Да и аз сега това забелязах,че е 100 лв.вчера си купих 3-и.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златни монети
Collapse
X
-
Стабилна ли е европейската банкова система?
24 Септември 2008 | 16:34
Спокойствието сред инвеститорите, че европейската банкова система е значително по-стабилна от американската и няма да станем свидетели на подобна криза, може би не е съвсем основателно.
Най-големите европейски банки са с по-голям недостиг на капитал от щатските си колеги, сочи изследване на базираната в Брюксел изследователска агенция Centre for European Policy Studies.
Само водещата немска банка Deutsche Bank е ползвала заемни средства за над 50% от собствения си капитал, за да закупи активи от над 2 трлн. евро, или над 80% от размера на немската икономика.
В същото време изследването сочи, че спасителният за банковата система план в САЩ, оценяван на около 700 млрд. долара от страна на ФЕД, би бил трудно приложим в Европа, като би изисквал сложна координация между Европейската централна банка и европейските страни.
Като цяло ливъриджа, ползван от водещите европейските финансови институции, възлиза на 35%, на фона на под 20% за щатските такива.
В тази насока, дори и относително по-малко по размер отписване на активи от страна на европейските банки, в сравнение с щатските, може да доведе до сериозно разстройване на „стабилната“ европейска система.
Ако банките бъдат принудени да продават закупените със взети назаем средства в момента, това може да доведе до сериозна криза в сектора при липса на много възможности за финансиране със свеж капитал.
Схващането сред инвеститорите, което е в основата на липсата на паника, че европейските банки са „имунизирани“ срещу кризата, може би не е напълно вярно.
Като към това добавим и факта, че много от тях са инвестирали на ипотечните пазари в САЩ, въпрос на време е да видим как ще се отрази наблюдаваната криза на резултатите им през следващите тримесечия.
Опасност биха създали в настоящата ситуация каквито и да било съмнения за ликвидна криза при някоя от водещите банки, което пък да инициира понижение на рейтинги и оттам масови разпродажби на акциите на банките.
Британската банка - Barclays PLC, с активи на стойност 1.3 трлн. паунда, или повече от цялата икономика, е ползвала ливъридж от около 60%.
Това не е препоръка за покупка или продажба!
Не купувам или продавам а само споделям инфо.
Коментар
-
23 Септември 2008 | 09:52
Златото нарасна до седемседмичен връх след срива на долара срещу еврото заради несигурността, съпровождаща пакета от мерки на американското правителство. Спот цената нарасна с 6.45 долара и това са 0.7%, до 906.65 долара за тройунция спрямо затварянето вчера в Ню Йорк, когато беше налице поскъпване от над 3%.
Петролът спадна днес до нивата от 109 долара за барел, тъй като инвеститорите теглеха печалби заради вчерашния растеж от над 6 долара, който дойде заради слабостта на долара и подобрените условия за търсене на горива. Според специалисти в момента дилърите изчакват подробностите от плана за 700 милиарда долара.
Те допълниха, че едно бързо негово одобрение ще даде подкрепа на финансовите пазари, докато едно забавяне ще повиши несигурността. Американският лек суров петрол със срок на доставка новия фронт месец ноември загуби 22 цента, до 109.15 долара за барел, след първоначално понижение от 92 цента.
Лондонските контракти на сорта Брент обаче нараснаха с 5 цента, до 106.09 долара за барел. Ноемврийските контракти на американския фючърс завършиха вчера с растеж от 6.62 долара на 109.37 долара за барел. Октомврийските контракти, които вчера изтекоха, се повишиха с 16 долара, или това са 15.7%, и завършиха на 120.92 долара. Това е най-голямото еднодневно поскъпване на петрола в цялата история.
Коментар
-
23 Септември 2008 | 17:13
Ръстът на среброто може да изпревари този на златото, в резултат на изключително силното търсене на суровината от страна на инвеститори, желаещи да избягат от финансовите пазари, сочи изследване на компанията Gold Arrow Capital Management.
