If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Мерси за съвета
има логика някои неща да са по-евтини в ПИБ - все пак поръчват доста и сигурно имат добри отстъпки.
За съжаление това което искам да си доставя от Нова Зеландия го няма в ПИБ. Говорих с тях, много професионално отношение за разлика от др. банки с които също говорих - в ПИБ следващия внос от New Zealand ще бъде втората половина на годината .....
а дотогава среброто кой знае колко ще стане - та затова отидох на вариянта внос от др. край на света.
Кои по-конкретно монети търсиш? Драсни едни лични и мога дас се пробвам да помогна - да не пиша из форума, че тук само една банка дет търгува с Нова Зеландия знаят и стават едни лакърдии като им посочиш нешо различно, че и по-изгодно понякога
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Марине, обаче проверяявай, защото аз съм си купувал нюзилънд монетки от ПИБ, които бяха на цена, по-ниска от обявената на сайта на новозеландския минт.
Не знам защо беше така , но е факт.
Мерси за съвета
има логика някои неща да са по-евтини в ПИБ - все пак поръчват доста и сигурно имат добри отстъпки.
За съжаление това което искам да си доставя от Нова Зеландия го няма в ПИБ. Говорих с тях, много професионално отношение за разлика от др. банки с които също говорих - в ПИБ следващия внос от New Zealand ще бъде втората половина на годината .....
а дотогава среброто кой знае колко ще стане - та затова отидох на вариянта внос от др. край на света.
здравей, какви са разходите, че нещо не го разбрах в сайта? може би трябва регистрация, иначе съм навит на малкото баунти и при по-приемливи разходи съм в кюпа.
имам и едно специално въпросче, някой ползвал ли е от ония почистващи разтвори за сребро на Leuchtturm, дали се справя с белите петна по съвременните бг монети и после потъмнява ли монетата?
мисля да топна една еврейка и хилядолетието, та ми е малко притеснено...
Здравей Stazz,
Разходите по транспорт - не са ясни ...
Предполагам, след поръчката ще издадат фактура, която трябва да се плати авансово и там ще са включени. Направих си регистрация и освен да опитам да поръчам това което ме интересува та да видим колко ще са допълнителните разходи - в най-лошия случай ще трябва да си правя нова регистрация.
Ще ти пиша и на лични
Поздрави
P.S. а за разтвора - ползвам такъв (вече втора кутийка) ама само за стари монети.
Според мен недей да рискуваш с това което си посочил - може да стане по-зле ....
а монетките са ценнички
Колеги,
Искам да си купя 2 сребърни монети от Нова Зеландия ( http://www.nzmint.com )
Опасявам се че разходите по транспорта ще ми дойдат доста височки само за 2 монети ....
Има ли желаещи да направим кооперация и да си поделим транспортните разходи?
Готов съм да покрия тези разходи при поръчката, както и разходите по митн. освобождаване а после ще ги разделим пропорционално на покупките.
Марине, обаче проверяявай, защото аз съм си купувал нюзилънд монетки от ПИБ, които бяха на цена, по-ниска от обявената на сайта на новозеландския минт.
Не знам защо беше така , но е факт.
Колеги,
Опасявам се че разходите по транспорта ще ми дойдат доста височки само за 2 монети ....
Готов съм да покрия тези разходи при поръчката, както и разходите по митн. освобождаване а после ще ги разделим пропорционално на покупките.
здравей, какви са разходите, че нещо не го разбрах в сайта? може би трябва регистрация, иначе съм навит на малкото баунти и при по-приемливи разходи съм в кюпа.
имам и едно специално въпросче, някой ползвал ли е от ония почистващи разтвори за сребро на Leuchtturm, дали се справя с белите петна по съвременните бг монети и после потъмнява ли монетата?
мисля да топна една еврейка и хилядолетието, та ми е малко притеснено...
Колеги,
А, дойдохме си на думата. Аз искам юбилейни монети от БНБ (е, разбира се количества от по няколко десетки хиляди са прекалено за нашата страна) , други искат нумизматични монети от БНБ.
Moesia както винаги казвам - "Ние българите не сме измислили топлата вода" погледни другите монетни дворове и ще видиш, че си в голяма заблуда. Че тези от БНБ са мега жалки и нищо не разбират от продажбата на юбилейните монети е толкова очевидно- ако ми покажеш чужд монетен двор дето се предлагат монети от преди 50 год. ще те поздравя. .А и друго което много харесвам "Със стари курви нов публичен дом не се прави"- прави си изводите.
Грую Груев надявам се, че имам право на самостоятелно съществуване и мислене или трябва да се извинявам.
Не казвам, че не е полезно да има някоя друга лимитирана пара та да се развива пазара, но съм против както искат някои това да стане масово.
