IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• а върви ги разбери, един път има ДДС, друг път няма ДДС, тука има, тука - нема, ама това не е най-важното. Най-важното е банката ни любима да спре да прави препечатки, допечатки и всякакви други -чатки, щото ш стане лошо, тоягата има и дебел край...

Коментар

• Привет на всички,
      тъй като се изказаха различни мнения за пустото ДДС, ще ви разкажа как купих оня ден от касата на БНБ серията Атина за 670 лева крайна цена, тоест десет монетки по 67 лв всяка, както бяха обявени и на сайта на банката БЕЗ ДДС, въпреки че нямат никакви звездички след обявената цена. И на мен много не ми се вярваше да са без ДДС затова изрично питах жената на касата и тя потвърди.
      Колкото до фактурите, винаги ми пишат фактура, въпреки че не съм фирма а гражданка :-)

Коментар

• Според това, което ми каза момата от монетната каса, за монетите с определен бр. звездички (преди бяха 2 и 3, в последната ценова листа 1) са обявени с крайна цена. Т.е. ако пише 100лв. си я вземаш за 100лв. Тези, на които няма звездички, се облагат с ДДС и ако в брошурата пише 100, ги купуваш за 120.
        За всеки случай преведох едни пари на един приятел да ми напазарува това-онова, сметнах цените по горното правило (имаше една освободена от ДДС монета) и сметката ми съвпадна до стотинка с тази на кръчмаря.
        Всичко това стана преди последните безумия с цените, така че Вальо е прав в известен смисъл. Ама чак пък БНБ никога да не се минава, не съм съгласен. Все пак известно време продаваха доста монетки под борсовата цена на металите.
        А който се вълнува от ДДС-то може просто да се обади по телефона, или направо да отиде на място. Ако си поиска и фактура, окончателно ще лъсне истината.

Коментар

• ДДС-то си го плащаш като поп, че и горница отгоре даже добавяш, че и последно 10 даваш от себе си Банката никога не е капо и никога не се минава. Ако си си купил нещо като си мислил, че не си платил ДДС-то, то просто ти е било калкулирано в крайната цена.

Коментар

• Весо,

аз мога да ти продам сета на 1900 лева. Даже и на 1850 ще се навия, ама я кажи ти колко монети си си купил досега, че разправяш че не плаща ДДС? Не се обиждай ама не разбирам защо хората коментират неща, за който само са чували. Да не си счетовдител нещо ?

Коментар

• Десислава

Каква е цената на 1993 сета Екю? В БНБ е над 2 хил.

Коментар

• Ми това казвам и аз, ама я скивай кво става - в аукциона се появи ОЩЕ ЕДНА Женска монета на стартова цена от.... 430 кинта и ибей на цели 480 кинта!!! Тази монета тези дни е на особена почит и се радва на неистов интерес. Нещо луднаха хората по нея, да ги питаш де са били цели 25 г-ни, че не са я купували. Което само потвърждава сентенцията, че българина за кво да купува евтино като може да го купи скъпо и прескъпо. И после нямал пари....

Коментар

• 1984 100 лв

Цената на монетата 1984 100 лв е 376 лв без ДДС, което ДДС не се плаща - защото се счита, че е инвестиционно злато и който си е купил нещо за 500 лв, а същото банката го продава за 376 - "леко" се е минал.

Коментар

• жена

Женската монета закова аукциона на 497 кинта!!! Кой да ти повярва! Остана сега и да я купят.

Коментар

• Да - и аз видях и много кикотих !!! :-)
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Re: стрелба

Първоначално изпратено от valentin milkov
                        Колеги, не е истина направо! Вече предлагат Спортната стрелба на 58 лв. в auction.bg. Ами тя още се продава в БНБ и в клоновете на ПИБ! Чини ми се, че доста раничко спекулантите да й надуват цената. Монетата едва от 3 дни е на бял свят, а вече акциите й растат! Добре, че понаграбих повечко
                        E тоя явно разчита на някой заблуден :-).

Впрочем, вчера и аз си взех 2бр. от тази монетка ;-)
                        Don't work hard, work smart!

Коментар

• стрелба

Колеги, не е истина направо! Вече предлагат Спортната стрелба на 58 лв. в auction.bg. Ами тя още се продава в БНБ и в клоновете на ПИБ! Чини ми се, че доста раничко спекулантите да й надуват цената. Монетата едва от 3 дни е на бял свят, а вече акциите й растат! Добре, че понаграбих повечко

Коментар

• И то при тия съмнителни обстоятелства? Има всякакви луди, драги Таласъмов.

Коментар

• ж.м.

В аукцион.бг Женската монета удари 480 кинта!!!! А в БНБ е 454 лв.!!

Коментар

• Ми, Валю, ако и имаш номерът на мобата на Вики, кажи и да се върне във форумът... иначе как да знам че само не се пърчиш?

Коментар

Working...
                                X