IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Колеги имам едно питане -
    gold 100 Leva 1912, KM34
    какво означава КМ34 в описанието на предния ред. Мисля че по USA системата за оценяване няма такова съкращение. Виждал съм го и друг път с различни цифри и досега нищо не съм разбрал. Сигурно аз съм тъп ама нека някой помогне.

Позрави

Коментар

• Първоначално изпратено от ora4a
      Първоначално изпратено от Jorkata
      Първоначално изпратено от kucara
      Колеги тая монета на Николай чудотворец какъв тираж е?
      Тиража е 8000. А така като гледам ще удари 250 лева. Обаче си струва...
      Абе, тя може и 1000 да удари, въпроса е юнака дето се е изпраскал с тази сума дали ще я плати (вероятност 1/1000000) Колко сделки са ми се проваляли така заради разни комплексари с палави пръсти ...
      ЮНАКА СЪМ АЗ ПРИЯТЕЛЮ, МОЖЕ И ДА СА МИ ПАЛАВИ ПРЪСТИТЕ НО И ПОРТФЕИЛА МИ Е ДОСТАТАЧНО ДЕБЕЛ ОСОБЕННО ПАК ЗА ТАЯ МОНЕТКА.

Коментар

Първоначално изпратено от Императорът
        Хе-хе - добре че Ники си купих... ;-)

Що не издялкат монета со св. Йосиф (бащата на Христос) - покровителят на богатите?
        Императорче, мноооо си прост брате! Йосиф е мъжът на дева Мария. Обърни внимание на "дева"! Май някой трябва пак да прочете Библията, да си опресни едно друго!

П.С. Аман от селяни и простаци ей!
        ВИСИШ КАТО СОПОЛ С РАЗЛИЧНИ НИКОВЕ И ЦАПАШ ВСИЧКИ ТЕМИ.НЕЩАСТНИК

Коментар

Първоначално изпратено от Jorkata
          Абе, тя може и 1000 да удари, въпроса е юнака дето се е изпраскал с тази сума дали ще я плати (вероятност 1/1000000) Колко сделки са ми се проваляли така заради разни комплексари с палави пръсти ...
          КАКВИ СДЕЛКИ БЕ ПЕДАЛ НЕЩАСТЕН,ТИ НИКОГА НЕ СИ ИМАЛ МОНЕТИ

Коментар

Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста
            Здравейте Българи. Да ви кажа аз пък какво попадение направих преди месец. Докопах емисия 1916 г. - 50 ст., 1 и 2 лв. реплики от КАЛАЙ !!! УНИКАТИ! ЩЕМПЕЛИ! ПЕРФЕКТНИ! Просто невероятно. Изключително рядко се срещат такива монети и то в комплект, и то в качество. Човекът, от който ги взех, е много известен в света на монетите и нумизматиката, имаше само 1 комплект и ми каза, че от много години не е виждал други такива, дори единични бройки, да не говорим за комплект. Значи може би има мах до 50 броя подобни монети запазили се във времето до днес. Има различни хипотези и мнения за произхода им, но това мисля не е толкова важно. Предлагат ми луди пари за тях, но бай ви Стамена кат по-глупав не ги продава. Който иска да изплакне очите да ми остави на лични мейла си и ще му изпратя снимки днес-утре. Айде, със здраве....
            Бай Стамат па се е набутал нещо и се мъчи да зарибява ґората ))
            Баъ Стамате, не си прав бате, стига с твойте рибарски истории! И пет пари не давам за твоите "супер потайни" монети с "неизвестни" тиражи от "суууууупер тайни и посветени" продавачи, дето разбираш ли само тебе те чакат да се появиш и да им ги купиш! Айде у лево батка и по-кротко с теслите!
            ТЪП НЕЩАСТНИК

Коментар

• [quote="ora4a"]
              Първоначално изпратено от Императорът

Що не издялкат монета со св. Йосиф (бащата на Христос) - покровителят на богатите?
              Императорче, мноооо си прост брате! Йосиф е мъжът на дева Мария. Обърни внимание на "дева"! Май някой трябва пак да прочете Библията, да си опресни едно друго!

