IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнение
    ........ Новата паричка си ми харесва, още не съм я купил, но и не бързам защото когато и да отида ще мога да си я взема.........
    По принцип е така, но миналия месец БНБ я продаваха за 66 лв. - днес за 72,60 лв. а утре - не се знае ....
    Мога да ти гарантирам само че ако има корекция в цената - ще е нагоре!
    Last edited by marin1; 06.04.2011, 15:09.
    remember remember the fifth of november

Коментар

• Аз пък съм много доволен от политиката на БНБ. Новата паричка си ми харесва, още не съм я купил, но и не бързам защото когато и да отида ще мога да си я взема.
      Все пак БНБ е народна банка, а не банка на шепа колекционери. Явно има хора, които предпочитат монетите да са по 500-1000 бройки и няколко души да ги изкупят, а след това всички останали да трябва да ги прекупуват от тях. И разбира се тези няколко души после да диктуват цената и да ти се пенят насреща как парата вече е кът и колкото толкова - ако искаш. Така повече хора могат да притежават тази частичка от народното богатство . Та аз като ценител на красивото злато и сребро се радвам на БНБ, спекулантите имат достатъчно голям пазар за спекулиране с всякакъв друг амбалаж.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
        я глейте какво правят братушките:

И забележете параметрите:

5 унции чисто злато и тираж - 500 бройки!!!!!!!!

Та значи в 140 милионна Русия с незнам си колко милионера могат да пуснат тираж 500 бройки, а в 7 милионна България, с 200 нумизмата на кръст ми ги праскат златните монети с тиражи от 4 000. Тия у БНБ-то не са наред за пореден път - дано поне продължат традицията пички да представят монетите, а не некви дърти баби или гейналдети
        Grujo utepa ribata s tozi komentar pak ) Dano ot BNB-to te poslushat i dano malko si promenjat zenovata politika, zastoto s tezi nadzenki koito slagat na monetite samo spuvat pazara, no v BG vsichki taka ili inache rabotjat na prinzipa zasto nestata da budat prosti, lesni i pechelivshi, kogato mogat da budat mudni, slojni i otbluskvashti, za pechalba ne govrim voobste )
        podpis

Коментар

• я глейте какво правят братушките:

И забележете параметрите:

5 унции чисто злато и тираж - 500 бройки!!!!!!!!

Та значи в 140 милионна Русия с незнам си колко милионера могат да пуснат тираж 500 бройки, а в 7 милионна България, с 200 нумизмата на кръст ми ги праскат златните монети с тиражи от 4 000. Тия у БНБ-то не са наред за пореден път - дано поне продължат традицията пички да представят монетите, а не некви дърти баби или гейналдети
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Цар Симеон Разгледай мнение
            Глобал коинс я продадоха 2 минути преди да им звънна
            А вече е изчерпана и не знам могат ли да я намерят
            Ами с питане става, дрънни един телефон на 02 814 50 69 и питай
            Един голем Гошо някой да продава че ми трябва за приятелче за около 1500 пари
            http://www.facebook.com/pages/BG-NUMIZMATIKA-BG-NUMISMATIC/187477631275895?v=page_getting_started

Коментар

• Първоначално изпратено от stazz Разгледай мнение
              според мен ако не ти се пазарува от ибей имаш шанс да я намериш тук цък
              ако я нямат предполагам че могат да ти я поръчат
              Глобал коинс я продадоха 2 минути преди да им звънна
              А вече е изчерпана и не знам могат ли да я намерят

Коментар

Благодаря

А, някой в България да продава златната?
                според мен ако не ти се пазарува от ибей имаш шанс да я намериш тук цък
                ако я нямат предполагам че могат да ти я поръчат
                http://www.facebook.com/pages/BG-NUMIZMATIKA-BG-NUMISMATIC/187477631275895?v=page_getting_started

Коментар

• Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнение
                  Благодаря

А, някой в България да продава златната?
                  Last edited by Цар Симеон; 25.03.2011, 17:01.

Коментар

Някой да продава?
                    http://cgi.ebay.com/COCO-CHANEL-5-EU...item5198221858
                    Don't work hard, work smart!

Коментар

• Някой да продава?

Първоначално изпратено от Цар Симеон Разгледай мнение
                      Някой може ли да достави 5-те ЕВРО, които бяха пусната с лика на Шанел? 2008 г.
                      Last edited by Цар Симеон; 25.03.2011, 15:19.

Коментар

• монети Св. Георги победоносец - 2007 г.

Здравейте,

Търся двете монети Св. Георги победоносец - 2007г. Някой ако предлага нека да пише.

Коментар

• Турски лири 7.2гр 22карата

Здравейте на всички .

Аз имам две турски лири и се интересувам на каква цена може да се продадат.
                          Въпросните монети са ТУРСКИ ЛИРИ-100 КОРУША OT ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ- ГОДИНА 1255 - 1357 г.по ХИДЖРА ТЕГЛО 7,09 -7,20 гр. КАРАТ-22. ПРОБА 917.

Благодаря предварително за съдействието.
                          Last edited by besriworld; 21.03.2011, 22:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от KPAHK Разгледай мнение
                            а след някой и друг месец 1500
                            надяваи се !!!

Коментар

• Грую - аферим.

И аз си мечтая за серия от монети, дето като видя - моите очички да се оцъклят щастливо и налудничаво, моята муцуна да ухили широко и похотливо, да започна машинално да издавам мучащо-гальовни звуци, а моите пръстчета механически да започнат да извършват сграбчващи движения във въздухът... а не просто да река "ми сравнително секси е" и след минута вече да съм забравил за случаят.

Серия от сребърце-златце-паладийчец-платинчичка - страхотна идея, ама БНБ - малоумници и мърлювци.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                                а сега си представи, че бяха позлатили светията на аверса/или пък другата половина с БНБ), както и на реверса бяха позлатили надписа, Бяха я пуснали в 2011 бройки тираж, като на гурта (или на аверса, там където пише Образец) бяха изписали поредния номер на всяка монета. Ха сега си представи, че това беше първата монета от серията "Български манастири", които да са със сходни параметри - позлатяване, бройки и т.н., като серията завършва с Троянския (паладий), Бачковски (злато) и Рилския манастир (платина), всичките по 1 унция. А как мислиш, колко ли щяха да струват тези монети (като алтернативен вариант за тираж - за всеки манастир, според годината на създаването му)? Бахти, тези монето щяха да си дигнат цената поне 3 пъти, а цчлата колекция сигурно щеше да е 4-но по-скъпа от оригиналните цени. Но за това се иска акъл, а в БНБ явно липсва такъв - олигофрени

П.С. А какъв е все пак тиража - 4 или 6К и колко е чистотата - да не е пак 925? Поне са се постарали с представянето - за пръв път дават на готина пичка да направи представянето - бравос. Мадамата колко струва и къде я предлагат

Надали до сега не са се сетили да го направят по- вероятно е да нямат възможност в Монетния двор да се справят с такава поръчка.

Коментар

Working...
                                X