Ако тиражът е 8000 ,то той е огромен,ако е 5000 е само голям за нашата нумизматична общност. Имайте в предвид ,че Китай ,Канада ,Русия и Австралия пускат огромни и красиви олимпийски серии. Един жокер-редовните олимпийски монети от 1984 е вярно че са с 15000 тираж, но по- голямата част е изнесена навън и сега повече от 20 години се намира за около 40-45лв.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златни монети
Collapse
X
-
Моето усещане е, че няма да се търси кой знае колко. Спортната стрелба не е особено популярен спорт, тиражът (8000) не е чак толкова малък, а цената (ако наистина е 48лв.) е неподходяща за инвеститори в метала. Мисля, че ще попадне в групата на планината, морето и театъра, а не на евреите и дупките. Но пък може да е красива. Поне така се надявам.
От друга страна, в светлината на последните събития в Тибет току-виж това се оказала единствената монета по темата в света, а китайците може да решат, че притежанието й е хиперутвърждаващ пример за национална гордост...
ПП Крайно време е някой да се сети да добави ударено И към печатните букви.
Коментар
-
Хора, тука май се заформят коалиции ми се струва
Grigorius, въобще не разбирам какво лошо има в това Виктория да иска да да се информира относно хобито си. Нали затова сме тука, да обменяме знания по темата и да научаваме по нещо ново от останалите. В края на краищата, това не е някаква строго секретна информация и предполагам "снасяйки" това което знам, няма да застраша държавната ни сигурност, нито пък нечии живот.
Пък освен това, по принцип аз обичам да се оставям хубави жени да ме използватНяма нищо по-хубаво от това и даже бих казал всеки мъж за това се бори
Коментар
-
Първоначално изпратено от ApuCToKpaTЗдравейте колекционери,бихте ли дали идеи за монета подходяща за малко дете.Тоест икам да купя на дъщеря ми инвестиционна монета за подарък и като порасне да си я прави каквото иска.Не че всяка монета не става за целта,но преди бях гледал и монети на детска тематика та затова питам за идеи какво да търся ако знаете.Мерси за отговорите!
Алтернатива на монетата биха могли да бъдат т.нар. кюлчета -медальони. Има различни видове и грамажи, с различни форми и картинки (роза, св. Георги, ...). Струват ми се подходящи за дете. Освен това, стават и за украшение. По последни данни (отпреди около месец) Пиреос предлагаха такива от 2,7г. за 110лв., което си е почти борсовата цена. Има ги и в ПИБ, цените са по-високи. Предлагат се и други разфасовки, но тази е най-изгодната.
Коментар
-
Re: по темата
Първоначално изпратено от valentin milkovВики, и в профил, и в анфас, и отвътре, и отвън си 24-каратова брутална жена, кефиш ме отвсякъде, така трябва. Една жена къде с интелест, къде с усмивка и чар или със секс може да научи и получи всичко! А Григориус явно не го е разбрал. Слушай, Григориус, не се дръж като неандерталец, а бъди учтив и любезен като момичето. Всички ти правим забележки. Не се намираш в някое сомалийско село да говориш така с козите. С право пяната в устата на Вики е разбираема. Мацка, жалко че от ИНВЕСТОР.БГ ти цензурираха оригиналното изказване, демек това, което сега е по-долу е нещо като "препечатка"Ама аз си копирах оригинала, защото си е куул отвсякъде.
Вальо,прати ми моля, нецензурираният оригинал! Кефи ме стилът на Вики и ме забавлява профанията на цензурата!:-)
Коментар
Коментар