If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Галбов - това не е нещо за което един човек да не се сети и сам, ако поразсъждава. Кинтът и Селянката с лапето са в еднакъв тираж, Кинтът вече е най-рядката монета, Селянката още се търкаля в бамката. Ясно е.
Ти па се засегна!Тогава досещаш ли се ,че и с други монети може да се случи същото.Може би без евреите.
Галбов - това не е нещо за което един човек да не се сети и сам, ако поразсъждава. Кинтът и Селянката с лапето са в еднакъв тираж, Кинтът вече е най-рядката монета, Селянката още се търкаля в бамката. Ясно е.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Не казвам за коя монета става въпрос!!!!!!!! Що не се разровите, ако изобщо до нещо стигнете, каква е била предисторията на всяка монета година-две преди да бъде отсечена. Каква е била идеята, целта и замисъла да бъде отсечена и т.н., и т.н., и т.н. И т.н. !?!?!?!?!?!?Естествено, ще стигнете до задънени врати и невидими прегради, но пробвайте се... Успех!!! Млъквам и точка, и край по тази тема.
Е, тук не си прав,рано или късно всичко се научава.Понадуваш се малко:-) Ако се поразровиш в темата ще видиш преди колко време подсказах на Импа.за Майката с детето.Преди години за тази монета давахме луди пари.
Не казвам за коя монета става въпрос!!!!!!!! Що не се разровите, ако изобщо до нещо стигнете, каква е била предисторията на всяка монета година-две преди да бъде отсечена. Каква е била идеята, целта и замисъла да бъде отсечена и т.н., и т.н., и т.н. И т.н. !?!?!?!?!?!?Естествено, ще стигнете до задънени врати и невидими прегради, но пробвайте се... Успех!!! Млъквам и точка, и край по тази тема.
За да всея още смут ще кажа, че и сериите Г. Димитров и Майката с детето имат препечатки. Гнусна история. Някой може да каже, че златото с времето потъмнява, затова златните монети от тези серии са леко потъмнели. Да, така е, само че не за 20-30 години, а за много, много, много повече време златото придобива онзи характерен прекрасен за очите лек матов цвят. Трудно е за вярване, нали? Но това като инфо нищо не е. Нищо в сравнение с инфото за една от най-най-търсените съвременни монети... каква драма би настанала, какви писъци един ден, ако се разчуе историята... А пък тя се знае от мен и още 10-15 човека... Дали да не срина пазара... Интересно ми е само как собствено ти, Вики, откъде се докопа до тази информация. Освен като мене да нямаш вътрешен човек в Монетния двор...Не бих се учудил.
За златният лев ли говориш?,че не са пуснати в продажба всички монети ?...или ,че ще бъде препечатан?
Селянката с лапето и мене странно ми се види как 2 000 броя не са се изчерпали още, ама все тая, аз нея и Братята взел ги главно заради металът.
Какво инфо за най-търсена монета? Сега ще кажеш, че Златният кинт са всъщност не 2 000, а 32 000 броя ли? Чудно тогава - що ли дори търговците на монети виждат такава най-много в годината веднъж?
Посетете моят нов професионален сайт
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
За да всея още смут ще кажа, че и сериите Г. Димитров и Майката с детето имат препечатки. Гнусна история. Някой може да каже, че златото с времето потъмнява, затова златните монети от тези серии са леко потъмнели. Да, така е, само че не за 20-30 години, а за много, много, много повече време златото придобива онзи характерен прекрасен за очите лек матов цвят. Трудно е за вярване, нали? Но това като инфо нищо не е. Нищо в сравнение с инфото за една от най-най-търсените съвременни монети... каква драма би настанала, какви писъци един ден, ако се разчуе историята... А пък тя се знае от мен и още 10-15 човека... Дали да не срина пазара... Интересно ми е само как собствено ти, Вики, откъде се докопа до тази информация. Освен като мене да нямаш вътрешен човек в Монетния двор...Не бих се учудил.
