IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Sabcho
    На мене ми е много чудно, как така бнб е отсякла от тези монети, след като те са били отсичани навремето във Виена?Откаде има матрицата?
    Монетите наистина са отсичани извън България но матрицата и патрицата си остават собственост на БНБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от justpassingby
      Imate li interes kum Krьgerrand-ove i vsjakavi drugi investizionni moneti? Prodavam ako ima jelaesti. Pozdravi
      цената ти под тази на банките ли е? Щото те си се продават навсякъде....
      Don't work hard, work smart!

Коментар

• На мене ми е много чудно, как така бнб е отсякла от тези монети, след като те са били отсичани навремето във Виена?Откаде има матрицата?

Коментар

• Imate li interes kum Krьgerrand-ove i vsjakavi drugi investizionni moneti? Prodavam ako ima jelaesti. Pozdravi

Коментар

• Първоначално изпратено от sariev
            Първоначално изпратено от Sabcho
            Pichove, oferta li e da si vzema komplekt shtempeli ot 1912g - 20lv i 100lv na cena okolo 2800lvNe sa pipani!!!
            Предполагам, че ти предлагат от restrik-а, който монетният двор направи по комунистическо време. Преди 7-8 години БНБ продаде цялото количество на някаква американска фирма като нестандартно злато (т.е малко под борсовата цена на метала - около 300$/oz по това време) със задължението монетите да не се продават като нумизматика. Разбира се, това не се случи. Нумизматичните интернет магазини се напълника с 100-арки от 1912, от от 2-3 години почнаха да се връщат и в България.
            Дали цената е изгодна, прецени сам: аз не бих дал почти 100% надценка над метала за официален фалшификат.

Ако монетите са оригинални и действително нециркулирали, цената е твърде ниска.
            Kude moje da prochetem poveche za tezi resrik-ove, Molja daj link. Koga sa praveni i po kakvo da gi razlichavame ot originala??? Merci predvaritelno

Коментар

• Ето едно хубаво сайтче за любителите на различни монети :-)

http://worldcoingallery.com/

Коментар

• Monetite sa naistina ot USA i imam chovek koito gi e vidql v antikvariat v NY.
                Zapechatani sa i ne sa pipani i veroqtno sa ot spomenatite falshifikati, no predpolagam che falshifikata ne moje da se razlichi po nikakuv nachin ot originala taka che mai shte si gi vzema.Gledam po ebay za 20lv unc ot USA ima oligofreni deto po nad 1000$ davat, a az za 500$ moga da q vzema.

Коментар

• поща

До РАЗБИВАЧА:Имаш мейл

Коментар

• колко давате за пиефорта 79?имам го.за контакти:inm@mail.bg

Коментар

• Re: отношение

Първоначално изпратено от valentin milkov
                      Колеги, никой ли няма да вземе отношение по въпроса по-долу? Да знаете някой, който продава пиефорта от 1979 г., че искам да си го купя?
                      Според мен е възможно.
                      Изтъркват се.
                      Имам малък наполеон (10 Fr.), който би трябвало да е 3,20 гр. - реално тегло 3,18 гр. Ако сметмеш процентно "изтъркването" при мен е много по-голямо а да говорим за фалшификати при наполеоните е абсурд.
                      Разлика 2-3 стотни е пренебрежимо малка - ако говорим за разлика в грамове - тогава би трябвало да си неспокоен.
                      Дано съм бил полезен, Поздрави
                      remember remember the fifth of november

Коментар

• отношение

Колеги, никой ли няма да вземе отношение по въпроса по-долу? Да знаете някой, който продава пиефорта от 1979 г., че искам да си го купя?

Коментар

• фердита

Колеги, докато сме по темата за фердитата да питам и аз. Днес ми предлагаха 20 лв. 1894 лето на Фердинанд, качество EF, за 900 кинта. Това, което ме спря е, че както знаете тази монета е 6,45161 гр., а като я премерих излезе 6,43 гр. Възможно ли е 2 стотни да са се стопили за 110 години при положение, че монетата е EF? Цената как е според вас?

Коментар

• Първоначално изпратено от Sabcho
                            Pichove, oferta li e da si vzema komplekt shtempeli ot 1912g - 20lv i 100lv na cena okolo 2800lvNe sa pipani!!!
                            Предполагам, че ти предлагат от restrik-а, който монетният двор направи по комунистическо време. Преди 7-8 години БНБ продаде цялото количество на някаква американска фирма като нестандартно злато (т.е малко под борсовата цена на метала - около 300$/oz по това време) със задължението монетите да не се продават като нумизматика. Разбира се, това не се случи. Нумизматичните интернет магазини се напълника с 100-арки от 1912, от от 2-3 години почнаха да се връщат и в България.
                            Дали цената е изгодна, прецени сам: аз не бих дал почти 100% надценка над метала за официален фалшификат.

Ако монетите са оригинални и действително нециркулирали, цената е твърде ниска.

Коментар

• шега

Това да не е някаква шега, колага, ей-така за уекенда, а?

Коментар

• Pichove, oferta li e da si vzema komplekt shtempeli ot 1912g - 20lv i 100lv na cena okolo 2800lvNe sa pipani!!!

Коментар

Working...
                                X