Спредът между поскъпването на златото и среброто е най-голям от ноември 2003 година, като е със 17% над средния за последните пет години.
До днес златото е поскъпнало с 23% за последната една година, докато в същото време среброто е поевтиняло с 1.2% за посочения период.
Тази изключително голяма разлика пренасочва все по-голям инвеститорски интерес към среброто от страна на тези търсещи „спасителен бряг“ от кризата на финансовите пазари в ценни метали.
Вчера среброто отбеляза изключително силно повишение, добавяйки 7.8% към стойността си до ниво от 13.45 долара за унция по време на търговията си на щатските стокови пазари.
Една от стратегиите на „догонване“ е сред основните причини за очаквания за изключително силно повишение в цената на среброто и изпреварващо спрямо това на златото.
В исторически план среброто е доказало, че е по-волатилно от златото, макар и с изоставащи темпове на застигане при ясен тренд, какъвто се наблюдава в момента.
Очакванията за по-нататъшни проблеми във финансовата система на САЩ, както и за евентуално задълбочаване на поевтиняването на долара, са сред основните причини за положителните очаквания за движението на ценните метали.
В условията на висока инфлация, както и в кризисни за финансовите пазари моменти, към които можем да определим настоящата ситуация, инвеститорите имат склонност да повишават кешовите си позиции, както и тези в благородни метали.
От началото на годината цената на среброто се е понижила с 9.9%, на фона на поскъпването на златото за същия период с 8.5%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от niki88Първоначално изпратено от javorhttp://new../index.php?cid=1&sid=3&aid=26233
Среброто може да е следващия хит на пазара
http://new../index.php?cid=1&sid=3&aid=26156
Огромен растеж на златото и петрола заради слабостта на долара
http://new.profit.bg/index.php?cid=1&sid=3&aid=26156
http://new.profit.bg/index.php?cid=1&sid=3
Коментар
-
Първоначално изпратено от javorhttp://new../index.php?cid=1&sid=3&aid=26233
http://new../index.php?cid=1&sid=3&aid=26156
Коментар
-
http://new.profit.bg/index.php?cid=1&sid=3&aid=26233
http://new.profit.bg/index.php?cid=1&sid=3&aid=26156
Коментар
-
Абе струва ми се че теб те бях помолол да не пишеш повече тук. Пич, не те разбирам - при положение че никой не иска да общува с тебе , дражниш всички и като цяло си отвратително неприятен, трябва ли да бъдеш и толкова нахален и нагъл и да придължаваш да ни занимаваш. Айде по пътя на майната си. Всъщност не ме разбирай погрешно - ако си такъв какъвто се показваш, нямаш място тук, струва ми се обаче че го правиш нарочно. Ако е така те моля просто да си промениш държанието.
Да споделя сега и нещо по темата. Покрай тая история с монетата за независимостта да ви разкажа, по скоро да направя едно сравнение с австралийския монетен двор. Писал съм и преди че пазаря от там и съм много впечатлен. За септември обаче в каталога който ми пратиха, бяха отбелязали изрично оставащите бройки от лимитараните тиражи, които скоро свършват. Например еди си коя монета, тираж 3000 бройки, към еди си коя дата остават 172 бройки. Няма скатавания и криене на монети и т.н. Освен това, първата им златна монета за 2009 е поръчана на един от най известните им художници. Не на някой неизвестен тъпак. Резултата е невероятно съчетание между нумизматика и приложн изкуство. Уви, тиража беше 1500 бройки и свърши за два часа от пускането и в продажба. Но толкова красива. Единствено австрийското злато е по красиво според мен. Разгледайте колекцията и ще сте потресени. Няма такова качество и такива композиций.
Айде толкова от мен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от javorПървоначално изпратено от justpassingbyПървоначално изпратено от javorПървоначално изпратено от justpassingbyПървоначално изпратено от javorНякъде бях чел,че простотията ходила по хората а не по животните!И това доста силно се забелязва,когато на някой му сервираш информация и той незнае,какво да я прави и по-особено досаден начин се опитва да си пробута монетката с дупката,която му препоръчвам да си я мушне в д......а
Каквото почукало,такова се обадило!
