Първоначално изпратено от blah blah
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионните фондове и колко от парите ни издухаха?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от blah blahПървоначално изпратено от ОКПървоначално изпратено от Тъпо парчеИ така и не разбрах как се източват фондовете, попитах те в другата тема, и там не ми отговори? Кажи да източа и аз, щото съм тъпо парче и не знам как...
Въпроса е за свързаността между дружествата. Как 3 пенсионни фонда са с един мажоритар "де факто". Да не говоря, че половината борса е смешна и пълна с акции на въпросните пичове. Да не конкретизирам имена и дружества, но се вижда като им падне едно от дружествата с 5-10%, как веднага друго скача с поне толкова. Според мен сериозните пенсионни са 3 на брой.
А защо толкова ревете срещу пенсионните? Миналите години им се радвахме как се качват, сега борсите падат с по 80%. Кажете нещо за взаимните фондове. Но нищо не говорите за тях, защо? Те губят над 50-60% и повече ама няма проблем така ли? Абе смотаняци сте си и тва е, миналата година не ривахте.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ОКПървоначално изпратено от Тъпо парчеИ така и не разбрах как се източват фондовете, попитах те в другата тема, и там не ми отговори? Кажи да източа и аз, щото съм тъпо парче и не знам как...
Коментар
-
При първо дъно никой ли не може да спечели? Нали за да паднат цените първо трябва да се качат и някой да ти ги продаде на високите нива. Другият вариант е да паднат направо след айпиото, но тогава мажоритаря ги е пласирал доста над справедливата цена и остава да си прибере премията от дружеството. Виждали сме доста странни сделки на публичните дружества, а някои съвсем нагло си гласуват директни плащания, без да се страхуват от санкции на регулатора. На борсата срещу всяка загуба стои печалба и обратното, за да спечелиш от акции трябва да ги купиш евтино от някой и после да ги продадеш по-скъпо. Е, може и дивидент да получиш, ама знаеш ли колко са им приходите от дивиденти на фондовете?
Първоначално изпратено от Han KrumПървоначално изпратено от ивaнПървоначално изпратено от Тъпо парчеToва, дали парите ще им стигнат за кисело мляко или баничка зависи от управляващите, които НИЕ избираме. Същите тези, които изядоха пенсиите на всички родени преди 1959-та...гласувайте пак за тях. А фондовете са частни, не са държавни - така че изборите нямат общо в случая. И след изборите в държавната администрация ще има малоумници. И така и не разбрах как се източват фондовете, попитах те в другата тема, и там не ми отговори? Кажи да източа и аз, щото съм тъпо парче и не знам как...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ОКПървоначално изпратено от Тъпо парчеИ така и не разбрах как се източват фондовете, попитах те в другата тема, и там не ми отговори? Кажи да източа и аз, щото съм тъпо парче и не знам как...
Коментар
-
ОК
Първоначално изпратено от Тъпо парчеИ така и не разбрах как се източват фондовете, попитах те в другата тема, и там не ми отговори? Кажи да източа и аз, щото съм тъпо парче и не знам как...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ивaнПървоначално изпратено от Тъпо парчеToва, дали парите ще им стигнат за кисело мляко или баничка зависи от управляващите, които НИЕ избираме. Същите тези, които изядоха пенсиите на всички родени преди 1959-та...гласувайте пак за тях. А фондовете са частни, не са държавни - така че изборите нямат общо в случая. И след изборите в държавната администрация ще има малоумници. И така и не разбрах как се източват фондовете, попитах те в другата тема, и там не ми отговори? Кажи да източа и аз, щото съм тъпо парче и не знам как...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парчеToва, дали парите ще им стигнат за кисело мляко или баничка зависи от управляващите, които НИЕ избираме. Същите тези, които изядоха пенсиите на всички родени преди 1959-та...гласувайте пак за тях. А фондовете са частни, не са държавни - така че изборите нямат общо в случая. И след изборите в държавната администрация ще има малоумници. И така и не разбрах как се източват фондовете, попитах те в другата тема, и там не ми отговори? Кажи да източа и аз, щото съм тъпо парче и не знам как...
Коментар
-
Мисля, че си говорите за различни неща и така ще е трудничко да се разберете
Само за протокола, т.нар. триколонна осигурителна система в БГ се различава точно в третия стълб от това, което е навън за зло или за добро.
Надявам се на 2 неща:
- да се запази наследствения елемент по индивидуалните партиди, въпреки силния натиск от ПОД;
- регулаторите КФН и КЗН да им посвалят малко 5% такса от всяка вноска, защото е множко и сега е по-добре с гласуваната минимална доходност от 4% годишно, отколкото 2%, както беше досега.
Ако врътнат от 5% на 7% вноските в УПФ за сметка на първия стълб, още по-добре при запазване на горните писаници.
Ай, наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парчеToва, дали парите ще им стигнат за кисело мляко или баничка зависи от управляващите, които НИЕ избираме. Същите тези, които изядоха пенсиите на всички родени преди 1959-та...гласувайте пак за тях. А фондовете са частни, не са държавни - така че изборите нямат общо в случая. И след изборите в държавната администрация ще има малоумници. И така и не разбрах как се източват фондовете, попитах те в другата тема, и там не ми отговори? Кажи да източа и аз, щото съм тъпо парче и не знам как...
Коментар
-
Toва, дали парите ще им стигнат за кисело мляко или баничка зависи от управляващите, които НИЕ избираме. Същите тези, които изядоха пенсиите на всички родени преди 1959-та...гласувайте пак за тях. А фондовете са частни, не са държавни - така че изборите нямат общо в случая. И след изборите в държавната администрация ще има малоумници. И така и не разбрах как се източват фондовете, попитах те в другата тема, и там не ми отговори? Кажи да източа и аз, щото съм тъпо парче и не знам как...
Коментар
Коментар