IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Да се опитам ли да си купя и аз (да отида и да се редя)?
    Що да не?
    Вчера първия е бил в 4.10 там, последния купил си се е наредил в 7 без 10.
    При Стоянка ще се мести часовата зона с някой час назад.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

Другата седмица със Стоянка ще е забавно.
      2ката май 2 к и към 3 бона цена.
      Да се опитам ли да си купя и аз (да отида и да се редя)?

Коментар

+1

Така е.

Но социалистическите монети на БНБ много не се търсят (и златни и сребърни). Не са секси, може би само "Майка с дете" и "Славянска писменост" са красиви и ценни.
        Те вече не са в БНБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Е, как защо, защото цената е ниска (100 лева) и реално всеки може да си я позволи, а тиражът е сравнително малък. От друга страна пенсионери и скучаещи студентчета - бол, а от трета - утре тази монета ще се пуснае в сайтовете за 250-300 кинта (предполагам), .т.е. с две монети си едни бързи 300-400 кинта напред - ми кой ти ги дава от нищо за няколко часа висене За мен тази монета е безинтересна - интересни ще са 2 златни лева през лятото, да видим в какъв тираж ще е и на каква цена
          Другата седмица със Стоянка ще е забавно.
          2ката май 2 к и към 3 бона цена.

Коментар

Не знам защо са тежи опашки като монетите на БНБ не са изгодни и са надценени. Най-голям интерес има към малките златни, по 1.5 гр., които свършват бързо.
            Те тия отдавна ги няма, освен останалото 120 г. БНБ.
            Има време и то да замине.

Коментар

• Първоначално изпратено от NZero Разгледай мнение

Ако разсъждаваш като за стойност на метал - да, не са изгодни и са надценени. Но изгодни за какво - трябва ти метал? Има добавена стойност от това, че това не е просто метал, а монета, че е в ограничен тираж от имащ доверие издател, че има емоционална стойност, вследствие на което и потенциал за увеличение на цената с времето. Тези фактори са с различна тежест за различните хора. Дали конкретна монета ще си остане със стойност близка до стойността на метала вложен в нея или ще се превърне в хит (представи си примерно цена между 7 и 9 пъти по-голяма от тази при издаването си), никой не може да ти каже предварително (въпреки, че всеки си има своите ...вътрешни усещания....).
              +1

Така е.

Но социалистическите монети на БНБ много не се търсят (и златни и сребърни). Не са секси, може би само "Майка с дете" и "Славянска писменост" са красиви и ценни.

Коментар

Не знам защо са тежи опашки като монетите на БНБ не са изгодни и са надценени. Най-голям интерес има към малките златни, по 1.5 гр., които свършват бързо.

Ако разсъждаваш като за стойност на метал - да, не са изгодни и са надценени. Но изгодни за какво - трябва ти метал? Има добавена стойност от това, че това не е просто метал, а монета, че е в ограничен тираж от имащ доверие издател, че има емоционална стойност, вследствие на което и потенциал за увеличение на цената с времето. Тези фактори са с различна тежест за различните хора. Дали конкретна монета ще си остане със стойност близка до стойността на метала вложен в нея или ще се превърне в хит (представи си примерно цена между 7 и 9 пъти по-голяма от тази при издаването си), никой не може да ти каже предварително (въпреки, че всеки си има своите ...вътрешни усещания....).

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Е, как защо, защото цената е ниска (100 лева) и реално всеки може да си я позволи, а тиражът е сравнително малък. От друга страна пенсионери и скучаещи студентчета - бол, а от трета - утре тази монета ще се пуснае в сайтовете за 250-300 кинта (предполагам), .т.е. с две монети си едни бързи 300-400 кинта напред - ми кой ти ги дава от нищо за няколко часа висене За мен тази монета е безинтересна - интересни ще са 2 златни лева през лятото, да видим в какъв тираж ще е и на каква цена
                  ОК,

Аз също мисля да си купя от Тавекс 1 наполеон скоро.

Коментар

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Не знам защо са тежи опашки като монетите на БНБ не са изгодни и са надценени. Най-голям интерес има към малките златни, по 1.5 гр., които свършват бързо.

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение

Когато има нещо интересно, а струва ми се, ти винаги имаш какво да предложиш.
                          То се върти постоянно наличността.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                            Как е, има ли движение или само битКОЙНИ се копат?
                            Когато има нещо интересно, а струва ми се, ти винаги имаш какво да предложиш.

Коментар

• Как е, има ли движение или само битКОЙНИ се копат?

Коментар

• Гоце Делчев

Коментар

Working...
                                X