П.С. Аман от селяни и простаци ей![/quote

ЧУПИ СЕ ОТ ТУК БЕ ШЛЯКАН ГЪЗ!

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста
                Здравейте Българи. Да ви кажа аз пък какво попадение направих преди месец. Докопах емисия 1916 г. - 50 ст., 1 и 2 лв. реплики от КАЛАЙ !!! УНИКАТИ! ЩЕМПЕЛИ! ПЕРФЕКТНИ! Просто невероятно. Изключително рядко се срещат такива монети и то в комплект, и то в качество. Човекът, от който ги взех, е много известен в света на монетите и нумизматиката, имаше само 1 комплект и ми каза, че от много години не е виждал други такива, дори единични бройки, да не говорим за комплект. Значи може би има мах до 50 броя подобни монети запазили се във времето до днес. Има различни хипотези и мнения за произхода им, но това мисля не е толкова важно. Предлагат ми луди пари за тях, но бай ви Стамена кат по-глупав не ги продава. Който иска да изплакне очите да ми остави на лични мейла си и ще му изпратя снимки днес-утре. Айде, със здраве....
                Бай Стамат па се е набутал нещо и се мъчи да зарибява ґората ))
                Баъ Стамате, не си прав бате, стига с твойте рибарски истории! И пет пари не давам за твоите "супер потайни" монети с "неизвестни" тиражи от "суууууупер тайни и посветени" продавачи, дето разбираш ли само тебе те чакат да се появиш и да им ги купиш! Айде у лево батка и по-кротко с теслите!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jorkata

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът

П.С. Аман от селяни и простаци ей!

Коментар

• Бре - стигна 1800 лева пробата... Хищника се е включил. Става интересно вече - ще гледаме как ще се развият нещата )

Коментар

• ре

Ако ни каже колко струва и една матрица в частните монетарници отвъд голямата вода съвсем ще ни разсмее.То циганите ще ни вземат повече.Ама той си го е казал -реплики -виждам някаква "реплика" към някого тук май.

Коментар

• Шегуваш се Бае Стамене.Репликата си е реплика.Калъп се прави лесно.Трябва само желатин, гипс и малко умение.Калаят се топи лесно,умеят го и циганите калайджии.Има и други способи. Знаем си ,че си падаш малко шегаджия.;-)

Коментар

• Здравейте Българи. Да ви кажа аз пък какво попадение направих преди месец. Докопах емисия 1916 г. - 50 ст., 1 и 2 лв. реплики от КАЛАЙ !!! УНИКАТИ! ЩЕМПЕЛИ! ПЕРФЕКТНИ! Просто невероятно. Изключително рядко се срещат такива монети и то в комплект, и то в качество. Човекът, от който ги взех, е много известен в света на монетите и нумизматиката, имаше само 1 комплект и ми каза, че от много години не е виждал други такива, дори единични бройки, да не говорим за комплект. Значи може би има мах до 50 броя подобни монети запазили се във времето до днес. Има различни хипотези и мнения за произхода им, но това мисля не е толкова важно. Предлагат ми луди пари за тях, но бай ви Стамена кат по-глупав не ги продава. Който иска да изплакне очите да ми остави на лични мейла си и ще му изпратя снимки днес-утре. Айде, със здраве....

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът

И аз така... преди няколко месеца си купих Св. Николай за 120 лева и си мислех, че съм се минал малко... а то виж каква се оказа работата. Иначе определено монетите с позлата са интересни, но търсенето по принцип е страшно субективна работа...

Коментар

• http://www.mint.bg/3/1/1/ - ето линк. Избери номер 6 мисля...

Коментар

Working...
                                X