IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да. И аз се чудех какво ѝ липсваше на новината, но сега вече е цяла, завършена.
    Всичко си е по местата.

Коментар

• чудесно допълнение, евго
      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
        Най-скъпата златна монета в света, изсечена от Брут в чест на убийството на Цезар, е върната в Гърция

Рядка и древна златна монета, която е в чест на убийството на Гай Юлий Цезар, бе върната тази седмица на гръцките власти от следователи в Ню Йорк, които установиха, че е била плячкосана и измамно пусната за продажба на търг през 2020 г., пише "Ню Йорк Таймс".

Монетата, известна като "Еид Мар" и оценена на 4,2 милиона долара, включва лика на Марк Юний Брут, някогашния приятел и съюзник на Цезар, който, заедно с други римски сенатори, го убива на мартенските Иди през 44 г. пр.н.е. Според историци и експерти Брут е наредил монетите да бъдат изсечени в злато и сребро, за да празнува падането на Цезар и да плати на войниците по време на гражданската война, последвала убийството.

Предната или лицевата страна на монетата включва гравиран страничен изглед на Брут и латинските букви "BRVT IMP" и "L PLAET CEST". Експертите казват, че първото означава "Брут, император", като императорът се отнася не за император, а за командир. Последното означава Луций Плаеторий Цестиан, който е бил своеобразен ковчежник на Брут и е ръководил сеченето и анализирането на неговите монети.

На обратната страна има два кинжала от двете страни на шапка, известна като пилеус. Кинжалите означават Брут и Касий и отразяват начина на смъртта на Цезар, казват експерти, докато шапката е символ на свободата, носена от освободените роби. Като цяло изображението има за цел да отпразнува убийството като акт, чрез който Рим е освободен от тиранията на Цезар. Под символите е латинският надпис "EID MAR", обозначаващ мартенските Иди - 15 март 44 г. пр.н.е. — съдбовният ден, в който заговорниците убиват Цезар и го оставят на пода на римския сенат.

Експерти казаха, че монетата е около 8 грама и е една от само трите, за които е известно, че са намерени. Изсечена е и сребърна версия на монетата и е известно, че съществуват около 100 броя. Те могат да се продават за $200 000 до $400 000.

Аз много харесвам филма по Нетфликс "Римската империя".

Проф. Н. Овчаров казва, че липсват много бойни сцени, защото са скъпи. Вместо това има доста секс сцени и разказват основно за Цезар, Октавиан, Нерон, Калигула и Комод.

Коментар

• Най-скъпата златна монета в света, изсечена от Брут в чест на убийството на Цезар, е върната в Гърция

Рядка и древна златна монета, която е в чест на убийството на Гай Юлий Цезар, бе върната тази седмица на гръцките власти от следователи в Ню Йорк, които установиха, че е била плячкосана и измамно пусната за продажба на търг през 2020 г., пише "Ню Йорк Таймс".

Монетата, известна като "Еид Мар" и оценена на 4,2 милиона долара, включва лика на Марк Юний Брут, някогашния приятел и съюзник на Цезар, който, заедно с други римски сенатори, го убива на мартенските Иди през 44 г. пр.н.е. Според историци и експерти Брут е наредил монетите да бъдат изсечени в злато и сребро, за да празнува падането на Цезар и да плати на войниците по време на гражданската война, последвала убийството.

Предната или лицевата страна на монетата включва гравиран страничен изглед на Брут и латинските букви "BRVT IMP" и "L PLAET CEST". Експертите казват, че първото означава "Брут, император", като императорът се отнася не за император, а за командир. Последното означава Луций Плаеторий Цестиан, който е бил своеобразен ковчежник на Брут и е ръководил сеченето и анализирането на неговите монети.

На обратната страна има два кинжала от двете страни на шапка, известна като пилеус. Кинжалите означават Брут и Касий и отразяват начина на смъртта на Цезар, казват експерти, докато шапката е символ на свободата, носена от освободените роби. Като цяло изображението има за цел да отпразнува убийството като акт, чрез който Рим е освободен от тиранията на Цезар. Под символите е латинският надпис "EID MAR", обозначаващ мартенските Иди - 15 март 44 г. пр.н.е. — съдбовният ден, в който заговорниците убиват Цезар и го оставят на пода на римския сенат.

