент на раково болни в света.
Сега ни казват, че генно модифицираните култури са безопасни...... Не го вярвам."
На последното първенство по фигурно пързаляне, което са проведе в САЩ(не помня в кой град беше) ми направи впечатление, че от 5 реклами в залата 2 бяха на агенции за превенция и лекуване на рак.
страхотна статия! Благодаря ти. Тук ще се разочароваш, пишат само някакви озлубени, фалирали от борсите лузъри.
Черкезов, биохимик-иноватор
Черкезов, не си схванал намека ми.
Този симпатяга ще получи точно обратен ефект от статията си. Само виж как се разбуни форума на "Сега" от нея.
Не е ли ясно, че ГМО НЕ искаме, хеле пък от Монсанто...
Естествено е посланника на САЩ да прокарва интересите на американска фирма - той затова е посланник. Но в статията се говори само за биотехнологични постижения. Не видях никъде да се споменава ГМО. Биотехнологии се използват във фармацефтиката, животновъдството и растениениевъдството за селекция, комбиниране на хромозоми и т.н. Биотехнологии развиват всички големи компании за производство на семена и посадъчен материал. Биотехнологии се развиват и в България. В статията не видях нищо конкретно за ГМО.
И друго.Това рИване за изхранването на света ми прилича на плач с крокодилски сълзи .
страхотна статия! Благодаря ти. Тук ще се разочароваш, пишат само някакви озлубени, фалирали от борсите лузъри.
Черкезов, биохимик-иноватор
и какво стана с лъжата ти за ваденето на БГ от ЕС ако не приеме гмо ? а взе ни за някакви озлубени, фалирали от борсите лузъри които нищо не разбират... или очкаваше че ще сме като теб и няма да ни пука за последствията от деиствията ни само защото ни се отворила възможност да поспечелим нещо....
И упорито отказваш да отговориш на зададените ти още в начлото въпроси? Подцени ни а ?
Първоначално изпратено от marketleverage
Първоначално изпратено от BattleRoyal
Първоначално изпратено от Черкезов
" Здравейте, името ми е Георги Иванов Димитров.Аз съм вазпитаник на Аграрния университет ,град Пловдив.Студент съм трета година и зад гърба си имам 2 години практика в Англия и квалификация за бригадир(супервайзър). WTF ????
.... Всяко второ циганче страда от недохранване!
Когато си помислите да създавате натиск върху парламента за подобна "кауза", извикайте в съзнанието си тези беззащитни, напълнени със сълзи детски очички, които отново са потънали в печал, поради системно недохранване...
д-р Черкезов
Две неща грабват: Ученика явно даже не може да пише, а с това за циганчето направо ме накара неделята да ходя пред парламента...
п.п.майка ми работеше дъъъъъъълги години в института по генетика - сега се изнесе на село и сама си гледа каквото може за храна - храна от магазина само в краен случай - смЕтай...
За да си фен на ГМО трябва да си тотално необразован и неосведомен или просто да ти плащат - при теб още се колебая кое е - може и двете...
черкезов преиграва това е преписано само е сменена думата негърче с циганче. Циганчетата не са недохранени защото България не може да произведе достатъчно хранителни продукти както е в африка... те страдат защото родителите им почитат повече старите отколкото младите... и младите са оставени на произвола...
пп черкезов къде са ти отговорите на това
ГМО не се нуждае от реклама. Фермерите са добре запознати, просто не мога да остана безучастен, при положение че се изопачава истината и се насажда манипулация относно ГМО.
д-р.Черкезов
хлъзгав си ама какво да очаквам от лош човек
още не си отговорил на това че те хвнаха в опит за манипулация
Първоначално изпратено от Зарзаватчийски глас
Надпреварвате се да пишете излишно. Искате или не, правителството ще въведе ГМО, ако България иска да остане в Евро съюза и да има благоволението на САЩ.
На пролет ще има засадени хиляди декари, имам информация от кухнята.
Д-р.Черкезов
Черкезов, тука не сме се хванали на лаф сбирщина малоумници, нищо, че може така да изглежда на пръв поглед.
Много те моля да поясниш конкретно и точно с какво точно отказа от приемането на ГМО на наша територия ще застрашим членството си в Евросъюза.