Звучи достоверно , особено в частта,за цвета на монетите! Но нека ви кажа мнението си за препечатаните монети! Това са кюлчета с вид на монета! Препечатката обезценява и оригинала! Когато разбера ,че са отпечатани нови и тиражът е нарушен,единствено за което мисля е как да си продам на максимална цена оригинала. след което си купувам препечатка на цена материал за да не стои празен джоб в класьора. Нумизматика може би след 300-400години,но аз вече се измъкнах от пубертета и няма да мога да дочакам!
Колеги, аз не използвам чужди никове и се казвам Вальо, двама от форума ме познават. Сега за славянската писменост да ви кажа какво знам от моя вътрешен човек. Има препечатка. По какво се различава от тази през 1965г.? По златните монети. Оригиналните са с добавка сребро и изглеждат като съвременните златни, например Лева или св.Георги, а препечатката е с добавка мед и златните парички леко червенеят. БНБ се е презастраховала. Това знам от чоя човек и мисля, че е прав, защото съм виждал и от двете емисии. А може и да съм имал зрителни халюцинации или да е било от светлината, не знам Не съм го питал за тиража на препечатката. Сори за тези, на които монетите леко червенеят. Вики, офертата ти е направо желязна, направо се одървих яко...ха-ха-ха-хо, ще падна Да взема да ти драсна някой ред ли?...
Живо здраво,
Вики, цената не е лоша и ако си решила че ти трябват - Взимай!!
2-те сребърни вървят 100лв, а пък 2-те златни са с общ грамаж около 25гр. което х40лв/гр прави 1000кинта само за материалЕ вярно, ако се разтърсиш малко повечко, може да спестиш 100-200лв.И аз не съм чувал за препечатки, но честно казано не съм и питал.Но дори и да има, и да се различават, най-вероятно са в по малък тираж от оригинала и след време това може да повлияе на цената
Милков баце, ако си човекът който си мисля и ако си взел лева от човека с който случайно се запознахме миналата седмица, и ако е на цената която се споменаваше - Мисля, че трябва да се похвалиш на всички тука и малко да удариш една контра на спекулантите.Колкото до информацията която получихме, наистина беше интерестна!!!
Аз незнам дали са препечатвани тези монети,нямам такава информация! Около 1,100 лв .бяха в банката и това е добрата цена ,много рядко се появяват на по добри цени. Важно е качеството!
Има и такива ,които не са много добро качество, срещат се само гланц и гланцови петна по мата ,все пак соцпроизводство!
Здравейте, хора, бях по бизнес дела в Германия и съм пропита от духа на Вермахта Връщам се и какво чета, какви новини само - Вальо най-после се е докопал до Лева, че дори го взел под 2 бона и за гарнитура взел и 2 Гошовци, да не е капо Ми честито, кво да му кажа, пък вземи уреди и мене за тоя Лев, бе, Вальо, аз ще ти платя. Само да уточним под каква форма желаеш да стане плащането? Шегичка, бе. Момчета да ви питам - серията 1100 г-ни славянска писменост (ОРИГИНАЛНАТА, а не препечатката) 4-те монети ми я предлагат за 1400 лева. Да я взема ли, струва ли си, защото тази серия като препечатка върви мисля че по 1200 лв. или там някъде и се продава в БНБ. Мерси на този, който ми отговори изчерпателно. Галба, държа на твоето мнение. Хайл !
Колеги, е, да се похваля - купих си Златния Лев на много добра, "човешка" супер цена под 2 бона. Купих и 2 броя от големия свети Георги. Очаквам още 2 броя от него. Тях ги разменям само срещу Людмила Живкова с емблемите или за проба 1 и 2 Сараево 84 или проба 1 Л.А. 84. Човекът, от който накупих всичко е работил в Монетния двор, сега племенникът му работи там и получих изумително и потресаващо инфо за различни монети и серии. Знаете ли кое е по-скъпо от информацията? Вътрешната информация! Да не се хваля, но научих неща, които колекционери от 30 г. не ги знаят. Очаквам оферти.
Вальо,честита придобивка! И не се стискай за инфото,споделяй понякога! Прав си ,че всяко нещо си има цена,но трябва да го има и нещото! За Людмила казах ,че няма цена, защото няма и монета .Никой от моите познати а,те не са малко,не знае за размяна или продажба от няколко години насам на тази монета.Успех с търсачката!
Коментар