Ето твоят пример е перфектен. И отговаряйки си на въпросът кое ми е по-лесно - да отида днес или след една седмица и да си купя Св. Димитър от БНБ или да започна да търся някой да ми препродаде Св. Георги. В единия случай ще си имам вземане даване с БНБ в другия потриващ ръце печалбар, който ще ми развива теории как това е нещо много ценно, уникат, малко хората го имат, яката инвестиция и прочие неща. И той няма да ми я продаде примерно за 1000лв., а ще ми се прави на интересен да си подсигурява живота за 2 поколения напред.
Та така. Просто не съм от този тип хора. Не съм, а и нямам възможност да съм вманиачен колекционер, който е готов да брои всякакви "пазарни" суми. Не вярвам някак си и в постоянно увеличаващите се цени на каквото и било. Както и да е. Не мисля, че има смисъл да се спори сигурен съм, че неведнъж си имал шанса да го правиш по този въпрос.
Естествено, че имаш право на мнение - всеки човек има това право. Пък и кой съм аз да ти го забранявам, особено пък във форум?!?!?!? Идеята ми, която явно не схващаш е, че БНБ продава материал, който няма никаква друга стойност освен цената на самото злато вложено в него. БНБ не провдава "монети с номизматична стойност", а освем това ги продава и супер скъпо. Казах вче какво трябва да се направи, за да станат подобни "монети" с нумизматичен характер - да имс е намали тираже, което тъпите кратуни в БНБ не искат да схванат (или поради друга причина не правят). Ако толкова искаш карсиви монети - тук има на по-тънки цени от БНБ-то, че и доста по-красиви, ама ти си знаеш. В БНБ има и монети дето се търкалят над 40 години и няма койда ги купи, така че може да отложиш покупката - на децата ти, ако им е кеф, сами ще си я купят
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
По принцип е така, но миналия месец БНБ я продаваха за 66 лв. - днес за 72,60 лв. а утре - не се знае ....
Мога да ти гарантирам само че ако има корекция в цената - ще е нагоре!
Грую Груев надявам се, че имам право на самостоятелно съществуване и мислене или трябва да се извинявам.
Не казвам, че не е полезно да има някоя друга лимитирана пара та да се развива пазара, но съм против както искат някои това да стане масово.
Ето твоят пример е перфектен. И отговаряйки си на въпросът кое ми е по-лесно - да отида днес или след една седмица и да си купя Св. Димитър от БНБ или да започна да търся някой да ми препродаде Св. Георги. В единия случай ще си имам вземане даване с БНБ в другия потриващ ръце печалбар, който ще ми развива теории как това е нещо много ценно, уникат, малко хората го имат, яката инвестиция и прочие неща. И той няма да ми я продаде примерно за 1000лв., а ще ми се прави на интересен да си подсигурява живота за 2 поколения напред.
Та така. Просто не съм от този тип хора. Не съм, а и нямам възможност да съм вманиачен колекционер, който е готов да брои всякакви "пазарни" суми. Не вярвам някак си и в постоянно увеличаващите се цени на каквото и било. Както и да е. Не мисля, че има смисъл да се спори сигурен съм, че неведнъж си имал шанса да го правиш по този въпрос.
Здравейте...
Не съм разбирач от монети, но имам доста при това всякакви...
И искам да ги разкарам. Български 1888-1989 и чуждестранни по една торба и юбилейни. Имам и някои наистина ценни... Проучвал съм в aukro и eBay.
Въпроса ми е има ли място където да отида и да ги изсипа на някой всичките и да взема някакви що годе прилични пари...
Или поне тия който наистина имат стойност да ги продам някъде... Не ми се занимава една по една в аукрото...
Пощенски марки също имам много... И искам да направя същото..
Аз пък съм много доволен от политиката на БНБ. Новата паричка си ми харесва, още не съм я купил, но и не бързам защото когато и да отида ще мога да си я взема.
Все пак БНБ е народна банка, а не банка на шепа колекционери. Явно има хора, които предпочитат монетите да са по 500-1000 бройки и няколко души да ги изкупят, а след това всички останали да трябва да ги прекупуват от тях. И разбира се тези няколко души после да диктуват цената и да ти се пенят насреща как парата вече е кът и колкото толкова - ако искаш. Така повече хора могат да притежават тази частичка от народното богатство . Та аз като ценител на красивото злато и сребро се радвам на БНБ, спекулантите имат достатъчно голям пазар за спекулиране с всякакъв друг амбалаж.
пич, ама ти верно ли го мислиш това дето си го написал, а Не те знам Superior ли си или Inferior, ама ако търсиш суровина (щото БНБ точно това предлага), има и по-тънки цени - че БНБ-то нещо се усетиха и взеха яко да товарят. Я виж колко е цената на Големия Гошо и я сравни с Наум или Митко - май-май еднакви грамажи, пък що са им толкова рзлични цените? да не би тиража да е нещо, а
П.С. Искрено се надявам,ч е се бъзикаш или си служител на БНБ - тогава бих те разбрал. Всеки трябва да си брани хлебеца
Коментар