Интересно е също,че си писал над 1000 пъти до сега и все още не си намерил възможноста да преминеш на кирилица,което също прави не добро впечатление,както и някои от изказванията,но предполагам,че е временно явление?
Празни голями думи,тъкаче айде у лево и незабравяй да си смажеш ските.
Днес се оказа,че и Platina и Palladii монети и кюлчета са свършили и в същото време са дръпнали за днес с над 10%
Platin legt um +11,66% auf 1.227 $ zu, Palladium liegt mit 10,12% im Plus bei 255,80 $.
http://www.godmode-trader.de/de/boer...988647,c8.html
А среброто горкото,само с 8%))
Abe skior, ja mi kaji kato ochakvash zlatoto, platinata i srebroto da se kachvat v monetki li investirash)))) Sorry, ama ima oste mnogo da uchish kakto ti kazah! Ajde stoj si u desno i si karaj vse na purva
)
Коментар
-
Първоначално изпратено от justpassingbyПървоначално изпратено от javorПървоначално изпратено от justpassingbyПървоначално изпратено от javorНякъде бях чел,че простотията ходила по хората а не по животните!И това доста силно се забелязва,когато на някой му сервираш информация и той незнае,какво да я прави и по-особено досаден начин се опитва да си пробута монетката с дупката,която му препоръчвам да си я мушне в д......а
Каквото почукало,такова се обадило!
Интересно е също,че си писал над 1000 пъти до сега и все още не си намерил възможноста да преминеш на кирилица,което също прави не добро впечатление,както и някои от изказванията,но предполагам,че е временно явление?
Празни голями думи,тъкаче айде у лево и незабравяй да си смажеш ските.
Днес се оказа,че и Platina и Palladii монети и кюлчета са свършили и в същото време са дръпнали за днес с над 10%
Platin legt um +11,66% auf 1.227 $ zu, Palladium liegt mit 10,12% im Plus bei 255,80 $.
http://www.godmode-trader.de/de/boer...988647,c8.html
А среброто горкото,само с 8%
Коментар
-
Първоначално изпратено от justpassingbyПървоначално изпратено от бай Стамен ТрактористаЗдравейте българи. Честит ви празник. Колега така наречен "justpassingby", току-що изчетох всичко, което сте дискутирали от 20. 09. и единствено мога да кажа, че не съм човек с ник "po-weroqtno". В този форум почти всички ме познават лично, както и аз тях. А ти, колега така наречен "justpassingby" задай си простичкия въпрос защо ти никого не познаваш лично от този форум и защо теб никой не те познава тук? Но проявява на лош вкус е от моя страна да отговарям на елементарни пигмейчета с лявомозъчно мислене и с ниско КПД на интелект, на които 1000 пъти им е бе казано да пишат на БЪЛГАРСКИ език, а те си пишат на маймуница. Тогава какво общо имат с родната България? И един съвет от един българин - спри да се заяждаш и да псуваш хората от този форум, не ти прави чест !!! Айде, остани си със здраве)
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Стамен ТрактористаЗдравейте българи. Честит ви празник. Колега така наречен "justpassingby", току-що изчетох всичко, което сте дискутирали от 20. 09. и единствено мога да кажа, че не съм човек с ник "po-weroqtno". В този форум почти всички ме познават лично, както и аз тях. А ти, колега така наречен "justpassingby" задай си простичкия въпрос защо ти никого не познаваш лично от този форум и защо теб никой не те познава тук? Но проявява на лош вкус е от моя страна да отговарям на елементарни пигмейчета с лявомозъчно мислене и с ниско КПД на интелект, на които 1000 пъти им е бе казано да пишат на БЪЛГАРСКИ език, а те си пишат на маймуница. Тогава какво общо имат с родната България? И един съвет от един българин - спри да се заяждаш и да псуваш хората от този форум, не ти прави чест !!! Айде, остани си със здраве)
Коментар
Коментар