Експерти казаха, че монетата е около 8 грама и е една от само трите, за които е известно, че са намерени. Изсечена е и сребърна версия на монетата и е известно, че съществуват около 100 броя. Те могат да се продават за $200 000 до $400 000.

Last edited by Julius_BG; 26.03.2023, 10:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от ipsie Разгледай мнение
            Здравейте,
            интересуват ме български юбилейни монети.
            Ако решите - ipsie@abv.bg
            Лека вечер!!
            Пишете на ЛС, имам някоя и друга.
            От франковете - 50 и 100 заминаха, имам малко 40-ки, курушче тоже и другите упоменати по-рано.

Коментар

• Здравейте,
              интересуват ме български юбилейни монети.
              Ако решите - ipsie@abv.bg
              Лека вечер!!

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Жека ,

Покрай твоето намазване сума ти хора ще платят цени ,които са завишени .
                Златото е силно волатилно и се влияе от страха в момента ,всички знаем колко беше цената при почването на войната и колко народ купи на над 2000 долара тройунцията пак от страх .
                Когато цените са високи изненадващо има предлагане и всеки продава ,а като паднат всичко се покрива ,защо ли ?
                Жека не се покривал.
                Моето намазване е и на 1000, и на 2000.
                Давам опция, всеки сам преценЯ къде да си троши кинтите.
                Волатилни са акциите, нямам спомен златото за ден да прави 30 %, макс 10 беше за една нощ след БрекзитЯ.
                Интересно ми е ако утре е на 2200 евро - сегашните високи ли ще са?
                Или пък ако да иде на 1600 евро.
                Времето ще покаже, перспективите са относително ясни.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitaka7 Разгледай мнение

Разписки дават ли или шут в ...?
                  Разписките са данните на богатите му притежатели ,които вече не са му притежатели

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                    Жеката пази Боже да се пенсионира, пък и да продава страх като една верига продаваше евро на 2.15 покрай КТБ.
                    Жеката се сети, че и тук може да намаже нещо.
                    Ако някой нещо го интересува - драснете на лично.
                    Жека ,

Покрай твоето намазване сума ти хора ще платят цени ,които са завишени .
                    Златото е силно волатилно и се влияе от страха в момента ,всички знаем колко беше цената при почването на войната и колко народ купи на над 2000 долара тройунцията пак от страх .
                    Когато цените са високи изненадващо има предлагане и всеки продава ,а като паднат всичко се покрива ,защо ли ?

Коментар

Ако искам злато повярвай ми Жеката ще е последния човек от който ще купя .
                      Сега ще попиташ ,от къде ?
                      Ами как да ти кажа ,злато се купува от определени места и определени среди ,които са далеч от светлината на прожекторите /не става въпрос за бижута определено /.
                      Разписки дават ли или шут в ...?

Коментар

• Жеката пази Боже да се пенсионира, пък и да продава страх като една верига продаваше евро на 2.15 покрай КТБ.
                        Жеката се сети, че и тук може да намаже нещо.
                        Ако някой нещо го интересува - драснете на лично.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Груьо преди време писа, че гарантира за коректността на Жеката.

Заради банковите фалите, цената се е качила, но ще спадне, според мен.
                          Нищо против,но цената е важна ,цената ако е ниска ,ок но ако е на нивата на страха и последните котировки и пазарни цени ,смисъл -зироу

Коментар

Ами как да ти кажа ,злато се купува от определени места и определени среди ,които са далеч от светлината на прожекторите /не става въпрос за бижута определено /.
                            Груьо преди време писа, че гарантира за коректността на Жеката.

Заради банковите фалите, цената се е качила, но ще спадне, според мен.
                            Last edited by Evgo; 20.03.2023, 17:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от Inox1 Разгледай мнение

Здравейте!
                              Може ли да ми изпратите инфо за монетите - златни и сребърни, на dancho_nikolov@abv.bg
                              Предварително Благодаря!
                              Поздрави и успешен ден!
                              Жеката в момента не продава монети.
                              Продава С Т Р А Х !!

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

И хубаво си направил. Дано си вкарал поне 50% от кеша там Ако мислиш, че Jekata а и който и да било друг продава под борсата-лъжеш се. Та според мен няма смисъл да питаш за цена.

Коментар

Working...
                                X