Иначе да, има сериозни предпоставки това да се случи, предвид това кои са заинтересовани това да се случи. Но това не означава, че не трябва да опитаме да ги спрем.
П.п. и през ум не ми е минавало, че ще ме занимаят някога земеделски въпроси.
а това каквое ?
Ако не либерализираме закона за ГМО, няма да се учудя ако фермерите във България, блокираме границата с Гърция.
Просто ще бъдем съсипани!!!
Още не е отгорил на това като излязоха доказателства че всъшност се опитва да ни мапулира и подминава отговорите на тези два въпроса
като имаме това
Опасностите за българското земеделие са свързани най-вече с пазарите. Защото в ЕС няма търсене на ГМО. България ще загуби не само пазари, но и имидж. Ако ние искаме да бъдем страна с развит туризъм, не би било добре за имиджа ни. Още през деветдесетте Австрия например забрани много мутанти с аргумента, че иска да развива туризма, който неминуемо е свързан с качеството на храната. Същите аргументи са и в Гърция. В Австрия и Италия искат да развиват едно земеделско производство, което не би накърнило традиционното производство на земеделски продукти. Това са аргументите, поради които те отхвърлят каквато и да е употреба на ГМО.
Относно: Предложение за изменение на закона за генетично модифицираните организми
Ние, фермерите от социалната мрежа FERMER.BG (около 6000 члена), преди приемане на поправките в Закона за генно модифицираните организми отново апелираме към институциите на Република България следното:
1. Предложените промени в закона пораждат недоверие, а не успокоение. Смятаме, че те са твърде либерални и въпреки бюрократичните пречки, не могат да защитят надеждно както биологичното, така и конвенционалното земеделие. Предложената схема за контрол на ГМО може да забави, но не и да предотврати регистрацията и разпространението им.
2. Изхождайки от фактите, смятаме съвместното съществуване на ГМО както с биоземеделието, така и с конвенционалното земеделие за невъзможно. Отстоянията са само формалност и не могат да предотвратят щетите. Реална е опасността и за биоразнообразието.
Какво от това?! Монсанто е фирмата която си е удвоила приходите за 2009г. във България.
Монсанто има над 100 дъщепни фирми. Какво лошо има да се развиват?!
Не може заради "зелени" сопуланковци, бизнесът във България да губи милярди годишно и фермерите да ходят оръфани като източно Германци след първата световна. Няма да го позволим. Който иска био, да си купи земя в Натура2000 и да се спасява.
Това че Монсанто съди хората без причина е долнопробна лъжа, която ще уборя във всеки съд.
Черкезов!!!
за приходите ви ясно че растът нас това не ни вълнува вълнувани това че ще се замърси бг с боклуци за да може черкезов и още група хора да поспечелят малко пари...
Тъпаците който ви вярват са предупредени че ще ги гърбите по план както е казал големия шеф с цените ( както бяха предупреждавани тези с кредитите 2007 че банките ще ги изгърбят с тези договори)
Фермерите, които ще използват през следващата година новия пестицид на „Монсанто” Раундъп 2, ще трябва да платят 42% повече, отколкото са плащали за него през 2009 г.
В една своя последна реч изпълнителният директор на „Монсанто” Хю Грант заяви, че целта на компанията е да увеличи двойно печалбата си за 2012 г. в сравнение с показателите от 2007 г. Той каза, че с увеличението на цените на новия Раундъп 2 за семена на соя и на ГМ царевичен хибрид ‘SmartStax’ ще се постигне 1/3 от брутната печалба за 2012.
Какво от това?! Монсанто е фирмата която си е удвоила приходите за 2009г. във България.
Монсанто има над 100 дъщепни фирми. Какво лошо има да се развиват?!
Не може заради "зелени" сопуланковци, бизнесът във България да губи милярди годишно и фермерите да ходят оръфани като източно Германци след първата световна. Няма да го позволим. Който иска био, да си купи земя в Натура2000 и да се спасява.
Това че Монсанто съди хората без причина е долнопробна лъжа, която ще уборя във всеки съд.
Черкезов!!!
Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
За телевизиите говоря. Имало е тв екипи и на трите места, на второто не са били допуснати никакви медии вътре. В днешните новини показаха няколкосекундни клипчета от днес и това е.
Коментар